Vinkkejä?

Innokkaasti odotteleva :)

Heippa kaikille!

Olemme lähdössä kesän lopulla ensimmäistä kertaa Pariisiin viikoksi. Nyt haluaisinkin saada hyviä vinkkejä sellaisilta, jotka ovat jo lomailleet siellä. Ihan mikä tahansa vinkki on hyödyllinen! Mikä teidät yllätti matkallanne? Miten kannattaa aika käyttää hyväksi? Ihan mitä tahansa!
Kiitos! :)

8

1522

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Juuri pariisista tullut

      ja varautukaa kalliiseen hintatasoon. Esim olut maksoi katukahvilassa 7e ja viinilasillinen yli 4e. Lentokentältä kannattaa ostaa carnet, jolla voi ajella metroilla, RER-busseilla etc rajattomasti esim 3 tai 5 pvän ajan. Me ostimme 5 pvän lipun, ja se maksoi n 45 e/kpl. Maanalaisilla kulkeminen on nopeaa ja yksinkertaista, kun vain perehtyy karttaan ja reitteihin. Aluksi metro ja RER-verkosto saattaa vaikuttaa sekavalta, mutta kyllä se siitä lähtee;) Hotellien aamupalat eivät useimmiten enää kuulu hintaan joten siitäkin joutuu erikseen maksamaan 7-10e. Me teimme niin, että kävelimme lähimpään kahvilaan tai vielä halvempaan vaihtariin, elikkä Mäkkäriin, jossa petit dejeuner (aamupala) maksoi puolet vähemmän kuin kahviloissa. ranskalaiset osaavat ihan kivasti jo englantia, joten sitä kannattaa käyttää, ellette ranskaa osaa. Hyvää matkaa!

      • Alkup.

        Hei!

        Kiitos vastauksesta. Olen kyllä juu lukenut että Pariisissa on kallista, mutta että ihan noin kallista :/ nooh, onhan tässä kesä aikaa säästää :) Oli myös kiva tietää, että ranskassa pärjää myös englannilla :) Kiitos!


      • hinnat

        Melko kallishan Pariisi on kuten kaikki metropolit.
        Sinulle on kuitenkin myyty jokin superlippu, jota tuskin olisit tarvinnut, ei siis suinkaan mikään carnet, joka on 10 yksittäislipun nippu (10EUR)
        Edullisin viikon lippu, joka kay maanantaista-sunnuntaihin viikon ajan metroihin, busseihin sekä RER-junaan 1-2 vyöhykkeillä on "Carte Orange" joka maksaa 15EUR.
        Tässä ryhmässä on useampiakin metroa koskevia viestejä, joissa on oikeaa tietoa hinnoista.


      • 978896897675

        tuokin on vähän suhteellista, että kuinka kallis kaupunki Pariisi loppujen lopuksi on. Totta kai saat kunnon turistialueilla pulittaa vaikkapa tuopista olutta sen 7,5 e, mutta koska kyseessä on valtavan kokoinen kaupunki, niin mitä kauemmaksi turistikohteista mentäessä hinnat myös laskevat


    • Kepiblanc

      Kannattaa varta sellaset kengät mukaan, joilla on hyvä kävellä ja jotka eivät hierrä eivätkä rasita jalkoja sillä käveltyä Pariisissa tulee varmasti seitsemän kertaa enemmän kuin on alunperin suunnitellut! ;)
      Välimatkat nimittäin hämäävät; Pariisi on SUURkaupunki ihan metreissäkin mitattuna.

      Heinäkuun lopulla kannattaa varautua myös iltapäiväkuuroihin. Menevät kyllä nopeasti ohi mutta vettä voi tulla rajustikin.

      Hauskaa Pariisin lomaa molemmille!!

    • luottokortti

      Luottokortilla maksettaessa yritti tarjoilija tuoda allekirjoitettavaksi kuittia jossa oli 52 Euroa, kun oikea hinta olisi ollut 25 Euroa. Miten sattuivatkaan numerot noin sekoilleen sitten pahoiteltiin....
      Tämä sattui tunnetussa Chartier ravintolassa, mutta oli ainoa vilpin yritys koko reissulla.

    • Pariisissa kaksi kertaa käynyt

      Tärkein vinkkini on, että jos et puhu ranskaa, opettele kuitenkin tärkeimmät ranskan sanat; tervehtiminen, kiitos, hyvvästeleminen... Ei ole iso asia, eikä haittaa, vaikka ääntämys ei aivan nappiin menisikään. Mielestämme tämä oli avainjuttu siihen, että saimme aivan mukavaa palvelua toisin kuin monet valittavat että pariisilaiset ovat töykeitä. Syntyperäinen ranskankielen opettajani kertoi, että Ranskassa pidetään erittäin moukkamaisena, jos sisään tullaan tervehtimättä. Alkutervehdysten jälkeen voit vaihtaa sujuvasti englantiin, suurin osa puhui sitä aivan hyvin.

      Suosittelen ostamaan myös yllämainitun Carte Orangen, voimassaolo alkaa maanantaista. Ota mukaan valokuva, asemilla on kyllä valokuvausautomaatteja mutta ovat usein rikki. Carte Orange on tosi kätevä, mukana tulee pikku lipare, jota käytetään sisäänmennessä automaatissa. Busseissa korttia vain näytetään. Metron käytön oppii nopeasti ja sillä osaa hyvin hotellille, vaikka olisit vähän eksynytkin, metroasemia on joka puolella. Opettele myös bussien käyttöä, näet enemmän kuin pelkästään metrolla kulkiessa ja hahmotat kaupungin paremmin.

      Kävelimme myös paljon, kenkiä kannattaa olla useampia mukana niin jalat eivät väsy niin paljon. Taksin käyttö on kuulemma edullista, mutta niitä ei tahdo olla vapaana, näimme koko aikana vain muutaman vapaan taksin.

      Kahvin ym. juomien ravintolahinnat ovat kyllä kalliita, mutta esim. Louvren terassilla moniin muihin paikkoihin verrattuna suht. edullista (kahvi ja kerrosleipä v. 2003 n. 10e) Ja olipa hieno ympäristö! Muutaman kerran ostimme leipomosta jotain suolaista tai makeaa piirakkaa ja kaupasta jotain juotavaa ja kävimme hotellilla syömässä ja lepäämässä ja sitten taas jatkettiin kiertelyä. Leipomotuotteet ovat aivan erityisen hyviä mielestäni.

      Ravintoloiden menut ovat esillä myös ulkopuolella, niistä saat selville hintatason ja tarjonnan, hieman sivummalla pääbulevardeista on edullisempaa. Kävimme myös syömässä ykkämainitussa Chartier ravintolassa (7 Boulevard du Montmartre)kaksi kertaa ja olimme tyytyväisiä. Kolmen ruokalajin illallinen talon viineineen yllättävän edullista, yht. kahdelta 30-40 e ja oli hyvää. Ei vaikuttanut huijauspaikalta mutta tarjoilijat olivat kiireisiä. Paikka on tosi suosittu mutta sisään pääsee ilman varausta kun menet paikalle ajoissa (esim. 19-20), illemmalla oli pitkät jonot.

      Printemps ja Galerie Lafayette-tavaratalot ovat näkemisen arvoisia. Hintataso on huima mutta kun et heti säikähdä ja maltat katsella ympärillesi, löytyy sieltä jotain normaalimman hitaistakin, itse löysin Lancasterin laukun n. 70 e, johon olen tosi tyytyväinen, samoin pojalleni farkut n. 70 e.

      Edellisellä kerralla kävimme läpi päänähtävyydet, nyt kävimme mm. Picasso- ja sotamuseoissa, kirpputorilla, Boulognen metsässä, Champs Elyseen iltamenoa katsomassa ym. Näkemistä jäi vielä seuraavillekin reissuille. Ja kuten joku jo neuvoikin, suosittelen myös käymistä Tour Montparnassella, näköalat ovat yhtä hyvät, jos ei paremmat kuin Eiffeliltä ja on paljon väljempää. Toki myös Eiffelin tornissa kannattaa käydä ainakin kerran elämässään ja sen iltavalaistus on kyllä upea. Mielestämme Pariisi on rento ja mukava kaupunki, onnittelut hyvästä valinnasta ja hauskaa matkaa! Olisi myös mukava kuulla kommenttejasi matkan jälkeen.

      • alkup.

        Kiitos oikein paljon kaikille vastanneille! Olen kyllä lukenut vaikka mitä matkaoppaita, mutta omat kokemukset ovat kyllä aina parempia.
        Siis, sain todella paljon hyviä neuvoja. Kiitos ja hyvää kesää! :)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      260
      2832
    2. 197
      2822
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      67
      2395
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      207
      1886
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1364
    6. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      12
      1348
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1307
    8. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      23
      1275
    9. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      49
      1245
    10. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      159
      1162
    Aihe