ikuinen sydänsuru ja katkeruus

Anni

olen yh-äiti ja käynyt 35 v elämäni aikana läpi 3 raastavaa suhdetta josta tämä viimeisin päättyi viikko sitten. en ymmärrä miksi kohtaan upeita ihmisiä jotka sitten vuosien saatossa vasta näyttävät oikean luonteensa ja aina sama tarina, henkistä väkivaltaa. Johtuuko tämä siitä, että olen henkisesti vahva ihminen ( kokemus vahvistanut) ja hyvällä itsetunnolla varustettu kaunis nainen.vai mikä mättää. Olen rakastanut palavasti ja sen osoittanut joka käänteessä. Pitävätkö miehet meitä naisia itsestään selvinä jotta he voivat lyödä ja alistaa kun pelkäävät asioita joita ei edes ole tapahtunut? En tiedä miten taas tästä selviän sillä jouduin katkaisemaan suhteemme suurien päätösten ympäröivinä, olimme rakentamassa vakavasti tulevaisuutta ja hankkimassa yhteisiä suuria asioita.on niin väärin että kaikki on aina liki täydellistä ja sitten kaikki kaatuu. haavat ovat erittäin syvät, voisin toki olla tilanteessa jossa jatkaisin sillä se minulle annettaisiin mutta en halua enään koskaan menettää ihmisarvoani.edellisessä suhteessa hain ammattiapua, mutta en enää jaksa alkaa kertamaan kaikkea ja repiä itseäni enempää hajalle. onko joku joka kokee saman kohtalon järjestään....mistä maksan oppirahoja sillä omaan vankat periaatteet parisuhteessa jossa uskollisuus ja rehellisyys osaltani näyttelee suurta roolia?

15

7671

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • bett

      vuosien saatossa saat heidät mielenvikaisiksi seurallasi?

    • lopullista;)

      "Elä onnellisena, vaikka ympärilläsi olevat ihmiset viettävät epäterveellistä elämää ja haluavat tartuttaa sairautensa sinuun. OLE ITSE ONNI!" Buddahalaista viisautta!
      Jätä tuommoinen yksilö, joka sinua satuttaa. Unohda ja siirry eteenpäin. Helpommin sanottu, kuin tehty?? Tiedän, mutta muuten ei voi olla. Hän ei sinua antsaitse, joten anna hänen väistyä, ja elä hiukan "itsekkäämmin", muttei toisten kustannuksella ;) Vilkaise sisimpääsi ja näe omat hienot piirtesi ja mahdollisuutesi. Älä tuhla aikaasi, sellaiseen, mikä ei sinulle sovi. Sillä hetkenhän me täällä ollaan. Nosta itseäsi jalustalle, älä katkeroidu, ja kas huomaat, että hyvältähän tämä näyttää. Tsemppiä ja voimia Sinulle.

    • Helvetistä vapautunut

      Itselläni takana avoliitto, jossa miehen henkinen väkivalta minua kohtaan oli järjettömän julmaa. Mukaan kuvioihin tuli myös fyysinen väkivalta kun "taistelin" vastaan. Lopulta lähdin lapseni kanssa turvakotiin, josta omaan asuntoon. Siitä kaikesta nyt 7 kk ja sattuu vielä niin helvetisti. Mieheni oli väkivaltainen narsisti, kaikki mitä teki ja tekee edelleen, tekee vain hänen omaksi edukseen. Kun en alistunut kynnysmatoksi, alkoi tulla nyrkkiä. Nyt tulossa oikeudenkäynti sillä tein rik.ilmoitukset. Silti rakastin mielettömästi, rakastan kai edelleen. Luonteeltani myös olen uskollista sorttia..Katkeruus ja viha tosin alkaa voittaa.
      Minulle kokemus oli ensimmäinen, mutta huomasin että kun hiljattain tapasin miehen, jonka kanssa aloimme seurustelemaan, hänessä oli jotakin hyvin samaa.. Hallitsemisen halua, mustasukkaisuutta, suuttumista kun itse on johonkin syypää..
      Katkaisin suhteen oitis. Parempi yksin lapsen kanssa kuin huonossa suhteessa.
      Lähes meillä jokaisella on esim lapsuudesta jälkiä, malleja, joiden perusteella saatamme alitajuntaisesti valita puolisomme. Tai sitten kyseessä on kohdallasi vain huono tuuri..
      No, laitoin tuohon meiliosoitteeni, jos haluat vaihtaa lisää ajatuksia. Täällä on paljon ihmisiä JOTKA EI VOI YMMÄRTÄÄ ASIAA kun eivät ole sitä itse kokeneet.

    • Leijonaäiti

      Minulla ei ole itselläni samoja kokemuksia. Mutta tuttavallani kyllä. Tästä tulee ulkopuolisena ensiksi mieleen, että sinulla on joku taipumus valita samantyylisiä miehiä itsellesi kuitenkin. Miten muuten voi olla mahdollista valita jatkuvasti niin väärin? Täytyyhän alussa jo huomata älykkäänä millaienn toinen on. En ihan usko että toinen pysty jatkuvasti kätkemään todellisen luonteensa tai vastaavasti muuttumaan häijyksi vasta myöhemmin. Minä siis luulen niin. Jos sinulla on taipumus valita aina hiukan heikompi, että olet itse se vahvempi suhteessa? Mieti onko väin. Usein se näennäisesti vahva ei oikeasti olekaan vahva vaan heikko myös itse, mutta vahvuuden taakse piiloudutaan. Ja silloin on koko suhde vaarassa. Suhteessahan pitäisi olla kaksi samanarvoista ihmistä. Ei vahvuutta ja heikkoutta erikseen vaan molemmissa molemmat. Sinä itse sen parhaiten tiedät. Minulla on ystävä jonka miesvalinnat nuoresta aikuiseen asti täysin vääriä. Kaikki suunnilleen käyttää häntä jollain tapaa hyväkseen. Silti hän heissä roikkuu paremman puutteessa. Ettei olisi yksinkään. Se on todella surullista. Minusta taas yksinkin on parempi kuin huonossa suhteessa. Selvitä ensin mitä haluat ja tee sitten niin. Näin minä ajattelen.

    • Jannet

      Hei!

      Olen 35 mies ja haluaisin tietää mitä ja minkä laisia tapauksia tarkoitat(tte) henkisellä väkivallalla? Olen ollut avopuolisoni kanssa yli 10 vuotta yhdessä, meillä on yksi lapsi. Olemme kohdanneet omat karikkomme jne, mutta näin miehen näkökulmasta kiinnostaisi tietää jokin esimerkkin. Olisi mielenkiintoista tietää, ettei oma käytös satu olemaan sitä "henkistä väkivaltaa" eli miten se ilmenee arkielämässä?

      • SAK

        Elämäntilanteesi kuulosti niin samanlaiselta kuin itselläni että kerronpa oman juttuni tässä. Olen 40 v. nainen, ollaan oltu 10 v yhdessä ja on yksi lapsi. Meillä koen henkiseksi väkivallaksi sen että olen käytännössä yksinhuoltaja parisuhteessa. Meillä ei lyödä eikä juoda eikä olla työnarkomaanejakaan. Aikaa olisi ja lapsi tarvitsisi myös isää - ja äiti henkireikiä arkeen, mutta lapsi tuntuu olevan isälle vain tiellä. Koskaan ei tunnu olevan oikea aika hetkeen lapsen kanssa vaikka tämä pyytää leikkimään. Ja sitten jos leikkii, useimmiten juttu päättyy siihen että isä menettää hermonsa siihen ettei "3-vuotias ole aikuinen" ts. toimi kuten aikuinen ja ymmärrä kaikkia asioita kuten me isot ihmiset. Olen välillä kahden vaiheilla, olisiko parempi lähteä vai jäädä. Ei voi olla lapsellekaan terveellistä kuulla ainavain olevansa ääliö tms. Ymmärrän osittain hänen ärtymystään, onhan ihmisellä muitakin huolia, mutta meilläkin terveen ja iloisen lapsen voisi ottaa sinä mukavana asiana elämässä eikä aina johteena johon purkaa muu ahdistuksensa... Mitä mieltä olette!!


      • anni

        Henkisellä väkivallalla tarkoitan mm. alistamista, arvostelua, vähättelyä, syyttämistä ja skeptisyyttä.
        Ihminen jolla on huono itsetunto ja kova omistushalu tuo sen mustasukkaisuuden esiin väärällä tavalla.jos joku mies sattui katsomaan minua esim kaupassa, siitä kehteytyi riita että miten tein asian eteen että minua katsotaan.
        Kotona sain kuulla että petän ellemme olleet sängyssä päivittäin, yksi taukopäivä riitti saamaan riidan ja epäilyn.on niin monta tapaa alistaa nainen ja hän osasi syyllistää hienosti keksimällä päättömiä syytöksiä, millä ei ollut todellisuuden kanssa mitään tekemistä. pelkäsin lähteä jopa kauppaan, josko joku minua katsoisi ja taas saisin kuulla että mitä olen tehnyt.ketään ihmistä ei saisi sitoa, jokaisella on itsemääräämisoikeus ja päätösvalta omaan elämäänsä. vaikka olet naimisissa, anna aina tilaa toiselle, sillä jokainen sitä tarvitsee ja ketään ei voi omistaa. ahdistaa ajatuskin että luottamusta ei synny. minun elämässäni oli luottamuspula vaikka olin hänen kanssaan kaikki muut ajat paitsi työaikana...en voinut mitenkään antaa aihetta suurelle mustasukkaisuudelle tms. parisuhde voi erittäin hyvin kun on tilaa ja antaa sitä toiselle


    • Sinivuokkoliina

      Myös minullla miessuhteet ovat olleet alistavia ja vähätteleviä.Miehet olleet uskottomia tai jatkuvasti kehunneet entisiään.Olen 45v mutta en ole vielä löytänyt tasapainoista suhdetta.Olen ehkä siksi ollut jo 5v yksin.Tällä hetkellä olen aika masentunut,ollut s-lomalla toukokuusta saakka.Käyn terapiassa ja lääkärissä.Olen myös lääkityksessä,nyt mulle vaihdettiin lääkkeet un noi ekat ei tuntunnu auttavan.Olen ollut joskus 20v sitten eka kerrran masentunut,silloin se oli jotenkin rankempaa suunnittelin jo lopettavani itseni.Mutta noi lääkkeet pelastivat silloin mut ja tietysti hyvä lääkäri.Silloin en kyllä ollut S-lomalla kuin jotain pari viikkoa,sitä jotenkin häpesi sairauttaan ei kehdannut olla pois töistä.Nyt olen ollut suosiolla pois ja parantelen itseäni.Olo ei kyllä ole kovin paljon paremmaksi muutttunut,tosin alkaa olla jo joskus suht pirtitäkin päiviä,jolloin jaksaa jotain jo tehdä tai harrastaa.Olen kylläkin ilmeisesti myös loppuunpalannut työssäni.Olen tällä kertaa kertonut terapeutille kaikki elämäni kipeät asiat.On se kyllä rankkaa repiä itsensä riekaleiksi.Minulla on ollut vaikea lapsuus isä ryyppäsi ja tappeli jatkuvasti.Lopuksi isä lopetti itsensä.Olim alle 4v kun hän kuoli.Myös äitini on ollut hyvin kylmä ihminen,ei paljon lapsia syliin ottanut.En ole saannut rakautta elämässäni en kotona en miessuhteissa.Olen sitä mieltä että masennukseni johtuu aika paljolti lapsuudesta.Mutta elän kuitenkin toivossa löytää kunnon rakastava mies.Olen kylläkin tullut hyvin vahvaksi elämässä kokemieni kolhujen takia.Toivon sinullekin jaksamista ja onnea miessuhteissa.

    • helminainen

      Olen aikalailla samanlaisilla kokemuksilla varustettu kolmekutonen nainen. Mulla on kanssa kaksi "yhteiseloa" takana ja yksi ns. avoimempi suhde, yhdessä n. neljä vuotta vaihtelevalla menestyksellä, ei asuttu yhdessä. Jätetyksi ei ole kiva tulla, tällä kertaa tekstarilla!? Vaikka kuinka tunteita käsittelisi ja tosiasiat tuntee, niin ikävää ja aallonpohjafiiliksiä ei poista kuin aika.

    • Tommi88

      Mä olen 19-vuotias ja mä olen elämässäni noin kutakuinkin 3 kertaa yrittänyt iskeä, mutta aina olen saanut pakit. Lisäksi poikuuskin on vielä tallella, että eipä tämäkään kovin herkullista ole, eikä sitä kyllä selvinpäin kestä, ei sitten sekunttiakaan. Vittu toivottavasti kuolema tulis ja korjais sadon kun ei vaan jaksa. Kun helvetti alkaa, loppua ei myöskään näy...................

    • murtunu

      Ite yritän aina olla todella hyvä suhteessa..mut jos alan joskus puhuu mikä mua vaivaa..nii toinen pakenee tosi nopeesti..ja sit haluu takas.. ja sit oon suostunu joskus..mut sit itken sitä ku en vittu tiiä mistää mitää ja saatan kattoo draamaelokuvii 2pv putkeen..nukkumatta...ihmisarvoha siin menee ku kohdellaa ku esinettä.. et tiiän milt sust tuntuu.. en taida ite päästä eteenpäi mut voimii sulle! oot mulle läheinen ja rakastan sua vaik en tunnekkaan

    • fhxjncfx

      Voisiko olla, että haet aliatajuisesti samanlaista tilannetta koska sinulla on työstämättä joku oma juttu? Ihminen oikeasti hakee omaa tasoa olevan ihmisen...tai sen mitä kokee syvemmin olevansa. "Henkisesti vahva" tarkoittaa ehkä vahvuuteen sairastunut ja heikkouttaan pelkäävä..jos et uskalla olla heikko vetoat miehiin jotka eivät hyväksy herkkyyttä? Miehiin jotka hakevat tukea omallae horjuvalle egolleen? Tai sitten itse viestität kovuutta? tai itse koet tilanteet samanlaisiksi vaikka ne olisivat erinlaisia?
      kerro tarkemmin.

    • Kyökkifilosofi

      Kyllä kai nykypsykologian valossa sinulla on joku syy valita miehet kuten olet valinnut. Tai tunnet vetoa miehiin, jotka kohtelevat sinua väärin. Olet sentään irrottautunut noista suhteista, mikä on hyvä asia. Luulisin, että kyseessä on itsetunto-ongelma ja lapsuuden ja nuoruuden kokemukset. Kuvailemasi miehet osaavat olla aluksi lipeviä ja hurmaavia, eivät kai he muuten ketään saisikaan. Hyväksyntää ja rakkautta (mitä ei ehkä kotona ole saanut varsinkaan isältä) epätoivoisesti etsivä ottaa niitä mistä ikinä saa, hän jotenkin vaimentaa kaikki hälytyskellot, kunhan vain saa hyväksyntää. Normaalilla "hälyttimillä" varustettu ihminen huomaa hyvin pian, että jos kaikki on liian hyvää ollakseen totta ja tuo ihminen täydellisin ja upein, niin se todennäköisesti onkin.

      Oma käytöksesi myös saattaa jotenkin laukaista kumppaneissa heidän pimeät puolensa. Voin kertoa esimerkin: Lähisukulaiseni valitti, kuinka hänen avomiehensä on julma ja väkivaltainen. Minun oli vaikea tätä uskoa, koska mies oli mielestäni ihan normaali - selvin päin. Kerran olin tällä pariskunnalla kuskina kun he olivat juhlimassa. Molemmat olivat juovuksissa ja sain todisteen siitä, miksi avomies mahdollisesti oli sortunut väkivaltaan. Sukulaisnainen nimittäin alkoi juovuksissa sättimään ja haukkumaan avomiestään mitä törkeimmin sanakääntein, vähätteli ja nöyryytti tätä toisten ihmisten edessä, mm. nauramalla tämän seksitaidoille. En ollut uskoa korviani, että minulle niin tuttu nainen käyttäytyy tuolla tavoin. Tämän tapauksen jälkeen en enää ihmetellyt, miksi miehellä huonompana verbaalisesti ei ollut muuta keinoa kuin sortua läimimään naistaan. En puolustele väkivallan käyttöä ja tämäkin mies aina sitten katui katkerasti tekojaan jonka jälkeen hän oli avokkinsa "hallinnassa" syylllistämällä. Avovaimo jotenkin ei saanut tarpeeksi rakkauden tunnetta ja läheisyyttä muuten kuin sovintoseksin avulla. Onneksi tuo myrkyllinen läheisriippuvuuvuussuhde päättyi. Nyttemmin tällä avomiehellä on hyvä ja pitkäaikainen suhde, kun taas sukulaisnainen on yksin. Ei kukaan tuollaista halveeraamista pitkään ole katsellut. Järkevä ja tasapainoinen mies häipyy heti ensimmäisen tuollaisen kokemuksen jälkeen. Tiedän tämän sukulaisnaisen taustat ja itsetunto-ongelmat ja rakkaudenjano juontuvat turvattomasta lapsuudesta.

      • voi juku

        ...."Tämän tapauksen jälkeen en enää ihmetellyt, miksi miehellä huonompana verbaalisesti ei ollut muuta keinoa kuin sortua läimimään naistaan. En puolustele väkivallan käyttöä ja tämäkin mies aina sitten katui katkerasti tekojaan "


        Ihan tiedoksesi kyseisen ylläolevan kirjoittaja :
        Sinä puolustelet väkivallan käyttöä. Normaali mies häipyy paikalta vaikka kuinka provoseerattaisiin - hän ei "sorru läimimään naista".
        Ihmettelin syvästi mistä kumpuaa halusi hyväksyä ja oikeuttaa miestä puolustellen että haukkuvaa naista ojennetaan läimimällä? Mietippä sitä.


      • järkytti kyllä toi
        voi juku kirjoitti:

        ...."Tämän tapauksen jälkeen en enää ihmetellyt, miksi miehellä huonompana verbaalisesti ei ollut muuta keinoa kuin sortua läimimään naistaan. En puolustele väkivallan käyttöä ja tämäkin mies aina sitten katui katkerasti tekojaan "


        Ihan tiedoksesi kyseisen ylläolevan kirjoittaja :
        Sinä puolustelet väkivallan käyttöä. Normaali mies häipyy paikalta vaikka kuinka provoseerattaisiin - hän ei "sorru läimimään naista".
        Ihmettelin syvästi mistä kumpuaa halusi hyväksyä ja oikeuttaa miestä puolustellen että haukkuvaa naista ojennetaan läimimällä? Mietippä sitä.

        Toivottavasti menit väliin , kun mies "läimi" kaveriasi/vai oliko hän sukulaisnaisesi.
        Kirjoituksestasi sai sen kuvan, että salassa aplodeerasit vieressä kun nainen sai "hienolta mieheltä jota ärsytettiin" läimäytyksiä suuren suunsa takia.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1555
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1331
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      8
      1267
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1265
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1243
    6. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1238
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1224
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1200
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1146
    Aihe