Hyviä korvasieni ohjeita:minulla pakastin pullollaan sieniä Keitetty kaksikertaa 5 minuuttia ohjeiden mukaan.
Rakkaudesta ruokaan
13
1410
Vastaukset
- soilike
Mieleenjäävin herkkumuistoni on kuitenkin , silloin joskus, v-75, työelämästäni.
Aterioin silloin muutaman kerran Seinäjoella Sorsanpesässä.
En muista annoksen nimeä, mutta siinä oli sisäfilee, johon oli viilloksiin laitettu grillattuja lohiviipaleita,
Ja niin hyvä korvasienimuhennos, etten pitkän ikäni aikana ole moista maistanyt- Elinan tytär
Toitpa hyviä muistoja mieleeni ajalta, jolloin mieheni vielä eli. Metsäsienimuhennos siellä oli todella maukasta pihvien sekä salaattien kanssa.
- Otontytär
Luuletko, että tuo keittoaika riittää? Mutu: pitäisi kolmesti keittää väljässä vedessä. En ole kuitenkaan ihan varma.
Korvasienistä voi tehdä muhennoksen kuten muistakin sienistä. Sipulia hienonnettuna sienien lisäksi pannulle. Kypsennetään, maustetaan (suola ja maun mukaan ehkä pippuria) ja lisätään ruokakermaa. Annetaan kiehua hiljalleen 'kasaan'.
Olen laittanut joskus kauan sitten pizzantapaisen piirakan täytteeksi pannulla kypsennettyjä korvasieniä, sipulia ja juustoa. Pizzantapainen piirakka tarkoittaa, että piirakkapohja on perunasosehiutaleista vedestä, sulatetusta margariinista ja vehnäjauhoista tehty. Jos jotakuta kiinnostaa, voin laittaa tarkemman ohjeen.mutta en kerää niitä koska en syökkään.En usko että se myrkky lähtee pois juuri millään.Keittäessä vielä henkittää myrkkyä keuhkoihin.
Meillä oli sodankylässä eräs virkamiehen rouva joka kehui saunan lauteilla miten hän ei keitä korvasieniä vaan siltään pilkkoo pannulle.
Sillä oli toisellakymmenellä poika joka oli sellainen päästään ei tietty mikä sillä oli.Mennyt erikoiseti puhuvaksi ja pää liikkui oudosti ja vaikka mitä.- ii-li
Naisystäväni tekee pizzantapaisen pohjan juuri perunahiutaleista, mutta se on niin rasvaista, että sitä on vähän vaikea syödä. Ehkäpä hän turvottaa perunahiutaleet pelkällä voilla tai margariinilla, en tiedä.
Minun on ollut aina vaikea syödä kovin rasvaista ruokaa. (Siitäkin huolimatta olen paksu kuin tynnyri. Kova, voimakas juusto ei maistu rasvalta, mutta lihottaa ja lihottaa...) - Loistava.polku
pääsky kirjoitti:
mutta en kerää niitä koska en syökkään.En usko että se myrkky lähtee pois juuri millään.Keittäessä vielä henkittää myrkkyä keuhkoihin.
Meillä oli sodankylässä eräs virkamiehen rouva joka kehui saunan lauteilla miten hän ei keitä korvasieniä vaan siltään pilkkoo pannulle.
Sillä oli toisellakymmenellä poika joka oli sellainen päästään ei tietty mikä sillä oli.Mennyt erikoiseti puhuvaksi ja pää liikkui oudosti ja vaikka mitä.Monissa maissa korvasieniä ei suositella missään tapauksessa ruokasieniksi juuri siksi että niiden myrkky ei ilmeisesti poistu millään konstilla.
En syö. ii-li kirjoitti:
Naisystäväni tekee pizzantapaisen pohjan juuri perunahiutaleista, mutta se on niin rasvaista, että sitä on vähän vaikea syödä. Ehkäpä hän turvottaa perunahiutaleet pelkällä voilla tai margariinilla, en tiedä.
Minun on ollut aina vaikea syödä kovin rasvaista ruokaa. (Siitäkin huolimatta olen paksu kuin tynnyri. Kova, voimakas juusto ei maistu rasvalta, mutta lihottaa ja lihottaa...)tule niin hyvä pizzan pohja kun tavallisesta vesi-vehnä-ruis-öljy hiivalla kohoteteusta taikinasta.
Turhaan semmosella itseään lihottaa.- sanoi samaa:
pääsky kirjoitti:
mutta en kerää niitä koska en syökkään.En usko että se myrkky lähtee pois juuri millään.Keittäessä vielä henkittää myrkkyä keuhkoihin.
Meillä oli sodankylässä eräs virkamiehen rouva joka kehui saunan lauteilla miten hän ei keitä korvasieniä vaan siltään pilkkoo pannulle.
Sillä oli toisellakymmenellä poika joka oli sellainen päästään ei tietty mikä sillä oli.Mennyt erikoiseti puhuvaksi ja pää liikkui oudosti ja vaikka mitä."Olen mieluummin vaikka nälässä tai syön jotain muuta!"
Korvasieni on herkullinen ruokasieni, joka on käsittelemättömänä hyvin myrkyllinen. Ennen ruuanvalmistusta sienet on keitettävä huolellisesti, jotta myrkyllinen gyromitriini poistuisi. Sienet keitetään vähintään kahteen kertaan runsaassa vedessä (1 osa sieniä /3 osaa vettä) vähintään viisi minuuttia kerrallaan, keittovesi vaihdetaan välillä ja sienet huuhdellaan hyvin molempien keittämisten jälkeen runsaassa vedessä. Muista myös hyvä tuuletus! Keitto- ja huuhteluvesiä ei saa käyttää ruuanvalmistuksessa.
Korvasienen haihtuva myrkky poistuu vain osittain kuivaamalla, joten kuivatut sienet on käyttöönotettaessa liotettava parin tunnin ajan ja lisäksi keitettävä samoin kuin tuoreet sienetkin.
Korvasienestä valmistat esimerkiksi maistuvat keitot, muhennokset, kastikkeet ja piiraat.
(arktisetaromit.fi)(sauvonsailyke.fi)
KORVASIENI
Sauvon korvasienet ovat käyttövalmiiksi keitettyjä. Kaada korvasienitölkin liemi pois.
Huuhtele sienet siivilässä juoksevassa vedessä. Painele liika vesi pois.
Korvasienimuhennos
1 tlk Sauvon Korvasieniä (110 g)
1/2 sipulia
1/2 rkl voita
1 rkl vehnäjauhoja
1,5- 2 dl kermaa
suolaa, valkopippuria
Käristä hienonnetut sienet ja sipuli voissa. Lisää jauhot hyvin sekoittaen, sekoita joukkoon
kerma ja keitä 10 min. Tarjoa liha- ja kalaruokien lisäkkeenä.
Korvasienikeitto
1 tlk Sauvon Korvasieniä (110 g)
1 pieni sipuli
2 rkl voita
3 rkl vehnäjauhoja
8 dl laihaa lihalientä
2 dl kermaa
Ruskista hienonnettu sipuli voissa kullankeltaiseksi. Lisää pieneksi hakatut sienet ja
ruskista ne hyvin. Sekoita jauhot joukkoon. Lisää lihaliemi ja keitä n. 15 minuuttia. Mausta
ja lisää kerma. Haluttaessa maustamiseen käytetään sherryä.
Korvasieni-homejuustopaistos
Pohja:
150 g voita
3 dl vehnäjauhoja
2 rkl kylmää vettä
1/4 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
150 g sinihomejuustoa
1 tlk Sauvon Korvasieniä 200/110 g
50 g purjoa
2 valkosipulin kynttä
3 munaa
11/2 dl kermamaitoa
15 murskattua viherpippuria
1 tl kirveliä
Nypi voi ja jauhot ryynimäiseksi seokseksi. Lisää vesi, suola ja leivinjauhe.
Vuoraa vuoka taikinalla ja pane se 200- asteiseen uuniin 10 minuutiksi.
Riko munien rakenne ja sekoita munat maitoon, sekoita joukkoon murennettu homejuusto,
silputut korvasienet ja hienonnettu purjo. Mausta seos puserretuilla valkosipulin kynsillä,
kirvelillä ja viherpippurilla. Levitä täyte esikypsennetylle piiraspohjalle ja
paista 200-asteisessa uunissa vielä puolisen tuntia.
Korvasienikastike
1 tlk Sauvon Korvasieniä (850/500 g) esikäsiteltyjä, ryöpättyjä
2-3 kpl varhaissipulia (riippuen koosta)
2-2 1/2 dl kuivaa valkoviiniä
6 dl kermaa
tiivistä kanalientä
suolaa ja vastarouhittua mustapippuria
Kuumenna voi kastikekasarissa ja kuullota sipulia hetken ruskistamatta.
Lisää sopivan kokoisiksi pilkotut ja huuhdellut korvasienet. Kuullota hetki.
Lisää viini ja keitä puoleen, lisää tiivis kanaliemi ja kerma. Keitä kunnes kastike
hieman sakenee. Mausta suolalla ja pippurilla.
Googleta itse lisää tai hae seuraavista osoitteista, jotka poimin esimerkeiksi:
Lapinkeittiomestarit.fi
Nicehouse.fi
sauvonsailyke.fi
Arktisetaromit.fi
paakari.net
kemi.fi/romppanen/MUUTSIE2.htm- ii-li
Kokemusta on: Korvasieniä saa kasvamaan runsaammin, kun sellaiseen paikkaan, jossa niitä kasvaa, haudataan kesällä sanomalehtinippuja.
Kaivetaan oja. Siihen pannaan peräkkäin paksuhkoja sanomalehtinippuja. Sama maa luodaan takaisin nippujen päälle. Kastellaan, jos maa on kovin kuivaa. Jo seuraavana keväänä paikka kasvaa runsaammin korvasieniä. - Onko kukaan muu kokeillut samaa?
Kuivattaminen ei poista myrkkyä, sen olen oppinut tietämään. Tietääkö joku, voiko oikeaoppisesti ryöpätyt korvasienet vielä kuivattaa, vai ovatko ne jo silloin liian märkiä kuivattaviksi? - Kuivatut korvasienet murennettuna ruoan päälle ovat oivallinen mauste. Käytin sitä sitä tapaa aikoinani ennen kuin tieto myrkyn säilymisestä kuivatuissa korvasienissä oli tiedossa.- Sekin sitten
'rikkana rokassa'?
Jos se on myrkyllistä nautittuna, poistuuko ryöpättäessä?
Onko kokeilleita ja siis henkiinjääneitä?
:DDDDDDD - etsivivä-amadeus
Sekin sitten kirjoitti:
'rikkana rokassa'?
Jos se on myrkyllistä nautittuna, poistuuko ryöpättäessä?
Onko kokeilleita ja siis henkiinjääneitä?
:DDDDDDDKiitos teille kaikille osanotosta keskusteluun,sekä vinkeistä.
Olen syönyt korvasieniä jo montakertaa,ja vielä henki pihisee.
Tosin keitin kauemmin ja ulkona.
Tässä ollut monenmoista touhua:laajakaistan hommasin,eikä tahdo oikein "pelittää"
Rannekanava leikattiin tiistaina,ja metsässäkin täytyisi sienten perässä kompuroida kolmannenasteen nivelrikon kanssa.Muuten menee mukavasti??
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kanki kovana; ei tiedä pornovideoista mitään
Kaikkosen erityisavustajan asunnossa kuvattiin pornoa. Väittää ettei tiedä asiasta yhtään mitään. https://www.is.fi/po2137536- 582963
- 1932367
Mitä tämä on
Ajatella, olen viimeksi nähnyt sinua melkein vuosi sitten ohimennen. Ja silloinkin sinä välttelit minua. En ole kuullut101803Ei monet elä kuin alle 60 v, mikä vaikuttaa?
gulp, gulp.. Juice Leskinen eli 56 vuotta. Matti Nykänen eli 55 vuotta. Topi Sorsakoski eli 58 vuotta.1761752Hakalan asunnossa on kuvattu aikuisviihdesivusto Onlyfansin kautta julkaistu pornovideo.
Keskustan puheenjohtajan Antti Kaikkosen avustaja Jirka Hakala ei jatka tehtävässään. Keskustan puoluelehti Suomenmaa ke201416- 751271
Nyt on konstit vähänä.
Nimittäin tuulivoiman vastustajilla, kun pitää perättömiä ilmiantoja tehdä. Alkaa olla koko vastustajien sakki leimattu,381173Hyvää yötä kaivatulleni
En pysty tekemään kokemaan mitään sielussa tuntuvaa, syvää, vaikuttavaa, ilman että rinnastan sen sinuun. Niin kävi tänä271165Tilinpäätösvaltuusto 27.5
Samalla viimeinen kokous ennen uudenvaltuustokauden alkamista. Vanhat antavat itselleen erinomaiset arvosanat, ja siirty501039