Onko glukoosi-fruktoosisiirappi gluteenista?
onko
hdgsgfsjhdf
1293
0Äänestä
Muut lukivat myös
Odottaa vastausta
Näihin keskusteluihin ei ole vielä vastattu. Ole ensimmäinen.
Turvaa tilisi vahvistamalla puhelinnumerosi. Voit silloin palauttaa unohtuneen salasanan tekstiviestillä.
Näihin keskusteluihin ei ole vielä vastattu. Ole ensimmäinen.
Vastaukset 1
Vanhimmat
Keliakialiiton sivuilta;
"Yliherkkyyttä aiheuttavat ainesosat on ilmoitettava pakkausmerkinnöissä. Ilmoitettavien listalta on kuitenkin poikkeuksella poistettu tärkkelysmakeuttajat eli niiden vehnä- tai ohra-alkuperää ei tarvitse ilmoittaa elintarvikkeiden pakkausmerkinnöissä. Poikkeus on voimassa 25.11.2007 saakka. Nyt ainesosaluettelossa riittävät pelkästään maininnat glukoosisiirappi, glukoosi-fruktoosisiirappi, tärkkelyssiirappi. Jotkut valmistajat ilmoittavat edelleen vehnä- tai ohra-alkuperän ja toiset eivät."
Glukoosi-fruktoosisiirappi voi siis alkuperältään olla vehnästä tai ohrasta, mutta siitä ei tarvitse ilmoittaa tämän poikkeuksen ollessa voimassa 25.11.2007 saakka. Valmistajalta voi varmistaa glukoosi-fruktoosisiirapin alkuperän.
Mikäli tarvitset luontaisesti gluteiinitonta ruokavaliota joudut asiasta ottamaan joka tuotteen kohdalla erikseen selvää, mutta ns. tavalliselle keliaakikolle tuo siirappi käy.