Kunhan vain naapurin mummo osaisi käyttäytyä!

Tympiintynyt yhteen tiettyy...

Pakko kertoa teille meidän ihanasta naapurin mummosta, hänellä ikää lähemmäs 80v. Eli muutimme omaan asuntoon (kerrostalo-osakkeeseen) vähän aikaa sitten ja mukanamme totta kai muutti nyt 5 kuukautinen pentu. Pentu on todella rauhallinen, yksin ollessa ei hauku yhtään. Kotona kun olemme saattaa ilohaukkuja tulla mutta toki yritämme opettaa tästä tavasta häntä pois. Sisäsiistiksi hän on jo melkein oppinut, jos työpäivä venyy saattaa silloin löytyä pissat mutta muuten osaa olla oikein nätisti ja kiltisti.

Muuttaessamme pentu ei vielä ollut täysin sisäsiisti, pissat saattoivat tulla ulos heti lähimmälle nurmikolle vaikka kuinka yritti ohjata kadun toiselle puolelle (tässä pakko-ohjauksessa lopputulos oli kusinen koira). Naapurin mummo koputteli aina ikkunaan kun näki koiramme "pakkopissalla" nurmikolla. Ymmärrän hyvin että ei ole mukava koiria (aikuisia, pidätystaitoisia) pissattaa ja kakattaa pihanurmikolle mutta pitäisikö pennun sitten tehdä "pakkopissat" asfaltille (mihin se ei imeydy vaan jää haisemaan?). Saisi mummo olla onnellinen että pentu jaksoi pidättää edes ulos asti...ja pentu on niin painava että sitä ei kanna ulos vaikka vain toisessa kerroksessa asutaan.

Nyt sitten eilen mieheni oli ulos lähdössä ja mummo sattui samalla kertaa tulemaan omasta asunnostaan ulos (ovemme ovat vierekkäin), hän oli kysynyt mieheltäni jokos se koira on hävitetty? Mieheni oli ollut aivan kummissaan ja kysynyt että mitä? Mummo oli toistanut kysymyksen ja sanonut että jos haukkuminen ei lopu, koira lopetetaan (ja mummoko voi lopetuksesta päättää...?). Miehelläni oli pinna palanut (koira on meille todella tärkeä, se pelasti suhteemme) ja hän oli ladellut painokelvotonta tekstiä ja kysynyt että koska se koira sitten haukkuu, mummo ei ollut muuta osannut sanoa kuin että kun hän on parvekkeella niin haukunta häiritsee (koira on aina silloin tällöin vilvoittelemassa parvekkeella eikä todellakaan hauku siellä). Tiedämme tasan tarkkaan että koira ei hauku yksin ollessa, koira ei hauku vaikka toinen koira yllyttäisi haukkumiseen. Kun olemme kotona niin ilohaukkuja saattaa silloin tällöin tulla.

Nyt emme sitten enää ole missään väleissä naapurin mummon kanssa, hän loukkasi meitä todella verisesti. Olen pelännyt sitä että hän tulee minulle jotain sanomaan, silloin ei mummolle kunnian kukko laula... Jos koira ei hauku 21.00-6.00 välisenä aikana ei hänellä ole siihen mitään sanottavaa. Jos koira haukkuisi koko päivän ymmärtäisin valituksen mutta kun se ei hauku jatkuvasti, vain silloin tällöin muutaman säälittävän äännähdyksen päästää! Täytyy tiputtaa mummon postiluukusta korvatulppia niin saa olla parvekkeella rauhassa :)

Eli meillä on todella mukava mummeli naapurissa, tiedän että vanhempia ihmisiä pitäisi kunnioittaa mutta jos heillä ei ole mitään käytöstapoja en minäkään aio kovinkaan kohtelias olla (saan töissä päivät pitkät miellyttää ja nuolla mummojen persettä niin vapaa-aikana en sitä tee).

47

1805

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tyttelinä asuin k-talossa raisiossa puolisen vuotta ja t-doggini oli pikkuvauva silloin,sille tuli rokotuksista hirveä golf-pallon kokoinen mätäpatti niskaan ja lääkärin määräys oli,ei pantaa,ei valjaita eikä se haitannut,oli erittäin kuulianen pentu joka kulki vierella vaikka pihassa oli lapsia,koiria ja niitä mummoja.Rapparin oven vieressä oli penkki ja mummot siinä istuivat,olin menossa koiran kanssa sisään just,kun toinen mummo kääntyi jalat penkin sivusta ulos ja potkaisi pentua(joka siis ei mennyt lähellekkään mummoa)koska häntä ärsyttää rakit hänen talossaan????Silloin meinasi multakin hyvät tavat unohtua tyystin ja kunnioitukset lensi kaivoon,haistatin mummolla pitkät ja olisin voinut potkaista jos en olisi ilman mukinoita sisään päässyt ovesta.Siskoni taasen muutti k-taloon josta osti osakkeen ja heti ekana oli mummo valittamassa muutto-autosta ulko-oven edessä,olisi pitänyt isot huonekalut ja laatikot kantaa noin 50 metrin päästä parkkikselta sisään,sama mummo oli myöhemmin kun sisareni laittoi eteisen väliovea paikalleen tullut rappariin ja kommentoinut toiselle naapurille tätä kolinaa:palloako se mahtaa siellä pompottaa???Siis vanhuksille kaikki pitäisi olla sallittua ilmeisesti,myös totaalinen epäkohteliaisuus?Koittakaa kestää vaan,vaikka tiedän että ajatuskin naapuriin törmäämisestä saa harmaita hiuksia aikaiseksi.Turhaan uhkailee jos koira haukkuu tavalla jonka mainitsit.

      • Tympiintynyt yhteen tiettyy...

        Noh, täytyy tässä itseään lohduttaa sillä että montaa vuotta mummo ei enää ole elossa...(hyi minua)Tosin nuo kitkerän katkerat mummot tuntuu kyllä kauiten elävän :)

        Se on ikävä kun tuollaisessa tilanteessa ei itse osaa olla rauhallinen ja aikuinen vaan ikää tippuu harteilta vähintään 15v. ja sanoja vain tulee suusta...


      • Tympiintynyt yhteen tiettyy... kirjoitti:

        Noh, täytyy tässä itseään lohduttaa sillä että montaa vuotta mummo ei enää ole elossa...(hyi minua)Tosin nuo kitkerän katkerat mummot tuntuu kyllä kauiten elävän :)

        Se on ikävä kun tuollaisessa tilanteessa ei itse osaa olla rauhallinen ja aikuinen vaan ikää tippuu harteilta vähintään 15v. ja sanoja vain tulee suusta...

        metsä vastaa kuin sinne huutaa,epäkohteliaisuuteen vastataan yleensä samalla mitalla,harvalla hillintä pitää silloin eikä kaikkea sitäpaitsi edes tarvitse kuunnella.


      • touholiini
        Tympiintynyt yhteen tiettyy... kirjoitti:

        Noh, täytyy tässä itseään lohduttaa sillä että montaa vuotta mummo ei enää ole elossa...(hyi minua)Tosin nuo kitkerän katkerat mummot tuntuu kyllä kauiten elävän :)

        Se on ikävä kun tuollaisessa tilanteessa ei itse osaa olla rauhallinen ja aikuinen vaan ikää tippuu harteilta vähintään 15v. ja sanoja vain tulee suusta...

        Minulla on vähän saman laisia kokemuksia, silloin kun muutin tähän taloon.Muutama asukas oli tosi epäkohtelioita. ajatuksena, että taas muutti räksyttävä piski taloon.MUTTA EI MENNYT KUIN VAJAA KUUKAUSI, NIIN SAMAT VALITTAJAT, ERÄSTÄ VENÄLÄISTÄASUKASTA lukuun ottamatta, kaikki olivatihastuneet Tohoon, koska se ei hauku koskaan, eikä teer tarpeitaan pihalle. Mummot ja papat istuvat usein grillikatoksen alla, ja kun Touho meneeulos, niin he haluavat antaa sille makupalan, josta en oikein tykkää, kun Touho on uutenkin laihdutuskuurilla.


    • SSE

      Itseni on kasvatettu ja oon yrittänyt oman jälkikasvunikin kasvattaa niin, että vanhempia ihmisiä on kunnioitettava. Mut kyllä se koetukselle joutuu sillä monet mummelit on hyvin ilkeitä ja epäkohteliaita nykyään. Sen kokee jo kaupungilla ja kaupoissa tms. asioidessa. Puhumattakaan kerrostaloasumisesta, kaikessa ollaan kiinni ja kytätään ja valitetaan...Näitä ikäviä tarinoita on paljon. Sieppaa, vaikken omakohtaisesti voi sanoa meillä tällaista olleen. Yksi naapurintäti ainoastaan kiljuu joka kerta monen metrin päästä, että älä päästä sitä koiraasi hyppäämään kun hänellä on niin huonot jalat. Koira ei ole koskaan hypännyt häntä vasten ja yritän hymyillen joka kerta vaan rauhoitella, että rouva hyvä, en todellakaan päästä sitä hyppimään teitä vasten :) Musta on tullut myös tosi ilkeä mummeleita kohtaan, esim.jossain jonossa kun etuilevat niin takuu varmasti tuuppaan ja pidän vuoroni...hävyttömät!
      T: tuleva kärttyisä mummeli

      • OletRöyhkeä

        Ethän sinä kunnioita ketään ihmistä, kun pidät hullua elukkaa ja oletat, että tervejärkisten pitäisi hyväksyä se.


      • 1121
        OletRöyhkeä kirjoitti:

        Ethän sinä kunnioita ketään ihmistä, kun pidät hullua elukkaa ja oletat, että tervejärkisten pitäisi hyväksyä se.

        Taidat olla moukka kun asiattomasti kommentoit?


    • NuorenaSyntynyt

      Vaikka meinais kuinka päreet palaa niin itse yritän tuollaisissa järjettömissä tilanteissa olla vaan kahta mukavampi :) Joko siksi, että toinen alkaisi oikeasti pitää minusta (ja käyttäytyä sen mukaisesti) tai siksi, että tulisi mummolle ainakin huono omatunto...
      Oikeita käytännön ehdotuksia ei tuu nyt mieleen, mutta sen "haukkumisen" nauhoittamista koiran yksin ollessa voisi mummolle ehdottaa... Tuskin suostuu, mutta valitus voisi loppua... Niin ja sitähän ei voi 100% tietää, etteikö se haukkuisi kuitenkin yksin ollessaan. Meillä teki entinen koira sitä, kun niin ahdisti olla vain itsensä kesken.
      Niin ja YRITETÄÄN ymmärtää noita, joilla on tekemiset vähissä.

      • Tympiintynyt yhteen tiettyy...

        uskallan väittää että koira ei hauku yksin ollessa, se ei hauku mitään melua rappukäytävässä, koskaan ei ole oven takana kytiksellä eikä tosiaan hauku ihmisiä eikä koiria lenkillä, eikä kukaan muu ole haukkumisesta maininnut paitsi tämä mummo. Toki on eri asia jos mummo sille jotain naapuriparvekkeelta huutelee tai muuten ottaa sen kanssa kontaktia (on todella sosiaalinen koira). Koira siis viihtyy nyt kesällä, vaikka on hieman viileämpää, parhaiten parvekkeella koska turkki on paksu. Siellä se makailee betonilla vaikka tarjoaisikin vanhaa täkkiä makuualustaksi. Meillä on lasitettu perveke joten mummo ei pääse heittelemään omalta parvekkeeltaan koiralle rotanmyrkky-nakkeja (en yhtään ihmettele vaikka sitä yrittäisikin), huono puoli tässä on vain se että parvekkeen ja kämpän tuulettaminen hankaloituu mutta eikähän se tästä :)

        Nyt ollaan kyllä seuraa hankkimassa pennulle eli tarkoituksena on löytää kissanpentu kaveriksi (en enää hetkeen jaksa koiranpennun pissarumbaa joten kissa on "helpompi" vaihtoehto) jos ne vähätkin haukahdukset sitten loppuisivat kun on kissa seurana :)


      • NuorenaSyntynyt
        Tympiintynyt yhteen tiettyy... kirjoitti:

        uskallan väittää että koira ei hauku yksin ollessa, se ei hauku mitään melua rappukäytävässä, koskaan ei ole oven takana kytiksellä eikä tosiaan hauku ihmisiä eikä koiria lenkillä, eikä kukaan muu ole haukkumisesta maininnut paitsi tämä mummo. Toki on eri asia jos mummo sille jotain naapuriparvekkeelta huutelee tai muuten ottaa sen kanssa kontaktia (on todella sosiaalinen koira). Koira siis viihtyy nyt kesällä, vaikka on hieman viileämpää, parhaiten parvekkeella koska turkki on paksu. Siellä se makailee betonilla vaikka tarjoaisikin vanhaa täkkiä makuualustaksi. Meillä on lasitettu perveke joten mummo ei pääse heittelemään omalta parvekkeeltaan koiralle rotanmyrkky-nakkeja (en yhtään ihmettele vaikka sitä yrittäisikin), huono puoli tässä on vain se että parvekkeen ja kämpän tuulettaminen hankaloituu mutta eikähän se tästä :)

        Nyt ollaan kyllä seuraa hankkimassa pennulle eli tarkoituksena on löytää kissanpentu kaveriksi (en enää hetkeen jaksa koiranpennun pissarumbaa joten kissa on "helpompi" vaihtoehto) jos ne vähätkin haukahdukset sitten loppuisivat kun on kissa seurana :)

        alkoi naurattaa tuo kissa :)) Tulee mummolle pahat paikat ;)


      • Jokunen
        NuorenaSyntynyt kirjoitti:

        alkoi naurattaa tuo kissa :)) Tulee mummolle pahat paikat ;)

        vielä valittaa kissan häiritsevästä naukumisesta =)

        Onhan se tosi, että vanhempi väki alkaa olla aika hapanta ja hymytöntä, käytöstapoja kuulutetaan nuorille, muttei itselläkään niitä ole..


      • Tympiintynyt yhteen tiettyy...
        NuorenaSyntynyt kirjoitti:

        alkoi naurattaa tuo kissa :)) Tulee mummolle pahat paikat ;)

        niinkin että kissan tulo saa aikaan oikeasti haukkumista ja meteliä joten silloin mummolla vasta valittamista onkin :)

        Onhan se hyvä että mummeli kehittää itselleen jotain säpinää tylsiksi päivikseen, varmaan kohta alkaa pitämään haukkupäiväkirjaa jotta voi taloyhtiön kokouksessa esittää raskauttavat todisteet :))


      • Tympiintynyt yhteen tiettyy...
        Tympiintynyt yhteen tiettyy... kirjoitti:

        niinkin että kissan tulo saa aikaan oikeasti haukkumista ja meteliä joten silloin mummolla vasta valittamista onkin :)

        Onhan se hyvä että mummeli kehittää itselleen jotain säpinää tylsiksi päivikseen, varmaan kohta alkaa pitämään haukkupäiväkirjaa jotta voi taloyhtiön kokouksessa esittää raskauttavat todisteet :))

        Voisi tämä kyseinen mummo opetella arvostamaan kuitenkin suhteellisen hiljaisia (=bielitä pitämättömiä) ja tupakoimattomia naapureita. Jos valituksia alkaa kuulumaan vielä lisää rupean oikeasti teiniksi ja soitan päivät pitkät volyymi täysillä Sentencediä (vanhaa tuotantoa), Lordia, Klamydiaa ym. kajarit asennettuina mummon seinää vasten (ja yksi lisäkajari parvekkeelle mummon seinän viereen) ja käyn aina välillä kysäsemässä että joko kuuntelee mieluummin koiran haukuntaa :) Musiikkiahan saa soittaa päivällä...


    • semmu

      Ja pyh sanon minä. Tässä se taas nähdään että löytyy niitä kummallisuuksia niistä vanhoista ja kokeneistakin. Vanhuudenhöperö taitaa tässä tapauksessa olla. Kunnioittaa voi sitä joka osaa kunnioittaa muitakin, eipä teiltä voi juuri kunnioitusta vaatia tuota kohtaan. Kyllä mulla ainakin hermo repeäis jos joku kehtaisi tulla kysymään että joko piski on hävitetty.

      Onko kerrostalossa jossain muualla joku koira jonka mummeli on tietty mieltäny teidän koiraksi?

      • Tympiintynyt yhteen tiettyy...

        ei ole muita koiria kuin meidän pentu mutta muutama rappu eteen päin on vähän meidän pennun näköinen yksilö, tosin yhdennäköisyys loppuu kohta kun meidän rontti kasvaa, tämä toinen on jo aikuinen ja se on kova poika haukkumaan (vai onkohan se nyt tyttö...) Koiria taloyhtiössä on viidestä kahdeksaan ja kaikki haukkumaan taipuvaisia (meidän poika ei niitä uskalla aina morjestaa kun pitävät niin kovaa meteliä).

        Kunnioitus on täysin loppu tätä mummoa kohtaan, saa nähdä muuttuvatko kaikki taloyhtiön mummot hirviöiksi meitä nuoria kohtaan :) ja sen tosiaan sanon että osaan käyttäytyä ja kunnioittaa vanhempia, työssäni tosiaan olen vanhojen ihmisten kanssa tekemisissä päivittäin ja saamani palaute on ainoastaan hyvää.


    • Syyttäkö?

      Ei tuossa mitään jos tuntematon mummuska kysyy joko on koira lopetettu mutta kun oma isä aivan spontaanisti kylässä olessani (käyn erittäin harvoin) kehtasi aamulla seitsemän aikaan kun olin viemässä koiraani pihalle laukaista että pitää tuo koira lopettaa! Tai myyttä sen ja pyydätte kovan hinnan! Koiran kuluihin eikä muutenkaan elämääni ole isäni pistänyt penniäkään eikä koskaan edes kokonaista lausetta minulle sanonut! Että kehtaa, hyppäsin suoraan autoon ja ajoin takaisin kotiin koirani kanssa.

      Nyt vain harmittaa se että olin niin äimistynyt etten huomannut kysyä miksi..

      Koirani ei todellakaan ole mikään ongelmapakkaus vaan fiksusti käyttäytyvä nuoriherra, en vain tajua.. Jos asia olisi toisin ymmärtäisin, ehkä.

      • samoja kokemuksia

        Mun isäni narisi ensimmäisestä kissastani. Asuin jo poissa kotoa omillani. Ensimmäisestä koirasta se meinasi saada halvauksen. Kun lauma kasvoi toisella koiralla se alkoi "tottua" tai ainakin huomasi puheensa turhiksi. Nyt kahden kissan ja kahden koiran kämpässäni se käy harvoin ja nalkuttaa enää kissoista. Haisee, karvastaa, maksaa jne jne. Lopuksi se vetää telkkarin päältä sormella ja näyttää kuinka paljon pölyä löytyy. Ärsyttävää.


    • PoliceGirl82

      Juu meillä oli joskus Tampereen Hervannassa semmoinen hirviö viereisessä rapussa, että auta armias. Itsellään kamala "puolidingo" (kuten hän asian ilmaisi) joka olisi tappanut minkä tahansa liikkuvan. Tuo mummeli on päässyt kerrostalokyttääjienkin sivulle oikein merkkihenkilönä, sen verran hänestä tiedetään.

      Sinulla ei ole mitään hätää, vaikka moinen takuulla onkin rasittavaa ja surullista. Olette vain vahvoja ja teette kuten teette. Voit varmuuden varalle kysellä muilta naapureilta josko koirasta on ollut heille haittaa ja saada näin ihmisiä todistamaan koiranne harmittomuudesta, mikäli asiasta jotain kehkeytyy. Tuskin kuitenkaan kehkeytyy, mummolla ei vain ole elämää.

    • päin..

      Yks mummo uhkaa soittaa poliisit, kun koirat kävelee yleisellä tiellä hänen talonsa ohi. Vahtii kuin haukka ikkunasta jokaista ohikulkevaa koiraa, ettei vaan pääse pissa hänen talonsa eteen. Kerran sanoin, et soita vaan poliisit jään tähän odottelemaan, kysytään sit poliiseilta saammeko kävellä tässä. Eipä mummo soittanutkaan enään, mut sellaista julkaisukelvotonta tekstiä sieltä on sen jälkeen tullut. Vaikka kuin yrittäisi ajatella, ettei toi mummo ihan normaali enään ole, niin kyl se vaan punaista saa näkemään...

      Koittakaa pärjätä!

    • haukku24

      On siinäkin mummo! Haukkumisen takia koira pitäs lopettaa! Kaikkea sitä kuuleekin. Tääläkin kuulee joka päivä satunnaisia haukkuja siellä täällä, ei se ketään häiritse.

      Koirat on koiria eikä niiitä voi estää haukkumasta, sano se sille hölmölle mummolle.. :P

      • Vajakit

        Hullu, joka ottaa koiran kerrostaloon, pitäisi lopettaa.


      • OnnellinenHauva
        Vajakit kirjoitti:

        Hullu, joka ottaa koiran kerrostaloon, pitäisi lopettaa.

        Oon ihan samaa mieltä. Miksi ihmeessä pitää pitää elukkaa kärsimässä kertsissä. Se on itsekästä!


      • SeOnTodella

        itsekästä joo. Kaikki eivät voi asua omakotitalossa ja vaikka asuisivatkin, niin talojen pihat jäävät niin pieniksi, että eipä koira siitä pihasta hyödy liikunta mielessä. Lenkille niitä koiria kuuluu viedä, eikä narun jatkoksi pihan perälle, tai koko päivä pienessä aidatussa pihassa.

        Kaikki eivät voi asua maaseudulla ja olla jotaki maanviljelijöitä, jotta voi vahdata koiraa jatkuvasti. Muualle töihin mennessä koira pitää silti laittaa sisätiloihin, vaikka asuisi missä korvessa. Siellä se joutuisi yksin silti odotella ja omistajalla kestäisi vielä pidempään saapua kotiin, koska työmatkakin olis pidempi.


      • Eläinrääkkääjät
        SeOnTodella kirjoitti:

        itsekästä joo. Kaikki eivät voi asua omakotitalossa ja vaikka asuisivatkin, niin talojen pihat jäävät niin pieniksi, että eipä koira siitä pihasta hyödy liikunta mielessä. Lenkille niitä koiria kuuluu viedä, eikä narun jatkoksi pihan perälle, tai koko päivä pienessä aidatussa pihassa.

        Kaikki eivät voi asua maaseudulla ja olla jotaki maanviljelijöitä, jotta voi vahdata koiraa jatkuvasti. Muualle töihin mennessä koira pitää silti laittaa sisätiloihin, vaikka asuisi missä korvessa. Siellä se joutuisi yksin silti odotella ja omistajalla kestäisi vielä pidempään saapua kotiin, koska työmatkakin olis pidempi.

        Jos ei ole mahdollista, niin ei pidä ottaa koiraa. Hullut narsistit ottavat koiria leluikseen kerrostaloihin ja tyydyttämään omaa sairasta mieltään.


      • Kääpiösusi

        Olisi mielenkiintoista kuulla millä perusteella koira muka kärsii kerrostalossa?

        On joitain rotuja jotka ei minun mielestä ole ihanteellisia kerrostaloon (tosi äänekkäät), mutta lähinnä naapureiden vuoksi. Sekä muutamia jotka ei taipumustensa vuoksi edes viihdy, koska kaipaisivat suuren reviirin vahdittavaksi (esim. laumanvartijat).

        Mutta valtaosa koirista sopii erinomaisesti kerrostaloon. Todennäköisesti kerrostalokoira saa esimerkiksi enemmän liikuntaa kuin vapaana pihalla oleskeleva (jota ei "tarvitse" erikseen lenkittää).


      • DXDX
        Kääpiösusi kirjoitti:

        Olisi mielenkiintoista kuulla millä perusteella koira muka kärsii kerrostalossa?

        On joitain rotuja jotka ei minun mielestä ole ihanteellisia kerrostaloon (tosi äänekkäät), mutta lähinnä naapureiden vuoksi. Sekä muutamia jotka ei taipumustensa vuoksi edes viihdy, koska kaipaisivat suuren reviirin vahdittavaksi (esim. laumanvartijat).

        Mutta valtaosa koirista sopii erinomaisesti kerrostaloon. Todennäköisesti kerrostalokoira saa esimerkiksi enemmän liikuntaa kuin vapaana pihalla oleskeleva (jota ei "tarvitse" erikseen lenkittää).

        Harva koira on mukautunut ahtaaseen kerrostaloasuntoon ja siellä vallitsevaan trooppiseen lämpötilaan ja turruttaviin voimakkaisiin hajuihin.

        Ilmenee huohotuksena pienenkin liikunnan myötä ja harvassa kerrostaloasunnossa on 2-3 m2 vapaata tilaa, joten toivoisin aikuiselta hieman enemmän älykästä analyysiä ja järkeviä selityksiä ahtaisiin asuntoihin muuttaville.


      • Kääpiösusi

        "Ahtaaseen kerrostaloasuntoon" kuule, ensinnäkin kaikki kerrostaloasunnot ei ole 30m2 yksiöbokseja.. (kuten vastaavasti kaikki rivi- ja omakotitalotkaan ei ole kartanoita isoilla tiluksilla). Ja mihin se koira kotona tarvii hehtaareita kun liikunta tapahtuu kuitenkin ulkona. Riittää että tilaa on tarpeeksi rauhalliseen oleskeluun.

        Kerrostalossa ei ole yhtään sen "trooppisemmat" lämpötilat kuin muissakaan taloissa.

        Oletan että tarkoitit voimakkailla hajuilla pesuaineita tms? Ihan samoilla aineilla ne omakotitalotkin puhdistetaan..


      • höhööö
        Kääpiösusi kirjoitti:

        "Ahtaaseen kerrostaloasuntoon" kuule, ensinnäkin kaikki kerrostaloasunnot ei ole 30m2 yksiöbokseja.. (kuten vastaavasti kaikki rivi- ja omakotitalotkaan ei ole kartanoita isoilla tiluksilla). Ja mihin se koira kotona tarvii hehtaareita kun liikunta tapahtuu kuitenkin ulkona. Riittää että tilaa on tarpeeksi rauhalliseen oleskeluun.

        Kerrostalossa ei ole yhtään sen "trooppisemmat" lämpötilat kuin muissakaan taloissa.

        Oletan että tarkoitit voimakkailla hajuilla pesuaineita tms? Ihan samoilla aineilla ne omakotitalotkin puhdistetaan..

        Onkohan kaikki tajunneet, että koiran nenä haistaa jopa parin päivän vanhan jäljen pihalla ja käytetyt hajusteet ovat koiralle todella epämielyttäviä.

        Vertaat eri asumismuotoja toisiinsa! Harvassa asunnossa on 20m2 tilaa koiralle, kyllä se makaa jossain nurkassa, pois ihmisten jaloista. Ei se 500 m ulostusreissu kerran päivässä tyydytä koiran liikunnan tarvetta. Monesti koira on ahtaas veskis päivän aikana, kun odottaa paijauskipeää isäntää kotona.

        Tuossa kerrostalossa on yksiössä 2 isoa koiraa ja pari kissaa kahden ihmisen kanssa. Mitä sanoisit heille?


      • minelan
        höhööö kirjoitti:

        Onkohan kaikki tajunneet, että koiran nenä haistaa jopa parin päivän vanhan jäljen pihalla ja käytetyt hajusteet ovat koiralle todella epämielyttäviä.

        Vertaat eri asumismuotoja toisiinsa! Harvassa asunnossa on 20m2 tilaa koiralle, kyllä se makaa jossain nurkassa, pois ihmisten jaloista. Ei se 500 m ulostusreissu kerran päivässä tyydytä koiran liikunnan tarvetta. Monesti koira on ahtaas veskis päivän aikana, kun odottaa paijauskipeää isäntää kotona.

        Tuossa kerrostalossa on yksiössä 2 isoa koiraa ja pari kissaa kahden ihmisen kanssa. Mitä sanoisit heille?

        ÄLÄ NYT LÄHDE YLEISTMÄÄN. Itse asuin 173 neliöä
        , , 13 vuotta omakotitalossa ,aidattu piha 2013 neliöä, mutta koirani eiät viihtyneet pihalla ilman minua, joen istuskelin pihakeinussa ja koirani,tai nuorimmat niistä leikkivät keskenään. Kuitenkin tein n. 3 tunnnin lenkin niiden kanssa päivittäin.


    • ettänäintäällä

      Varkaus on kuulu näistä mummoista. Joutenlahti ja asuu mummo,joka huutaa kaikille lapsille Huoran pennut! Eilen oli ajanut tajaa 7v tytärtäni rollaattorilla. Huutanut perkele perkele ja kilkuttanut kelloa. Onneksi tytär tietää tuon oikut. Toisena päivänä mummo saattaa jakaa jätskirahaa näille laosills:D Olen huutanut tälle mummolle usein päin naamaa. Mutta hän kohta 80. Olisiko jotain sekavuutta vanhuuden? Ai niin kirjelappuja tunkee postiluukuista ja haukkuu ihmisiä . Voi saada haukut niskaansa ,vaikkei olisi mitään tehnyt.

      • hyvättavattallessa

        Voi olla masennusta kuten nuoremmilakin,tai mielenterveysongelmia, altshaimeria yms.
        Ei pidä itse lähteä mummojen ja pappojen kiukkuun mukaan, vaan olla iloinen ja kohtelias.Se yleensä lepyttää raivoajan paremmin, kun mukana tappelu ;)


      • minelan

        En nyt lähtisi syyttelemään mummojaKAAN. nYKYINEN VANHUSTEN HOIVAon tipotiessään. Dementialle ei kukaan voi tehdä mitään, mutta yhteiskunnan velvollisuus on pitää vanhuksista huolta. Lapsille järjestetään ilmaiset koulumatkat taksilla ym. mutta vanhukset on pistetty heitteille.


    • OnnellinenHauva

      Kerrostalo ei ole koiran paikka. Muuttakaa omakotitaloon tai luopukaa elukasta.

      • säästöjätarvitsis

        Kerrostalossa jos meinaa asua, on hyväksyttävä,että joillakin on lemmikkejä,ja äänekkäitä lapsia.Joten ääniä kuuluu kaikenlaisia.Jos ei sitä sisäistä, kannattaa muuttaa maalle, aijuu, mutta sehän vaatis rahaa, niin ei taida onnistua ihmisiltä, jotka elelee avustusten varassa XD


      • maajussit_ne

        vasta tukiaisilla elääkin. Eihän sillä työllä muuten edes eläisi. Tavallisten kaupunkiduunareiden veropussista nekin otetaan. Eli tavallaan kaupunkilaiset heidätkin elättävät.


      • minelan
        maajussit_ne kirjoitti:

        vasta tukiaisilla elääkin. Eihän sillä työllä muuten edes eläisi. Tavallisten kaupunkiduunareiden veropussista nekin otetaan. Eli tavallaan kaupunkilaiset heidätkin elättävät.

        On niin väärin, että yhteiskunnan eläteille syötetään niin paljon liikaa rahaa.Veronmaksajien pussista. Hyi olkoon.


      • minelan

        Lapsiperheille maksetaan vaikka mitä avstuksia, mutta vanhukset on unohdettu täysin.
        Oletteko koskaan ajatelleet, että teidän kirkuvat kovaääniset kakarannne aiheuttavat kohuutonta meluhaittaa, ei koiran haukunta ole edes lähelläkään sitä.

        Ja lapsperheet kuvittelevat, että maailma pyörii vain heidän ympärillään


    • XDXN

      Omakotitalon pihanperällä ahdas aitaus ja määräykset vaativat vain 12-16 m2 aitauksen koiralle.

      Kyllä kerrostalossa on sentäs tilava koiran ja kahdenkin koiran asustaa. Pari kissaa ei siinä paljon tilaa vie. On noi mummelit pahoin väärässä.

      Minä ottaisin jo sinun asuntoosi 3 koiraa kyllä se on sellaista kituuttamista kahdellakin koiralla tulla toimeen ja vielä kahden ihmisen.

    • raggaritpois

      Mummo on oikeassa. Hävitätte koiran tai muutatte pois. Sitämätöntä omahyväisyyttä ottaa koira räksyttämään kerrostaloon ja naapurissa asuu vanha ihminen joka on kaikkien työvuosien jälkeen vihdoin päässyt eläkkeelle ja haluaisi levätä rauhassa kotona.

      Kaikki aina sanoo että ei meidän koira hauku päivänaikana. Mummon kannattaisi nauhottaa haukkumista ja ottaa isännöitsijään yhteyttä niin saisitte ensin varoituksia ja sitten häädön, tai jos omistusasunto taloyhtiö ottaisi sen haltuun ja myisi.

      Kissat sopii kerrostaloihin kun osaavat olla, koirat sopii maatilojen pihoihin ei kaupunkeihin ollenkaan.

      Jos alatte uhitella mummoa niin se on sitten äkkiä poliisille soitto ja kun poliisi tulee ja koiranne räksyttää ampuu poliisi vihaisen koiran heti ensimmäisenä.

      • Rekkamiesforlife

        Mummo on tosiaan oikeassa. Muutama soitto isännöitsijälle jatkuvasta häiriöstä niin se on joko muutto tai koirasta luopuminen.

        Eräs tuttavani on vakavasti allerginen koirille ja naapuriin(kerrostalo) muutti perhe joilla koira. Tuttavani kävi hakkaamassa huoneiston ovea kun eivät olleet paikalla ja kun koira alkoi räksyttää nauhoitti sitä videolle jossa ovi näkyi. Olisiko jotain 10 videota yksin haukkuvasta koirasta lähettänyt SATO:lle ja naapurit luopuivat koirasta. Ilmeisesti olisi muuten häädetty.


      • 1423
        Rekkamiesforlife kirjoitti:

        Mummo on tosiaan oikeassa. Muutama soitto isännöitsijälle jatkuvasta häiriöstä niin se on joko muutto tai koirasta luopuminen.

        Eräs tuttavani on vakavasti allerginen koirille ja naapuriin(kerrostalo) muutti perhe joilla koira. Tuttavani kävi hakkaamassa huoneiston ovea kun eivät olleet paikalla ja kun koira alkoi räksyttää nauhoitti sitä videolle jossa ovi näkyi. Olisiko jotain 10 videota yksin haukkuvasta koirasta lähettänyt SATO:lle ja naapurit luopuivat koirasta. Ilmeisesti olisi muuten häädetty.

        Fantasioi rauhassa...


      • SamallaVoiTienataJaNäpäy
        Rekkamiesforlife kirjoitti:

        Mummo on tosiaan oikeassa. Muutama soitto isännöitsijälle jatkuvasta häiriöstä niin se on joko muutto tai koirasta luopuminen.

        Eräs tuttavani on vakavasti allerginen koirille ja naapuriin(kerrostalo) muutti perhe joilla koira. Tuttavani kävi hakkaamassa huoneiston ovea kun eivät olleet paikalla ja kun koira alkoi räksyttää nauhoitti sitä videolle jossa ovi näkyi. Olisiko jotain 10 videota yksin haukkuvasta koirasta lähettänyt SATO:lle ja naapurit luopuivat koirasta. Ilmeisesti olisi muuten häädetty.

        Itse tein niin, että eräät naapurit(alkuperäisasukkaat vuodesta 84) savustivat itseltä kaksi hyvää koiran omistavaa vuokralaista. Varoituksia ei tullut, eikä niihin olisi kyllä riittänyt näyttökään, mutta jatkuva vittuilu sai vuokralaiset irtisanomaan sopimuksen. Vuokrasin sitten piruuttani asunnon uusille tulokkaille ja nyt tilanne on mitä mainioin, olen ostanut yhtiöstä kolme asuntoa erittäin edullisesti. Nyt minulle on turha enään valittaa metelistä ja jos joku soittelee niin voi aina muistuttaa, että nämä ulkomaalaisasiat menevät sitten yleensä oikeuden kautta ja julkisuus yms. Taloyhtiössä on nyt kuulemma joku "kriisi"kokous jossa käsitellään tätä asiaa, asuntoja on nyt kolmen ostamani lisäksi kaksi myynnissä ja ajattelin tarjota niistäkin jotain jos sattuisivat vaikka jäämään, mutta antaa nyt ensin kypsyä. Vuokrasopimus päättyy joulukuussa ja en todellakaan aio sitä jatkaa(aloitan remontin ja myyn), mutta en tietenkään kerro tätä taloyhtiölle.


      • minelan

        nm. rekkamiestrillle
        Nyt olet täysin vääräsä. Ei poliisi an na edes sakkoja, jos koira haukkuu päivisin.


    • sormipystyssä

      Hei, onko se naapuri kuitenkin sinun iso-äitisi , kun mummoksi häntä nimität? Mene nyt hyvä nainen sen mummosi luo ja pyydä anteeksi törkimys miehesi käyttäytymistä.

      • katsokaavuosiluvut

        Tämähän tapahtui jo 11 vuotta sitten.Turha sinne mummon luo on enää mennä.


    • minelan

      Älkää mummoja syyttäkö. DEMNTIA ON SAIRAUS, JOLLE ITSE EI PYSTY TEKEMÄÄN MITÄÄN. Lapsille ja heidän vanhemmilleen yhteiskunta maksaa palon, mutta VANHUKSETon unohdettu.

      • X-palstalainen

        Miksi ihmeessä täällä mummotellaan vieraita ihmisiä. Käytöshäiriöisiä olette koko sakki.


    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    3. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3065
    4. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3064
    5. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3060
    6. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    7. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    8. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    9. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    10. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    Aihe