Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

HIRVEÄSTI

kiviä

:)

tontti pengerretty kahteen tasoon, kivet paikoillaan ja isoimpia (2/3) kivistä ei kyllä liikutella, kivikon korkeus ja jyrkkyyskin vaihtelee (toistaiseksi) aikalailla...

Miten menetellä jotta "kiviläjästä" saisi kauniin ja toimivan jakajan. Yläpihasta tulee lasten alue, marjapensaineeen, keinuineen, leikkimökkeineen ja alapihasta nurmikkoalue & tila hedelmäpuille jne. Kyseinen kivikko osoittaa suunnilleen pohjoiseen ja talo sijaitsee pirkanmaalla. Ehdotuksia, ajatuksia miten tuon röykkiön saisi istumaan pihaan :)

5

2642

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • unohtui..

      että kiviö on vielä (tulevan) nurmikon kohdallakin muutaman peräkärryllisen verran :(

      josko käyttäisi talon vierellä - sopisivat ikäänkuin (kiviseen) maisemaan..

    • pms68

      johonkin kohtaan kivikkoa kannattaa katsella lapsille kiipeilyreitti istuinkivineen sillä joka tapauksessa kivikko vetää tenavia puoleensa. Joihinkin väleihin kannattaa tunkea multaa tai mullan ja turpeen seosta ja istuttaa kivikkokasveja (monta samaa vierekkäin) sekä muita kuivahkossa viihtyviä. Kuukausimansikka on yksi ihan hyvä ja satoisakin. Jos isompia koloja käytössä niin kannattaa istuttaa rehevämpiäkin maanpeittopensaita yms sinne. Jotta alue ei tule sekavaksi niin kantsii yrittää laittaa taimia aina tiettyyn alueeseen ja sitten toiset kohdat jättää vaikka koristesoralle tms pinnoille. Mullassa kasvaa jossain vaiheessa rikkoja joten multaa vain sinne missä kasvejakin..

      Joihinkin kohtiin voi pienten kivien avulla tehdä isommankin kasvialueen. Kasvien esim perennojen tai pensaiden kasvaessa kivet jäävät näkyvistä pois vaikka niitä vielä istutettaessa jossain pilkottaisi.

      Vesiaihetta kannattaa harkita. Ylös vaikka millainen pissava poika yms josta puro lähtee, mutta kunnolla eikä vain liruna. Valmiita allasosia on saatavilla tosin hintaakin noilla on. Ainakin hesan Bauhausissa on erilaisia puroelementtejä ja luullakseni näin niitä Pirkkalassakin.. Puro tulee hieman korkeammalle jos kivikossa ei sopivaa uomaa sille ole, mutta väliäkö sillä? Alas pieni tai vaikka isompikin allas josta vesi nousee taas ylös uudelleen. Vesialtaista hyvää tietoa on ainakin www.ogashi.fi sivuilla aina asennuksesta alkaen..

      Jos muuri olisi tasainen niin se olisi tylsä. Vaihteleva korkeus on mukava silmälle ellei ole Herkule Poirot.. Muurin päälle voi joihinkin kohtiin laittaa alas valuvaa kasvillisuutta, mutta kannattaa pitää mielessä silloinkin ryhmittely jolloin se päällinenkin on helppo hoitaa.

      Johonkin kohtaan muurin alle voi laittaa puita tai pensaita jolloin osa kivikkoa jää taa. Esim tuijat tai katajat ovat talvellakin kauniit karua kivikkoa vasten. Myos köynnös muurin alla kiipeämään ylös pehmentää sitä ja verhoaa mukavasti esim köynnöshortensia yms kiipeämisjuuriset ovat loistavia kiinnittyessään itse kivenkoloihin jopa pintaan. Tuo lähtee hitaasti usein, mutta ekojen kesien kastelulla ja hyvällä mullalla autat alkuun. Marjakuuset yms myös mukavia sinne alle..

      Kivikko on lämmin vielä illan viiletessä joten sen eteen tekisin oleskeluryhmän ainakin.

      Harmi kun kivikko on jo tehty. Bauhausissa ja varmasti muuallakin on maahan upotettavia valoja joita sinne olisi ollut mukava jemmailla, mutta toisaalta niitä voi laittaa maahan valaisemaan rinnettä ja sen kasveja. Hinnat olivat muutamasta kympistä ylöspäin ja kestää ajaa autolla yli..

      Tässä jotain ja todella kannattaa jättää jokin kohta kunnolla kivikkoiseksi ilman mitään verhoiluja.. Itse olen juuri todennut että kaikkein parhaassa kasvussa on ne halvalla ostetut taimet jostain ties mistä puutarhamyymäläosastolta tyyliin 3kpl/5€ jne´. tai kennoissa joissa 6kpl lajia yms. Liekö nuo huonot olot sitten kasville kannustin asettua aloilleen pihalle vai mikä..

      • vastauksestasi!

        tarkoituksena hiukka vieritellä kiviä paikoilleen jotta hiukan tasoittuu, mutta "kivimuuria" tuosta ei tule tekemälläkääm. Tuollainen vyöhykkeinen tapa voisi tosiaan olla kiva, jättäisi osan alueesta kivikoksi (laastisementti jne on säkkikaupalla käyttämättömänä, joten voisi jopa tukkia sitä väleihin piiloon ettei oli oikein kivaa kasvualustaa.

        Vesijuttu voisi myös olla mukava, saattaisi jopa jotenkin johonkin kohtaan istua, pitää miettiä!

        Ja valoja saa, ennekin tulut rakennettua omat 12V systeemit joiden kanssa kaapelointikin huomattavasti helpompaa ja vapaampaa (ja lapsiturvallisempaa) :)


    • aloittaja

      Tarkoitus hiukan muokata kiviä mukavampaan malliin. KAnnatteeko samalla laittaa kivien alle muovi vai kangas vai molemmat (vai ei mitään)

      Talon edessä kivimuuri (tosin liian loiva vieläkin) ja talon takana tonttia jakamassa "ylä-" ja "alapihaan" loivahko kivivalli/rinne..

      • vielä..

        Etupihan "muuri" noin 80 cm

        Takapihan valli noin 1.5-2m


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2207
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2043
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1642
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1480
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1456
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1357
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1334
    8. 52
      1238
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1180
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1169
    Aihe