Hurtigrutenin laivat

onko tietoo

Onko jolla kulla kokemusta Hurtigruten-laivalinjastaa. (Kirkkoniemi-Bergen?)

- millaisia matkustajia, täyttä vai ei

- onko hytti pakollinen vai voiko olla kansimatkustajana jonkun osamatkan (kansituolit?)

- Kirkkoniemi-Hammerfest-väli erityisesti

- meneekö lintuvuorten läheltä

- ottavatko kyytiin pelkällä henkilöllisyystodistuksella

4

2029

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tiedoksi...
    • helposti

      Kokemusta on, kolme kertaa on Hurtigrutenilla seilattu, mutta vain päivä kerrallaan. Mielestäni ei kannata ruveta maksamaan siitä, että menee nukkumaan Hurtigrutenille ja upeat maisematkin jää näkemättä. Siksi on tehty niin, että aamulla mennään laivaan auton kanssa ja illalla pois. Hyttiä ei siis tarvitse ottaa.

      Ja kun menet Hurtigrutenille, pääset itseäsi parempaan seuraan - yhtään suomalaista ei ole siellä tavattu. Siellä on raharikkaita turisteja eri puolilta maailmaa - varsinainen kielten sekamelska. Norjalaisia jonkin verran seassa. Meidän matkaillessa täyttä ei ole ollut, vaan hyvin on mukaan mahtunut. Autopaikkojahan on vain n. 50/laiva, mutta silti auto on mukaan sopinut.

      Laivoilla on upeat salongit, joista voi näköalaikkunoiden läpi katsella tosi hienoja maisemia - ja korkealta. Myös aurinkokannet on tosi suuria ja tuoleja riittää. Mutta valitse tämän takia uusimpia isoja laivoja. Ne vanhat hienot nostalgialaivat on pieniä ja matalia - näköalat jää huonommiksi.

      Ja nyt se tärkein. Kannattaa tarkoin valita päivä, jolloin menee laivalle. Ehdoton vaatimus on aurinkoinen ilma, silloin näkee upeat maisemat ja voi olla koko päivän aurinkokannella. Pilvisellä ja sumuisella ilmalla hukkaan menee (toki silloinkin kokemus on vertaansa vailla Suomen matkailuun verrattuna). Varaa siis aikaa Norjan reissulle, jotta voit odottaa sateettoman päivän.

      Hurtigruten kyydin voi varata helposti. Omat kokemukset: Kun laiva lähti hyvin aikaisin aamulla, menimme paikallisen mökkikyläisäntämme neuvosta heti aamulla satamssa laivayhtiön konttoriin ja sieltä soittivat satamaan tulossa olevalle laivalle, että onko autolle paikkaa ja kun oli mukaan pääsi. Maksu tapahtui laivan Infossa. Sitten varattiin erään kaupungin matkatoimistosta paikat seuraavksi päiväksi. Se oli kalleinta, kun toimisto peri omat kulunsa. Ja kolmannen kerran varattiin paikka turisti-infon avustuksella. Sieltä soittivat laivayhtiöön ja varasivat paikat. Maksu taas laivan Infoon ja turisti-info ei perinyt mitään.

      Hinnoista. Mielestämme tosi halpaa henkeäsalpaaviin maisemiin suhteutettuna. Toissa kesänä koko upea päivä Harstadista Svölväriin Lofoottien läpi puikkelehtien, Peikkovuonossa käyden, maksoi n. 140 euroa, 2henk. auto. Kannattaa kysellä kaikki perhealennukset, kesäalennukset yms - niitä tuntui riittävän! Mutta ehdottomasti omat eväät ja juomat mukaan, kahvit termospulloon yms. Laivan ravintoloissa ja baareissa on tosi kallista, koska niille raharikkaille turisteille on sama mitä maksaa - ja kyllä näkyi maksavan! Eväänsä ja juomansa voi nauttia aurinkokannella tai salongeissa. Muutamat norjalaisetkin näkyi niin tekevän. Oli mukava syödä omia eväitä ja juoda Suomesta tuotuja oluita, kun kuulutukset kertoi, että alkaa ruokasalongissa kapteenin kanssa ensimmäinen kattaus ja sitten toinen kattaus on puolentoista tunnin kuluttua - tervetuloa!

      Kirkkoniemen ja Hammerfestin väliä ei ole seilattu, joten en tiedä lintuvuorista. Mutta luulen, että laiva käy lintuvuoret ja muut sellaiset varta vasten turisteille näyttämässä. Lofooteilla laiva teki ylimääräisen mutkan, kun kävi kääntymässä siellä huikaisevan kauniissa ja ahtaassa Peikkovuonossa - vain turistien iloksi! Kun reittiä valitset, katso kartalta miten se on piirretty kulkemaan (pitää paikkansa). Valitse sellainen päiväreitti, jossa laiva kulkee lähellä rantaa, saarien ja salmien lomitse. Avomerimatkaa ei kannata ottaa.

      • Juuso

        Lisää tällaista luettavaa!!


      • Tromssan kävijä

        Minulla on sama mielikuva,vaikka Hurtigrutenin laivat lähtee melkein Suomen rajalta,Kirkkoniemestä, ei suomalaiset ole uskaltautuneet merelle laivakyytiin.

        Itse aion tehdä niin,että otan kansipaikan,vaikka matkustan yöllä. Aion kokea yöttömän yön merellä.
        Seura on varmasti itseä parempaa niinkuin arvelinkin. Tutustuu ihmisiin kun ei nuku. Ja voihan kansituolissa torkkua. Nukkuu sitten maissa. Mitäs sitä merelle nukkumaan menee.

        Saatanpa suoda itselle oikein kunnon meriaterian merenelävineen. Kai siellä Visa käy? Jos käy vinkuu sitten seuraavan kuukauden lopulla.
        Lomallehan sitä mennään ja silloinhan sitä sopii vähän rentotua. Antaa rahahuolien tulla sitten kun on tullakseen Visan maksupäivänä;)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      585
      3889
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3328
    3. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2801
    4. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2769
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2154
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2101
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      1977
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1865
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1810
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1759
    Aihe