Kaldoaivi kokemuksia

Olisko kukaan pyöriskellyt tuolla kaldoaivin erämaan alueella, siis polkujen ulkopuolella? Nyt kun olis tuota aikaa enemmänkin niin kiinnostaisi tuo suomen laajin erämaa-aluekin kokea, nimenomaan siitä syystä että siellä ei ainekaan sitä porukkaa joka käänteessä tulisi vastaan kuten esim Halti reitillä.

14

5433

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • en kuitenkaan enää

      viitsisi. Nuorempana sitä haki kanssa erämaata.
      Kovin on kivikkoista seutua se. Ota jäykkävartiset ja paksupohjaiset vaelluskengät sinne.

      • hankalaa maastoa

        Lisäksi paikoinen hyvin soista sekä vetistä. Periaatteessa todella hankalaa maastoa. Myös suunnistettaessa täytyy olla hyvä kompassin käyttäjä sillä maaston perusteella ei Kaldoaivilla voi todellakaan suunnistaa. Aika lailla pro - vaeltajille tarkoittettuja paikkoja nuo Kaldoaivin sissämaat. JA lisäksi; todellakin yksin siellä saa olla, sillä todella vähän porukkaa sinne tavallisena kesänä eksyy ( käytännössä ei varmasti tule ketään vastaan)..


    • paikka se

      tyhjöö on, kunnei siellä kukaa järki.immeinen viitti konttailla.

    • pöööööööö

      Ei tuonne kukaan vappaa ehtoisesti mene. mutta toisaalta.... kiinnostais!

    • oma ennätys

      On tullut käytyä montakin kertaa, ja joka kerta vapaaehtoisesti. Sehän siellä on se ihmisten vähyys, muuten siellä nyt ei mitään katsottavaa juuri ole. Teltta on melko turha väline, kun ei tahdo sopivaa paikkaa sille löytyä.
      Muistan kun kerran oikein alkoi naitattamaan siellä, mutta kun yksin liikkeellä, niin ei ollut muuta kuin käteen vetoa. Kolmetoista kertaa tuli yhden päivän aikana vetästyä nyrkki-kyllikkiä. Aikamoinen määrä, mutta silloin oli vielä nuorempi ja hormoonit hyrräsi kovin.

    • Causa belli

      http://retkipaikka.fi/vapaa/adolfin-kammi-vesiputous-ja-lentokoneen-hylky-kaldoaivin-eramaa-utsjoki/

    • JukkaMK

      En suosittele mikäli ei ole hyvää suunnistustaitoa. Valitettavasti asia on näin. Myöskään mitään retkeilyn rakeinteita ei ole olemassa ; jos on suota ja syviä hetteitä, ei niistä varoiteta vaan upposin itsekin yli polvia myöten suohon. Jonkun saapas näkyi keskellä suota. Sinne jäi saapas. Autiotupia on, mutta merkitty polku on paikoin huonosti merkitty. itse jouduin muutaman kerran paniikkiin kun en löytänyt merkkejä missä polku menee. Mutta jos suunnistustaito hyvä ja kunto hyvä- sinne vaan.

    • reimarHulkkonen

      ei v.....u sinne kannata mennä. hulluksie oot? Suomen laajin erämaa alue. v...yli 3000 neliökilometriä ja alue jatkuu norjan puolelle. sinne siis.... loput luemme iltalehdestä? vi..tut siellä millää pyörällä voi ajaa. vie läskipyöräs jokee

    • EiErämaita

      Kaldoaivi ei ole enää varsinainen erämaa. Miksikö? Mieraslompolosta lähtiessä(nelostien varrelta) kun kävelet pyörä/retkireittiä, voit kuulema törmätä maastoutoihin kun paikallinen yrittäjä kuljettaa tiluksilleen turisteja. Siinäpä meillä laaja erämaa. En ainakaan itse pidä aluetta erämaana jos siellä körytellään autoilla. Erätarkastajia asia ei näytä kiinnostavan. Se niistä Suomen "erämaista" . Ihminen tyhmyydessään pilaa kaiken hyödynnettävissä olevan.

    • wqr89

      Kaldoaivissa käyneenä totean että alue ei ole enää niin rauhallinen kuin luulisi. Mieraslompolon suunnalla- kuten joku totesikin - on joku yrittäjä ottanut asiakseen ajella maastoautolla noin 10-12km matkan mökille(kalastajia?) mökille . hetteiden kohdalla ja lammikoissa onkin siten "kivoja" öljyläikkiä luontoa rikastuttamassa. Se siitä erämaasta.
      Ainoa lohtu on se että alueella ei ole hakattavissa olevaa puuta , näin Metsähallituksen väki ei voi tuota ryövätä. Eteläinen lappi on jo pitkälti pilattu valtavilla hakkuilla.

      On ollut suuri virhe metsähallitukselta että näihin viimeisiin erämaihin on päästetty turisteja. Näiden jäljiltä löytyy usein kaljatölkkejä ja energiageelien muovimoskaa(pyöräreitti Mieraslompolosta täplitetty näillä energiageelipakkauksilla, joita poimin maasta pussilllisen verran.) itse en tuonne enää palaa. Korkeintaan pulmankijärvelle. vaikka alue sinänsä karun kaunista, on sekin osattu pilata moottoriajoneuvoilla. Varmaan alueen ainoa retkeilyreitti voisi olla kokeilemisen arvoinen.?

      • Anonyymi

        Ne ”öljyläikät” suossa on mangaania, joka on liuenneena hapettomaan turpeen huokosveteen, mutta pinnalle purkautuessaan hapettuu ”öljylautaksi” veden pinnalle (lautta hajoaa sitä tökätessä, ei muovaudu plastisesti kuin öljy. Mutta näyttää muuten aivan öljyltä). Näitä on täynnä Suomen suot ja metsäpurot (johon hapetonta pohjavettä purkautuu). Hapetonta pohja- ja suovettä syntyy puolestaan silloin, kun maaperässä/turpeessa vesi kulkee hitaasti ja happi ehtii kulua hajoamisreaktioissa. Hyvin normaalia sekin.

        Muuten olen samaa mieltä. Kiva, että luonto kiinnostaa, mutta roskat voisi viedä mukanaan ja nättiä maisemaa löytyy helposti ilman, että autolla pitää mennä keskelle herkkää erämaata.


    • käytyon

      Adolfin kammilla oli kirja jossa kuva mopopojista ja mopoista kammin pihalla. Eli tulleet paikkaan johan on aika vaikea kävelemälläkin tulla.
      Juu kulkekaa Pulmankijärven ja Sevettijärven välisellä alueella, saatte rauhassa polkea suota.

    • Stuorrabogeoaivi

      Edellä moni näyttää kaipaavan erämaata, jossa ei ole liikoja kulkijoita. On niitä muitakin paikkoja kuin Kaldoaivi ja helppokulkuisempia. Vaeltakaapa esim Angelista Skietsimätuntureille ja edelleen Vaskolompolon kautta vaikkapa Lismaan tai Kalmakaltioon. Olen muutaman reissun tuonne tehnyt kesällä ja talvella. Saa kulkea rauhassa, ei ole polkuja, mutta kun osaa suunnistaa löytyy hyviä kulkumaita. On muutama kämppäkin, esim Vuolle Samuelin porokämppä, Vaskolompolo, Avisuorajoen kammi, Korsatupa. Noilla tuvilla ei yleensä ruuhkaa ole. Skietsimätunturien lakimailta näkyy länteen Norjan puolen tietöntä tunturierämaata, jota jatkuu lähes sata kilometriä. Eli siellä riittää erämaata tallattavaksi.

    • Anonyymi

      Mitä tulee Kaldoaiviin, olen kuullut että tupia harvassa. Oma teltta kannattaa olla. En ole vielä käynyt. Mahdollisesti joskus koitan onneani tuolla. Soista aluetta näyttää karttahavaintojen perusteella olevan , etenkin keski osissa. mitä muuta?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1893
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1456
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1411
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      16
      1399
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      11
      1369
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1365
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1337
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1280
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1220
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1207
    Aihe