Hintatietoja Hong Kongin liikennevälineistä

Zuppi

Terveisiä Hong Kongin matkalta, tässä jotain pieniä vinkkejä: hinnat ovat HK dollareita, jotka "näppärästi" kääntyy euroiksi jakamalla 10:llä eli viimeinen nolla pois, esim. 140 dollaria on SUURINPIIRTEIN 14 euroa)

Juna lentokentältä Kowloonin asemalle 140 kahdelta hengeltä. (Kowloonin aemalta ilmainen shuttle bus tärkeimpiin hotelleihin. Jos hotellisi on HK Islandin puolella, ajat junalla pääteasemalle ja siellä toimii sama bussisysteemi. Matka lentoasemalta Kowlooniin kesti parikymmentä minuuttia, lippu pitää säästää kunnes asemalla olet mennyt porteista ulos > portti imaisee lippusi. sama systeemi on metrossa)

Taksi Tsim tsa Tsuissa sijaitsevasta hotellista lentokentälle 250. Aamulla matka kesti alle puoli tuntia.

HK Islandin puolella kulkevat 2 kerroksiset raitiovaunut: hinta 2 $ matkan pituudesta riippumatta, kolikko pudotetaan kuljettajan vieressä olevaan laatikkoon poistuttaessa. Vaunuun noustaan takaovesta, poistutaan edestä.

Bussit: hinta vaihteli reitin mukaan n. 3 -10 $, maksu suoritetaan kolikoilla kuljettajan vieressä olevaan laatikkoon. Anna tasaraha tai isompi summa, vaihtorahaa ei anneta takaisin. Kunkin reitin hinta näkyy selkeästi kuljettajan vieressä olevassa taulussa tai jo pysäkillä aikataulusta.

Metro: lippu ostetaan automaatista asemalla kolikoilla, sen kanssa pääsee portista sisään ja poisjäädessä lippu jää automaattiin. Keskustassa muutama metropysäkin väli, hinta 4-10 $.

Star Ferry (joka liikennöi HK Islandin ja Kowloonin väliä, matka kestää 8 minuuttia). Hinta yläkannella 2,20 ja alakannella 1,70. melkein ilmaista siis. Voi maksaa kolikkolaatikkoon tai lipunmyyjälle (jolta siis saa vaihtorahaa takaisin).

Kiken kaikkiaan julkiset kulkuvälineet olivat hyvin edullisia ja toimivat todella hyvin.

3

593

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • -HHHKKK-

      Ensimmäisenä kun saapuu Hong Kongiin kannattaa ostaa Octopus card vaikkapa 7-elevenistä. Sillä maksaa kätevästi matkat ja vaikka 7-eleveneissä ja joissakin McDonaldseissa jos haluaa. Lentokentälle pääsee kätevästi myös airport bussilla.

      • Jude

        Moi,
        perheen kanssa ollaan lentämässä Kantoniin parin viikon kuluttua ja viisi yötä olisi tarkoitus olla Hong Kongissa. Hotellit pitäisi varata etukäteen, mutta ei ole löytynyt vielä "oikeaa". Suosituksia otetaan vastaan. Hotellin pitäisi olla hyvällä paikalla, ilmastoinnilla ja omalla kylppärillä. Hyvä sijainti plussaa. Ja tietenkin kohtuu hintainen (en hae hostellia, mutta en kaipaa viittä tähteä).

        t. Jussi


      • Jayz
        Jude kirjoitti:

        Moi,
        perheen kanssa ollaan lentämässä Kantoniin parin viikon kuluttua ja viisi yötä olisi tarkoitus olla Hong Kongissa. Hotellit pitäisi varata etukäteen, mutta ei ole löytynyt vielä "oikeaa". Suosituksia otetaan vastaan. Hotellin pitäisi olla hyvällä paikalla, ilmastoinnilla ja omalla kylppärillä. Hyvä sijainti plussaa. Ja tietenkin kohtuu hintainen (en hae hostellia, mutta en kaipaa viittä tähteä).

        t. Jussi

        Oltiin juuri perheen kanssa 5 yötä HK:ssa, ja asuttiin Holiday Inn Golden Milessa. Siellä 2 queen bediä huoneessa, eli 4 majoittuu ilman lisävuoteita. Hinta tosin meni jonkin verran yli 100 Eur/yö, mutta en halvempaakaan löytänyt.

        Kannattaa miettiä haluaako olla Islandin puolella vai Kowloonissa, kummassakin omat puolensa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      140
      4295
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      125
      1681
    3. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1497
    4. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1422
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1304
    6. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      51
      1207
    7. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1141
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1126
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1091
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      66
      1083
    Aihe