kuinka kallista

Islannissa.

Haaveena on lähteä matkailemaan Islantiin omalla autolla tai vuokra-autolla. Mutta tekee miten tekee, niin alustavsti näyttää, että kallista on. Majoitushinnatkin näyttävät olevan halvimmissakin hotelleissa kahdelta hengeltä 100 euroa ja ylikin yö - kuuluukohan tuohon edes aamupala? Löytyykö halpoja bed and breakfast majoituksia? Näistä ehkä netistä löytyy tietoja, kun ennättäisi etsiä ja kun sattumalta vielä löytäisi! Mutta kuinka kallista on ruokailu baareissa ja ravintoloissa, hampurilaispaikoissa, mitä maksaa baareissa kahvi ja pulla jne. Onko tietoa, kokemusta? Ja millainen on ruokakauppojen ja muidenkin kauppojen hintataso? Vai pitääkö viedä omat nötköttipurkit ja keittimet mukanaan, jos aikoo viikon tai pari kierrellä? Kiitos asiallisista vastauksista.

6

1704

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Matkis

      Kiertelimme viime kesänä kuukauden verran ympäri saarta. Kokemuksia:

      - Bensa ei hirveästi kalliimpaa kuin Suomessa
      - Ravintolat tosi kalliita, olimme pääosin omalla ruuanlaitolla osin tuoduin eväin (tämä toimii vain, jollei lennä saarelle)
      - Kauppojen hinnat kalliimpia kuin Suomessa (olisko ollut jotain 30%)
      - Majoituimme pääosin teltassa, mutta muutaman yön hotelleissa ja vierasmajoissa. Eddalla oli viime kesänä hyvä tarjous yöpymisistä (luokkaa 50...60€ 2h huone). Autolla jos liikkuu, niin majapaikan varmaan löytää, mutta paikoin oli kyllä täyttä. Husavikissa oltiin teltassa vesisateessa kun ei majataloissa ollut tilaa ja Fosshotell oli KALLIS.

      Ongelma Islannin reissun suhteen on se, että lyhyt reissu on käytännössä pakko tehdä lentämällä ja silloin taas tavaran määrä on aika rajoitettu (20kg/henki). Vuokra-autot näyttivät aika kalliille.

      • ja koettiin

        Kävimme muutama vuosi sitten lokakuun puolivälissä, jolloin sesonki on jo ohi. Kylmäähän siellä oli ja tuulista, mutta muuten kaunis sää. Asuimme guesthousessa joka oli parlamenttia vastapäätä, olisikohan ollut "Ruma ankanpoikanen", aamiaisen keralla n. 70 eur yö. Autovuokra oli suorastaan halpa, siihen hintaan ei autoa olla vuokrattu missään, taisi olla reilu satanen/päivä. Mitään maasturia ette todellakaan tarvitse, ellette sitten lähde ajamaan OIKEASTI jäätikölle. Geysiirit sun muut voi tsekata ihan tavallisella henkilöautollakin. Minulle jäi mielikuva, että autoilu (vuokra, bensa) ja taksiajelu ei ollut kovin kallista, mutta illallisravintolat olivat kallita. Lounasaikaan kannattaa käydä syömässä lounasmenu, jonka sai kutakuinkin suomaaiseen hintaan. Illalla sitten vaikka mäkkäriä tms. ellei halua maksaa 30-50 eur/hlö. Muuten baarien ja kaviloiden (jotka ovat monesti ihan baareja) hintataso heittelee. Halvimmillaan tuoppi taisi irrota hintaan 4 euroa, kalleimmillaan ehkä 8 eur. Drinkkihinnat sitten illan edetessä nousevat asteittain diskoissa, joten älä ihmettele. Paikalliset ainakin näyttävät ottavan kunnon pohjat ennen viikonloppurientoihin lähtöä, joten maassa maan tavalla, eikös? :-)


    • pehkane

      Kallista on kaikissa turistimestoissa ja Reykjavikissa yleisesti. Pikkukylissä pohjoisempana hintataso on halvempi kuin Suomen maalla - siellä paikallisetkin on köyhiä koska kaikki rahat on mennyt maasturin ostoon. Eli keskimäärin ollaan ihan hitusen Suomen hintoja korkeemmalla ruokapuolella. Omat safkat voi ottaa mukaanjos ei tykkää kalasta tai hampurilaisista - ja jos ei halua syödä niittä ihania lampaita, joita on tien posket täynnä.
      Hotellien taso ja hinnat vaihtelee myös paljon, suht edullinen ketju on Edda, kesähotellityyppinen ** - ***. Ilmeisesti B&B löytyy runsaasti kesäaikaan maatiloilta.

      • maastoon

        Onko kaikilla maastoautot ?

        Miten paljon maksaa bensa siellä ?


    • Go to Iceland, go!

      Kyllä, valitettavan kallis maa :( mutta kaiken sen rahanmenon arvoinen :)! Ruokakaupasta osa tavaroista kalliimpia kun meillä Suomessa, osa taas ihme kyllä, hiukan edullisempaa tai saman hintaista. Ravintola/kahviruokailu on kallista. Huonehintoihin kuuluu yleensä sielläkin aamupala, lähetä mailia matkailuneuvontaan (löytyskö iceland.com, en muista enää) ja kysy halpoja hostelleja, sähköisesti varaaminen onnistuu melkein aina. Mutta kyllä se lähemmäs 100 e / 2hh kyllä maksaa, etenkin Reykjavikin kulmilla. Yks halpa on kait pelastusarmeijan majoitus, mutta olen kuullut, että myös aika ankea, ja että porukkaa on jos jonkinlaista siellä. Mutta mahtava maa...Kuumat lähteet, tulivuoret, jäätiköt...Musta hiekkaranta, käykää rannikolla, ehdottomasti, Vikin kylä etelässä aivan ihana paikka, olen nähnyt siellä elämäni kauneimman auringonlaskun, vuoren päältä...ah...sinne joku päivä uudestaan :)

    • ym.

      Tässä nettietsintöjä helpottamaan muutama linkki:
      Matkasuunnitteluun on paljon tietoa täällä
      http://www.icetourist.is/

      Siellä löytyy myös majoitustietoa:
      http://www.icetourist.is/displayer.asp?cat_id=485
      Ko. sivun vasemman palkin alalaidassa olevia valintalistoja käyttäen saa haettua esim. tietyn alueen yksityiset majoittajat. Linkkejä seuraten pääsee majoittajien omille nettisivuille, joista löytyy tarkempia tietoja.

      Toinen majoitussivusto on esim.
      http://www.hotel.is/

      Hintataso on kalliinpuoleinen, mutta ei minusta kuitenkaan hirveän paljon Suomea kalliimpi. Islannin kruunun kurssi on viime aikoina tullut euroon nähden edullisempaan suuntaan, joten karkeita arvioita euroina saa, kun hinnoista ottaa kaksi nollaa pois.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      67
      4590
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2249
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1774
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1508
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      27
      1433
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1298
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1227
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1146
    9. 22
      1086
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe