Aihe

Etanoiden hävitys?

Ilpo

Sain akvaarioliikkeesta kasvien mukana räjähtävällä vauhdilla kasvavan etana-yhdyskunnan. Kyseessä ovat pienet, muutaman millin kokoisiksi kasvavat kotilossa majailevat oliot. Olen yrittänyt kerätä niitä pois ja puhdistanut jatkuvasti kasvit yms. etanoiden 'kudusta'. Taistelu näyttää kuitenkin toivottomalta. Joka aamu akvaariossa on muutama etana ja seuraavana aamuna jo kymmeniä ellei satoja.

Onko mitään keinoja hävittää etanoita? Ilmeisesti edessä on akvaarion tyhjennys ja hiekan ja kaikkien kasvien kasvien vaihto, pumppujen yms. huolellinen pesu. Onko helpompaa tapaa?

8

661

  Vastaukset

  • Etanoiden hävittäminen akvaariosta on helppoa. Ne hukkuvat.

   Sinulla ei ole etanoita, vaan kotiloita. Luultavasti et saa niitä mitenkään kokonaan poistettua, kun ne kerran ovat rantautuneet. Myrkkyjä älä käytä. Suuri kotilopopulaatio kuolemansa jälkeen tuottaa veteen paljon jätettä, joka ei ole kaloille hyväksi.

   Tapoja hävittää kotiloita:
   - poista niitä käsin niin paljon kuin ehdit
   - hommaa kotiloita syövä kala
   - pehmennä vettä - jos sinulla on kalkkia tuottavia koristeita, poista ne.

   Nuo konstit yhdessä yleensä vähentävät kotiloita niin, että niiden määrä pysyy siedettävällä tasolla. Muista se, että veden mennessä huonoksi, kotilot kuolevat ensin. Niin kauan kuin sinulla on kotiloita, sinulla on hyvää vettä.

   Älä missään nimessä kotiloiden takia putsaa koko akvaariota. Se ei ole vaivan väärti.

  • Paras tapa kotiloista eroon pääsemiseen on hankkia jokin niitä syövä kala, esim monet nuoliaiset pitävät kotiloita herkkunaan. Jos akvaariossa ei ole moisille tilaa tai ei niitä muuten vaan halua, pääsee kotiloista näppärästi eroon flubenol nimisellä aineella, mutta kuten joku jo varoittikin, pitää vesiarvoista pitää hyvää huolta. Kannattaa ensin pyydystää mahdollisimman suuri osa kotiloista pois ja laittaa flubenol altaaseen vasta sitten. Vesiarvoja kannattaa seurata päivittäin ja tehdä tarvittaessa vedenvaihtoja, ettei tule kalatappioita.

   Hannu

   • Kiitos vinkeistä, yritetään näitä.


   • Ilpo kirjoitti:

    Kiitos vinkeistä, yritetään näitä.

    Ja ennenkuin ostat akvaarioosi kotiloita syöviä kaloja, ota tarkkaan selvää niiden vaatimuksista. Esimerkiksi tiikerinuoliainen on kala joka syö kotiloita, mutta se on parvikala ja kasvaa suureksi (max 30 cm) ja silti sitä monet kauppiaat myyvät yksittäin ja pieniinkin altaisiin.


  • itse ostin akvaario liikkeestä kotiloiden/etanoiden hävitykseen tarkoitettua "myrkkyä" mutta ei se auttanut!laita ruokatabletti akvaarion pohjalle ja kun ötökät kerääntyvät sitä syömään niin keräät ne pois.tosin mulla niitä oli miljoonia akvaariossa joten hävitin kaiken kasveja ja kiviä myöten,paitsi kalat.osti uudet kivet ja kasvit,pesin koko akvaarion ja ei ole sen jälkeen näkynyt moisia otuksia...
   onnea yritykselle..

  • Akvaarioliikkeissä on myös "tappajaetanoita" jotka siis on kaksvärisiä vägän isompia kotiloita. Ne syö juuri näitä kotiloita pois sieltä, joista ei tykätä. Itse yritin kanssa muuton yhteydessä saada kaikki etanat pois, mut ei onnistunu. Marssin sen jälkeen akvaarioliikkeeseen ja kysyin näitä kyseisiä "etanoita". Ostin kaks ja ei menny montaa viikkoa kun kaikki ikävät kotilot oli hävinny =) ! Suosittelen siis!

  • Onkohan aloittajalla vieläkin etanaongelma??

  • Kotiloita akvaariossa voi olla mutta ei etanoita

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   346
   15613
  2. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   492
   8261
  3. Seiska: Sedu Koskinen vaihtaa nimensä eksoottiseksi Zedu Di Lucaksi!

   No nyt! Ja nimen takana vanha ystävä Andy McCoy... https://www.suomi24.fi/viihde/seiska-sedu-koskinen-vaihtaa-nimensa-eksoottiseksi-zedu-di-lucaksi-ni
   51
   4713
  4. Baha kadrum/Marzun mies

   Löytyy googlettamalla mukavaa luettavaa. Aivan kamala väkivalta rikollinen!! Ja veljensä samanlaista roskasakkia.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   135
   2021