refleksiputken sijoittaminen koteloon

lol_1234

Siitähän on hirveästi kiistelyä ja väittelyä, että missä kohdassa koteloa refleksiputken paikka on paras. Tein subilleni 80l kotelon ja ajattelin laittaa refleksiputken kotelon etulevyyn, koska suurin osa "hifisteistä" on sitä mieltä, että sen paras paikka on edessä.
Joten kysynkin että mitä mieltä olette? Subbarina on Autostudio Xtreme X-12

Vastatkaa nopeasti!!

7

5313

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Giggs

      Yleiseti sanotaan että paras paikka refleksiputkelle olisi samalla seinustalla elementin kanssa,eli laita vaan siihen etulevyyn.

    • kessu !

      Kuten sanoitkin ! Asiasta on jonkinverran erimielisyyttä amatöörien parissa.

      Käytännössä refleksiputki voi sijaita ihan missä vain, kunhan vain refleksiputken edessä on kylliksi tilaa, ettei refleksiputkessa oleva virtaus pääse suhisemaan jotain pintaa vasten. Härskin näköinenhän se putki tahtoo olla edessäpäin, muuten sen voi siihen kyllä asentaa.

    • tietoa paljon

      paras paikka refleksiputkelle / portille on laittaa se kotelon nurkasta / kulmasta vinosti yläviistoon sojottamaan... näin asennettuna se ei ole " missään asennossa " joten se on paras vaihtoehto asennukselle. Putken voi upottaa tai jättää kokonaan kotelon sisälle. Jos putken upottaa koteloon kokonaan niin täytyy huomioida sen viemä tilavuus kotelosta !

    • Aapooo

      Mitä etua on sijoittaa refleksiputki kaiuttimen takasivulle?

      • PassoaLissää

        Siellä on ensiksikin hyvin tilaa tarvittavan kokoiselle reijälle. Joskus iso elementti syö melkein koko etulaudan ja kyllin isohalkaisijaisen putken saaminen etulautaan ei ole helppoa tai mahdolista. Pitää kikkailla kahdella putkella tai tehdä kolmion muotoisia. Refleksitaajuuksilla aallonpituudet ovat niin pitkiä, että putken paikalla ei ole käytännön merkitystä.

        Yksi hyvä syy laittaa putki piiloon on se, että taaperot eivät työntele sinne leegojaan.

        Putken pitää mieluumin olla isohalkaisijainen jotta ei tulisi virtaussuhinaa. Isohalkaisijaisen pitää olla sitten myös pidempi jotta saadaan sama viritystaajuus. Se taas merkitsee suurempaa lootaa, koska putken viemä tilavuus pitää miinustaa lootan kokonaistilavuudesta. Usein unohtuu, että putken ei tarvitse olla lootan sisällä, vaan se voi törröttää osittain tai kokonaan laatikon ulkopuolellakin. Jonnekin nurkkaan tehtyyn subbariin voisi putken panna pystyyn kuin korsteenin sinne huoneen nurkkaan.

        Sitten vielä yksi tärkeä asia: jos refleksiputki päättyy etulaudan pintaan, pitäisi putken sisäpää myös päättää (jäykiste)levyyn. Tämä siksi, että virtaus ulos ja sisään olisi symmetrinen. Jos putken pää on irrallaan laatikon sisällä, voimakkaan basson kohdalla tapahtuu pumppausilmiötä jossa paine laatikossa kasvaa ja kartio työntyy ulospäin aiheuttaen epälineaarisuussäröä. Tämä johtuu siitä, että ulos pyrkivä ilmavirtaus menee osittain putken ohi, mutta sisään pyrkivä ilma pääsee helpommin levyn tasalla olevaan putken suuhun. Lievä pyöristys putkien päissä auttaa myös virtauksen saamiseksi laminaariksi. Jos putki on sekä ulkona että sisällä törröttävää mallia, homma on tasapainossa. Siis joko kumpikin irti, tai kumpikin levyyn.


    • Anonyymi

      Etuseinän nurkassa on hyvä

    • Anonyymi

      Tämä vastaus ei nyt tullut nopeasti, mutta olen itse suunnitellut refleksisubbareita siten, että kotelo on leveyttään ja syvyyttään selvästi korkeampi, ja olen laittanut putken päätyyn. Silloin on tilaa pitkällekin putkelle, vaikka sen halkaisija olisi vähän suurempikin.

      Jos koteloa pidetään pystyasennossa siten, että putki osoittaa kohti kattoa, haittapuolena on se, että putkesta saattaa pudota jotain siitä mahtuvia esineitä kotelon sisälle. Pölyä nyt ainakin pääsee putkesta koteloon.

      Toisaalta, kotelon voi suunnitella samoilla periaatteilla mutta siten, että putki on kohti lattiaa, mutta silloin koteloa on nostettava irti lattiasta jonkinlaisella ratkaisulla. Tällöin putken pään ja lattian väliin pitää jäädä vähintään putken halkaisijan verran tilaa, jotta liian pieni välimatka ei pääse vaikuttamaan toistoon. Itse jättäisin välimatkaa varmuuden vuoksi vähän enemmänkin.
      Sanotaan nyt arvaamalla vaikka 1,5-2 kertaa putken halkaisija.

      Kolmas vaihtoehto on laittaa kotelo kyljelleen, mutta silloin lattiapinta-alaa kuluu enemmän.

      T: Virittelijä

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      66
      6402
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      27
      4123
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      268
      2543
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2000
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1508
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1367
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1107
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1080
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1026
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1011
    Aihe