Sawon Scandia- kiuas. Kokemuksia?

Spegsi

Ajattelin laittaa Sawon scandia kiukaan. Filippiineillä on tehty mutta ihan mukiinmenevän näköinen ja iso kivitila. Pitäis nääs olla vielä valovirtakiuas.

Oisko kellään kokemuksia kyseisestä merkistä ja vielä parempi jos kyseisestä mallista olisi kokemuksia.

27

14129

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kylpijä

      Meillä ollut vähän yli vuoden sawon scandia , kylvetään 4 kertaa viikossa , tosi hyvin toiminut lämpenee nopeasti.Suosittelen

    • CViisi

      Sawo Scandia on uudessa saunassa - ja jo puolen vuoden ajan hyvät löylyt on tarjonnut. Mielestäni hinta/laatu-suhde kohdallaan. (Itsellä ensiksi oli ajatuksena mondeksin vuolukivinen, mutta kun isompien suojaetäisyyksien kanssa olisi tullut tilaongelmia, niin sitten päädyin vähän kuin sattumalta tähän.)

      Miinuksena (jos nyt ketä haittaa) ehkä se että jonkin verran pitää ääntä: "ritisee" tai "naksuu".

    • datqa

      jep...työkseni myyn kiukaita(harvia,kastor,helo,sawo)
      ja sawot ovat "järkevissä hinnoissa"noihin mihin verrattuna ja vähiten reklamaatioita kuin noissa muissa yhteensä suosittelen....niin ja osa harvian kiukaista tehdään kiinassa!!!!!

    • säkäri

      Alle vuoden ikäinen Sawo kiukaan vastus täynnä reikiä.Oliskohan materiaalissa sanomista.Suomalaista laatua siinä ei ole kuin nimi.

      • Liitle

        Sawo on ollut neljä vuotta. Kylvetty joka päivä poislukien lomat.Nyt paloi yksi vastus. Sekin taisi johtua liian tiukasta kivien latomisesta.
        Saneekohan niihin varaosia ??


    • Lartsaa

      Meillä ollut toista vuotta Scandia Combi. Eli sillä höyrystimellä varustettu.
      Toimii hienosti ja myös höyrytys pela kuten höyrysaunassa konsanaan. Tosin höyry ei ole näkyvää kun ei ole tulistettua ja sitten jäähdytettyä -> näkyvää höyryä.

      Ohjainyksiköksi kannattaa ostaa jonkin muun valmistajan tuote. Sawon oma ei kestä lämpöä eikä kosteutta.
      No mihin se sitten pitää sijoittaa? Meillä ollut pesuhuoneessa eikä ongelmia... vielä.

      • löylymestari

        Olen itsekkin huomannut, että SAWOn kiukaissa (www.sawo.com) on hinta-laatusuhde kohillaan. Toi on muuten jännä toi "Suomalainen laatu". Mitäköhän se muuten tarkoittaa? Lähes kaikissa maissa ollaan nimittäin ylpeitä siitä korkeasta laadusta jota kyseissä maassa tuotetaan. Suomalainen laatu on tunnettua Suomessa, ei muualla. Sama pätee tietysti muidenkin maiden "hiuppu laatuun". Se tunnetaan omassa maassa, mutta ei muissa maissa. Oletteko koskaan tarkastellut missä Nokian puhelimenne on valmistettu? Tarkoituksenani ei ole mollata Suomalaista laatua. Totean vain, että muissakin maissa tiedetään, että heidän valmistamat tuotteet ovat parhaita päällä maan.

        Itselläni on myös tuo SAWOn ohjauskeskus ja olen sijoittanut sen pukuhuoneeseen ja hyvin toimii. Hyviä löylyjä.


    • Jorkke76

      Itselläni on ollut Sawon kiuas jonkin aikaa ja ongelmia on jatkuvasti. Vastukset palavat, kiuas pitää ääntä ja firman käyttämä "rosteri" ruostuu. Muistuttaa muuten erehdyttävän paljon Harvian erästä kiuasmallia. Otin yhteyttä myyjään, mutta myyjän mukaan Sawon kiukaat ovat mitä ovat ja filippiiniläiseltä halpatyövoimalta ei voi enempää odottaa. Ei tule Sawolaista enää meidän talouteen.

      • Ei peukkua

        Itellä oli myös sawo mutta oli myös ongelmia vastusten kans. Turha säästää, hukkaan meni rahat mutta nyt on onneksi parempi kiuas kuin sawo.


    • Sawolainen1

      Meillä on ollut Sawo kiuas 5 vuotta, saunotaan joka toinen päivä eikä ole vikoja ollut ja ohjauskeskus on suihkutiloissa ja hyvin pelittää. Löylyä lisää!!!

    • mmmi

      Mulla on sawo aries kiuas termostaatti katkoo helposti vaihdoin uudenkin sama juttu pitäskö sen haistajan saada pohjasta jotain ilmaa ettei se katkois niin helposti

    • arienshit

      Ei paskempia löylyä ole vielä löytynyt, kyllä aries sen kisan voittaa kirkkaasti.1,5 lämmittämisenkin jälkeen parin kuupallisen jälkeen päällimmäiset kivet ovat jo kun paskan hönkäys , alemmista puhumattakaan, ihan alimmaiset ovatkin vain luku täytteenä, ei niillä muuta virkaa ole.Saunomisen pitäs oll ajotensakkin nautillosti mutta tämän kanssa se on yhtä tyhjän kanssa. Vaihtoon lähtee.

      • Satulii

        Joo mä kans halusi meille sawo kun sauna uusittiin, ensinnäkin saa odottaa ainaki 2h lämpiämistä, pari kuuppaa ku heittää on pelkkiä lämpimiä hönkäyksiä. Naapuri rantasaunaki on paljo parempi


      • Huuhaakiuas

        sama juttu meillä, paskin kiuas, mitä olemassa. edellinen harvian kiuas lämmitti saunan 45 minuuttiin, sawo ei edes kahteen tuntiin, vaikka saman tehoinen kiuas. ei enää ikinä sawon kiuasta meidän huusholliin.


    • Anonyymi

      Meillä sama ongelma vuoden vanhan Sawo Aries kiukaan kanssa. Lämpeni hitaasti ja nyt ei kahdessa tunnissa sauna ollut kun 40 astetta lämmin ja löylyt olemattomia. Vastukset siellä hehkui jonkin verran, joten ihan kuollut tuo ei ole. Laitoin valmistajalle viestiä tilanteesta ja odotan vastausta (takuu 24kk) Sattuuhan noita huonoja eriä vähän kaikille eli en tuomitse koko valmistajaa saman tien.

      • Anonyymi

        Jatkoa edelliseen...
        Näin puolentoista viikon jälkeen ei valmistaja ole ottanut yhteyttä, vaikka myyjäliikekin sinne asiasta ilmoitti ja valmistaja lupasi heille olla minuun yhteydessä.
        Kova on kiire tai löysät pöksyissä, mutta ei hyvältä näytä vastuunotto reklamaatioihin.
        Koekäytin kiuasta lisää ja termostaatti on tuossa ongelmana. Se heittää vastukset pois päältä, kun saunassa on vain 35 astetta lämmintä. Termostaatti ei naksu kun sitä kääntelee eli ei tunnista vastusten pois- tai päälle kytkemistä eli on sitä mieltä, että nyt on muka sopiva. Kellokytkimestä kun käänsi virrat pois ja takaisin, niin tilanne nollaantui eli termostaatti löi vastukset päälle ja sauna lämpenee taas. Sinänsä kiuas antaa kivan pehmeät löylyt kun vaan toimii ja sehän tässä on oleellista eli ei olla vahtimassa termostaattia nykypäivänä uudessa kiukaassa. Suositella Sawoa? vaikea antaa sellaista ja varsinkin jos valmistaja ei reklamaatioihin reagoi pikaisesti.


    • Anonyymi

      Jatkoa edelliseen,,,
      Kahden ja puolen viikon jälkeen ei valmistajalta yhteyttä. Itse olisin ehtinyt kiertää maapallon pari kertaa tässä ajassa! Usko alkaa loppua tähän yritykseen.

      • Anonyymi

        Sawo ei pysty täyttämään EU vaatimuksia varaosien toimitusvarmuuden suhteen ja hoitaa asian olemalla reagoimatta asiakkaiden yhteydenottoihin. Tämä on firman johdon määräys.


    • Anonyymi

      mulla on tuo savo kiuas pitäs olla 2vuen takuu. n. 100 kertaa lämmitetty 1.5v, aikana .kerran kivetki vaihettu .vastukset palo niin takuu ei korvaa kun vastukset on kuuleman kuluvia osia elikkä takuun piiriin kuuluu vain kuoret .näin netrauta toimii

    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Viestikopio minkä kaivoi arkistoistaan jonkun poistattaessa alkup. viestin.


    • Anonyymi

      Oli jo aika tämäkin aloitus nostaa palstan aktivoinnin nimissä !

    • Anonyymi

      Sawo käy edelleen aktiivista venäjän kauppaa osoitteessa www.sawo.ru

      MIKSI Suomalaisena brändätty sawo myy tuotteitaan venäjälle ja tukee hyökkäyssotaan Ukrainaan?

      Odotellaan uutta Sawo - Ukrainan kansanmurha heateria valikoimaan!!

      • Anonyymi

        No eipä tuon lafkan omistajaa kiinnosta kuin oma perse.. Aivan sama mitä Euroopassa tapahtuu, ei näy Filippiineille asti. Firma on muutenkin kaatumaisillaan niin yrittävät nyt saada kaikki kaupat kotiin keinolla millä hyvällä.


    • Anonyymi

      No mites menee uudella "Suomalaisella johtoryhmällä", joko pääsitte kokemaan kuinka Suomalainen rehti yrittäjä johtaa pieniä Filippiiniläisiä? Tai mitä sitä kysyyn, eiköhän imelä mielistely ole päättynyt jo toisena työpäivänä ja saunamajurin todellinen luonne on selvinnyt. Joko ekat lopputilit on jaettu ja uusiakin jo rekrytty? Ei mitään uutta tropiikin auringon alla, tätä se on ollut jo 20 vuotta.

      • Anonyymi

        Alle vuosi edellisestä isosta rekrystä jossa haettiin Suomalaisia erilaisiin vastuu tehtäviin ja taas viisi paikkaa auki täysin samoihin tehtäviin :'D sääliksi aina käy kun Faces joku hehkuttaa lähtevänsä Sawolle, koko omaisuus myyty ja totuus hommista käy paikan päällä ilmi. Ps: omat vastamelu kuulokkeet mukaan.


    • Anonyymi

      Ostin uuden ja on tuo kivitila irrallinen

    Ketjusta on poistettu 11 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      141
      2092
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1928
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1878
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1690
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1488
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1276
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1180
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1168
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1147
    Aihe