Sawon Scandia- kiuas. Kokemuksia?

Spegsi

Ajattelin laittaa Sawon scandia kiukaan. Filippiineillä on tehty mutta ihan mukiinmenevän näköinen ja iso kivitila. Pitäis nääs olla vielä valovirtakiuas.

Oisko kellään kokemuksia kyseisestä merkistä ja vielä parempi jos kyseisestä mallista olisi kokemuksia.

17

4405

Vastaukset

 • Meillä ollut vähän yli vuoden sawon scandia , kylvetään 4 kertaa viikossa , tosi hyvin toiminut lämpenee nopeasti.Suosittelen

 • Sawo Scandia on uudessa saunassa - ja jo puolen vuoden ajan hyvät löylyt on tarjonnut. Mielestäni hinta/laatu-suhde kohdallaan. (Itsellä ensiksi oli ajatuksena mondeksin vuolukivinen, mutta kun isompien suojaetäisyyksien kanssa olisi tullut tilaongelmia, niin sitten päädyin vähän kuin sattumalta tähän.)

  Miinuksena (jos nyt ketä haittaa) ehkä se että jonkin verran pitää ääntä: "ritisee" tai "naksuu".

 • jep...työkseni myyn kiukaita(harvia,kastor,helo,sawo)
  ja sawot ovat "järkevissä hinnoissa"noihin mihin verrattuna ja vähiten reklamaatioita kuin noissa muissa yhteensä suosittelen....niin ja osa harvian kiukaista tehdään kiinassa!!!!!

 • Alle vuoden ikäinen Sawo kiukaan vastus täynnä reikiä.Oliskohan materiaalissa sanomista.Suomalaista laatua siinä ei ole kuin nimi.

  • Sawo on ollut neljä vuotta. Kylvetty joka päivä poislukien lomat.Nyt paloi yksi vastus. Sekin taisi johtua liian tiukasta kivien latomisesta.
   Saneekohan niihin varaosia ??


 • Meillä ollut toista vuotta Scandia Combi. Eli sillä höyrystimellä varustettu.
  Toimii hienosti ja myös höyrytys pela kuten höyrysaunassa konsanaan. Tosin höyry ei ole näkyvää kun ei ole tulistettua ja sitten jäähdytettyä -> näkyvää höyryä.

  Ohjainyksiköksi kannattaa ostaa jonkin muun valmistajan tuote. Sawon oma ei kestä lämpöä eikä kosteutta.
  No mihin se sitten pitää sijoittaa? Meillä ollut pesuhuoneessa eikä ongelmia... vielä.

  • Olen itsekkin huomannut, että SAWOn kiukaissa (www.sawo.com) on hinta-laatusuhde kohillaan. Toi on muuten jännä toi "Suomalainen laatu". Mitäköhän se muuten tarkoittaa? Lähes kaikissa maissa ollaan nimittäin ylpeitä siitä korkeasta laadusta jota kyseissä maassa tuotetaan. Suomalainen laatu on tunnettua Suomessa, ei muualla. Sama pätee tietysti muidenkin maiden "hiuppu laatuun". Se tunnetaan omassa maassa, mutta ei muissa maissa. Oletteko koskaan tarkastellut missä Nokian puhelimenne on valmistettu? Tarkoituksenani ei ole mollata Suomalaista laatua. Totean vain, että muissakin maissa tiedetään, että heidän valmistamat tuotteet ovat parhaita päällä maan.

   Itselläni on myös tuo SAWOn ohjauskeskus ja olen sijoittanut sen pukuhuoneeseen ja hyvin toimii. Hyviä löylyjä.


 • Itselläni on ollut Sawon kiuas jonkin aikaa ja ongelmia on jatkuvasti. Vastukset palavat, kiuas pitää ääntä ja firman käyttämä "rosteri" ruostuu. Muistuttaa muuten erehdyttävän paljon Harvian erästä kiuasmallia. Otin yhteyttä myyjään, mutta myyjän mukaan Sawon kiukaat ovat mitä ovat ja filippiiniläiseltä halpatyövoimalta ei voi enempää odottaa. Ei tule Sawolaista enää meidän talouteen.

  • Itellä oli myös sawo mutta oli myös ongelmia vastusten kans. Turha säästää, hukkaan meni rahat mutta nyt on onneksi parempi kiuas kuin sawo.


 • Meillä on ollut Sawo kiuas 5 vuotta, saunotaan joka toinen päivä eikä ole vikoja ollut ja ohjauskeskus on suihkutiloissa ja hyvin pelittää. Löylyä lisää!!!

 • Mulla on sawo aries kiuas termostaatti katkoo helposti vaihdoin uudenkin sama juttu pitäskö sen haistajan saada pohjasta jotain ilmaa ettei se katkois niin helposti

 • Ei paskempia löylyä ole vielä löytynyt, kyllä aries sen kisan voittaa kirkkaasti.1,5 lämmittämisenkin jälkeen parin kuupallisen jälkeen päällimmäiset kivet ovat jo kun paskan hönkäys , alemmista puhumattakaan, ihan alimmaiset ovatkin vain luku täytteenä, ei niillä muuta virkaa ole.Saunomisen pitäs oll ajotensakkin nautillosti mutta tämän kanssa se on yhtä tyhjän kanssa. Vaihtoon lähtee.

  • Joo mä kans halusi meille sawo kun sauna uusittiin, ensinnäkin saa odottaa ainaki 2h lämpiämistä, pari kuuppaa ku heittää on pelkkiä lämpimiä hönkäyksiä. Naapuri rantasaunaki on paljo parempi


  • sama juttu meillä, paskin kiuas, mitä olemassa. edellinen harvian kiuas lämmitti saunan 45 minuuttiin, sawo ei edes kahteen tuntiin, vaikka saman tehoinen kiuas. ei enää ikinä sawon kiuasta meidän huusholliin.


 • Meillä sama ongelma vuoden vanhan Sawo Aries kiukaan kanssa. Lämpeni hitaasti ja nyt ei kahdessa tunnissa sauna ollut kun 40 astetta lämmin ja löylyt olemattomia. Vastukset siellä hehkui jonkin verran, joten ihan kuollut tuo ei ole. Laitoin valmistajalle viestiä tilanteesta ja odotan vastausta (takuu 24kk) Sattuuhan noita huonoja eriä vähän kaikille eli en tuomitse koko valmistajaa saman tien.

  • Jatkoa edelliseen...
   Näin puolentoista viikon jälkeen ei valmistaja ole ottanut yhteyttä, vaikka myyjäliikekin sinne asiasta ilmoitti ja valmistaja lupasi heille olla minuun yhteydessä.
   Kova on kiire tai löysät pöksyissä, mutta ei hyvältä näytä vastuunotto reklamaatioihin.
   Koekäytin kiuasta lisää ja termostaatti on tuossa ongelmana. Se heittää vastukset pois päältä, kun saunassa on vain 35 astetta lämmintä. Termostaatti ei naksu kun sitä kääntelee eli ei tunnista vastusten pois- tai päälle kytkemistä eli on sitä mieltä, että nyt on muka sopiva. Kellokytkimestä kun käänsi virrat pois ja takaisin, niin tilanne nollaantui eli termostaatti löi vastukset päälle ja sauna lämpenee taas. Sinänsä kiuas antaa kivan pehmeät löylyt kun vaan toimii ja sehän tässä on oleellista eli ei olla vahtimassa termostaattia nykypäivänä uudessa kiukaassa. Suositella Sawoa? vaikea antaa sellaista ja varsinkin jos valmistaja ei reklamaatioihin reagoi pikaisesti.


 • Jatkoa edelliseen,,,
  Kahden ja puolen viikon jälkeen ei valmistajalta yhteyttä. Itse olisin ehtinyt kiertää maapallon pari kertaa tässä ajassa! Usko alkaa loppua tähän yritykseen.

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Hengityssuoja, viruksia vastaan. Ihan pelleilyäkö?

  Kuulemma hengityssuojaimet ovat loppuneet niin apteekeista kuin tukkureiltakin, kertoo Hesari. "Hengityssuojaimet loppuivat tukkureilta ja monista ap
  Maailman menoa
  67
  2947
 2. Seinäjoella jälleen kuolonkolari

  Kyllä eikö näitä teitä saada sellaiseen kuntoon, että ihmiset (jotka on pakotettu käymään töissä) voisivat taittaa taivaltaan ilman järjetöntä kuolema
  Seinäjoki
  7
  419