Hajunsieppaaja

Lainasto-Lasse

Lääkäri sanoi että minulla on ”ylähengitysteiden krooninen limakalvoturvotus”. Nenä on hieman ahdas, mutta ei se normaalioloissa juuri haittaa. Koko ikäni olen rykinyt, kun keuhkoista nousee limaa. Ilman lämpötilavaihtelut saavat nenän vuotamaan. Hiihtäminen alle -10 asteen lämpötilassa ei onnistu, kun silmät vuotaa niin, että lasit jäätyy umpeen. Mitään astmaan viittaavaa ei ole. Joskus alle 20-vuotiaana minulla oli hetkellisiä tunteita, että en saa kunnolla happea, mutta nekin oireet hävisivät muutaman kerran jälkeen.

Järjenvastainen ilmiö on se, että hajuaistini on yliherkkä. Jos vaikka istun kahvilassa ja ihmisiä kävelee ohi, niin pystyn haistamaan ihmisestä suuren määrän hajuja. Hiki, tupakka, alkoholi, pesuaine, meikki, deodorantti. Juuri tänään haistoin kaupassa omituisen mullan hajun. Kun menin ulos, huomasin, että tien toisella puolella kaivinkone kaivoi maata.

Onko sinulla vastaavia kokemuksia?

4

793

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Loistava.polku

      Minulla on astman ja erilaisten allergioiden seurauksena myös jonkinlainen hajuyliherkkyys: haistan appelsiinia syöneen ihmisen pitkän matkan päästä, samoin käytetyt hajusteet jne... Tungoksessa tai bussissa oleminen on usein yhtä tuskaa, kun kaikkien hajut sekoittuvat tyrmääväksi cocktailiksi.

      Eilen juuri kävelin koiran kanssa metsikössä ja oli pakko lähteä pois, kun nokkoset haisivat niin terävän voimakkaasti. Toinen ajankohtainen haju on männyn siitepöly, makea ja ummehtunut tuoksu joka täyttää kaikki paikat.

    • tuttu ongelma

      se kuuluu jokapäiväiseen ongelmiin ,mikä pesuaine ,saippua partavedet(mennen)hajuvedet HOME ym,ym.kumma kyllä ,jouduin paikkaan jossa ajettiin silalasta lietelantaa se hju EI ahdistanut,eikä laukaissut astmareaktiota.

    • Vihikoira

      Mukava kun erottaa naisista, kellä on kuukautiset kellä ei. Tietää kenet iskeä yökerhossa.

    • Nuppu Nuuskuttaja

      Minulla muuttui sekä haju että makuaisti hyvin herkäksi kun lopetin mausteiden syönnin allergioiden takia. Yrttejä käytän ruoanlaitossa, mutta en mausteita tai hyvin pikkuriikkisiä määriä.

      Huvittaa, kun ihmiset valittaa ympärillä, ettei ruoka maistu hyvälle ja lappavat tulisia mausteita ruokiinsa. Meikäläisen ei tarvitse laitta kuin ripaus suolaa ja ah, minkä makunautinnon saan.

      Muistan, kun ennen ihmettelin toisten tapaan, että saispa joskus kokea samanlaisen makunautinnon ruoasta kuin joskus lapsena kun sai jotain herkkuruokaa. Nyt se on mulla jokapäiväinen ilmiö. Ihmiset ovat pilanneet makuaistimuksensa liialla mausteiden käytöllä, eivät maista enää mitään koska mausteet ovat turruttaneet makuaistin.

      Samoin hajuaistini on herkkä. Meillä ei pysty kukaan syömään mitään salaa, kun haistan jo ovella esim, että ahaa, täällä on nyt syöty kaupan valmislihapullia tai käyty viinipullolla jne. Mun ei siis ei tarvitse mennä lähelle nuuskimaan eikä edes samaan huoneeseen, riittää kun astun ulko-ovesta sisään eikä meilläkään ole ihan pieni koppi asuntona. Monesti perhe väittää, että arvaan, sillä ei kukaan voi haistaa noin tarkasti. Mutta näin vaan on.

      Samanlaisia kokemuksia ja "hajunautintoja" on yleisissä tiloissa kuten sinullakin. Mullakaan ei liene astmaa, ainakaan pahaa, mutta reagoin voimakkaisiin hajuihin kuten mm. maalinkatkuun ja savunhajuun voimakkaasti, hengitys salpaantuu ja keuhkoputkiin sattuu. Mulla saattaa olla samanlaista vikaa kuin sinulla.

      Kerran leikin ajatuksella, että voisin kouluttautua tullikoiraksi tai rakennusten homeenhaistajaksi, hah-hah-haa....

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      117
      9416
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      46
      2780
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      155
      2529
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      2039
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1786
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      13
      1590
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1537
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      11
      1474
    9. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      8
      1386
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1326
    Aihe