maksan keittäminen/ kuivattaminen

natalie79

Tyhmä kysymys... Miten kauan sitä maksaa pitää keittää? Tai jos kuivattaa uunissa niin mikä lämpötila ja kuinka kauan? Mul oottaa jääkaapissa kokonainen lampaanmaksa...

3

9356

    Vastaukset

    • Tällaisen ohjeen löysin netistä:

      Kuivatut maksapalat

      Paloittele keitetty maksakimpale noin 1 cm x 1 cm kokoisiin paloihin ja asettele palat uunipellille tasaisesti. Laita pelti noin 50-asteiseen uuniin esim. illalla. Aamulla namit ovat valmiita!

      Muista, että maksaa ei saa antaa paljon, vähän vain kerran viikossa.

      • Kuivattelen melko usein koirille maksasta herkkunappuloita. Teen sen näin..

        Keitän kokonaista maksaa 1-1,5h. Keitän sen vuoksi, että se kuivaa nopeammin ja on myös huomattavasti helpompi leikata ohuiksi palasiksi.

        Palaset kuivaan uunissa n. 50-asteessa uunin luukku aavistuksen raollaan (ellei kiertoilma). Palasia täytyy käännellä muutamia kertoja, näin ne kuivuvat perusteellisesti joka puolelta. Annan niiden kuivua 5h (?) ja senkin jälkeen jätän vielä maksat uuniin yöksi.

        Tärkeintä on kuivata perusteellisesti! Homehtuvat tosi herkästi muutoin. Säilytys mielellän paperipussissa tai avonaisessa purkissa.

        Raakaa maksaa annan koirille kerran viikossa, mutta näitä nameja saavat napsia palkkioiksi useammin.

        Hyvää kokkausonnea!


      • tillyh kirjoitti:

        Kuivattelen melko usein koirille maksasta herkkunappuloita. Teen sen näin..

        Keitän kokonaista maksaa 1-1,5h. Keitän sen vuoksi, että se kuivaa nopeammin ja on myös huomattavasti helpompi leikata ohuiksi palasiksi.

        Palaset kuivaan uunissa n. 50-asteessa uunin luukku aavistuksen raollaan (ellei kiertoilma). Palasia täytyy käännellä muutamia kertoja, näin ne kuivuvat perusteellisesti joka puolelta. Annan niiden kuivua 5h (?) ja senkin jälkeen jätän vielä maksat uuniin yöksi.

        Tärkeintä on kuivata perusteellisesti! Homehtuvat tosi herkästi muutoin. Säilytys mielellän paperipussissa tai avonaisessa purkissa.

        Raakaa maksaa annan koirille kerran viikossa, mutta näitä nameja saavat napsia palkkioiksi useammin.

        Hyvää kokkausonnea!

        Joo eilen sit jo keitinkin sen maksan. Ensin leikkasin sen suikaleiksi ja sit keitin. Keitetyt suikaleet sit pienistin koirilleni sopiviksi pikku palasiksi. Tänään vielä laitan uuniin ne. Ihan kiva saada vaihtelua reeni nameihin.


    suomi24-logo

    Osallistu keskusteluun

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka tietää Seinäjoen perhesurmasta

      sirkankujalla ja miksi?
      Seinäjoki
      60
      3376
    2. Opettaja koulutus uusittava välittömästi. Ei vastaa tätä päivää.

      Kun näiden kiusaamisten ja tunnilla häiriköinti tapausten määrä näyttää vain lisääntyvän ja pahentuvan on opettajakoulutusta pakko muuttaa. Kolme asi
      Maailman menoa
      211
      1570