Dermografismus + hillitön kutina

Puh

Olen pari vuotta syönyt Xycalia ihon hillittömään kutinaan. Ihotautilääkäri totesi vaivaksi dermagrafismuksen ja määräsi Xycal -tabeletteja. Niitä joudun syömään kolme per viikko, jotta selviän ilman hillitöntä kutinaa ja sen seurausta raapimista.
Tuntuuko tutulta, mieten olet selvinnyt, onko syy löytynyt (ruoka-aine, lisäaine, joku puhdistusaine jne.) Minulle lääkäri sanoi, että syytä on mahdoton selvittää, onko näin?

19

10798

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • *Maiju*

      ...ainakin minulla. Sama vaiva.Mitään syytä ei ole löydetty, mutta hillitön kutina alkaa jos en muista ottaa antihistamiinia joka ikinen päivä. Vaiva on todella rasittava.Onneksi nuo antihistamiinit auttaa, mutta joskus sitä miettii et mitähän noi antihistamiinit pitemmänpäälle vaikuttaa elimistössä kun olen jo monta vuotta niitä syönyt.No, ei auta, jos haluaa elää ilman kamalaa kutina ja raapimista niin syötävähän se vaan on. Ikävä vaiva tottatosiaan. Tsemppiä sinulle ja oikein hyvää kesää.

    • Sebulon

      Itselläni tuo vaiva tuli ihan stressistä. Tosin silloin sille ei ollut nimeä. Sormuksia ei voinut pitää, kun nousi sormiin "makkarat". Näkkäriä ei voinut syödä, kun suu oli sen jälkeen tulessa. Karkeampia mattoja piti väistellä, kun jalkapohjia alkoi kutiamaan hillittömästi. Mulla tuo vaiva kesti reilut puolivuotta, ihan allergialääkkeillä sitä yritettiin hillitä. Miehelläni tuo vaiva kesti vain muutaman kuukauden. Saat kaikki sympatiani, yritä helpottaa stressiä, mikäli sellaista tunnistat. Hyvää kesää taudista huolimatta.

      • kyllästynty

        Oon kärsinyt samasta vaivasta jo n. 10 vuotta. Joudun otta heinix tabletin joka toinen päivä. Mietityttää tosiaan et mitä ne lääkkeet pidemmän päälle vaikuttaa... Ilman niitä vaan ei voi olla sillä kutina on sietämätöntä ja iho "turpoaa". Tuntuu että lääkäreitä ei kiinnosta tämä vaiva juurikaan ja uusii vaan reseptiä kiinnostumatta sen nenmpää. Mä niin toivon että tämä joskus helpottais!


    • junity

      Niinpä!
      Erittäin ärsyttävää toi!
      Joudun vetämään 2-3 antihistamiina tabletteja päivässä! Jos unohdan niin tulee 5X5cm paiseita
      selkään, käsivarsiin ja eteenkin pakaroihin ja olkapäihin! JA KUTIAA IHAN VITUSTI!

      Ihan sattumalta fysiikan tunnilla rupesin ruuvilla
      kirjoittamaan jotain käsivarteeni; kun huomasin että se paisui!
      No kyllähän siinä nyt mietti pitkään, että
      mikä tauti/allergia se on!?

      Lääkäriin ei voinu mennä ku oireet tuli aina yllättäen, ja usein iltaisin ennen nukkumaan menoa, ja pävisin ne häipyi nopeammin.
      Sen ajan kun odottaa arvaus-keskuksessa ne ehtii hävitä!

      Hyväksi onnekseni on olemassa keksintö jonka nimi on internet! Katoin tosta ihotauti.net kuva galleriasta ja eiköhän ne helvetein paukamat ollu siellä! Ja siitä oli linkki johonki fakta sivustoon jossa oli lueteltu kaikki oireet!

      Netistä oli tässä tapauksessä enemmän hyötyä kui
      lääkäristä!

      paska tauti toi Dermografismus

      • Merja täti

        Olipa lohduttavaa lukea kokemuksianne. Minun sairaskertomukseni on ihan vastaava. Huomasin vaan että olin vähän väliä naarmuja täynnä, ja ystävät ympärillä huomauttivat asiasta kun kaula oli kaikenlaista raitaa täynnä. Heinixiä on tässä nielty kolmisen vuotta ja allergiatestit käytiin läpi mutta millekään en niiden mukaan ollut allerginen. Itse olen epäillyt allergista nuhaa esim. keväisin siitepöly aikaan. Mielessä olen kelannut mistä tämä olisi tullut. Vaihtoehtoja on paljon...
        Työpaikallani on todettu leijailevan lasivillapölyä (mille asialle ei ole tehty mitään).
        Sitten sairastan paksunsuolen vaivoja- divertikkelit (hienoja nimiä näillä sairauksillani) tulehtuvat aina välillä, voiko tällainenkin aiheuttaa vaivoja... entäs sitten hirvikärpäset ne kun pääsevät puremaan saan pahoja paukamia niistä...Voi jospa vielä joskus tulisi aika jolloin ei tarvitsisi pilleriä niellä!Ei varmaan mitkään lääkkeet ihan ilman sivuvaikutuksia paranna, ja kun joutuu niin kauan näitä käyttämään. Olisi hyvä jos tätäkin tautia tutkittaisiin kunnolla mistä tämä voi aiheutua.
        Voisin tarjoutua heti tutkimusryhmään...
        Kestämistä teille kaikille kutiseville!!


      • Hanehani

        Hyvä Merja-täti. Tutustupa ihokeliakiaan, ajattelin noita suolisto-oireitasi! Itselläni vuosien kutinoiden ja vesirakkuloiden jälkeen todettu Ihokeliakia. Luovu gluteenia sisältävistä viljoista, monet eivät siedä edes gluteenitonta kauraa eikä gluteenitonta ohra-vehnä tärkkelystä sisältävää näkkileipää ( minä!) ja odottele. Itse parissa viikossa kutina hellitti, silti kärsin tämän lisäksi dermografismuksesta, joka hämmensi terkkarilääkäreitä entisestään!!!
        Hyvää jatkoa sulle!


    • Puh 2

      Tuosta kirjoituksestani hillittömästä kutinasta on nyt kulunut jo puolitoista vuotta. Ja se loppui!!! Se kutina nimittäin. En ole tarvinnut antihistamiinia KAHTEEN KUUKAUTEEN.

      Mikä muuttui, mitä tapahtui ennen kutinan loppumista...

      Sitä ennen söin kuukauden homeopaatin antamia pillereitä, tähän nimenomaiseen kutinaan. Sitten yks' kaks' huomasin, etten ollut tarvinnut antihistamiinia pariin viikkoon... Nyt siitä on todellakin kulunut jo pari kuukautta. Eikä iho kutise hillittömästi, pienistä kun ei pidetä. ;)

      Toinen vaihtoehto voi olla hampaan poisto, kudos oli tulehtunut ja jo leukaluukin alkanut kadota. Tämä kuuluu parodontiittiin jota on hoidettu jo puolitoista vuotta. En todellakaan tiedä, voiko tuolla ikene kiinnityskudoksen sairaudella ja sen aiheuttamalla tulehduksella olla mitään tekemistä ihon kutinan kanssa. Varsinkin kun iho on kutissut jo pari vuotta ennen koko parodontiitin toteamista. Mutta kannattanee hoitaa suukin kuntoon, ei siitä varmaankaan haittaa ole.

      • vvjhgcjh

        Mulla on ollu sama vaiva 8 vuotta. Lääkärissä kävin sillon aluks ja
        se määräs valohoitoa puoleks vuodeks josta ei ollu mitään apua. Kävin lääkärillä 5-6 kertaa eikä ratkaisuna ollut muu kuin antihistamiini ja kosteusvoide. Näillä ollaan menty vuodesta 2000 lähtien. Alkaa pikkuhiljaa v*tuttaa!


      • neitiäx
        vvjhgcjh kirjoitti:

        Mulla on ollu sama vaiva 8 vuotta. Lääkärissä kävin sillon aluks ja
        se määräs valohoitoa puoleks vuodeks josta ei ollu mitään apua. Kävin lääkärillä 5-6 kertaa eikä ratkaisuna ollut muu kuin antihistamiini ja kosteusvoide. Näillä ollaan menty vuodesta 2000 lähtien. Alkaa pikkuhiljaa v*tuttaa!

        Jotenkin lohduttavaa lukea ja huomata, että en ole ainoa. Mulla on ollut tää vaiva melkein koko iän, murkkuiässä se paheni. Lääkärit on ihan ihmeissään kun tään pitäisi olla vaan ohimenevää... Mulla ei ole kutinaa, mutta muhun jää jälkiä. Ne turpoaa ja on ihan kauheita. Kertomattakin lienee selvää, että elämää se vaikeuttaa tosi paljon. Aina pitää varoa, ettei kolhi tai raavi itseään. Joskus sitä miettii, että eikö tähän oikeasti ole mitään muuta hoitoa kun allergialääkkeet?


    • dermo

      Mua vaivasi toi dermografismus tommoset reippaat 10 vuotta. Söin antihistamiinia koko sen 10 vuotta, sitten ei vaan enää tarvinnut. Mistä se alkoi, sita en tiedä, mutta olen aina ollut erittäin allerginen. Stressi oli varmaankin yksi tekijä. Auringon valossa ollessa oireet olivat mietoja. Stressaanimisen lopettaminen ja ihon 'karaiseminen' kylmemmässä ilmassa ollessa mm. harrastusten parissa ihon liikaherkkyyden poistamiseksi ehka auttoivat...jos dermografismus nyt sitten ihon liikaherkkyyttä koskaan olikaan... Tsemppiä !

      • Dermo

        Sairastin tuota kiusallista piirtotautia (dermografismus) noin vuoden ajan. En voi kuin yhtyä edellisiin kirjoittajiin, että se oli todella ikävä kumppani. Lääkäri määräsi ensin antihistamiinia, joka oli myös kolmiolääke. Nukahtelin kesken koulupäivän. Itse kokeilin halvinta mahdollista antihistamiinia ja oikeastaan kaikki em. lääkkeet toimivat. Kun vaan opiskelijan rahat riitti lääkkeisiin. Mulla se alkoi varmasti ihon liiallisesta ärsyyntymisestä esim. aluspuvulle ( pelasin jääkiekkiekkoa melkein joka päivä), aktivoijana voi olla myös virustauti. Perus nettilääkäri sivustoilta löytyy tietoa. Muistan kuinka suihku helpotti oloa aivan hemmetisti hetkellisesti. Joskus kaverit piirti humalaspäissään tatuointeja mun selkään. Olihan siitä siis jotain iloakin. Se vihulainen katosi ihan omia aikojaan. En ole sairastajatyyppi ollenkaan. En ole ikinä ollut allerginen millekkään. Luin noita edellisiä viestejä ja jos joku lääkäri määrää valohoitoa niin se on tietämättömyyttä. En kyllä menisi homeopaatillekkaan. Elämässä stressitekijät vähiin, terveet elämäntavat, ihon puhtaus ja antihistamiinin säännöllinen käyttö
        Onnea matkaan


    • kj

      minulla on ollut sama jo n. kaksi vuotta. sattuisitko muistamaan ne homeopaatin sinulle määräämät lääkkeet?

    • sama juttu

      Niinpä olisi kiva kuulla mitä lääkkeitä homeopaatti määräsi.itselläi on dermografismus puhjennut 10.v aikana aina välillä. Karmea tauti.Sterssi varmaan osa syy. Allergialääke aerius 5 mg pari tablettia päivässä auttaa vähän mutta väsyttää niin että on todella hankala käyttää.Lääkärit tuntuu olevan yhtä tyhjän kanssa eihän ne kuuntele potilasta.

      • jos kuitenkin vielä

        No niin, en yleensä täältä ihmettele ratkaisua terveysasioihin, mutta päätimpä tehdä nyt poikkeuksen. Minulla on lähes aina ollut vähän arka iho. Tänä talvena on pikkuhiljaa alkanut suorastaa kelju kutina ja näppylöinti. Kaula ja rinta suorastaan hilseili vähän aikaa. Päälaessakin on näppylä joka kutiaa ja sitä unissan raapii sitten. Vuosia sitten siitä näpystä lekuri sanoi että se on harmiton rasvanappula. Sain allergialääkettä nappeina ja jotain voidetta. Uskoisin itse että taustalla on myös tressiä, mutta pääsyyksi arvelisin onkimieni tietojen pohjalta että kilpirauhanen miedosti oikkuilee. Se kun vähän huonotoimisena kuulemma aiheuttaa pientä laihtumista, kutinaa iholla ja vatsan häiriöitä. Mutta eipä lekuri(uusi) siitä mitään tajunnut. Joutuu varmaan taas yrittämään uutta tutkimusta. Olisihan se mukavaa, jos ei tarvitsisi olotilaansa ihmetellä! Jospa tästä vihjeestä olisi muillekkin apua?


    • Mummo Savosta

      Minulla dermografismus todettiin pari vuotta sitten. Pahimpina oireina mulla ollut ihon kuumotus ja punotus, etenkin alaraajoissa.Kuumotus pahinta illalla,tuntuu kuin iho olisi tulessa.Kutinaa on silloin kun paukamia nousee,jostain ärsytyksestä tai hankauksesta.Olisi mukava kuulla onko kenellään tallaista oireilua? Olen saanut ihotautilääkäriltä histamiini lääkityksen.Käytän nyt kahta eri lääkettä yht.kolme tbl.päivässä.Oireet on helpottuneet,mutta ei kokonaan poistuneet.Vaiva on aika kiusallinen.

    • raasputin

      itse saanu saman diagnoosin kutinaan kuin tekin,MUTTA onko muilla kamalaa pistelyä iholla?
      aina ei välttämättä kutia vaan pistelee niinkuin olis tikkuja vaatteissa.välillä lihakset oikeen nykäisee kun yht äkkiä pistää johonkin.pahiten alkaa kun ottaa vaatteet pois.nyt alkanut pisteleen jo suuhun,rintaan(sisäpuolelle) ja mahaan.

      1½ vuotta saanut nauttia jo tästä....ei jaksa enää..

    • Akkari finaalissa

      Reilut kymmenen vuotta ollut tämä kiva kaveri. Alussa tuli juostua lääkäreissä, valohoidoissa, allergiatesteissä, lisäaineettomalla kuurilla, lääkekuureja, jopa kotieläimistä tuli hankkiuduttua eroon (nyt taas 4 kpl). Mikään ei auttanut. Lääkärit sanoivat vaan, että parannusta ei ole, tämän kanssa pitää oppia elämään. 

      Histamiinit ehkä lieventäisivät oireita, mut prkl semmosia rupia loppu elämää syömään. Mä kuljen ennemmin "mansikkana" kylillä. Kutinan ja pistelyn kera. Kyllä sitä äkkiä tottui kuulemaan jotain seuraavista "Ootko turpaas saanut?" "Onko sulla kuuma?" "Hei mikä sulla on tossa poskessa?". Punainen on jokaisen päivän väri.  Jos paperit tai kynät kadoksissa, voit kirjoittaa ihoosi tahi pelata vaikka ristinollaa selkänahassa. 

      Tauti alkoi aikalailla samoihin aikoihin, kun astuin työelämään. voisiko työympäristössä olla joku tekijä syyllinen. Pöly, home tms. Tupakka on yksi asia mitä on tullut tupruteltua n. 15 vuotta. Voisiko siinä olla joku myrkky aiheuttanut tämän? Niin tai näin, pidän kummallisena ettei tätä ole juurikaan tutkittu. Ei ilmeisesti kuulu sadan tärkeimmän tutkimuskohteen joukkoon.

      JATKUU

      • Akkari finaalissa

        Joku täällä sanoi, että ammattitaidoton lääkäri määrää valohoitoa. Sanoisin samaa stressistä. Sitä on helppo aina syyttää joka asiasta. Yhtä helppoa kuin määrätä buranaa syöpään.

         Ihotautilääkäreiden tietämystä tästä asiasta kuvastaa hyvin se, kun itse olin syynättävänä. Pyydettiin oikeen ylilääkäri paikalle joka osasi jopa kirjahyllystä D:n kohdalta kaivaa Diagnoosin. Sieltä sitten yhdessä tuumin tavasivat taudin kuvaa nenä kiinni raamatussaan. D-E-R-M-O-G-R-A-F-I-S-M-U-S

        Nimim. Vieläkin kädet kirvelee taputtamisesta, kun Suomi voitti lätkän MM 2011


    • Karitevoi

      Mulla tää on puhjennut hiljattain. Ei ratkaise tän vaivan syytä, mutta kutinaan mulla on auttanut karitevoi. Kun jotain kohtaa on kutittanut ihan älyttömästi, ja ei oo vaan pystyny pitämään käsiä erossa raapimisesta, ni sit hieroin alueelle puhdasta karitevoita, sen jälkeen kutina vaimenee eikä tarvii enää raapia ja punaisuus ja nousseet paukamat alkaa häipyä. Oon joskus ostanu karitevoita ison köntin ruohonjuuresta (tällainen http://kauppa.ruohonjuuri.fi/karitevoi-natural-pala/INKUTO-6430032350615/dp) jota käytän.

      Mä kyl kans uskon, että stressi on vaikuttanut voimakkaasti tän puhkeamiseen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      106
      7598
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      37
      2832
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      35
      2422
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      116
      2139
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      17
      1809
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      10
      1563
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1426
    8. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      38
      1414
    9. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1387
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      10
      1341
    Aihe