Kannattaako 10-LUOKKA?

nimetön123

Hei!

Kaikki Te, jotka olette käyneet 10-luokan, kertoisitteko mitä piditte valinnastanne? Millaista kympillä oli opiskella? Millaista se oli käytännössä?

Saitko nostettua numeroita? Millaisia opettajia?

Voi myös kertoa, jos on KUULLUT joltain kaveriltaan 10-luokasta.

Kiitos vastauksista!

41

9827

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • cherry0

      en itse ole käynyt kymppiä mut yks entinen kaveri on kun se ei päässy huonolla keskiarvollaan mihinkää kouluun. ja 10 luokka todellaki autto sillä nous numerot iha reilusti ylöspäin...iha samanlaista se on ku yläasteellaki..kerrataan niitä samoja asioita.
      mut nytkö vasta rupesit tota aattelee?et sitte aatellu nostaa niitä numeroita jo yläasteella? kannattaa käydä se yläaste kunnolla läpi et pääsee opiskelemaan sinne minne haluaa.susta tulee paskakuski jos et tsemppaa jo peruskoulussa...
      mutta joo eiku kympille sit..maltahan opiskella ahkerasti:)

      • Mullaki oli kemia ja matikka 4 tai 5 miten se nyt menikään et pääsee läpi aineen?
        Mulal se johtu opettajasta ku se piti silmätikkuna ja näsäviisasteli aina. Se pisti pattiin.
        Meni kiinnostus niistä aineista mut silti kävin sen tunnilla vaikka joka kerta ku menin tunnille teki mieli hirttää se kiveksistä puuhun.
        Anteeksi kaikille karkea kielenkäyttöni!


      • Tinnitus

        No, kaikille ei vaan onnistu se ylä-asteella rehkiminen. Esim. masennus on yksi juttu, joka ei kysy aikaa ja paikkaa ja kyllä aika tehokkaasti syö opiskeluhalut!


      • ....
        Tinnitus kirjoitti:

        No, kaikille ei vaan onnistu se ylä-asteella rehkiminen. Esim. masennus on yksi juttu, joka ei kysy aikaa ja paikkaa ja kyllä aika tehokkaasti syö opiskeluhalut!

        mulle masennus tuli sit kesällä ku pääsin yläasteelta..eikä se tästä parannu..mä varmaa koskaan saa mieliala lääkkeitä


      • Lumimies 16
        petolintu kirjoitti:

        Mullaki oli kemia ja matikka 4 tai 5 miten se nyt menikään et pääsee läpi aineen?
        Mulal se johtu opettajasta ku se piti silmätikkuna ja näsäviisasteli aina. Se pisti pattiin.
        Meni kiinnostus niistä aineista mut silti kävin sen tunnilla vaikka joka kerta ku menin tunnille teki mieli hirttää se kiveksistä puuhun.
        Anteeksi kaikille karkea kielenkäyttöni!

        Ihmeelinen asenne sinulla! Minullakin oli opettajia, joiden kanssa todellakin meni sukset kunnolla ristiin, murkkuiän äkkipikaisuuksissa ja silkassa tuittuilussa. Mutta minä ihan silkkaa v-maisuuttani en suonut niille sitä iloa, että olisi antaneet minulle huonon arvosanan. Opettelin asiat viimeisen päälle ja sain kokeistakin likimain aina kiitettäviä. Eikö sinulla ole itsekunnioitusta?

        Yleisesti ottaenhan huonot numerot eivät johdu itsestä, vaan opettajasta. :-DDD Niin meidän ruotsinopekin sanoi, hänellä oli aikoinaan ollut hirveän huonot matikanopet. Aina on virheitä ruotsinkokeiden pistelaskuissa! :-DDD


    • jadelina

      alotin kymppiluokan, opettaja oli ihan pimee, sekaantui joka asiaan (yksityisasioihin), sain jopa yhtä numeroa korotettua ja jätin sen sit kesken joskus helmikuussa... ja siitä kai lähtee niitä pisteitä tai jtn. ei ne ainakaan nouse:D
      mut parilla kaverilla on ihan jees kokemuksia kymppiluokasta kun siel vaihtu opettaja.:)

    • sos mahdollisuus........

      . Jos on mahdollisuus valita (kaupungit). joissakin on aika paljon myös työhön tutustumistaa. Joissakin voi suorittaa jotin lukion kursseja. Vaikka ei minisikään lukioon, on niistä hyötyä myös amiksen yleis tai vapaasti valittavissa aineissa.

      • Mä90

        Mulla nousi numerot aika paljon..
        6,8 --> 8,4

        Oli tosi rentoa meininkiä ja muutenkin suosittelen.

        Jeps, ja joskus voi opettaja, oppimisvaikeudet,
        luokan häiriköt ja masennus olla syynä että opiskelu ei luista.

        Meidän kympillä oli 8 Tet viikkoa.
        Eli sai tutustua eri paikkoihin.


      • Anonyymi
        Mä90 kirjoitti:

        Mulla nousi numerot aika paljon..
        6,8 --> 8,4

        Oli tosi rentoa meininkiä ja muutenkin suosittelen.

        Jeps, ja joskus voi opettaja, oppimisvaikeudet,
        luokan häiriköt ja masennus olla syynä että opiskelu ei luista.

        Meidän kympillä oli 8 Tet viikkoa.
        Eli sai tutustua eri paikkoihin.

        Nousiko oikeasti noin paljon?


    • Nikolya

      Mulla nousi numerot hyvin paljon!7.0:sta tuli 9,4. pääsin Luonnontiedelukioon)

    • Oululaane

      Itse kävin 10luokan ja numerot nousi ja pääsin jatko-opiskelemaan sinne minne halusin !.. Rento meininki ja hyvä porukka, läppää heitettii melkee kokoajan ja meno oli todella kaukana peruskoulusta :D... Suosittelen ennemmin kymppiä kuin ammattistarttia jos numeroita ollaan nostamassa. Ainiin ja ainakin meillä oli pidemmät lomat, vapaapäiviä ym koska meillä nostettiin ainoastaan teoria aineita.

    • Itse kävin ammattistartin. Sain paljon työkokemusta ja hyväksilukuja. Pääsin opiskelemaan. Pääsin tietenkin yläasteen jälkeenkin mutta en ollut varma.

      Ainakin ystävien takia se oli paras opiskeluvuoteni. Luokalla oli n. 16 tyttöä, joista 8 pitää tiiviistä yhtä, muutama sitten enemmän tai vähemmän.
      Rento meininki kyllä todellakin, opettajilla ei ole periaatteessa mitään kiirettä opettaa meille mitään joten leppoisaa ainakin oli.

      Ehkä kymppiluokka on parempi, jos haluat korottamaan numeroitasi. Riippuu paikkakunnasta. Itse kävin Ahlmannilla ja koulun jälkeen menin iltalukioon muutamaksi tunniksi. Päiväni alkoi kello kuudelta ja olin yhdeksän jälkeen kotona. Nyt pelottelen. ::D Nii, se riippuu. Jos asut koulun lähellä tai muutat asuntolaan tai omaan kämppään lyhyen matkan päässä niin miksikäs ei.

      Mutta niin... itselläni ainakin kannatti. Jos en olisi mennyt ja saanut sitten kuulla mitä olisin menettänyt, olisi ottanut päähän niin maan perkeleesti.
      Samaa ovat sanoneet nämä kyseiset ystävät, ja pari muutakin.

    • 123tuntematon

      10. luokalla ei vissii saa opiskeliakorttia? tai opiskelutukea? vai?

      • munamiäs

        No mihin sitä tarvii jos ei oo hinku muuttaa pois kotoo ko 10. luokka on ilmanen


    • 14+88

      10. luokka on luuserin valinta. Peruskoulu pitää suorittaa yhdeksässä vuodessa, minkä jälkeen siirrytään oikeisiin jatko-opintoihin.

      • Äikänope 16

        Siinä olet puoliksi oikeassa, että kymppiluokka täyttyy luusereista. Mutta vain puoliksi, toinen puoli nostaa numeroita ja saa opiskelun syrjästä kiinni, kuten ylläolevista vastauksistakin ilmenee.

        Mutta näiden fiksujen (ja opettajien) harmiksi ja riesaksi joukossa valitettavan usein on ilmiselviä mänttipäitä.

        Tämäkin asia on pääosin itsestä kiinni. Sinne voi mennä opiskelemaan tavoitteellisesti tai sitten vain aikaa tappamaan ja sähläämään.

        Jos kymppiluokkaan päädyt, ota heti ensimmäisestä päivästä alkaen se asenne, että nyt opiskellaan ja pidä siitä kiinni.


    • No se

      Ei 10 luokalle meno tarkoita sitä että on muita huonompi koulussa.
      on vuosi aikaa miettiä että minne hakee, sit sieltä päästyää saa jo tukia > voi muuttaa vaikka kauemmaksikin opiskelemaan, kypsyy ihmisenä, voi nostaa numeroita, saa tutustua eri aloihin. Ja se vie vain vuoden elämästäsi.

    • t54477

      No montako hyvin/asiallisesti peruskoulunsa hoitanutta olet tavannut 10-luokalla? Aivan, tuskin ketään.

      • vusjivqopb

        Mun lukuaineiden keksiarvo on 9.18, mutta mä oon opon kaa miettinyt kympiä, koska ei olla oikein keksitty minne hakisin. Toki onhan meillä vielä aikaa. Pääseekö kympille noin hyvällä keskiarvolla?


    • Mgrigg

      Ei kai siinä mitään rajaa ole?


      Vaikka suosittelisin miettimään tuota ihan viimeisenä mahdollisuutena, koska sinulla ei ole mitään syytä käydä 10 luokkaa. Mene vaikka lukioon, sinnehän muutkin, jotka ei tiedä mitä tulevaisuudessa tekee. Mutta tosiaankin viimeisenä vaihtoehto harkitse tuota kymppi luokkaa.

      • bdjdj

        Kun mä sit mietin mitä jos kesällä esim. Se lukio yuntuis väärältä, niin se sano et sit en ota vastaan sitä paikkaa vaan haen kympille. Käski koko ajan pitää mielessä myös ammattistartin ja kympin .


    • mgrigg

      Ahaa, no siinä tapauksessa tuo kuulostaa ihan järjevältä. Sain vaan alussa sen käsityksen, että kymppi luokka oli sinulla pelkästään tähtäimessä. Tuo ammattistartti muistaakseni vastaa vähän kymppiluokan tapaista, mutta suunniteltu erityisesti sellaisille ihmisille, joilla on suunnitelmissa aloittaa ammattikoulu, mutta eivät tiedä mitä linjaa alkaisi käymään. Sekin toki on ihan hyvä vaihtoehto, mutta lukiota toki kannattaa pitää ensimmäisenä vaihtoehtona.


      Jotta tässä ei synny väärinkäsitystä, niin itsellä on ammattikoulun opinnot takana, enkä siis ole lukiota käynyt. Kyllä ammattikoulussakin toki mielenkiintoisia aloja löytyy, että sitäkin toki kannattaa yhtenä vaihtoehtona harkita.

      • lugiöyö

        Joo ollaan mietitty ammatikoulua ja lukiota, sekä jos ei löydy päätöstä ni tota kymppiä ja ammattistarttia. Täl hetkellä on pohdintna kumpi sopisi esim. Paremmin


    • Tyttö1697

      Moi :) Itse käyn tällä hetkellä 10 luokkaa ja se oikeasti kannattaa. Itse oon saanut kokeista paljon parempia numeroita kun ennen ja sielä luokassa saa ihan rauhassa keskittyä opiskeluun koska kaikki oppilaat jotka sielä on haluavat parantaa numeroitaan ja antavat toisille työrauhan. Meillä myös on ollut sellain et ollaan myös joka viikko joku päivä pelattu jotain tai menty levyraatia :) Ite tykkään käysä 10 luokkaa :)

    • näyttelijäohjelmoija

      Tässäpä sitä mietitään... Äiti pelottelee että kallion kymppiluokalla ja siellä on vaan semmosia hörhöjä mutta en tiedä... Näiden vastausten perusteella menisin sinne, tai sitten amokseen tai lukioon...

      • näyttelijäohjelmoija

        *Ammattikoulun. Datanomiksi... :D


    • minä vain

      Terve minä menen 8 luokka juuri nytten ja minulla ei mene koulu hyvin. Äitini sanoo että 10 luokka on luusereille mutta näitten kommentien mukaan se kuulosyaa ihan hyvältä.

      • empiä

        Jos kerta 10 luokka on luusereille olen kai "luuseri". "Kaikkien aineiden keskiarvo nyt mulla on 8.499999 eli pyöristettynä 8.5 ha syy miksi menen kymppiä suorirranaan sillä omistan päättärissä yhden kutosen ja kaksi seuskaa kaikki muut 8,9 ja peräti 4 kpl. 10. Eli vaikka pääsin kaikkiin hakutoiveisiin läpi catering ala ei onnannut, eikä hiusalan pkt johon vaihdoin cateringin jälkeen. Syy siis kympoiluokkaan pysyy pisteet ennallaan jopa tulee 3 lisäpistettä :). Että oon tyytyväinen 10 luokan valintaan ( Aikaa miettiä tulevisuutta, mitä haluan


      • empiä
        empiä kirjoitti:

        Jos kerta 10 luokka on luusereille olen kai "luuseri". "Kaikkien aineiden keskiarvo nyt mulla on 8.499999 eli pyöristettynä 8.5 ha syy miksi menen kymppiä suorirranaan sillä omistan päättärissä yhden kutosen ja kaksi seuskaa kaikki muut 8,9 ja peräti 4 kpl. 10. Eli vaikka pääsin kaikkiin hakutoiveisiin läpi catering ala ei onnannut, eikä hiusalan pkt johon vaihdoin cateringin jälkeen. Syy siis kympoiluokkaan pysyy pisteet ennallaan jopa tulee 3 lisäpistettä :). Että oon tyytyväinen 10 luokan valintaan ( Aikaa miettiä tulevisuutta, mitä haluan

        Pahoitteluni lukemattomista kirjoitusvirheistä. Syynä puhelinen automaatti kirjoitus.


    • Jos et käy kymppiluokan kaikkia kursseja et saa lähtöpisteitä niin paljoa ainakaan kun olisit suorittanut normaalisti 10.luokan. Eli se mainostus samoista lisäpisteistä kuin peruskoulussa on hassu. Toisaalta jos on huonot numerot niin silloin 10.luokka on kätevä paikka. Porukka on kympillä aika amis tyylistä. Eli ei motivoituneita. Itse olen tyytyväinen parin oppiaineen numeron nousuun.

    • Kyllä se kymppiluokka on aika luusereiden paikka. Olin muutaman kerran ainut oppilas ruotsin tunnilla.

    • Ysiluokkalaine

      Ite aattelin mennä kympille ku numerot ei nouse ja lukioo tai amiksee ei pääse nii tuleepahan lisää aikaa nää kommentit vakuutti mut kuulostaa tosi hyvältä

    • Kimiräikkönen

      Oon ite 9llä ja mun keskiarvo on joku 6.5 tai alle en oikeestaan ees halua tietää koska rupeis vaa masentamaan enemmän. Pitäiskö mun käydä 10luokka? Ja onko kymppiluokalla vaan ne jotka on hakenu sinne vai oonko jossain 9luokkalaisten eli vuoden nuorempien kanssa? Haluan johonkin parempaan ku joku amis ku jollai nälkäpalkalla pitäs ellää loppuelämä.

    • Lukio2

      Omasta mielestä kymppiluokka on turha. Ei siis mitenkään pahalla. Se vaan viivästyttää opintoja. Sinuna menisin lukioon, koska siellä saa lisäaikaa miettiä tulevaa ammattia ja samalla hankkia vaikka ylioppilaslakki, joka tuskin ikinä on mitään haitta. Lukiostahan voi myös vaihtaa vaikka kesken pois, jos alkaa joku muu paikka kiinnostaa ja ei tarvi tietääkseni sit vaikka amiksessa opiskella teoriaa niin paljon.

      • Kiireetömänä

        Ei opintojen viivästymisellä ole loppupelissä mitään merkitystä.


    • Anonyymi

      Siis mä ajattelin mennä 10 luokalle koska mun todistus ei riittäny niihin lukioihin johon olisin halunnu. Kyl se mun mielest kannattaa mennä 10 luokalle parantaa sun todistusta et pääse sit sellaseen lukioon josta oikeesti sit tykkää. Mua esim stressas se lukio tosi paljon koska en oo oppinu mitään suomen kielel joten mä olisin ihan lost siellä niin 10 luokka tulee ainakin mulle tarpeelliseks. Persoonallisesti siinä on mulle enemmän hyviä puolia ku huonossa lukiossa. :))

      • Anonyymi

        Tiiätkö et jos menee nyt kympille niin joutuuko sit lukiossa opiskelemaan 06 kanssa ku eiks 05 oo silloin jo lukion 2?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tiiätkö et jos menee nyt kympille niin joutuuko sit lukiossa opiskelemaan 06 kanssa ku eiks 05 oo silloin jo lukion 2?

        Mä oon 05, ja meen 10. Joudut sit lukios/amikses valitettavasti olee 06 kaa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tiiätkö et jos menee nyt kympille niin joutuuko sit lukiossa opiskelemaan 06 kanssa ku eiks 05 oo silloin jo lukion 2?

        joo mitä sä luulit


    • Anonyymi

      Mikä vittu on 10 luokka

    • Oon vähän myöhäs tääl, mut jos joku ees näkee tän nii oon siis miettiny tota 10 luokkaa koska mikään ala amikses ei vaan yksinkertasesti kiinnosta ollenkaan ja kaikkiin lähi lukioihin mulla on aivan liian alhanen keskiarvo. Sitä pitäis vähintään kokonaisella numerolla nostaa, joka ei oo nyt tähän mennessä onnistunut kauheen mallikkaasti keskittymisvaikeuksien ja masennuksen takia. Yritän nyt painaa loppu ysiluokan täysillä, mutta en usko että saan nostettua keskiarvoani tarpeeksi ja opokin on samaa mieltä. Jos jollain on viel kokemuksia 10 luokasta niin ois tosi kiva jos kertoisitte ja jos ootte käynyt sen ja mennyt lukioon niin oliko nuorempien kanssa ihan ok opiskella? Oon kaiken lisäks tammikuus syntynyt nii olis varmaan aika ulkopuolinen fiilis olla niin paljon nuorempien kanssa... en tiiä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      174
      3184
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2131
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2054
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1905
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      70
      1588
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1351
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1247
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1241
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1207
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1188
    Aihe