muutama kuukausi takaperin

mimmikäs

olen kirjoittanut tänne pojastani joka täyttää nyt syksyllä 3 vuotta eikä puhu kunnolla/ymmärrä kaikkea mitä hänelle annetaan tehtäväksi.

Nyt on asiat edennyt siihen pisteeseen että syksyllä mennään sairaalaan kahdeksi viikoksi tarkempiin tutkimuksiin. poika on alkanut puhumaan enempi, mutta vieläkään ei kaikesta saa selvää, ja esim käsky, tuo laatikosta veitsi ei mene perille... siis hän ei ymmärrä mitä sieltä laatikosta tuoda.

nyt siis tutkitaan että millä tasolla hän on, jäljessä on joka tapauksessa...
huoh... saapahan anoppi taas nakutettavaa kuinka huono äiti minä olen... =( näin meillä , muutkin kertokaa kokemuksia jos ootte joutunu tarkempiin tutkimuksiin tai jos teillä poika on samalla tasolla...

5

1243

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • äitee +4

      ei se maailmaa kaada jos ei veistä tunne kun ei sitä käytä! Lapsesi kielellinen kehitys on jäljessä, mutta eihän tulevasta tiedä jos kirii tai sitten ei! On jo ihan lupaavaa että menee hakemaan siltä laatikosta jotain!

      Kielellisen kehityksen häiriöitä on niin monia ja osaa voidaan auttaa paljon, osaa vähemmän. Osa oppii muita konsteja olemaalla lahjakas jossain muussa alueessa jolloin puute osittain katoaa. Ja osalla vaivaa on todella enemmänkin kuin on suotavaa!

      Oleellista on että pääsette asioissa eteenpäin! Oma lapseni ei osannut tuossa iässä puhua vaikka toisinaan sanoi jonkin sanan ja kieltämättä huoletta oli siinä mielessä, että lapsi ymmärsi selkeästi puheen aivan loistavasti. Koomista, että kun puhe tuli mukaan niin ymmärrys alkoi heiketä ja lopulta selvisi ettei lapsi aina ymmärrä kuulemaansa..

      Anopille voi muistuttaa että lapsella on isäkin ja puolet geeneistä tulee siltä puolelta! Voitpa huomauttaa ekana vielä senkin ettei teidän suvussa moista vikaa ole kellään ollut niin saa niellä omaa lääkettään vähän aikaa. Yksi oiva konsti on myös kertoa juurta jaksain ja välittömästi kaikki mikä tutkimuksissa selviää ja etenkin jos se edellyttää teiltä jotakin uutta taitoa tai valmiutta jolloin anopinkin on se opeteltava!! Ota mokoma mukaan niin kympillä, että ei ole varaa ilkeillä tai saa osan omaan nilkkaan takaisin..

      Suuntaa nyt ajatus niihin hyviin asioihin puutteiden sijaan niin on kivempi kesä odotella sitä syksyä. Tuollaisia tehtäviä voi harjoitella ihan arkisin vaikka osittamalal ne palasiin; hae laatikosta/ ota laatikosta/ tuo äidille.. Toistojen kautta lapsi saattaa oppia yllättävästikkin. Tästä tuli mieleen, että meillä lapsella oli ongelmaa nimenomaan lyhytkestoisessa kuulomuistissa ja kuullun jäsentelyssä jolloin liikkeelle olisi lähdetty, mutta loppu unohtuu jo matkalla ja "vauvana" seurasi kyllä hyvin moniosaisia kehoituksia..

    • Suometar78

      oltu neljä kertaa lastenneurologisilla tutkimuksissa, osastojaksolla. Ensimmäisen kerran mentiin kun poika oli 3-vuotias (tästä nyt 2,5 vuotta) Poika ollut melkein aina pari vuotta kielen kehityksestä jäljessä mutta nyt on ottanut isompaa harppausta eteenpäin :) Mutta paljon on vielä ongelmia ja opittavaa.

      Osastojaksot ovat olleet hyviä ja varsinkin se, että poika on viihtynyt todella hyvin. Viimeksi oltiin toukokuussa jaksolla ja jo tammikuussa poika alkoi kyselemään että koska pääsee sinne :)

      Meillä kaksi poikaa 5- ja 6-vuotiaat joilla kummallakin dysfasia.... Perinnöllistä varmaan onkin ku kummallakin mutta itse en tunnusta että meidän suvussa muka olis ;)

    • Sama juttu

      Poika on todettu lievästi kehitysvammaiseksi puheen ja motoriikan viivästymisen takia. Äijä on pian 5 vuotta ja puhe on n. puolitoistavuotiaan - 2 vuotiaan välillä, ja motoriikka kaksivuotiaan tasolla. Pienikokoinenkin on.

      Taitaa tämä asia painaa sulla mieltä? Niin mullakin oli alussa.

      Nykyään vain huolettaa se että poika ei saa pihalla kavereita kun ei osaa puhua ja tehdä asioita samalla lailla kun muut. Eli siis ihan yksin on, kavereita nolla.

      Murhetta ja mietintää tästä tulee siis jatkossakin...

      Voimia meille....!! :)

    • Nimetön

      meillä poika nyt 3.7v, ei ouhu juuri mitään. nyt on n. 30 sanaa tullut ja joitain kahden sanan lauseita. n. vuosi sitten pistivät neuvolasta puheterapeutille lähetteen ja käytimme aluksi 1kertaa viikossa puheterapiassa, nyt käy 2 kertaa viikossa kotona. poika edistyny helmikuun alusta melko paljon ku puheterapia alkanu käymään kotona useammin. olemme käyneet sairaalassa tutkimuksissa 2 kertaa ja kumpiki kerta oli kahden viikon hoitojakso. nyt seuraavan kerran on puolen vuoden päästä yhden päivän poli käynti. pojalla on ymmärrys vuoden jäljessä ikäisiään.

      • Asian vierestä

        Teillä on IHANIA pieniä kultamussukoita siellä, puutteistaan huolimatta - älkääkä myöskään unohtako kuinka ihania äitejä te olette! Oikeita leijonaemoja! Terveiden lasten vanhemmilla ei ole hajuakaan siitä, mitä te olette lastenne eteen tehneet! Voimia teille kaikille! T: Erityisen äiti


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 173
      5109
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      126
      4613
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      30
      2946
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      30
      1947
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1794
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1737
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1720
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      108
      1716
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1623
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1561
    Aihe