Saunan pesu hirvittää

Onko vinkkejä

Ollaan asuttu vuosi nykyisessä asunnossa eikä saunaa ole sinä aikana pesty kertaakaan, vain jokatoinenviikkoisen siivouksen yhteydessä imuroitu lattiat. Oletan ja TOIVON että entinen omistaja siivosi saunan lähtiessään...Onneksi käytämme laudeliinoja :/

Mutta siis, en kerta kaikkiaan saa aikaiseksi pestä tuota saunaa. En tiedä mitä pitäisi tehdä! Pitääkö ne lauteeet hinkata juuriharjalla? Mutta harjaan tarttuu sitten inhottavasti kaikki hiukset ja karvat? Eli harja joutaa roskiin jokaisen saunanpesun jälkeen. Ilmeisesti seinille pitäisi suihkutella myös vettä - käytetäänkö pesuainetta? Mitä ainetta?

Apua.... kertokaa vinkkejä miten saunan saa kätevästi puhtaaksi ja tuoksuvaksi ettei alkaisi ällöttää saunominen!

11

5461

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • .............

      varmaan alkaa joka saunomisen jälkeen suihkulla huuhteleen lauteet niin ei olisi sitten niin suuri töinen kun kerran vuodessa meinaat sen kunnolla pestä...harja vain kauniiseen käteen ja eiku hinkkaan niin kuin ajattelitkin...

      • tätä tee

        Ei kyllä ole suositeltavaa joka kerta kastella saunaa läpimäräksi. Laudepuut kärsivät pitkällä tähtäimellä


    • wekkis

      Eihän se saunan pesu nyt niin kova homma ole, ensin kastelee lauteet ja sitten harjan kanssa pesee vedellä jossa saunanpesuainetta tai esim. tolua...ja lopuksi huuhtelu vedellä.

      Itse ainakin liotan harjaa kuumassa pesuainevedessa pesun jälkeen ja käytän samaa harjaa pesuun jatkossakin, ei meillä nyt niitä samantien roskiin heitetä.

    • välineet... :)

      Saunaa kyllä kannattaa välillä pestä, ettei siellä nyt ihan kaikki pöpöt majailisi. On sitä sitten mukavampi käyttääkin. :)

      Osta hyvä kuurausharja ja jotain saunanpesuainetta. Niitä on jos jonkinlaista: eri merkkejä, tuoksuja, koostumuksia... Itse olen valinnut nestemäisen, eukalyptuksella hajustetun pesuaineen, joka on ollut ihan kätevää käytössä. Siitä saa tehtyä pesuliuoksen ämpäriin tai vatiin.

      Ensin kastelet lauteet ja hiukan seiniäkin, ainakin niistä kohdista, joihin nojaillaan. Sitten kastat harjan pesuliuokseen ja hinkkaat pintoja puhtaaksi. Ei sieltä paljon mitään hiuksia tule, mutta likavettä sitäkin enemmän, joten välillä kannattaa huuhdella ja jynssätä pesuvedellä uudestaan, jos siltä tuntuu. Jakkarat ja mahdolliset puuritilät kannattaa myös pestä samalla kertaa!

      Sitten lauteiden pesun ja huuhtelun jälkeen kannattaa pestä lattia sekä lattiakaivo. Varrellinen kuurausharja on kätevä lattianpesuun ja lattiakaivon sekä -ritilän saa putsattua hyvin tiskiharjalla. Taas kunnon jynssäämiset ja huuhtelut päälle, niin puhdasta tulee! Kuivaa lattiat lastalla ja laita sauna lämpiämään, niin pinnat kuivuvat nopeammin.

      Ja kun pinnat on putsattu, niin puhdistat tietty siivousvälineet roskista ja liasta sekä laitat ne kuivumaan ja odottamaan seuraavaa pesukertaa. Rohkeasti hommiin vaan! :D

      • Raikasta...

        Ensin letkutat lauteet lampimällä (ei kuumalla) vedellä. Sitten vaikka kastelukannuun mäntynestesaippuan ja veden liuos ja sitä lauteille. Pehmeämpi harja parempi kuin juuriharja, sillä harjaat ja kastelukannusta lisää pesuliuosta välillä. Jos kovin musta vesi niin toistetaan letkutus ja liuoksen levitys harjauksineen. Viimeiseksi letkutetaan kylmällä vedellä. Lastalla enimmät märkyydet pois ja hyvä tuuletus. Kiukaankin voi laittaa hetkeksi lämpiämään, että kuivuu nopeammin.


      • Anonyymi

        Ensin välineet mitä tarvitset saunanan pesussa hyvät suojakäsineet ns.paneeliharja on ihan hyvä lauteiden ja seinien kosketuspintojen harjapesuun lauteiden raot olen saanut puhtaaksi isolla pulloharjalla tämä yhdistelmä korvaa niin sanotun laudeharjan ja tulee tietääkseni edullisemmaksi hankkia.Likaisen pesuveden poistoon lauteilta ja seinäpinnolta sopii tavallinen ikkunalasta,huuhtelu tehostuu huomattavasti kun poistat likaantuneen veden lastalla.Pesuaineeksi sopii kaikki saunanpesuun kehitetyt tuotteet kunhan muistat sen että,kastelet pestävät pinnat ennen pesuliuoksen levittämistä sitten harjapeset pinnat ja sen jälkeen huuhtelet pinnat harjan kanssa jotta puunsyihin ei jää pesuaine jäämiä.lLauteet todellakin kuuluu huuhtoa joka saunomiskerran jälkeen niin tätä perussiivousta ei tarvitse tehdä kuin noin ehkä kerta pari vuodessa lattia toki useammin.


    • paste

      Mitä tuotteita suosittelisitte saunan pesuun ja miten pesu tapahtuu?

      Kuluttajalehti totesi testeissään viime vuoden joulukuussa parhaaksi saunan pesuaineeksi Kiilto Tehopuhdistaja Eukalyptuksen. Saunan puuosien pesuun käytetään saunan sekä saniteettitilojen puhdistukseen tarkoitettuja pesuaineita, esimerkiksi Kiilto Tehopuhdistaja Eukalyptus tai Kiilto Saunapesu. Paneelit ja lauteet kostutetaan vedellä, levitetään niihin ohjeen mukaan laimennettu pesuaineliuos ja harjataan pehmeällä harjalla. Muista pestä huolellisesti myös lauteiden alapuoli ja sivut. Mikäli saat käännetyksi lauteet ylös, on alapuolen pesu tehokkaampaa. Huuhtelu tehdään myös harjaa apuna käyttäen. Viimeisessä huuhtelussa käytetään viileää vettä. Kaakelipintojen pesussa käytetään Kiilto Kivipesua, joka on emäksinen ja irrottaa hyvin saippua- ja rasvalikaa. Varo liukastumista emäksisten pesuaineiden yhteydessä. Mikäli vedestä on kertynyt kaakelipintaan kalkkisaostumia, on ne pestävä happamilla pesuaineilla kuten Kiilto Kylpyhuonepesu. Noudata tarkasti pesuohjeita. Kivipesua kannattaa käyttää myös saunan ja pesuhuoneen lattiakaivojen puhdistamisessa. Irrota lattiakaivon ritilä ja pese se huolellisesti. Pese ja huuhtele lattiakaivo harjaa apuna käyttäen niin puhtaaksi että siihen jäävä vesi on täysin kirkasta. Puhdistettujen ja kuivuneiden laattasaumojen suojaksi kannattaa pyyhkäistä Kiilto Kivisuoja, joka vähentää veden ja lian imeytymistä saumaan, jolloin puhtaanapito on jatkossa vielä helpompaa. Viikottaisessa siivouksessa käytetään Kiilto Yleispuhdistajia. Anna saunatilojen kuivua hyvin siivouksessa käytetyn runsaan vesimäärän jäljiltä, jolloin saunaan jää puhdas ja raikas tuoksu.

    • vaimo22

      Saunan pesu on helppoa ja eikä se niin kauan vie aikaa. Raikkaat löylyt palkitsee puurtamisen. Itse pesen saunan ainakin juhannukseksi ja jouluksi, ja muulloin kun jaksan. Lattian tosin imuroin joka viikko, ja kaivon pesen myös. :D

      Itse pesu mulla tapahtuu seuraavalla tavalla. Aluksi kastelen tietenkin lauteet ja sitten levitän pesuaineen. Pesu tapahtuu tavallisella sienellä, koska juuriharja kuluttaa lauteita enemmän ja tekee niiden pintaan pieniä uria johon lika tarttuu helpommin. Tämä myös tummentaa lauteet nopeammin.
      Seinät pesen kans kevyesti niistä kohden mihin nojataan yleensä. Jätän pesuaineen lauteisiin siksi aikaa että pesen lattian ja lattiakaivon.

      Lopuksi huuhtelen, ensin lämpimällä ja sitten kylmällä vedellä. Laitan saunan päälle vähäksi aikaa jotta se kuivuisi, eikä vesi jäisi lillumaan ja tekemään kalkkisaostumia.

      Aineina käytän mäntysuopaa tai tolua. Lattian ja kaivon pesen yleensä kloritilla tai domestoksella.

      Iloisia saunanpesuhetkiä. :D

      Ps. Mieheni tykkää seurata sivusta saunan pesua....märkä t-paita on kuulema tooosi seksikäs.. ;D

    • Anonyymi

      paneeliharja lauteiden ja seinien pesuun, lauteiden raot voit puhdistaa tavallisella pulloharjalla jos et halua hankkia arvokkaampaa laudepesintä, pesuaineena käytä ehdottomasti klooripitoista siivousainetta, saunan ja pesuveden tulee olla viileää koska kloori höyrystyy kuumassa vedessä.Jos lauteet ovat hyvin likaiset käytä myös huuhtelussa harjoja jotta lika ja pesuaine huuhtoutuu täydellisesti pois.Pirkka merkkinen kllooripitoinen puhdistusaine on hyväntuoksuinen ja edullinen.

    • Anonyymi

      Lakimiesten pesuri lisämyynti

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      130
      9962
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      52
      2901
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      178
      2690
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      2074
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1834
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      16
      1657
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1562
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      16
      1520
    9. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      13
      1518
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1348
    Aihe