maitotauti.net on kadonnut eikä susirajaakaan löydy. Onko missään listaa homogenoimattomista tuotteista?
Voiko olettaa, että kaikki luomutuotteet on automaattisesti homogenoimattomia?
Homogenoimattomat maitotuotteet
9
5318
Vastaukset
- lime
Johonkin nuo sivut ovat todella kadonneet ja se tympäisee! Harmittaa kun en aikoinaan tulostanut listoja noilta sivuilta. Mutta mutta, vuosien mittaa olen oppinut muistamaan useita "turvallisia" tuotteita. Luomutuotteet ovat ymmärtääkseni aina homogenoimattomia. Lisäksi itselleni hyvin tärkeitä tuotteita ovat KAIKKI maustamattomat viilit (paitsi kermaviili, se ei käy !!) sekä tavallisimmat kotimaiset maitorahkat ja raejuustot. Myös kovista juustoista lähes kaikki käy, mutta aurajuusto ja suomalaiset fetat ovat minun mahalle kaikkein kauheimpia (siis homogenoituja). Kermoista ainakin tavallinen kuohukerma sopii, lisäksi oli jokin laktoositon vaahtoutuva kerma, joka kävi. Vispi- ja ruokakermat sekä smetanat kierrän Suomessa kaukaa. Myös maitojauheet käy, jogurteista vain luomu. Toki yksittäisiä kivoja poikkeuksia mainitsemistani tuotteista löytyy, lähinnä pienillä meijereillä. Jotkut tällaiset ilmoittavat fiksusti tuotepakkauksessa, että tuote on homogenoimaton. Vaikka maitoa homogenoidaan muuallakin maailmassa, ainakin itselleni suurin osa ulkomailla tuotetuista maitotuotteista sopii! Varsinkin saksalaisiin tuotteisiin luotan kuin seinään. Maidon käsittelyssä täytyy olla jokin ratkaiseva ero... Tämä vastaus on valitettavasti vähän ylimalkainen, koska en viitsi alkaa tässä tuottajien nimiä ilmoittelemaan. Toivottavasti jotain sait irti! Ja jos joku tietää enemmän/paremmin, korjatkoon tai täydentäköön ystävällisesti sepustustani (-;
- Anonyymi
Luomujogurtit ei valitettavasti ole homogenoimattomia. Valmistajien sivuilta löytyy homogenoimattomat tuotteet. Kannattaa käydä tsekkailemassa. Itsekin olen huomannut, että erityisesti saksalaiset tuotteet sopii vatsalle.
- Linkkejä kiinnostuneille
http://www.esaimaa.fi/arkisto/vanhat/2004/04/20/teemat/kuluttaja/juttu1/sivu.html
http://www.yle.fi/akuutti/arkisto2001/200201_b.html
Prof.Matti Antila kertoo siitä lehdessä Hyvä hengitys 6/2001:
"Maitoa homogenoitaessa sen kulkusuuntaa ja virtausnopeutta muutetaan kovassa paineessa niin, että syntyy turbulenssi, jossa rasvapallot hajoavat erittäin pieniksi pisaroiksi. Rasvan ja veden rajapinnat lisääntyvät vähintään kymmenkertaisesti. Niille tulee uusia pinta-aineita, joita alkuperäisessä maidossa ei ole tässä olotilassa.
Tavallisimpia ovat lehmästä peräisin olevien solujen entsyymit ja hormonit sekä monenlaiset muut valkuaisaineet. Näitä rasvapallojen kelmuja on kuvattu lukuisasti vuosikymmenten kuluessa.
Kun homogenoidun maidon pienet rasvapallot ovat saaneet monimutkaisen pintamateriaalin, ne ovat muuttuneet liposomeiksi. Tätä kokoluokkaa olevien partikkeleitten tiedetään liikkuvan jopa hajoamatta suolen seinämän läpi."
http://www.ingmanfoods.fi/kuluttajapalvelu/kysymyksia_ja_vastauksia.asp#homogenointi
"Ruuansulatuskanavaoireet ovat hyvin tyypillisiä ja ne voivat esiintyä missä tahansa suun ja peräsuolen välillä. Imeväisten ensimmäinen oire voi olla pulauttelu. Närästystä on niin pikkulapsilla kuin aikuisilla. Toiminnalliset vatsavaivat, ärtyvän suolen oireyhtymä, hiivasyndrooma ja suolen haavaumat voivat myös kuulua kuvaan. Atooppinen ihottuma on hyvin tavallinen. Ihon kutina vaivaa monia, samoin kuin kuiva yskä ja astma. Jotkut ovat saaneet niveloireita. Tarkka dieetti, joka ei sisällä yhtään homogenoitua maitoa, on tuonut dramaattista helpotusta näiden ihmisten vaivoihin. Olen myös huomannut, että monilla "maitotautisilla" on B-12-vitamiinin puutetta..."
-Raija Tukkinen-
http://www.tkk.utu.fi/extkk//ruokasuomi/tiedote-4-2002.pdf
http://www.karjalohja.fi/tervkesk.htm
http://www.valio.fi/channels/www/etusivu/tuotteet/tuoteryhmat/9_01934963283_0_1.htm
http://www.esaimaa.fi/arkisto/vanhat/2002/09/23/mielipide/juttu4/sivu.html
http://www.finfood.fi/finfood/finnfoo1.nsf/ba787e8db4adc7eac22565b8002b0fde/c5fe5919e43d17a1c2256a5a003c3dc6?OpenDocument
http://www.ingmanfoods.fi/terveydeksi/yomaito.asp
http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=97&conference=4500000000000202&posting=22000000002369238
http://www.yle.fi/pallohallussa/arkistot/130102.html#skuuppi
http://www.paallikko.com/baarikaappi/juoma.php?search=1&rst_aine=121
http://www.paallikko.com/baarikaappi/juoma.php?search=1&rst_aine=112
http://www.kaksplus.fi/keskustelu/?mode=viewtopic&tid=211066
http://www.s-netti.com/kolattu/jutut3.html
http://www.forumlehdet.fi/kesakuu98/jokipakari.htm - seasta löytyy, vaan ei kaik...
http://www.milkworks.net/oppimateriaali/kasittely/4_homogenointi.html
http://www.milkworks.net/oppimateriaali/kasittely/4_1_toimitaperiaate.html
http://fi.wikipedia.org/wiki/Maito#Maidon_prosessointi
http://194.252.88.113/tv2/ubb/Forum7/HTML/000002.html
http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=97&conference=1500000000000142&posting=3000000000458384
http://karppaus.info/forum/viewtopic.php?t=3921&view=next&sid=c58b44fa6e7caaf5d34a8797c4e770aa
http://www.luontaisnetti.fi/artikkelit_mitarasvoja.htm
http://www.laktoositon.net/forum/viewtopic.php?p=150&sid=584395bbba7b64570a5163ca74a1e2fe
http://www.tiede.fi/keskustelut/viewtopic.php?p=106395&sid=c9c897fbf260c36c8f446cbd16d2c616
http://www.juustoportti.fi/index.php?page=tuotteet&kategoria=Homogenoimattomat tuotteet
http://www.arlafoods.fi/C1256D1D003238E4/O/05C36B797890CD92C1256D1A0021305C
http://www.vuohet.net/foorumi/viewtopic.php?p=8862&sid=4ad0897a4b3de24d8088a2fff4e213eb - ainakin osa
Juustoportti:
Homogenoimattomat tuotteemme
Leipäjuustot
Mozzarellat
Fetat
Kirnuvoi
Pohjanmaajuustot
Isabellajuusto
Kypsytetyt juustot (sekä vuohen-että lehmän maidosta valmistetut):
Viinitarhurinjuusto
Tilsitjuusto
Kuminajuusto
Gruyerejuusto
Brandy-pähkinäjuusto
Kellarimestarinjuusto
Keisarin juusto
Vuohen Gruyere
Vuohen vuoristo
Vuohen kumina
Vuohen hawarti
ARLA
Seuraavat tuotteet tehdään homogenoimattomasta maidosta:
Arla Grevé, Arla Präst, Arla Kermajuusto 17 %, Arla Adam, Arla Eva, Arla Kadett ja Arla Kadett 12%, Arla Magré, Arla Delite 5 %, Arla Edam, Arla Finello Pizzajuustoraaste, Arla Finello Kuorrutusjuustoraaste, Arla Finello Pastajuustoraaste, Galbani Gorgonzola Erborinato, Arla Lucullus Port Salut.
VALIO:
Luomumaidot, luomupiimä, viili, kevytviili, ykkösviilit, luomujukurtit, kuohukermat, smetanat, raejuustot, maitorahka, edam, polar, sinileima, oltermanni, punaposki, koskenlaskija, olympia, meijerivoi, voimariini, kevyt levi.
AITO:
luomumaidot ja -piimät ja jukurtit, kuohukerma, kevytviili, ykkösviili, abc viili, maitorahka, reajuusto, kotijuusto, kainuun juustoleipä
INGMAN:
Luomumaidot, -kermat, edam, emmentalit, kuusamon savujuusto, perinteinen tuorejuusto, edam ja emmental juustoraasteet, kevyet sulatejuustot, sulatejuustot, meijerivoit ja voima rasvaseokset, viilit ja maitorahka
MD juustot
RAISIO
Benecol margariini 60, sininen ja keltainen keiju, sunnuntai margariini ja juokseva sunnuntai, sunnuntai taikinat
VAN DEN BERGH
Laktoositon floora, becel kevyt ja 75%, laktoositon Milda
Lista voi osaksi olla vanhentunut, perustuu vuodelle 2000.- Ronkelimahainen
Noistahan on hyvä alkaa etsimään itselle sopivaa. Kokosin tähän muutamia asioita, vaikka ei kaikki liittyisikään homogenointiin - joka muu asia voi ärsyttää ihan yhtä lailla, varsinkin E407, joka on irlanninsammalata ja sen käyttöä esim jogurteissa on aika yleistä. Mutta niistä taitaa löytyä lisää erikseen, kunhan löydän. Harva tuote muuten säilyy ennallaan monta vuotta, ikävä todeta:-(
http://www.juustokellari.fi/index.php?page=arkisto&id=0
Mun mielestä paras leipäjuusto, mitä kaupoista löytyy, tehdään tuolla:
http://www.yritystele.fi/yf_getinfo/code/uMA!9leAURGEjz5JfxfdMIurqR0=GS/Lapin Kotijuusto Oy
Maitohappobakteereita ehkä parhaassa muodossa:
http://fi.avogel-server.org/product-finder/biotta_mehut/Porkkana.php
http://fi.avogel-server.org/product-finder/elintarvikkeet/herbamare.php
http://fi.avogel-server.org/product-finder/elintarvikkeet/Taysjyvariisi.php
http://www.verkkouutiset.fi/arkisto/tiede/33239.html
"Ruoka-aineallergia voi oirehtia hyvin monella eri tavalla, mutta ruoka-aineen aiheuttaessa toistuvasti samanlaisia oireita on syytä epäillä allergiaa. Tyypillisimpiä oireita ovat iho-, suolisto- ja hengitystieoireet, tosin samallakin ihmisellä eri ruoka-aineallergiat voivat oireilla eri tavalla. Ruoka-aineallergiaan liittyy kuitenkin aina suolitulehdus. - Suolen tulehdustila vähentää ruoka-aineiden imeytymistä ja altistaa lisäallergioille, Alanko kertoi"
- Proviisorilehdessä -
"Ellei bakteeria mikään järkytä, se jakautuu jakautumistaan, ja sadas ja tuhannes ja miljoonas bakteerisukupolvi on täsmälleen entisen kaltainen. Järkytyksiä voivat tuottaa satunnaiset tekijät ja olosuhteiden muuttuminen. Jos olosuhteet muuttuvat, bakteerin on sopeuduttava niihin, muuten sitä ei enää ole." kirjoittaa Anto Leikola kirjassa Ongelmana elämä
"Iso-Britanniassa äskettäin julkistettu tutkimus antaa viitteitä siitä, että luomuruuan käyttö voi vähentää sydänkohtauksen, aivohalvauksen ja tiettyjen syöpien riskiä. Tutkimuksen mukaan vaikutus perustuu luonnonmukaisesti tuotettujen kasvisten korkeampaan salisyylihappopitoisuuteen. Salisyylihapolla ja salisylaateilla on elimistössä muun muassa tulehdusta lievittävää vaikutusta. Ne auttavat ehkäisemään myös verisuonten kovettumista ja veritulppien muodostumista....
Vertailu osoitti, että luomukeitoista happoa löytyi lähes kuusinkertainen määrä tavanomaisiin kasviskeittoihin verrattuna.
...Salisyylihappoa syntyy luonnostaan kasveissa puolustusmekanismiksi stressitekijöitä ja kasvitauteja vastaan. Tutkijoiden mukaan juuri tämä saattaisi selittää luomukasvisten korkeammat happopitoisuudet, sillä luomukasvisten viljelyssä ei käytetä keinotekoisia torjunta-aineita, jolloin luontaisille torjuntamekanismeille on enemmän tarvetta..
- Finfoodin sivuilta 11.04.2002 -" - Ei enää koekaniinina
Ronkelimahainen kirjoitti:
Noistahan on hyvä alkaa etsimään itselle sopivaa. Kokosin tähän muutamia asioita, vaikka ei kaikki liittyisikään homogenointiin - joka muu asia voi ärsyttää ihan yhtä lailla, varsinkin E407, joka on irlanninsammalata ja sen käyttöä esim jogurteissa on aika yleistä. Mutta niistä taitaa löytyä lisää erikseen, kunhan löydän. Harva tuote muuten säilyy ennallaan monta vuotta, ikävä todeta:-(
http://www.juustokellari.fi/index.php?page=arkisto&id=0
Mun mielestä paras leipäjuusto, mitä kaupoista löytyy, tehdään tuolla:
http://www.yritystele.fi/yf_getinfo/code/uMA!9leAURGEjz5JfxfdMIurqR0=GS/Lapin Kotijuusto Oy
Maitohappobakteereita ehkä parhaassa muodossa:
http://fi.avogel-server.org/product-finder/biotta_mehut/Porkkana.php
http://fi.avogel-server.org/product-finder/elintarvikkeet/herbamare.php
http://fi.avogel-server.org/product-finder/elintarvikkeet/Taysjyvariisi.php
http://www.verkkouutiset.fi/arkisto/tiede/33239.html
"Ruoka-aineallergia voi oirehtia hyvin monella eri tavalla, mutta ruoka-aineen aiheuttaessa toistuvasti samanlaisia oireita on syytä epäillä allergiaa. Tyypillisimpiä oireita ovat iho-, suolisto- ja hengitystieoireet, tosin samallakin ihmisellä eri ruoka-aineallergiat voivat oireilla eri tavalla. Ruoka-aineallergiaan liittyy kuitenkin aina suolitulehdus. - Suolen tulehdustila vähentää ruoka-aineiden imeytymistä ja altistaa lisäallergioille, Alanko kertoi"
- Proviisorilehdessä -
"Ellei bakteeria mikään järkytä, se jakautuu jakautumistaan, ja sadas ja tuhannes ja miljoonas bakteerisukupolvi on täsmälleen entisen kaltainen. Järkytyksiä voivat tuottaa satunnaiset tekijät ja olosuhteiden muuttuminen. Jos olosuhteet muuttuvat, bakteerin on sopeuduttava niihin, muuten sitä ei enää ole." kirjoittaa Anto Leikola kirjassa Ongelmana elämä
"Iso-Britanniassa äskettäin julkistettu tutkimus antaa viitteitä siitä, että luomuruuan käyttö voi vähentää sydänkohtauksen, aivohalvauksen ja tiettyjen syöpien riskiä. Tutkimuksen mukaan vaikutus perustuu luonnonmukaisesti tuotettujen kasvisten korkeampaan salisyylihappopitoisuuteen. Salisyylihapolla ja salisylaateilla on elimistössä muun muassa tulehdusta lievittävää vaikutusta. Ne auttavat ehkäisemään myös verisuonten kovettumista ja veritulppien muodostumista....
Vertailu osoitti, että luomukeitoista happoa löytyi lähes kuusinkertainen määrä tavanomaisiin kasviskeittoihin verrattuna.
...Salisyylihappoa syntyy luonnostaan kasveissa puolustusmekanismiksi stressitekijöitä ja kasvitauteja vastaan. Tutkijoiden mukaan juuri tämä saattaisi selittää luomukasvisten korkeammat happopitoisuudet, sillä luomukasvisten viljelyssä ei käytetä keinotekoisia torjunta-aineita, jolloin luontaisille torjuntamekanismeille on enemmän tarvetta..
- Finfoodin sivuilta 11.04.2002 -"
- maitotauti
homogenoimatonta
http://keskustelu.suomi24.fi/node/9332396#comment-53126834
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta
Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri141332- 281255
Minun oma kaivattuni
Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka621150Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus
Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha111032Tervehdys!
Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot65996Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!
Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.27995Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?
Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?8974Elia tulee vielä
Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan30962Sakarjan kirjan 6. luku
Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se6961Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus
YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha1960