Homogenoimattomat maitotuotteet

listaa jossain?

maitotauti.net on kadonnut eikä susirajaakaan löydy. Onko missään listaa homogenoimattomista tuotteista?
Voiko olettaa, että kaikki luomutuotteet on automaattisesti homogenoimattomia?

9

6383

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lime

      Johonkin nuo sivut ovat todella kadonneet ja se tympäisee! Harmittaa kun en aikoinaan tulostanut listoja noilta sivuilta. Mutta mutta, vuosien mittaa olen oppinut muistamaan useita "turvallisia" tuotteita. Luomutuotteet ovat ymmärtääkseni aina homogenoimattomia. Lisäksi itselleni hyvin tärkeitä tuotteita ovat KAIKKI maustamattomat viilit (paitsi kermaviili, se ei käy !!) sekä tavallisimmat kotimaiset maitorahkat ja raejuustot. Myös kovista juustoista lähes kaikki käy, mutta aurajuusto ja suomalaiset fetat ovat minun mahalle kaikkein kauheimpia (siis homogenoituja). Kermoista ainakin tavallinen kuohukerma sopii, lisäksi oli jokin laktoositon vaahtoutuva kerma, joka kävi. Vispi- ja ruokakermat sekä smetanat kierrän Suomessa kaukaa. Myös maitojauheet käy, jogurteista vain luomu. Toki yksittäisiä kivoja poikkeuksia mainitsemistani tuotteista löytyy, lähinnä pienillä meijereillä. Jotkut tällaiset ilmoittavat fiksusti tuotepakkauksessa, että tuote on homogenoimaton. Vaikka maitoa homogenoidaan muuallakin maailmassa, ainakin itselleni suurin osa ulkomailla tuotetuista maitotuotteista sopii! Varsinkin saksalaisiin tuotteisiin luotan kuin seinään. Maidon käsittelyssä täytyy olla jokin ratkaiseva ero... Tämä vastaus on valitettavasti vähän ylimalkainen, koska en viitsi alkaa tässä tuottajien nimiä ilmoittelemaan. Toivottavasti jotain sait irti! Ja jos joku tietää enemmän/paremmin, korjatkoon tai täydentäköön ystävällisesti sepustustani (-;

      • Anonyymi

        Luomujogurtit ei valitettavasti ole homogenoimattomia. Valmistajien sivuilta löytyy homogenoimattomat tuotteet. Kannattaa käydä tsekkailemassa. Itsekin olen huomannut, että erityisesti saksalaiset tuotteet sopii vatsalle.


    • Linkkejä kiinnostuneille

      http://www.esaimaa.fi/arkisto/vanhat/2004/04/20/teemat/kuluttaja/juttu1/sivu.html

      http://www.yle.fi/akuutti/arkisto2001/200201_b.html

      Prof.Matti Antila kertoo siitä lehdessä Hyvä hengitys 6/2001:

      "Maitoa homogenoitaessa sen kulkusuuntaa ja virtausnopeutta muutetaan kovassa paineessa niin, että syntyy turbulenssi, jossa rasvapallot hajoavat erittäin pieniksi pisaroiksi. Rasvan ja veden rajapinnat lisääntyvät vähintään kymmenkertaisesti. Niille tulee uusia pinta-aineita, joita alkuperäisessä maidossa ei ole tässä olotilassa.
      Tavallisimpia ovat lehmästä peräisin olevien solujen entsyymit ja hormonit sekä monenlaiset muut valkuaisaineet. Näitä rasvapallojen kelmuja on kuvattu lukuisasti vuosikymmenten kuluessa.

      Kun homogenoidun maidon pienet rasvapallot ovat saaneet monimutkaisen pintamateriaalin, ne ovat muuttuneet liposomeiksi. Tätä kokoluokkaa olevien partikkeleitten tiedetään liikkuvan jopa hajoamatta suolen seinämän läpi."


      http://www.ingmanfoods.fi/kuluttajapalvelu/kysymyksia_ja_vastauksia.asp#homogenointi

      "Ruuansulatuskanavaoireet ovat hyvin tyypillisiä ja ne voivat esiintyä missä tahansa suun ja peräsuolen välillä. Imeväisten ensimmäinen oire voi olla pulauttelu. Närästystä on niin pikkulapsilla kuin aikuisilla. Toiminnalliset vatsavaivat, ärtyvän suolen oireyhtymä, hiivasyndrooma ja suolen haavaumat voivat myös kuulua kuvaan. Atooppinen ihottuma on hyvin tavallinen. Ihon kutina vaivaa monia, samoin kuin kuiva yskä ja astma. Jotkut ovat saaneet niveloireita. Tarkka dieetti, joka ei sisällä yhtään homogenoitua maitoa, on tuonut dramaattista helpotusta näiden ihmisten vaivoihin. Olen myös huomannut, että monilla "maitotautisilla" on B-12-vitamiinin puutetta..."
      -Raija Tukkinen-

      http://www.tkk.utu.fi/extkk//ruokasuomi/tiedote-4-2002.pdf

      http://www.karjalohja.fi/tervkesk.htm

      http://www.valio.fi/channels/www/etusivu/tuotteet/tuoteryhmat/9_01934963283_0_1.htm

      http://www.esaimaa.fi/arkisto/vanhat/2002/09/23/mielipide/juttu4/sivu.html

      http://www.finfood.fi/finfood/finnfoo1.nsf/ba787e8db4adc7eac22565b8002b0fde/c5fe5919e43d17a1c2256a5a003c3dc6?OpenDocument

      http://www.ingmanfoods.fi/terveydeksi/yomaito.asp

      http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=97&conference=4500000000000202&posting=22000000002369238

      http://www.yle.fi/pallohallussa/arkistot/130102.html#skuuppi

      http://www.paallikko.com/baarikaappi/juoma.php?search=1&rst_aine=121

      http://www.paallikko.com/baarikaappi/juoma.php?search=1&rst_aine=112

      http://www.kaksplus.fi/keskustelu/?mode=viewtopic&tid=211066

      http://www.s-netti.com/kolattu/jutut3.html

      http://www.forumlehdet.fi/kesakuu98/jokipakari.htm

    • ainakin osa

      Juustoportti:

      Homogenoimattomat tuotteemme

      Leipäjuustot
      Mozzarellat
      Fetat
      Kirnuvoi
      Pohjanmaajuustot
      Isabellajuusto
      Kypsytetyt juustot (sekä vuohen-että lehmän maidosta valmistetut):
      Viinitarhurinjuusto
      Tilsitjuusto
      Kuminajuusto
      Gruyerejuusto
      Brandy-pähkinäjuusto
      Kellarimestarinjuusto
      Keisarin juusto
      Vuohen Gruyere
      Vuohen vuoristo
      Vuohen kumina
      Vuohen hawarti

      ARLA
      Seuraavat tuotteet tehdään homogenoimattomasta maidosta:

      Arla Grevé, Arla Präst, Arla Kermajuusto 17 %, Arla Adam, Arla Eva, Arla Kadett ja Arla Kadett 12%, Arla Magré, Arla Delite 5 %, Arla Edam, Arla Finello Pizzajuustoraaste, Arla Finello Kuorrutusjuustoraaste, Arla Finello Pastajuustoraaste, Galbani Gorgonzola Erborinato, Arla Lucullus Port Salut.

      VALIO:
      Luomumaidot, luomupiimä, viili, kevytviili, ykkösviilit, luomujukurtit, kuohukermat, smetanat, raejuustot, maitorahka, edam, polar, sinileima, oltermanni, punaposki, koskenlaskija, olympia, meijerivoi, voimariini, kevyt levi.

      AITO:
      luomumaidot ja -piimät ja jukurtit, kuohukerma, kevytviili, ykkösviili, abc viili, maitorahka, reajuusto, kotijuusto, kainuun juustoleipä

      INGMAN:

      Luomumaidot, -kermat, edam, emmentalit, kuusamon savujuusto, perinteinen tuorejuusto, edam ja emmental juustoraasteet, kevyet sulatejuustot, sulatejuustot, meijerivoit ja voima rasvaseokset, viilit ja maitorahka

      MD juustot

      RAISIO
      Benecol margariini 60, sininen ja keltainen keiju, sunnuntai margariini ja juokseva sunnuntai, sunnuntai taikinat

      VAN DEN BERGH

      Laktoositon floora, becel kevyt ja 75%, laktoositon Milda

      Lista voi osaksi olla vanhentunut, perustuu vuodelle 2000.

      • Ronkelimahainen

        Noistahan on hyvä alkaa etsimään itselle sopivaa. Kokosin tähän muutamia asioita, vaikka ei kaikki liittyisikään homogenointiin - joka muu asia voi ärsyttää ihan yhtä lailla, varsinkin E407, joka on irlanninsammalata ja sen käyttöä esim jogurteissa on aika yleistä. Mutta niistä taitaa löytyä lisää erikseen, kunhan löydän. Harva tuote muuten säilyy ennallaan monta vuotta, ikävä todeta:-(


        http://www.juustokellari.fi/index.php?page=arkisto&id=0

        Mun mielestä paras leipäjuusto, mitä kaupoista löytyy, tehdään tuolla:
        http://www.yritystele.fi/yf_getinfo/code/uMA!9leAURGEjz5JfxfdMIurqR0=GS/Lapin Kotijuusto Oy

        Maitohappobakteereita ehkä parhaassa muodossa:
        http://fi.avogel-server.org/product-finder/biotta_mehut/Porkkana.php


        http://fi.avogel-server.org/product-finder/elintarvikkeet/herbamare.php


        http://fi.avogel-server.org/product-finder/elintarvikkeet/Taysjyvariisi.php


        http://www.verkkouutiset.fi/arkisto/tiede/33239.html

        "Ruoka-aineallergia voi oirehtia hyvin monella eri tavalla, mutta ruoka-aineen aiheuttaessa toistuvasti samanlaisia oireita on syytä epäillä allergiaa. Tyypillisimpiä oireita ovat iho-, suolisto- ja hengitystieoireet, tosin samallakin ihmisellä eri ruoka-aineallergiat voivat oireilla eri tavalla. Ruoka-aineallergiaan liittyy kuitenkin aina suolitulehdus. - Suolen tulehdustila vähentää ruoka-aineiden imeytymistä ja altistaa lisäallergioille, Alanko kertoi"
        - Proviisorilehdessä -

        "Ellei bakteeria mikään järkytä, se jakautuu jakautumistaan, ja sadas ja tuhannes ja miljoonas bakteerisukupolvi on täsmälleen entisen kaltainen. Järkytyksiä voivat tuottaa satunnaiset tekijät ja olosuhteiden muuttuminen. Jos olosuhteet muuttuvat, bakteerin on sopeuduttava niihin, muuten sitä ei enää ole." kirjoittaa Anto Leikola kirjassa Ongelmana elämä


        "Iso-Britanniassa äskettäin julkistettu tutkimus antaa viitteitä siitä, että luomuruuan käyttö voi vähentää sydänkohtauksen, aivohalvauksen ja tiettyjen syöpien riskiä. Tutkimuksen mukaan vaikutus perustuu luonnonmukaisesti tuotettujen kasvisten korkeampaan salisyylihappopitoisuuteen. Salisyylihapolla ja salisylaateilla on elimistössä muun muassa tulehdusta lievittävää vaikutusta. Ne auttavat ehkäisemään myös verisuonten kovettumista ja veritulppien muodostumista....

        Vertailu osoitti, että luomukeitoista happoa löytyi lähes kuusinkertainen määrä tavanomaisiin kasviskeittoihin verrattuna.

        ...Salisyylihappoa syntyy luonnostaan kasveissa puolustusmekanismiksi stressitekijöitä ja kasvitauteja vastaan. Tutkijoiden mukaan juuri tämä saattaisi selittää luomukasvisten korkeammat happopitoisuudet, sillä luomukasvisten viljelyssä ei käytetä keinotekoisia torjunta-aineita, jolloin luontaisille torjuntamekanismeille on enemmän tarvetta..
        - Finfoodin sivuilta 11.04.2002 -"


      • Ei enää koekaniinina
        Ronkelimahainen kirjoitti:

        Noistahan on hyvä alkaa etsimään itselle sopivaa. Kokosin tähän muutamia asioita, vaikka ei kaikki liittyisikään homogenointiin - joka muu asia voi ärsyttää ihan yhtä lailla, varsinkin E407, joka on irlanninsammalata ja sen käyttöä esim jogurteissa on aika yleistä. Mutta niistä taitaa löytyä lisää erikseen, kunhan löydän. Harva tuote muuten säilyy ennallaan monta vuotta, ikävä todeta:-(


        http://www.juustokellari.fi/index.php?page=arkisto&id=0

        Mun mielestä paras leipäjuusto, mitä kaupoista löytyy, tehdään tuolla:
        http://www.yritystele.fi/yf_getinfo/code/uMA!9leAURGEjz5JfxfdMIurqR0=GS/Lapin Kotijuusto Oy

        Maitohappobakteereita ehkä parhaassa muodossa:
        http://fi.avogel-server.org/product-finder/biotta_mehut/Porkkana.php


        http://fi.avogel-server.org/product-finder/elintarvikkeet/herbamare.php


        http://fi.avogel-server.org/product-finder/elintarvikkeet/Taysjyvariisi.php


        http://www.verkkouutiset.fi/arkisto/tiede/33239.html

        "Ruoka-aineallergia voi oirehtia hyvin monella eri tavalla, mutta ruoka-aineen aiheuttaessa toistuvasti samanlaisia oireita on syytä epäillä allergiaa. Tyypillisimpiä oireita ovat iho-, suolisto- ja hengitystieoireet, tosin samallakin ihmisellä eri ruoka-aineallergiat voivat oireilla eri tavalla. Ruoka-aineallergiaan liittyy kuitenkin aina suolitulehdus. - Suolen tulehdustila vähentää ruoka-aineiden imeytymistä ja altistaa lisäallergioille, Alanko kertoi"
        - Proviisorilehdessä -

        "Ellei bakteeria mikään järkytä, se jakautuu jakautumistaan, ja sadas ja tuhannes ja miljoonas bakteerisukupolvi on täsmälleen entisen kaltainen. Järkytyksiä voivat tuottaa satunnaiset tekijät ja olosuhteiden muuttuminen. Jos olosuhteet muuttuvat, bakteerin on sopeuduttava niihin, muuten sitä ei enää ole." kirjoittaa Anto Leikola kirjassa Ongelmana elämä


        "Iso-Britanniassa äskettäin julkistettu tutkimus antaa viitteitä siitä, että luomuruuan käyttö voi vähentää sydänkohtauksen, aivohalvauksen ja tiettyjen syöpien riskiä. Tutkimuksen mukaan vaikutus perustuu luonnonmukaisesti tuotettujen kasvisten korkeampaan salisyylihappopitoisuuteen. Salisyylihapolla ja salisylaateilla on elimistössä muun muassa tulehdusta lievittävää vaikutusta. Ne auttavat ehkäisemään myös verisuonten kovettumista ja veritulppien muodostumista....

        Vertailu osoitti, että luomukeitoista happoa löytyi lähes kuusinkertainen määrä tavanomaisiin kasviskeittoihin verrattuna.

        ...Salisyylihappoa syntyy luonnostaan kasveissa puolustusmekanismiksi stressitekijöitä ja kasvitauteja vastaan. Tutkijoiden mukaan juuri tämä saattaisi selittää luomukasvisten korkeammat happopitoisuudet, sillä luomukasvisten viljelyssä ei käytetä keinotekoisia torjunta-aineita, jolloin luontaisille torjuntamekanismeille on enemmän tarvetta..
        - Finfoodin sivuilta 11.04.2002 -"

        http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=97&conference=4500000000000202&posting=22000000013760393#22000000013760393


    • maitotauti

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Alle 15 oli

      Arvasi että lapsi asialla hallin palossa. Surullista. Mutta jos osaa/kykenee käyttää tulentekovehkeitä niin pitää osata
      Vimpeli
      40
      1440
    2. Mikä on kaivattusi ihanin ja ärsyttävin piirre?

      Ja onko hän mies, nainen ja muun sukupuolinen? Mies. Huomaavaisuus. Kiireisyys. Joskus voi rentoutuakin.
      Ikävä
      98
      1365
    3. Riikka Purra: työttömät tulee velvoittaa töihin

      Purra panisi työttömät tulevaisuudessa työskentelemään sosiaaliturvan saamiseksi, koska työllisyysaste ei muuten näytä l
      Maailman menoa
      297
      1280
    4. Onko kaivattusi yllättänyt sinut?

      Piditkö häntä toisenlaisena ihmisenä?
      Ikävä
      109
      1115
    5. Mitä on eilen sattunut?

      Mitästä oli eilen illalla kylällä sattunut?
      Suomussalmi
      19
      1061
    6. Milloin tapasit kaivattusi

      ensimmäistä kertaa? 💸
      Ikävä
      65
      1048
    7. Näin Ellen Jokikunnaksen Ralph-poikaa suojellaan julkisuudelta - Katso tuoreet kuvat Italiasta!

      Ellen Jokikunnas ja Jari Rask ovat Ralph-poikansa kanssa kakkoskodissa Italiassa. Mukana on myös Unelmia Italiassa -kuva
      Suomalaiset julkkikset
      16
      1029
    8. Oletko mokannut

      Kaivattusi suhteen koskaan?
      Ikävä
      71
      1012
    9. Heh, persut = vassarit = 10,0 %

      Minja tuli nyt jo Riikan rinnalle, sitten alkaa tekemään kaulaa. Molemmilta kympin arvoinen suoritus! https://www.hs.f
      Maailman menoa
      176
      878
    10. Vihdoinkin lavatansseja tv:ssä - Juhannuksena tanssitaan, bändeinä Yölintu ja Komiat!

      Jes, vihdoinkin lavatansseja taas televisiossa! Keskikesän juhlaa vietetään tänä juhannuksena Tuuloksen Kapakanmäellä ju
      Tanssi
      18
      841
    Aihe