Kissanpentu halvalla

snowflake

Heibs! Tietääkö kukaan, mistä vois saada halvalla rotukissan pentuja? Millainen kissa kannattais ottaa, jos se joutuu olemaan päivät (n.klo 8.00-16.00) ulkona? Kertokaa omia kokemuksia ja ehdotelkaa rotuja!

14

1236

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Taustahaamu

      Mikä on "halpa" rotukissa? Rodusta riippuen lemmikkitasoisen pennun voi saada n. 300 eurolla, näyttelytasoiset ovat kalliimpia.
      Jos aiot pitää kissaasi ulkona, niin rakenna sille kunnollinen ulkoiluhäkki, jossa on sateelta ja tuulelta suojaava koppi.

      • skitso

        Ettekste tajua että Snowflake yrittää vaan PROVOSOIDA keskustelua tällaisella älyttömällä asialla!!!!

        Äläkää lähtekö mukaan tähän hommaan. please.


    • Jossu

      ...Jos aiot pitää kissaa pihalla noin paljon, sillä pitää olla katoksellinen ulkoiluhäkki, jossa on lämminsuoja. Ehdottomasti vain pitkäkarvainen kissa soveltuu Suomessa olemaan pitkiäaikoja ulkona; Norski, Maine coon tai vaikka Siperiankissa. Mikä sinulle on halpa? no, lemmikkitasoisia kannattaa kysellä...

    • Elina

      .. suurin osa kasvattajista ei myy kissojaan vapaasti ulkoileviksi. Tarhaan, kyllä. Valjaissa, kyllä. Vapaana pihalle, ei.

      Miksi ihmeessä muuten kissasi joutuisi tuon ajan olemaan ulkona? Miksei se voi yhtä hyvin viettää työpäivääsi (?) sisätiloissa? Hyvä ratkaisu voi myös olla, jos rakennat tarhan, josta on pääsy sisätiloihin esim. ikkunan kautta. Ja jos halvalla kissan haluat, niin ihan tavallisia maatiaisia (aivan yhtä ihania kuin mikään rotukissa) saa halvalla, joskus ilmaiseksikin (ikävä kyllä!) Muista kuitenkin varautua siihen, että kissan hoitoon, ruokintaan yms. menee rahaa. Paljon.

    • Antero

      Rotukissoilla on lemmikkitasoisenakin aina rotupaperit ja kasvattajan tuki hoitoa suunnitellessa. Tuskin kukaan kasvattaja hyväksyy vapaana ilman valvontaa ulkoiluttamista. Toisekseen on kissa kuitenkin sen verran hintava, että tuskin haluat sen hankittuasi päästää sitä vapaaksi.

      Pitkäkarvainen kotikissa, joka on jotain rotua muistuttava paperiton kissa, löytyy jo huomattavasti halvemmalla. Tosin en voi suositella mitään kissaa ulkona vapaana pidettäväksi, jos haluaa välttyä ikäviltä yllätyksiltä.

    • snowflake

      Onpas teillä jyrkät mielipiteet... Tottakai kissalla olisi lämmin suoja sateelta ja tuulelta, joku sellainen koppi. Asumme pienellä paikkakunnalla ja vielä kaiken lisäksi aika kaukana keskustasta, joten kissalla ei olisi vaaraa ainakaan liikenteestä yms. Olen itsekin aikamoinen eläintenystävä ja haluan kissalleni vain pelkkää hyvää! Ja laitoin viestiini vähän liian pitkän ajankin... Kissa olisi yksin klo. 8.00-13.00 eli ei kovin pitkään...? Mielestäni halpa rotukissa on n.300-350e. Kissa kyllä saisi luotani hyvän kodin, vaikka sitä epäilettekin!!!

      • Snowflakelle

        Älä välitä näistä jeesustelijoista. Niitä tällä palstalla tosiaan riittää.

        Ei vastata kysyjän kysymykseen ja vedetään heti hätäiset johtopäätökset. Onneksi on myös fiksuja vastaajia, jotka eivät ole heti tuomitsemassa!!


      • Jossu

        Noin halvalla et välttämättä löydä mistään rotukissan pentua oli taso mikä hyvänsä. Perus lähtöhinta on n. 500e joka rodulla.
        Ei kannata uskoa jotain keltaisenpörssin ilmottelijoita "rotukissoja edullisesti", koska ne on todennäköisesti huijareita ja kissat puoliksi maatiaisia...
        Eli suna etsiskelisin vaikka jotain vanhempaa kissaa, joka tarvii uuden kodin. Ja tietty sijoituskissaakin voi miettiä mikäli mahdollista.
        Mutta vielä halvasta rotukissasta... onko järkeä maksaa/haluta yleensä rotukissaa, jos ei ole kiinnostunut saamaan tervettä ja mahdollisimman standardin mukaista yksilöä? Ymmärrän, jos joku ón kiinnostunut jostain tietystä rodusta, mutta oletko sinä vain kiinnostunut omistamaan ROTUkissan? Ei millään pahalla, mietin vain...


    • *mie*

      voisinpa ehkä sanoa,että kaikken parhaiten ulkona
      olemista kestää tavallinen maatiaiskissa!jos sen
      hankkii suoraan jostakin maalta navetasta!
      navettakissat eivät juurikaan käy sisällä, vaan
      viettävät aikansa pihalla.syömässä ne käyvät na-
      vetassa!tähän asti ne ainakin ovat olleet parhai-
      ten ulkona pärjäävä "rotu"!

    • kisualdy

      miksi se kissa pitäisi olla pihalla? kyllä ne voi pitää sisälläkin, ja mielummin sisällä. jos nyt välttämättä haluut sen pihalle pistää ni mikäs siinä. en vaa itse laittaisi niitä pihalle mistään hinnasta. nykyjään on tosi paljon sellasia ihmisiä maalla jotka näkee ees kissan ni hakee haulikon tai jounkun aseen ja sit on kissasta vaan raato jäljellä. joten en suosittele.

      • Retu

        ...navetassahan ne kissat on perinteisesti asuneet ja puolivilleinä.


      • mamma39
        Retu kirjoitti:

        ...navetassahan ne kissat on perinteisesti asuneet ja puolivilleinä.

        perinteisesti? onhan kissoja toki ollut muuallakin kuin navetoissa ja siellä mistä kissat ovat lähtöisin ei edes ole navettoja.

        Miksei mikään saisi muuttua? miksi kissan edelleenkin pitäisi olla navetassa tai ulkona pääasiassa, muuttuuhan maailma muutenkin - kissan kohdalla vaan näin ei saisi olla (eräiden mielestä).

        Alkuperäinen kyselijä sitä paitsi kysyi halpaa rotukissaa, eikä maatiaista, ja ne eivät ole navetasta lähtöisin - lukuunottamatta eurooppalaista ja osaa metsäkissoista tai paremminkin näiden esi-isiä sekä manxeja. Rotukissaa tuskin kovin moni kasvattaja antaa pitää ulkona ilman aitausta tai valjaita joten se siitä:o)


    • SnaziSS

      Moikka! Meillä on yks kissa. Se sai olla ulkona, mut ei se enää saa, koska naapurit rupes valittaa. Kissamme oli siis kotikissa.

    • Anonyymi

      perkel te kommajat,

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      126
      3078
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      267
      1255
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      101
      1241
    4. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1051
    5. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      65
      1046
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      1010
    7. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      956
    8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      50
      937
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      42
      904
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      44
      816
    Aihe