Psoriasiksen tarttuminen

Lissu

Kuinka psoriasis tarttuu.

Luin alempana tällä palstalla että se voisi tarttua pisaratartuntana tai kosketuksesta?

9

2866

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tartu

      Psoriasis ei tartu!

    • Psoriaatikko

      Psori ei tartu sen enempää kosketus- kuin pisaratartuntanakaan, se ei tartu millään tavalla. Psoriasis on pääsääntöisesti periytyvä sairaus, samalla tavalla periytyvä kuin siniset silmät tai punainen tukka (tukan tietysti voi värjätä) tai mikä tahansa periytyvä ominaisuus. Suosittelen asioiden selvittämistä esimerkiksi Psoriasisliiton kotisivuilta, sieltä löytyy muutakin kuin "musta tuntuu"- tai huijaustietoa.

      Kaikkea näillä palstoilla kirjoitettua ei kannata uskoa. Jollakulla on omanlaisensa huumorintaju, luin minäkin sen pisaratartuntapsorijutun ja nauroin - kaikkea kehtaavat hupimielessä kirjoittaakin, aina joku kuitenkin hölmöimmätkin jutut uskoo.

      Psoriaatikko vuodesta 1949 lähtien

    • mä taas

      Kas kun ei katsomalla jo tartu...

    • vieläkin psorista kärsivä

      heitä huolet nurkkaan nin olen minäkin käytä lääkärin määräimiä lääkkeitä ja vältä aurinkoa??daivonex yhdistteynä benensonin kassa tuloksia tulee kun käyttää hoito ohjeita

    • Psori ei TARTU !

      PSORI EI TARTU,lue psoriasis liiton sivuilta!
      Ikävän näköinen toki, mutta varmasti ei tartu!

      • lpp

        tuo ole minuunkaan tarttunut vaikka miehelläni psoriasista onkin... enkä pelkää, että tarttuisikaan, vaikka minkälaiset huuhaapellet niin väittäisivätkin...


      • wattaa
        lpp kirjoitti:

        tuo ole minuunkaan tarttunut vaikka miehelläni psoriasista onkin... enkä pelkää, että tarttuisikaan, vaikka minkälaiset huuhaapellet niin väittäisivätkin...

        meinasinkin sanoa ;) Ei ole tarttunut vaikka ollaan oltu pikku pennuista läheisiä


    • JohnElahtinen

      Isäni söi useita kiloja kalaa viikossa, kunnes eivät ole päässeet enään n. kolmisen vuoden ajan omalla laivallamme merelle kalaan.

      Ikää hänellä nyt 78v ja psoriasis puhjennut samoihin aikoihin, kun ruokavalio muuttui liialti liha ja hiilari painotteiseksi.

      Minulla on business-partneruus erääseen terveystukkuun, joka on rasvahappotasapainosta enemmän perillä kuin Norjan valtio, koska heillä on enemmän yliopistoja tutkimassa asiaa.

      Penniäkään en sillä työllä ole kyllä tienannut, kun ei oikee tollanen verkkomarkkina ole mun juttu, mutta hyvääkin aikaan saavat kyllä terveyden edistämis puolella.

      Siellä kuulin huhuja joskus oikean omega-3 omega-6 rasvahappotasapainon olevan mahdollisesti apuna myös psoriasikseen ja nyt ihan googlettamallakin löytyy jo jos sun toinenkin sivu aiheesta.

      Rasvahappotasapainon saa varmasti kuntoon 5kg kirjolohta/vko ja mätiä kannattaa myös syödä lusikallinen joka aamu.

      Japanin hallitus suosittelee 1:2 ja siellä ei juurikaan tavata näitä länkkärien kansantauteja, ylipainoa, tulehdustiloja, jatkuvaa sairastelua tms. ko. verkostomarkkinointiyrityksen teettämät tutkimukset saivat todistettua ainakin länkkäreillä hyvien vaikutusten alkavan jo 1:3.

      Yksi hamppariateria sotkee ihan ketuiksi samantien ko. tasapainon ja esim. jenkeillä oli muistaakseni jopa 1:27.
      Huonommalla kuin 1:3 omega-3:omega-6tasapainolla saa aikaan esim. kroonisen ns. hiljaisen tulehduksen ja siitäkin googlettamalla löytyy jo suomalaisiltakin sivuilta hyvin paljon dataa.

      Mä uskaltaisin väittää, että faijani psoriasis on aina ollut ihan sen taudin kuvankin mukaan, koska periytyvästi ainoastaan jatkaa ko. virus matkaansa maailmalla.
      Se on pysynyt oikein syöden täysin piilossa, kunnes ruokavalion muutoksen myötä omega-3 omega-6 rasvahappotasapaino romahti ja tauti pääsi puhkeamaan.

      Suosittelisin kaikille, mutta nyt eritoten psoriaatikoille syömään kalaa useita kilogrammoja per viikko ja extravirgiinioliiviöljyä useasti päivässä ja aamuisin mätiä taikka sitten omega-3 kapseleita ja säätää oma rasvahappotasapaino alle 1:3 ja katsoa vaikutukset.

      Mitään haittaa ei tuon tasapainon oikeaan suhteeseen saamisella ainakaan ole ja mikäli ei tähän tautiin eritoten sillä apua saisikaan, niin varmasti huomaa useita muita positiivisia asioita pitkällä tähtäimellä.

      (En mainosta, mutta kaikki kapselit eivät sisällä välttämättä juurikaan ja jotkin jopa yhtään omega-3:sia... enhän mainitse tässä edes firman nimeä. Kannattaa ottaa kuivaveritesti oman tilanteen monitoroimiseksi)

      Itse lukenut mm. tiedettä 3, kemiaa 4 vuotiaasta, fysiologiaa 7 vanhasta, toksikologiaa esiteinistä ja nää tuntuu vaan käyvän järkeen mun omien näkemysten ja tutkimusten pohjalta myös.

      Nautin:

      1. Kalaa n. 2-5kg per viikko
      2. Vettä useita litroja päivässä*
      3. Maitoa 1-3ltr/pv
      4. Kaakaota usein ja aina hopealusikalla, joka on ko. purkissa**
      5. Mätiä joka aamu lusikallinen
      6. Extr. vrg. oliiviöljyä tilkka joka ruokaan
      7. Omaa räkää lapsesta asti silloin tällöin***
      8. Karkkina pitänyt muksusta lähtien tuoreita vihanneksia mm. punaista paprikaa, porkkanaa, retiisejä, ituja ym. makeisten sijaan.
      9. Ja pesen aina rektumini****

      Lisäksi neljänneksen vuodesta olen ollut 50Hz verkosta kaukana merellä läpi ikäni*****

      Elämässä ollut n. 5 hyvin lyhyt kestoista flunssaa ja ikää mulla nyt 33v.
      6 vuotta aikaa, kun viimeksi olin pari tuntia räkätaudissa. Jotain magiaa valitsemillani asioilla on, joista vaan viiteen osaan sanoa suoran teorian.

      Meidän keksijöiden labrapoppoo muistuttaa muuten vähän TV:stä tuttua Scorpion porukkaa, mutta emme ole vain näyttelijöitä emmekä työskentele viranomaisille.
      Meillä on ihan oma tohtori Topikin :)


      * tarpeeksi hyvä hydraatio pitää laimeana kaikki pöpöt kropassa ja sairaudet puhkeaa harvemmin, koska tavallaan saat kaikista tartunnoista käytännössä vain nimenomaan rokotteen ko. pöpölle.


      ** Hopea häätää sitä epäjalommat metallit ja nimenomaan raskasmetallit kropasta.
      Efekti perustuu yksinkertaisesti sähkökemialliseen jännitesarjaan.
      Hopeapatina tekee kaakaossa hengaten ionisidoksia kaakaovoihapon kanssa ja ajaa saman asian kuin kolloidinkin nauttiminen.
      Raskasmetallien toksisuudesta on vaikka mitä näyttöä läpi historian, ja sähkökemia on jäykkä matemaattinen tiede.
      Siinä on mm. Kolloidihopeankin hyödyistä yksi tieteelinen todiste. Kraanavedestä jos puoskaroi kotona joku omaa kolloidia, niin ihmekös, että siihen kuollaan...
      esim. hopeanitraattihan on mm. vanha salamurhakemikaali, mutta myös valokuvien kehitysaine. Ja siihen kuolleet sinertävät. (itse käyttäisin salamurhiin silti injektiona kaliumkloridia, niin ei näkyisi myrkkyseuloissa ja kuolema olisi "luonnollinen" sydäri)

      Epäpuhteista raaka-aineista valmistettujen lääkintäaineiden pohjilta ei voi ikinä perustaa kliinisiä johtopäätöksiä.
      (tämä vastalauseena ylen MOT - hopeakolloidipropagandajaksolle)
      Sairauksia aiheuttavat aineethan olisivat lääkefirmojen parhaita ystäviä, ei niiden pahimpia vihollisia, kuten ohjelmassa mainitaan.)

      jatkuu...

    • JohnElahtinen

      jatkuu...

      *** Omassa räässä on eniten juuri niitä ihan ikiomia "antibiootteja"


      **** Rektumin paperilla pyyhkiminen on isossa roolissa mm. peräpukamien kanssa, jopa isommassa kuin istumatyö. kts. eläimet, ne ei pyyhi paperilla eikä omista pukamia.

      Lisäksi selluloosajäämät anuksen seudulla ja housuissa defekaatiojäämillä höystettynä ovat mikrobiologisesti oiva pariskunta bakteerien kasvualustana.
      Varmasti vatsankin puolesta selviää mahdollisesti myös vähemmällä jos vaan kylmän viileästi aina pesee paikat vedellä paperilla kaiken mikrobimaailman levittämisen sijaan.


      ***** matalataajuuksinen magneettikenttä ei ole jees ja päivittäinen altistaja meille on 50Hz sähköverkko.

      Magnetiittisolujemme repiminen 50 kertaa sekunnissa eri suuntaan lisää terveysriskejä ja mm. riski sairastua leukemiaan kasvaa 3,8 kertaiseksi yli 0,3 mikroTeslan kenttävoimakkuuksissa alle 5- vuotialla.
      Siis jos asuu alle 300m päässä 50Hz 400kV voimalinjoista.

      Tästä aiheesta paljon lisää ISBN 952-91-4911-5 kirjassa joka on tehty vuonna 2002.
      Aika paljon on kyllä laiminlyöty asioita nykyrakennuksien etäisyyksiä näistä linjoista tarkastelemalla.
      Tupakka kyllä kielletään kaikkialla asutusalueilla, vaikka aski tupakkaa päivässä alle viisi vuotiaalla tuskin kasvattaa leukemiariskiä niin paljoa kuin voimalinjat.

      Koska matalataajuuksisilta magneettikentiltä suojautuakseen ei asuntoihin pääsisi hitustakaan kuuluvuutta korkeataajuuksisiin laitteisiin esim. kännyköihin, niin en usko asuntojen olevan yhtään kyllä tältä suojattujakaan. Faradayn häkkikään ei meinaa suojaa välttämättä matalataajuuksisilta kentiltä jos se on liian huokoinen.

      Kodit on muutenkin sellaisia mikroaaltogrillejä nykyään, kerrostalossa voi olla käytännössä yhden asunnon mikroaaltoteho samalla 2,4 GHz taajuudella kuten safkaa lämppäävä mikroaaltouunikin voi olla iisisti jopa neljännes perus mikrouunin teho ja 24h/vrk ei 2 minuuttia.
      Sellaiseen tehoon ei tarvita ku 20kpl läppäreitä Wi-Fi päällä naapureilla ja osut sopivasti pahimpaan interferenssiin.
      Vaikka aaltoliikkeen teho vaimenee etäisyyden neliössä, sopiva interferenssi voi jopa voimistaa sitä ;)

      WHO alainen syöpäkomitea IARC on luokitellut vuonna 2001 Jonka meidän 50Hz käyttölaitesähköverkkomme saa aikaan, eli matalataajuuksiset magneettikentät 35-70Hz
      Luokan 2B karsinogeeniksi johon kuuluu myös mm. DDT, lyijy, diesel, bensiini ja hitsauspöly

      T. Jussi Lahtinen

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      2123
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      54
      1799
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      56
      1659
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1597
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      5
      1566
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      4
      1484
    7. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      112
      1361
    8. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      6
      1341
    9. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      Hämähäkit, kotilot ja hyönteiset
      10
      1306
    10. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      3
      1203
    Aihe