Mitä E-koodeja välteltävä

vatsaoireinen

Mitä E-koodeja kannattaa yrittää välttää, jos on ärtynyt paksusuoli ja muutoinkin koko ruoasulatuselimistö sekaisin? Aromivahventeen tiedän, mutta siihen se jääkin. Voisiko joku ystävällinen tehdä listaa. Kiittäen =)

14

5051

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • alkuper. kirj.

      Löysin tällaisen linkin. Jospa vielä tietäisi, että mitkä noista E-koodeista on pahimpia vatsaoireiselle.

      • liittyykö

        Ei kai tuo piidioksidi liity mitenkään piihappogeeliin, jota juon nyt vatsavaivoihin?


    • Hammastahnoissa yleinen
    • Yleistyy aina vaan

      Lue tuolta tutkittua tietoa eläinkokeista:
      http://ehp.niehs.nih.gov/members/2001/109p983-994tobacm an/tobacman-full. html

      "Other experimental data.
      Because it can induce acute inflammation, carrageenan has been widely used in experimental models of inflammation to assess activity of anti-inflammatory drugs and to study mediators of inflammation (4,61,106,119,120).

      Injected into an experimental site, such as the plantar surface of a rat's paw, pleural cavity, or subcutaneous air bleb, carrageenan induces an inflammatory response, with edema, migration of inflammatory cells, predominantly polymorphonuclear leukocytes, and possibly granuloma formation (61,120)."

      Mites niitä muita patentoitavia juttuja, kuten lääkkeitä, testattaiskaan, jos ei saatais ensin aiheutettua koe-eläimille jotain tautia, ja tässä tapauksessa se TULEHDUS saadaan aikaan juuri karrageenilla, mikä taas on se E407 sallituissa lisäaineissa.


      http://www.kolumbus.fi/rahola/sanastot/ij.html#iris

      http://www.coloria.net/varjays/chondrus.htm

      http://www.lihakeskusliitto.fi/lihalehti/lihatieto/li0310_55-56.pdf

      http://www.dat-schaub.fi/www/att.php?id=12

      http://www.tieteenkuvalehti.com/Crosslink.jsp?d=195&a=1219&id=7345_6

      http://www.nordicplate.org/nordicplate-fi/dishes/Meat/se/production/Valmiskastikkeet

      http://www.nicehouse.fi/keittio/tietotai/lisaaine.htm

      http://www.unileverfoodsolutions.fi/tuotteet/lisaaineet.html

      http://www.uniferm.fi/tuote4lista.htm#emu

      http://www.allergia.com/index.phtml?menu_id=5&lang=1&discussion_act=thread&discussion_message_id=8765

      http://www.luomu.fi/jatkojalostus/elintarviketaulukot.htm

      http://www.oikeuttaelaimille.net/foorumi/index.php?showtopic=8241&st=45

      http://www.scd-fi.info/8resources/8resources.html#kiell

      http://www.finfood.fi/finfood/liha.nsf/0/D8553FFFF173F1C5C2256CE000469746?opendocument

      http://www.finlex.fi/fi/laki/kokoelma/1996/19960097.pdf


      Esimerkiksi näissä on karrageenia:
      http://www.collett.fi/sw1578.asp

      http://www.unilever.fi/unilever_bestfoods/tuotetiedot/vk_flora_cuisine.html

      http://www.seege.fi/default.asp?t=6&p=5100&&subp0=5100

      http://www.madalbal.fi/soija/soija.html

      http://www.isomitta.fi/ProductStorage/viewproduct.php?productid=3744

      http://www.mdy-shop.fi/?sivu=tuotetieto&tid=88&PHPSESSID=4fe38895f633235e4335eb40908171f4

      http://www.ingman.fi/tuotteet/tuoretuotteet/tuotteet.asp?grp=3&id=316

    • Veren hyytyminen estyy

      Kuinka paljon erilaisia happoja käytät - en tarkoita nyt alkoholia sillä, vaan ihan tavallisia leivonnaisissa ja juomissa olevia happoja. Tässä alustukseksi:

      "Verihiutaleissa muodostuva tromboksaaniA2 lisää verihiutaleiden toisiinsa tarttumista (aggregaatiota), mistä seuraa veren hyytyminen. Tulehduskipulääkkeet estävät prostanoideihin kuuluvan tromboksaanin muodostumista, minkä seurauksena veren hyytyminen hidastuu ja vuotoaika pitenee. Tätä vaikutusta käytetään hyödyksi ehkäistäessä verisuonitukoksia asetosalisyylihapolla, joka estää PALAUTUMATTOMASTI verihiutaleiden tromboksaanisynteesiä. Tukosten ehkäisyyn tarvitaan vain hyvin pieniä annoksia:50 - 100 mg riittää joka toinen päivä otettuna estämään verihiutaleiden tromboksaanisynteesin. Jopa näinkin pienen annoksen on arvioitu päivittäisessä käytössä kaksinkertaistavan mahasuolikanavan verenvuodon riskin. Suurempaa annosta käytettäessä haittojen riski kasvaa, mutta lisäksi hyöty saattaa vähentyä: suuremmat asetosalisyylihappoannokset estävät myös verisuonia laajentavan ja hyytymistä ehkäisevän prostasykliinin syntyä."
      Pirkko Paakkari: Itsehoidon kipulääkkeet

      Elintarviketeollisuus käyttää askorbiinihappoa ja sen suoloja lisäaineina, mm. E300 (askorbiinihappo), E301 (natriumaskorbaatti) ja E302 (kalsiumaskorbaatti). Näitä yhdisteitä käytetään harvemmin elintarvikkeiden vitaminointiin, enimmäkseen niitä lisätään hapetuksenestoaineiksi eli antioksidanteiksi. Antioksidanttina käytetään myös D-askorbiinihappoa, jota ei esiinny luonnossa ja jolla ei ole varsinaista vitamiinivaikutusta."

      Luonnon C-vitamiinista ei ole haittaa, vaan askorbiinihapåosta jauhonparanteena ym teollisuuden käytössä.

      Allergioistakin voi olla kysymys:
      http://www.crohnjacolitis.fi/cgi-bin/yabb/YaBB.cgi?board=ravintoasiat_area;action=print;num=1148713911


      Mitkä muut hapot voivat vaikuttaa samalla tavalla? Tässä ehdotuksia:

      http://www.helsinki.fi/kemia/opettaja/aineistot/c-vitam iini/rakenne.htm

      http://acta.uta.fi/teos.phtml?1669

      http://www.kuopionlaakeinformaatiokeskus.fi/kysymys/kysymys2-04.pdf

    • sentään teitä pässejä

      Älkää nyt vaan väittäkö että lisäaineet olisi jollakin tavalla se syy minkä takia teillä on jotain vatsavaivoja.

      PERUSASIAT KUNTOON!

      Sen jälkeen jos vielä on pakki kuralla tms. niin kysykää sitten mitä lisäaineet tekee.

      Selvittäkää ruoka-aineallergiat, keliakiat ja laktoosi intoleranssit.

      Sitten pieni vilkaisu peiliin, näyttäkö läskiltä?
      Sitten lisää liikuntaa ja vähemmän sokeria/rasvaa lisää kuitua. Säännölliset ruoka-ajat jne.

      95% näistä jotka tuskailevat vatsavaivojensa kanssa ja syyttävät jokaista pientä lisäainetta vatsavaivoistaan. MENKÄÄ ITSEENNE ja miettikää mitä te tungette sinne suuhunne, meneekö paljon kahvia ja pullaa? onko ruokavaliossa tarpeeksi lihaa ja kasviksia tai ruisleipää/näkkäriä tms.

      Mitäpä lottoisitte kummalla on suurempi vaikutus teidän vatsanne toimintaan. Aromivahventeella jota on valmisruoissa korkeimmillaan 0,5% pitoisuuksia vai sillä että päivittäisestä energian tarpeesta tulee 200% rasvasta ja/tai sokerista?

      • Anonyymi

        Nyt on kyllä niin typerä kommentti että huhheijaa. Lueskelepa vaikka carboxymethylcellulose and polysorbate-80, carrageenan, aluminium, titanium dioxide (TiO2) and microparticles -aiheista ja mieti sitten mitä höpiset. Noista löytyy julkaisua ja metatutkimusta liittyen ibd-sairauksiin. Myös modifioidut tärkkelykset ja maltofekstriini on ihan perkeleestä ja niistäkin pukkaa julkaisua - ei kun nöyrästi lukemaan...


    • Ilmaista tietoa on olemassa!
    • leväperä...

      E407 karrageeni.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi et irrota otettasi

      Suhteeni?
      Ikävä
      104
      3394
    2. Koko ajan olet

      Senkin suhteen kiusannut. Halut on ihan mielettömät olleet jo pitkään
      Ikävä
      88
      3083
    3. Tykkään susta

      Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä
      Ikävä
      20
      1933
    4. Muutama syy

      Sille miksi IRL kohtaaminen on hänelle vaikeaa
      Ikävä
      69
      1906
    5. Onko kaikki hyvin, iso huoli sinusta

      Miten jakselet? Onko sattunut jotain ikävää. Naiselta
      Ikävä
      38
      1867
    6. Estitkö sä minut

      Oikeasti. Haluatko, että jätän sun ajattelemisen? :3
      Ikävä
      21
      1741
    7. Onko kaivatullasi

      Hyvä vai huono huumorintaju?
      Ikävä
      24
      1687
    8. Pettymys! Tähdet, tähdet -kisassa tämä erikoisjakso pois - Pistänyt artistit todella lujille!

      Tähdet, tähdet -kisa on edennyt genrestä toiseen. Mutta erästä monen toivomaa erikoisjaksoa ei tällä kaudella nähdä. Voi
      Tv-sarjat
      34
      1439
    9. Onko meillä

      Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko
      Ikävä
      9
      1349
    10. Tiedätkö tykkääkö

      Kaivatustasi siinä mielessä joku muukin kuin sinä itse
      Ikävä
      48
      1337
    Aihe