Mitä E-koodeja kannattaa yrittää välttää, jos on ärtynyt paksusuoli ja muutoinkin koko ruoasulatuselimistö sekaisin? Aromivahventeen tiedän, mutta siihen se jääkin. Voisiko joku ystävällinen tehdä listaa. Kiittäen =)
Mitä E-koodeja välteltävä
14
5051
Vastaukset
- alkuper. kirj.
Löysin tällaisen linkin. Jospa vielä tietäisi, että mitkä noista E-koodeista on pahimpia vatsaoireiselle.
- Sillä tavalla löytyy oma ...
- Joku raja jossakin
titaanidioksidi E 171
http://www.helsinki.fi/kemia/opettaja/aineistot/metallit/titaanidioksidi.htm
http://fi.wikipedia.org/wiki/Titaanidioksidi
http://www.coloria.net/varit/titaanivalkoinen.htm
http://www.tekniikkatalous.fi/doc.ot?f_id=853082
"IARC luokittelee titaanidioksidin ja piidioksidin syöpääaiheuttaviksi aineiksi"
http://www.teolmerk.fi/TurvTiedotteet/pdf/Marsh/Rolmark_kelt_muste.pdf
http://kappa.ttl.fi/kemikaalikortit/khtml/nfin0338.htm
http://kotiweb.kotiportti.fi/immoset/elintarv.htm
http://www.evira.fi/portal/fi/elintarvikkeet/lains____d__nt__/lis__ainelains____d__nt__/- liittyykö
Ei kai tuo piidioksidi liity mitenkään piihappogeeliin, jota juon nyt vatsavaivoihin?
- Hammastahnoissa yleinen
Triklosaani
http://www.terveydenhoitouutiset.fi/thu0800/6.htm
http://www.yle.fi/akuutti/arkisto2003/280103_a.htm
http://fi.wikipedia.org/wiki/Triklosaani
http://www.wwf.fi/tiedotus/tiedotteet/tiedotteet_2005/suomalaisperheen_veren_kemikaalicocktail.html
http://www.turunsanomat.fi/kotimaa/?ts=1,3:1002:0:0,4:2:0:1:2002-11-11,104:2:129452,1:0:0:0:0:0:
http://www.wwf.fi/wwf/www/uploads/pdf/factsheet_edited_triclosan_sept05_kaannos.pdf
http://www.tiede.net/keskustelut/viewtopic.php?p=50626 - Yleistyy aina vaan
Lue tuolta tutkittua tietoa eläinkokeista:
http://ehp.niehs.nih.gov/members/2001/109p983-994tobacm an/tobacman-full. html
"Other experimental data.
Because it can induce acute inflammation, carrageenan has been widely used in experimental models of inflammation to assess activity of anti-inflammatory drugs and to study mediators of inflammation (4,61,106,119,120).
Injected into an experimental site, such as the plantar surface of a rat's paw, pleural cavity, or subcutaneous air bleb, carrageenan induces an inflammatory response, with edema, migration of inflammatory cells, predominantly polymorphonuclear leukocytes, and possibly granuloma formation (61,120)."
Mites niitä muita patentoitavia juttuja, kuten lääkkeitä, testattaiskaan, jos ei saatais ensin aiheutettua koe-eläimille jotain tautia, ja tässä tapauksessa se TULEHDUS saadaan aikaan juuri karrageenilla, mikä taas on se E407 sallituissa lisäaineissa.
http://www.kolumbus.fi/rahola/sanastot/ij.html#iris
http://www.coloria.net/varjays/chondrus.htm
http://www.lihakeskusliitto.fi/lihalehti/lihatieto/li0310_55-56.pdf
http://www.dat-schaub.fi/www/att.php?id=12
http://www.tieteenkuvalehti.com/Crosslink.jsp?d=195&a=1219&id=7345_6
http://www.nordicplate.org/nordicplate-fi/dishes/Meat/se/production/Valmiskastikkeet
http://www.nicehouse.fi/keittio/tietotai/lisaaine.htm
http://www.unileverfoodsolutions.fi/tuotteet/lisaaineet.html
http://www.uniferm.fi/tuote4lista.htm#emu
http://www.allergia.com/index.phtml?menu_id=5&lang=1&discussion_act=thread&discussion_message_id=8765
http://www.luomu.fi/jatkojalostus/elintarviketaulukot.htm
http://www.oikeuttaelaimille.net/foorumi/index.php?showtopic=8241&st=45
http://www.scd-fi.info/8resources/8resources.html#kiell
http://www.finfood.fi/finfood/liha.nsf/0/D8553FFFF173F1C5C2256CE000469746?opendocument
http://www.finlex.fi/fi/laki/kokoelma/1996/19960097.pdf
Esimerkiksi näissä on karrageenia:
http://www.collett.fi/sw1578.asp
http://www.unilever.fi/unilever_bestfoods/tuotetiedot/vk_flora_cuisine.html
http://www.seege.fi/default.asp?t=6&p=5100&&subp0=5100
http://www.madalbal.fi/soija/soija.html
http://www.isomitta.fi/ProductStorage/viewproduct.php?productid=3744
http://www.mdy-shop.fi/?sivu=tuotetieto&tid=88&PHPSESSID=4fe38895f633235e4335eb40908171f4
http://www.ingman.fi/tuotteet/tuoretuotteet/tuotteet.asp?grp=3&id=316 - Veren hyytyminen estyy
Kuinka paljon erilaisia happoja käytät - en tarkoita nyt alkoholia sillä, vaan ihan tavallisia leivonnaisissa ja juomissa olevia happoja. Tässä alustukseksi:
"Verihiutaleissa muodostuva tromboksaaniA2 lisää verihiutaleiden toisiinsa tarttumista (aggregaatiota), mistä seuraa veren hyytyminen. Tulehduskipulääkkeet estävät prostanoideihin kuuluvan tromboksaanin muodostumista, minkä seurauksena veren hyytyminen hidastuu ja vuotoaika pitenee. Tätä vaikutusta käytetään hyödyksi ehkäistäessä verisuonitukoksia asetosalisyylihapolla, joka estää PALAUTUMATTOMASTI verihiutaleiden tromboksaanisynteesiä. Tukosten ehkäisyyn tarvitaan vain hyvin pieniä annoksia:50 - 100 mg riittää joka toinen päivä otettuna estämään verihiutaleiden tromboksaanisynteesin. Jopa näinkin pienen annoksen on arvioitu päivittäisessä käytössä kaksinkertaistavan mahasuolikanavan verenvuodon riskin. Suurempaa annosta käytettäessä haittojen riski kasvaa, mutta lisäksi hyöty saattaa vähentyä: suuremmat asetosalisyylihappoannokset estävät myös verisuonia laajentavan ja hyytymistä ehkäisevän prostasykliinin syntyä."
Pirkko Paakkari: Itsehoidon kipulääkkeet
Elintarviketeollisuus käyttää askorbiinihappoa ja sen suoloja lisäaineina, mm. E300 (askorbiinihappo), E301 (natriumaskorbaatti) ja E302 (kalsiumaskorbaatti). Näitä yhdisteitä käytetään harvemmin elintarvikkeiden vitaminointiin, enimmäkseen niitä lisätään hapetuksenestoaineiksi eli antioksidanteiksi. Antioksidanttina käytetään myös D-askorbiinihappoa, jota ei esiinny luonnossa ja jolla ei ole varsinaista vitamiinivaikutusta."
Luonnon C-vitamiinista ei ole haittaa, vaan askorbiinihapåosta jauhonparanteena ym teollisuuden käytössä.
Allergioistakin voi olla kysymys:
http://www.crohnjacolitis.fi/cgi-bin/yabb/YaBB.cgi?board=ravintoasiat_area;action=print;num=1148713911
Mitkä muut hapot voivat vaikuttaa samalla tavalla? Tässä ehdotuksia:
http://www.helsinki.fi/kemia/opettaja/aineistot/c-vitam iini/rakenne.htm
http://acta.uta.fi/teos.phtml?1669
http://www.kuopionlaakeinformaatiokeskus.fi/kysymys/kysymys2-04.pdf - sentään teitä pässejä
Älkää nyt vaan väittäkö että lisäaineet olisi jollakin tavalla se syy minkä takia teillä on jotain vatsavaivoja.
PERUSASIAT KUNTOON!
Sen jälkeen jos vielä on pakki kuralla tms. niin kysykää sitten mitä lisäaineet tekee.
Selvittäkää ruoka-aineallergiat, keliakiat ja laktoosi intoleranssit.
Sitten pieni vilkaisu peiliin, näyttäkö läskiltä?
Sitten lisää liikuntaa ja vähemmän sokeria/rasvaa lisää kuitua. Säännölliset ruoka-ajat jne.
95% näistä jotka tuskailevat vatsavaivojensa kanssa ja syyttävät jokaista pientä lisäainetta vatsavaivoistaan. MENKÄÄ ITSEENNE ja miettikää mitä te tungette sinne suuhunne, meneekö paljon kahvia ja pullaa? onko ruokavaliossa tarpeeksi lihaa ja kasviksia tai ruisleipää/näkkäriä tms.
Mitäpä lottoisitte kummalla on suurempi vaikutus teidän vatsanne toimintaan. Aromivahventeella jota on valmisruoissa korkeimmillaan 0,5% pitoisuuksia vai sillä että päivittäisestä energian tarpeesta tulee 200% rasvasta ja/tai sokerista?- Älä sie sotke jumalia tähän...
- Anonyymi
Nyt on kyllä niin typerä kommentti että huhheijaa. Lueskelepa vaikka carboxymethylcellulose and polysorbate-80, carrageenan, aluminium, titanium dioxide (TiO2) and microparticles -aiheista ja mieti sitten mitä höpiset. Noista löytyy julkaisua ja metatutkimusta liittyen ibd-sairauksiin. Myös modifioidut tärkkelykset ja maltofekstriini on ihan perkeleestä ja niistäkin pukkaa julkaisua - ei kun nöyrästi lukemaan...
- Ilmaista tietoa on olemassa!
- leväperä...
E407 karrageeni.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 1043394
- 883083
Tykkään susta
Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä201933- 691906
- 381867
- 211741
- 241687
Pettymys! Tähdet, tähdet -kisassa tämä erikoisjakso pois - Pistänyt artistit todella lujille!
Tähdet, tähdet -kisa on edennyt genrestä toiseen. Mutta erästä monen toivomaa erikoisjaksoa ei tällä kaudella nähdä. Voi341439Onko meillä
Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko91349- 481337