Salon liikennevalot.

liikennevalot

Mitä mieltä olette Salon liikennevaloista?

Välillä tuntuu että niiden ohjelmointi tarvitsisi jonkin "ammattilaisen" säätöä tai lisä lähestymiskameroiden asentamista.

Seisonta-ajat tyhjissä risteyksissä tuntuvat aamuisin todella turhauttavilta. Kesäloma kun tässä alkaa kohta olla edessä, niin ajattelin ottaa videokameran joskus mukaan ja lähettää Salon kaupungille vähän veronmaksajan antamaan rakentavaa palautetta.

12

1551

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • aiheena

      tätä valo asiaa puidaan jo tossa alemmassa jutussa JUKOLAN LIIKENNEOHJAUS aiheen yhteydessä. mee sinne keskusteleen aiheesta.

      • juha

        No, Jukola nyt oli poikkeava juttu liikennejärjestelyissä ja sitä paitsi tuttuun tyyliin keskustelu karkaa haukkumiseksi heti kolmannen viestin jälkeen...

        Mutta kiitos vinkistä.


    • se asia on

      Salossa liikennevalojen tarkoitus on SUMPUTTAA, ei parantaa!

      • juha

        Periaatteessa, liikennevalojen ohjaus perustuu ns. sumeaan logiikkaan mutta Salossa käytetään uusinta teknologiaan nimeltään Sumputtavaa logiikkaa.

        Käytönnössä sumea logiikka on vertaisaivo ihmisen aivoille ja sen pitäisi "kehittyä" ja oppia päätelmistään, mutta Salon liikenne valot ovat edelleen logiikka tasolla 24h. Eli se mikä liikenteen ohjauksessa on käytössä päivällä kello 16.00 on käytössä myös yöllä kello 01.00.

        Salossa vihreä "linja" tai "aalto" toimii käytännössä vain Salon joessa kun pienet laineet liplattavat kohti merta...


    • )V(

      Salon liikennevalot saisivat arki-iltaisin klo 2300 vaihtua vilkkumaan keltaiselle ja takas toimintaan 0500. Tää salo on niin TUPPUKYLÄ!
      :)

      • Salon Sumputtajissa

        EU on suuuuressa viisaudessaan kieltänyt liikennevalojen keltaisen vilkun käytön!

        Tätäkin sääntöä SALO rikkoo jatkuvasti.

        JOS liikennevalot on rikki tai pois käytöstä, niin ne pitää olla sammuksissa, pimeinä, ei koskaan vilkulla.


    • valot...

      Salossa on tasan yhdet valot jotka toimivat: Salaistentien risteyksen valot. Päivittäin siitä menen ja aina toimii ok. Mutta voi jeessus esim. vanhan 1-tien valoja. Sepänkadun risteys. Sinne jäädään aina punaisiin vaikkei ketään tule.

      Mutta hienointa Salon kesässä on ne Mariankadun jalankulkijoiden valot. Siellä sitä suvi-illassa nökötetään yksin punaisissa. Ei muita autoja missään. Ei jalankulkijoita. Ainoastaan vieno pierun haju leijailee ilmassa...siis se leija minkä fillaristi X heitti kun painoi nappulaa ja ajoi päin punaisia 10min sitten. Pyöräilijäähän ei näy missään kun hän meni jo aikaa sitten.

      En tajua niitä JETin valoja...Tulen Halikon suunnasta. Ensin palaa vihreä vasemmalle. Sitten suoraan ja sitten vihreä vastaantulijoiden vasemmalle. Jälkimmäisestä kääntyy ehkä 3 autoa vuorokaudessa. Miksei kummatkin vasemmat voi palaa yhtä aikaa?! Ja varoajat ovat aivan älyttömän pitkät. Itketään kun pahat sedät ajaa päin punaisia. No miksi ei ajettaisi kun kaikille palaa punaiset vielä minuutin verran kun valot vaihtuvat...

      Parasta Salossa on kiihdytyskisat. Tullaan kaupungista siihen Euromarketin 1-tien risteykseen. Siinä on 2 kaistaa eteenpäin. Tosin toinen päättyy 20m risteyksen jälkeen. Siinä on hyvä ottaa miehestä mittaa kun mersua änkee vasemmalle puolelle ja silmä kovana kuin clint eastwoodilla kyylätään että koska valo vaihtuu. Ja sitten hanaa. Prkl jos se vasemman puolen jamppa pääsee kiilaamaan siihen eteen, joutuu jarruttamaan. Mutta jos itse voittaa niin sitten saa takanatulevat jarrutella kun mersu-ukon kaista päättyy ja pitäisi päästä oikealle kaistalle. Onneksi pari km:n päässä Piihovin kohdalla pääsee taas testaamaan kiihtyvyyttä.

      • asennekysymyksiä

        Oikeassa olet kiihdytyskaistoista, mutta niitä on vielä ainakin kaksin kappalein. Toinen on Salonkatu ja toinen on Helsingintie, jossa on aivan Mahtava suora.
        Jos ylität suojatien Helsingintien päässä, ja auto tulee vanhan Riston Valinnan kohdalla, voit kuulla ettei autoilija mitenkään hiljennä vaikka sinut näkeekin; eikä matkaa ole paljonkaan suojatiehen....Ei takuulla vaan tuurilla.....


      • Lisää valitusta

        Mariankadun ja Asemakadun liikennevaloissa Halikon suunnasta tullessa yksikin vasemmalle Asemakadun suuntaan kääntyvä blokkaa koko kaistan niin kauaksi aikaa kuin vastaantulevia riittää. Eikä nämä salolaisurpot ymmärrä laittaa edes sitä vilkkua päälle ennen kuin on heittänyt ankkurin siihen risteykseen ja valot ovat vaihtuneet vihreäksi. Toisesta suunnasta tullessa on kääntyminen kielletty aseman suuntaan. Ei muuta kuin Plazan seutu kävelykaduksi ja kääntymiskielto sinnekin.

        Toinen esimerkki pönttöydestä on joidenkin tapa rullailla hitaasti punaisiin valoihin odottaen, että saisi lentävän lähdön. Myös iltaisin ja viikonloppuisin, jolloin valot toimivat lähestymisanturien ohjaamina...


    • Anonyymi

      LIIN NOPEESTI VAIHTUU EI KERKEE VIHREELLÄ MENNÄ JA JOUTUU OOTTAA TODELLA KAUAN KUN ON VIELÄ PITKÄT JONOT!

      • Anonyymi

        Minulla on aina mukana säkki, jossa on sitä vihreää valoa ja sitä kun annostelen aina valoissa alkaa vihree valo palamaan, kuten hölmölässä kun ne kantoi valoa tupaansa juuttisäkissä.
        Ainoastaan jos vanhalla ykköstiellä on jonossa kuorma-auto edellä, antaa liikennevalot lisäaikaa vihreille, sen ne sentään osaa tunnistaa antureilla.


      • Anonyymi

        Salolaiset ovat surkean hitaita valoista lähtijöitä. Kun vihreä vaihtuu, siirretään kännykkä oikeasta kädestä vasempaan, kiekaistaan "herramunjee" ja aletaan etsiä vaihdekeppiä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5580
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3557
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1672
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      206
      1656
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      78
      1102
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1088
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      907
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      836
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      819
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      818
    Aihe