Aihe

kärpäsen "toukkia"(matoja) kultsussa

hömmö

minulla on 14 vuotias kultainen noutaja jolla todettiin kasvain alavatsassa.se on nyt avoin ja vuotava,desinfioitu 2-3xpv.ssä antibioottikuuri ollut.sunnuntaina huomattiin kasvain aukossa "miljoona" kärpäsen toukkaa muuallakin karvoituksen seassa alavatsalla.turkkia leikattiin ja nypittiin kaikki toukat pois,ainakaan nyt ei ole uusia toukkia näkynyt.eläinlääkäri sanoi että niistä ei koskaan enää pääse eroon,ovat voineet mennä lihaksiin sisään! pitääkö paikkaan sa,onko tietoa?huomenna luultavasti "koirien taivaaseen" menoa edessä,kasvaimen takia,ei kuulemma kannata leikata,koira kärsii eläinlääkärin mielestä...mutta päätös on kuitenkin raskas..

10

2901

  Vastaukset

  • Harmillista että rakas koiranne on sairas ja täytyy lopettaa. Lopettaminen on kuitenkin koiran etu kun koira on noin sairas. Hyvät muistot onneksi jäävät ja uskon että koira on ollut tyytyväinen elämäänsä koirananne.

   Nuo kärpäsen toukat ovat todella vaiketa ja vaarallisia kaikille eläimille joilla on jokin sopiva munintapaikka kuten esim haava tai ripulinen peräaukko. Kärpäsen toukkia on tosiaan lähes mahdoton häätää ja uusien kärpästen muniminenkin on lähes mahdoton estää. Kärpäsen toukat syövät todellakin ihon alla eläimen elävältä ja eläintä on vaikea pelastaa. Toukat erittävät eläimeen puuduttavaa ainetta eli eläin ei ainakaan alussa tunne kovin suurta kipua, mutta loppua kohden eläin tietenkin kärsii yhä enemmän.

   Puhdistakaa sitä haavaa jotta kärpäset eivät muni siihen haavaan lisää. Koska koira kuitenkin joudutaan huomenna tai pian lopettamaan niin kärpäsen toukat eivät kerkiä liian paljon kiusaamaan koiraa (riippuen tietenkin siitä kauanko toukkia on ollut), mutta niiden lisääntyminen on hyvä kuitenkin estää. Koiran lopettamisessa en suosittele viivyttelyä koska kärpäsen toukat syövät paljon ja kärpäset munivat koko ajan haavaan. Munat kehittyvät muutamassa tunnissa toukiksi.

   Päätös on raskas, mutta lopettaminen on nyt kyllä ainoa todellinen vaihtoehto koska kasvaimesta on epätodennäköistä parantua ja kärpäsiä on mahdotonta häätää.

   Viettäkää vielä muutama arkisen onnellinen hetki koiran kanssa, tiedän että se on sekä teille että koiralle tärkeää. Hyvän elämän koira on elänyt ja nyt on sen vuoro siirtyä eteenpäin tuntemattomaan ja jäädä teidän hyviin muistoihinne teitä lohduttamaan ja ilahduttamaan.

   Pahoittelen osin raskasta tekstiä, mutta haluan vielä varoittaa erityisesti kanien omistajia. Kärpäset munivat todella herkästi kaniin, mm ripuliseen peräaukkoon, ja toukat syövät nopeasti kanin hengiltä. Älkää siis pitäkö ripulista tai muuten sairasta kania ulkona ja tarkistakaa tervekin kani huolella päivittäin koska kärpäsen toukat ovat kaneilla todella yleisiä ja niistä seuraa varma kuolema eli muuta ei ole tehtävissä kuin kanin lopettaminen.

   • Rakas Hippumme on nyt sitten "päässyt" iki-uneen. kaiketi se oli hänelle parasta, ettei tarvinnut kärsiä mistään, on vain niin raskas ja ikävä olo. Näistä neljästätoista vuodesta kiitollisina kätkemme hänet sydämiimme ja iloitsemme siitä hyvästä elämästä mitä hän sai kanssamme rakastettuna "hömmönämme" viettää.Hippu sai olla vapaasti ulkona, liikkua luonnossa mielin määrin ja seurata perheen elämää, hänellä oli hyvä vanhuus...


   • hömmö kirjoitti:

    Rakas Hippumme on nyt sitten "päässyt" iki-uneen. kaiketi se oli hänelle parasta, ettei tarvinnut kärsiä mistään, on vain niin raskas ja ikävä olo. Näistä neljästätoista vuodesta kiitollisina kätkemme hänet sydämiimme ja iloitsemme siitä hyvästä elämästä mitä hän sai kanssamme rakastettuna "hömmönämme" viettää.Hippu sai olla vapaasti ulkona, liikkua luonnossa mielin määrin ja seurata perheen elämää, hänellä oli hyvä vanhuus...

    osanottoni suruusi :-/ Koita jaksaa vaikka ikävä vaivaakin. koirasi sai kuitenkin elää pitkän elämän ja parasta koirasi tilanteessa oli tosiaa se nukuttaminen.


   • Toukat on vanha hoitomuoto jolla päästään kuolleesta kudoksesta eroon esim haavassa ym mutta kasvi vatsassa tms on parantumaton.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Toukat on vanha hoitomuoto jolla päästään kuolleesta kudoksesta eroon esim haavassa ym mutta kasvi vatsassa tms on parantumaton.

    Kaverin koiralla oli kans kärpäsen toukkia,mut selvisi kun vietiin vuorokauden sisällä hoitoon kun ne huomattiin.Karmee juttu noi madot,onneksi ei kuulema hirmu yleistä koirilla,näin sanoi eläinlääkäri,muutama tapaus vuodessa.Itse kuulin tälläsestä nyt ekaa kertaa ja vuosia ollut koira kokoajan.


  • voimia sinne! itselläni on 6v. kultsu ja 10kk ikäinen kultsu

  • minun kanilla on kärpäsen toukkia

  • Kanini kuoli toissa päivänä kärpäsentoukkii se oli vast 2,5v ja en voi vieläkää uskoo siihe et en ollu paikalla ku se kuoli ku se oli hoidos kaverin luona jos tein eläimel on kärpäsentoukkia niin se on mennyttä niist on ihan sairaan vaikee päästä eroo ja mlko mahotonta tarkistakaa tin eläimilt vähintää joka viikko et onks niil mitää ja onks ne kunnossa kanin nimi oli tytti ja tytti oli miulle tosi tärkee ja en yhtää tienny et sil oli niit toukkii ja sain tietää et tytil on niit toukkii edellispäivän kuolemast ja nyt toivoisin et saisin tytin takas ja et mentäis ajas taaksepäi😭💕 jos haluutt mnnä lukee tytin tarinan ni mkää kattoo instast käyttäjält aurinkovillantytti siel kerroin koko tainan mut oikeest jos huomaatte tein lemmikil niit toukkia menkää heti eläinlääkärille muute se ei selvii...

   • Mariakatariinaaw tässä aulle vähän pilkkuja ja pisteitä. ......,,.,,,,,.,,,,...,.,,.,,.,,..,.,.,,.,,..,.,.,,,.,,.,.,.,,.,,,..,,


   • Makkarakoira kirjoitti:

    Mariakatariinaaw tässä aulle vähän pilkkuja ja pisteitä. ......,,.,,,,,.,,,,...,.,,.,,.,,..,.,.,,.,,..,.,.,,,.,,.,.,.,,.,,,..,,

    Typerää vastata vanhoihin aloituksiin, varsinkin kun ei ole mitään järkevää kirjoitettavaa.


  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Erätauko: Suomalainen nettikeskustelu julkisuuden henkilöistä - unohtuuko empatia?

   Erätaukokeskustelu tiistaina 1.12.2020 klo 14-16., tervetuloa! Julkisuuteen tavalla tai toisella päätyneistä henkilöistä keskusteleminen netissä tunt
   Viihde ja kulttuuri
   49
   1760