Minne Fiat Idea katosi ja miksi?

Tänään näin kaupan P-hallissa auton, jonka edessä oli Fiatin merkki, mutta mallia en tunnistanut. Siksi kävin uteliaisuuttani katsomassa, mitä takapellissä lukee. Siellä luki "Idea" ja "Delta-Auto". Delta-Auton Web-sivuilla ja hinnastossa sitä ei kuitenkaan enää ole. Voiko siis sanoa, että D-A on edelläkävijä, jos se on vetänyt jo pois myynnistä sellaisen mallin, jollaisen markkinoinnin muut ovat vasta hiljattain aloittaneet? Ainakin nopeasti vilkaisten se nimittäin muistutti Nissan Notea ja Renault Modusta.

8

1736

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kumma maahantuoja

      Todella ihan hyvä Idea-malli vedettiin pois markkinoilta, se hinnoiteltiin alunperin pihalle. Erittäin hyvät mallit Dobló ja Multipla on jätetty kokonaan tuomatta maahan vaikka olisivat hyviä ja kysyntää juuri tuollaisille tilaville autoille olisi Suomessa. Taitaa jäädä hieno Sedicikin tuomatta.

      Pitäisiköhän maahantuojaa vaihtaa tai organisaatiota muuttaa. No, Virostahan noitakin malleja saa, lienee varmaan jo nykyään rikkaampi maa.

      • maksaa?

        Tuskinpa tehtaalta Suomeen saa kovin paljoa halvemmalla autoja kuin muihinkaan maihin. Opelin Meravahan on suunnilleen samanlainen auto, ja alkaen hinta on reilusti yli parikymppiä.

        Ei tainnut Ideaa mennä Suomessa kaupaksi kovinkaan montaa autoa, vaikka hinta oli reilusti esim. Opelia halvempi. Tuskin kukaan järkevä maahantuoja pitää listoillaan autoja jotka eivät mene kaupaksi.


      • nimim_Erkki
        maksaa? kirjoitti:

        Tuskinpa tehtaalta Suomeen saa kovin paljoa halvemmalla autoja kuin muihinkaan maihin. Opelin Meravahan on suunnilleen samanlainen auto, ja alkaen hinta on reilusti yli parikymppiä.

        Ei tainnut Ideaa mennä Suomessa kaupaksi kovinkaan montaa autoa, vaikka hinta oli reilusti esim. Opelia halvempi. Tuskin kukaan järkevä maahantuoja pitää listoillaan autoja jotka eivät mene kaupaksi.

        Merivan alkaen hinta on muuten 17950 EUR.


    • sama vika kaikilla

      ja teit osuvan huomion kun totesit Idean muistuttavan Modusta, Notea ja myös Pösön 1007:aa.

      Noille kaikille kun on kaksi yhteistä asiaa:

      1) ne ovat pikkuauton alustalle rakennettuja hiukan korkeampia ajokkeja jotka alkeellisella varustuksella ja 1.4l moottorilla maksaavat saman verran kuin saman merkin pykälää suurempi oikeasti tilava farmari 1.6l koneella ja täysin varustein.

      ja

      2) kaikki ovat olleet hirvittäviä floppeja joiden myynti on jäänyt kymmenesosaan tavoitteista. Jos kysyt miksi, niin kannattaa lukea uudestaan kohta 1)

      Multiplan olisivat kyllä voineet tuoda Suomeen mutta kai teltta-auto olisi ryssinyt senkin myynnin hinnoittelemalla sen VW Touranin eikä Xsara Picasson kilpailijaksi.

      • Tiedän, mistä puhun

        Kirjoituksestasi huomaa heti, ettet ole koskaan ajanut ko. mallia, etkä edes istunut Idean kuljettajan paikalla.
        Totta on, että auto on rakennettu pikkuauton alustalle, vai olisiko se sittenkin niinpäin, että Punto on rakennettu isomman auton alustalle...
        Sisätilat ovat aivan eri luokkaa kuin esim. Puntossa, katto on aivan olennaisesti korkeammalla, tilojen muunneltavuus omaa luokkaa..
        Onko sinusta varustus tuon koko- / hintaluokan autolle alkeellinen, kuten väität, jos vakiona on mm: ilmastointi, 6 turvatyynyä, sähköikkunat, sähköpeilit, ajotietokone, ns. teatterihimmennin sisävaloille, kaukosäätökeskuslukitus, lukemattomia huomio- ja merkkivaloja- mm. jos ilmanpaine yhdessäkään renkaassa laskee, 1.4l Stilon 16- venttiilinen kone, 2- toiminen ohjaustehostin ym.ym. Tässä vain muutama Idean vakiovarusteista...
        Itselläni on ollut uusi Megane farmari, Focus, Punto, VW- farmari... yksikään ei ole ollut lähelläkään vastaavia ajo-ominaisuuksia, puhumattakaan varusteista. Kuinka monessa saman hinta- / kokoluokan autossa saa vakiona takapenkkejä siirrettyä sekä sivusuunnassa että selkänojia kallistettua sekä takapenkin keskiosan saa myöskin kaadettua, jotta pitkät tavarat mahtuvat ja silti on hyvät tilat neljälle?
        En viitsi tietämättömälle luetella kaikkia ominaisuuksia, joita todellakin Ideassa riittää, mutta em. uusista autoistani tämä on ollut ehdoton ykkönen.
        Markkinointipuolella Delta-autolla olisi paljon työsarkaa- Punto & uusi Grande Punto eivät todellakaan ole ainoita automalleja Fiatilla.
        Delta-auto ei jostain syystä tuo ko. mallia Suomeen, alunperinkin toi sitä vain pienen erän, vaikka testitulokset kautta maailman todistivat sen erittäin toimivaksi ns. pieneksi tila-autoksi.
        Sisälle kun astuu, niin kyllä se pienikokoisen auton tuntu katoaa välittömästi.
        Hinta ei alunperin ollut kohdallaan: 19.900,-
        Mitään muuta negatiivista en ole löytänyt.
        Makuasia- toinen tykkää äidistä, toinen tyttärestä.


    • Ketjussa vikaa

      Fiat Puntoa. Kaikissa muissa Fiiun malleissa myynti on käytänössä epäonnistunut. Ihmettelen miksi Fiiu jatkaa Teltta-auton kanssa...

    • ihmeessä?

      Miten ihmeessä? Tälläkin palstalla jotkut hehkuttivat Ideaa paljon ja jo silloin väitin, että ko. malli ei tule myymään kaksisesti sillä hinnalla. Hehkutus oli kovaa ja lopputulos taisi olla aika hiljaista... ei tarvinnut olla todellakaan mikään ennustja, niin osasi odottaa juuri tällaisen lopputuloksen.

      • .... + !

        ...ilmoittivat ostavansa Idean heti, kun se vain tulee markkinoille. ...ja Teltta-autossa uskoivat.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pimahdan kohta ihan kunnolla

      Entä, jos otan sitten yhteyttä sinuun? 🫨🫥🥴
      Ikävä
      69
      3059
    2. Merikarvian nuoriso

      taitaa olla persukasvatuksen tuotosta kun jopa kirkkoherralla palaa käämit näihin paskahousuihin :D
      Yleistä Satakunnasta
      18
      3038
    3. Naiselle, rakkaalle!

      Pitäiskö nyt vähän jutella, on se sitten mitä tahansa. Mä oon sun puolella, hiljaisuutes aion rikkoa. Tulen vaikka karmi
      Tunteet
      34
      2463
    4. Antaisitko mies minulle jonkun vinkin

      Että tietäisin, että minun kannattaa uskoa vielä meihin. Nyt just heikko hetki ja usko meinaa loppua. Pelkään, että tila
      Ikävä
      79
      2371
    5. Toivottavasti vielä kohdataan mies

      Ja aloitetaan juttelu. Nyt olisin valmis.
      Ikävä
      148
      1929
    6. Morning has broken

      Simmut aukaistaan. Ja noustaan päivään valkeaan. Hyvää huomenta. 😊☀️🍳☕❤️
      Ikävä
      149
      1510
    7. Nainen, minkä kappaleen laittaisit nyt miehelle

      kuunneltavaksi tietäen, että hän ikävöi sinua ja kipuilee päästäkseen yhteyteen kanssasi. Jotain, joka kertoo...
      Ikävä
      133
      1498
    8. Tästä tiedämme että raamattu ON muutettu

      https://rivalnations.org/censored-bible/ Raamattusi on sensuroitu Raamattu, joka sinulla on kotonasi tai taskussasi, on
      Hindulaisuus
      549
      1435
    9. Aitolais-kirkkoherran rippileirille tyly loppu

      Merikarvian rippileiriä vetänyt kirkkoherra Tom Broberg ajautui törmäyskurssille rippileiriläisten kanssa ja ylempi taho
      Luterilaisuus
      53
      1257
    10. Jos et kaipaakaan minua täällä

      Niin miksi sinua ehkä häiritsee se, että minä kaipaan sinua? Miehelle.
      Ikävä
      18
      1244
    Aihe