Kannattaako ostaa?

pohdiskeleva

Entinen käyttöautoni ei mennyt katsastuksesta läpi enää ja nyt mietin että kannattaako ostaa Volvo jota tuttavani tarjoaa edullisesti.

Kyseessä on siis Volvo 740 GL 2,3 Infection vuosi mallia -88, ajettu mittarin mukaan 382 tkm. Sedan korinen ja metallin sininen. Ollut 10 v samassa perheessä ja jonkinlainen huoltokirja on. Ovissa jonkinverran ruostetta alareunassa. Joulukuussa katsastettu.

Mitä muita asioita kannattaisi tuosta tarkistaa? Katsastettu on ja nätisti kulkee. Mutta ihan vieras merkki Volvo on mulle. Hyviä neuvoja mitä tsekkaan? 3000 euroa oli tuosta pyynti mutta omankin tarjouksen saan tehdä.

7

1596

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 740

      Alle 2000 euroa voisi olla sopiva hinta tuon ikäisestä Volvosta. Mutta itse kahden seitennelikymppisen omistajana (siis toinen menossa) tiedän että kyseessä on luja ja varma käyttöauto. Lämmin talvella ja tilava, varaosatkin kohtuuhintaisia. Osta pois, et tuu pettymään. Eikä noita kilometrejäkään niin paljon ole että hirvittäis!

    • voihan nenä

      3.000.- euroa eli yli 17.500.- vanhaa mummon markkaa yli 19 vuotiaasta autosta.!!!!

      Hei herää auton todellinen arvo on SATASIA, jos on edes kohtuullisessa kunnossa.

      Varma käyttöpeli noin yleisesti ottaen, katsele alustan ruosteisuus jos saat auton "pukille". Mutta muista, että tällä hetkellä pahiten on pielessä HINTA!!

    • on kovat

      Ei tuolla hinnalla ole paljon merkitystä kun käyttökulut on kovat. Bensakulut kun peittoaa hetkessä ostohinnan. Keskikulutus 10 litraa satasella...

      Vakuutus, nollabonuksilla, 766 euroa vuodessa...

      Lisäksi tuo auton hintapyyntökin on hieman epärealistinen. Tuon ikäisestä GLE:stä kannattaisi maksaa noin 900 euroa. Saksan hinnat, joiden tulisi linjata myös Suomen hintoja ovat pääsääntöisesti alle 1000 euroa, joka sekin on liikaa.

    • 960

      Hinta on kova ja vielä tutulta. -91 940 pistä myytiin just 1990 erkillä ja vielä liikkeessä. Osat on 740 halpoja kun vertaa moneen kinneriin.Ja jos se nyt syö niin se ei kuluta rahaa korjaamolla johon kuluu nopiaa tankillisen verran euroja

    • Itsellä on ollut pari kappaletta 740:iä, paljon ajettuja ja itsekin ajoin niillä paljon. Tukevia vehkeitähän ne ovat, ei tarvitse turhan päiten olla korjailemassa.

      Sinkitty kori taisi tulla 1987, joten sitä uudemmat eivät ole kovin herkkiä lahoamaan. Toki pohja, pyöränkaaret, helmakotelot (varsinkin niiden takaosat) ja peräkontin pohja kannattaa tarkastaa. Ja pohja kannattaa vilkaista muuten läpi, että onko miten massattu. Sekä tietenkin kiveniskemät, tuo ovien ruostuminen kuulostaa hieman epäilyttävälle, liekö ollut kovin hyvällä hoidolla. Ne kannattaa kuitenkin huolella korjata, jos vielä selviää hitsaamatta. Peltityöt ovat kalliita.

      Tekniikka on vahvaa, tuolla koneella ajelee helposti vielä parisaataatuhatta, kunhan muistaa tehdä huollot suurinpiirtein ajoissa.

      Normaalikäytöllä manuaalilaatikkoa ja perää on vaikea rikkoa, kardaanista saattaa joskus mennä tukilaakeri tai ristikko (alkaa ääntelemään ja/tai ravistamaan), mutta ovat aika halpoja osia ja suht helppoja vaihtaa.

      Tuo 3000 on aika törkeä pyynti, tonni on lähempänä totuutta. Toki siihenkin vähän vaikuttaa se, mitä saat mukaan eli millaisia renkaita, vanteita, stereoita, mutta ei niillekään autokauppaa tehdessä kannata paljoa arvoa laskea.

    • Öövini

      Ei väsytä pitkäkään matka,tehua sais olla pualet enemmän ja luatettavuus jotain ihan muuta kuin esim.440 tai 460 mallin paskoissa.Toi hinta on kyllä utopistinen.

    • volvitsi

      Kova on hinta, sen voi sanoa jo suoraan.
      Just eilen kaveri kauppasi samanlaista seitensatasta ja 2,3 ruikkukoneella, mutta vuosimalli oli -91 ja ajettu himpun yli 300tkm.
      Arvioi hinnaksi 3900, mutta minusta sekin oli hiukan liikaa. Kolme sillä juuri saattaa saada.

      Kasikasista kannatta maksaa hiukan yli tonni, mutta ei yli puolentoista, silloin se on kohdillaan.
      Itsellä on ysisatanen farkku ja eukolla seitensatanen ja hyvin ne pelittää vaikka on kilometrejä molemmilla yli kolmen ja puolensadan.

      Osta Volvo kun käyttöautoa olet ostamassa, mutta älä osta huijari-tuttavalta. On niitä muuallakin myynnissä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      135
      5429
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3355
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      17
      1873
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      23
      1855
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1695
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      72
      1542
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      12
      1443
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1327
    9. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1326
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      21
      1295
    Aihe