Seksi ja virtsatietulehdus

Apua?

Olen kuullut, että olisi mahdollista saada lääkäriltä antibiootteja ennakkoon, eli aina kun seksiä on harrastanut, niin sitten otetaan ehkäisevä antibiootti.

Onko kellään kokemusta tästä? En tarkoita nyt sellaista tavanomaista estolääkitystä.
Mitä lääkkeitä teille on määrätty ja millä tuloksin?

Meillä on seksielämä kuivunut täysin kasaan tämän pissavaivani takia ja nyt tilanne on sen kaltainen, että on pakko hakea apua. Olen kokeillut kaikki karpalot, pillereinä ja mehuina. Samoin pissa ja suihku ennen ja jälkeen yhdynnän. Pissaa en pidättele ja silti lähes joka kerta kun olen ollut mieheni kanssa yhdynnässä alle vuorokausi ja pissavaiva on fakta. Viimeksi tulos oli kaksi plussaa leukosyyttejä ja saman verran bakteereita.

Olisi kiva lukea kohtalontovereitten selvitymisestä ja siitä onko tosiaan mahdollista pyytää lääkäriltä tuota esdtolääkitystä tuolla tavoin otettuna. :)

10

2450

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • ...ei ihan noin usein,

   mutta on auttanut kun pistin miehen huolehtimaan hygieniastaan tarkemmin. Ennen pesi paikkansa ihan tavallisella suihkusaippualla. Nykyään käytetään matala ph:sta, eikä ole hetkeen ongelmia ollut.

   Valitettavasti en noista ennakkolääkityksistä tiedä, mutta itse en ainakaan saanut hiivaan mitään ennakkolääkitystä, kun olen vasta kerran sen antibioottikuurista saanut. Ehkä jos on pitempiaikaista näyttöä niin sitten onnistuis.

  • ..........

   Ei hiivaan estolääkitystä olekaan toisin kuin edellinen kirjoittaja laittoi.... Niin saat estolääkityksen lääkäriltä kun varaat ajan vastaanotolle ja kerrot ongelman. Tuo on aika yleinen vaiva ja hoituu sillä, että antibiootti esim. trimopan tai nitrofurantoiini otetaan ennen seksiä(spontaani seksi???) tai/ja seksin jälkeen. On se sinällään estolääkitys, että sillä ennaltaehkäistään oletettavasti syntyvä "pissiitti", vaikka antibioottia ei tarvitse koko aikaa syödäkään. Varmasti tiedätkin jo tämän pissaus ja pesu seksin jälkeen?

  • ......

   kannattaa gynekologilla käydä ja vaivasta puhua. Tuo on todella ikävää, ja selvästi häiritsee. Joidenkin ihmisten omat bakteerit eivät sovi yhteen niin hyvin, ja voi olla että tälläistä ei toisen kumppanin kanssa olisi lainkaan. Kannattaa kokeilla myös yhdyntää kondomin kanssa, koska myös se voi ehkäistä vaivan. Tuollaisia pillereitä tosiaan on olemassa, mutta taitavat olla melko kalliita. Jos ette ole kondomia käyttäneet sitä kannattaa ensin kokeilla, ja noita pillereitä sitten hakea vaikka niin että välillä käytätte ekstrana kun haluatte ilman :)

   • Olisi myös

    Että joillain e-pillerit aiheuttavat tuollaisia virtsatie-oireita. olen kuullut, että joillain naisilla, joilla on ollut jatkuvaa tulehdusta virtsateissä, olisi oireet helpottanut valtavasti, kun pillerit jätetään pois. Syynä on se, että siinä missä pillerit kuivattavat emättimen limakalvoja, myös virtsaputken limakalvot kärsivät ja siksi ne tulehtuvat paljon herkemmin. Pillereillähän tuollaiset vaivat voivat helposti tulla vasta ajan kanssa (vuosien), joten jos niitä ei ole käytön alusta saakka ollut, se ei vielä todista, etteikö ne voisi niistä johtua. Ehkä siis kannattaa kokeilla mahdollisen hormoniehkäisyn poisjättämistä ja kondomin käyttöä.


   • hintatietoinen

    Kondomi on kalliimpi kuin yksi antibiootti tabletti.


  • Juulia

   Samasta ongelmasta kärsin vuosikausia,estolääkitykset ja muut mahdolliset konstit kokeilin. Onnekseni minulle sattui kerran ihana terveyskeskuslääkäri (mies)käydessäni taas kerran päivystyksessä kipakan virtsatietulehduksen takia.Hän määräsi antibiootteja ja kehoitti ottamaan yhden tabletin aina heti yhdynnän jälkeen. Estää bakteerien kasvun alkamisen. Yksi tabletti on riittänyt ja tepsinyt hyvin. Lääkäri kertoi muidenkin samasta ongelmasta kärsineiden naisten saaneen tästä apua vaivaan. Joten kipin kapin lääkärille ja seksielämä taas kuntoon!

   • Anonyymi

    Minkä nimistä antibioottia siis?


  • kyllä saa

   Kuvaamasi ongelma on erittäin tuttu. Onneksi aikanaan sanoin sivulausessa lääkärille, että virtsatieinfektio tuntuu liittyvän yhdyntään. Sain muistaakseni Trimopania 300 mg(?)annoksella. Kerta annos yhdynnän jälkeen. Auttoi. En tiedä mitä nyt käytetään, sillloin oli näin.
   Nykyäään en tarvitse lääkettä -ainakaan toistaiseksi, eli kun tällä konstilla vaivan saa pidettyä poissa riittävän kauan, tilanne saattaa normalisoitua. Kannattaa siis mennä lääkäriin, tk on on ihan hyvä ainakin tässä asiassa.

   • Karoliina

    Meikäläisellä tätä vaivaa, piti nostella. Meillä oli tätä vaivaa ennen lasta. Raskaaksi tultuani ja imetyksen ajana ei ollut mitään ongelmia. Nyt vaivaa taas samat probleemat :/

    Onko kellään tietoa tuosta antibiootista ja raskauden yrityksen yhteensopivuudesta?


  • Anonyymi

   Tohtori Daegg on kehitelly antibiootin joka kumoaa kusirakko antibiootin voiman. Jäljelle jäävä kumoava antibiootti aiheuttaa kivuliaan ummetuksen joka taas voi parantaa kusirakon tulehduksen.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Viiskymppisenä

   Ja alan olla kyllä aina vaan enemmän sitä mieltä, mikä on kyllä ihan tieteellinen faktakin, että elämä viiskymppisenä alkaa olla turhista turhinta. Uu
   Sinkut
   402
   1570
  2. Suomalaislääkäri katosi matkalla Pattayalle

   Ei siis tietoa pääsikö Pattayalle saakka vai minne suunnisti? Tuntomerkeistä päätellen ei ole kantasuomalaisia lääkäreitä. https://www.iltalehti.fi/ko
   Pattaya
   24
   1181
  3. Martinan häät

   Ottaako miehen nimen? Rouva Aitolehti -Bajamaja.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   126
   856
  4. Kuka Turkulainen lääkäri kadonnut Thaimaassa?

   Lehdissä oli siitä juttua, mutta nimi on nyt Iltasanomista otettu pois
   Turku
   12
   818
  5. Pitäisikö lähettää lapsille viesti: älkää tulko jouluksi tänne sähköä tuhlaamaan?

   Kun kaikki työelämässä niin mitä varten niiden pitää tulla tänne tuhlaamaan kallista eläkeläisten sähköä? Pysykööt omillaan. Harmittaa koko joulu.
   Maailman menoa
   72
   804
  6. Olet mielenkiintonen ja kiehtova. Erikoinen epänormaali ihminen

   Siksi kiinnostava. Hyvää yötä. Saan kai sanoa ystäväni? Saanhan ?
   Ikävä
   34
   781
  7. Nyt mies ryhdistäydytään

   molemmat IRL. Jos molemmilla on tunteita. Ei heitetä niitä roskiin. Hyvää yötä.
   Ikävä
   92
   721
  8. Mikä nyt on

   Ihmisiä katoaa, ruumiita löytyy. Suntista löytynyt ruumis...
   Kokkola
   48
   588
  9. Selviytyjät-voittaja Sami Helenius juhli voittoa huvilalla finaalin jälkeen - Skoolaus "Mestarille!"

   Onnea Sami Selviytyjät-voitosta! Kyllä ansaitsit voiton! Ex-jääkiekkoilija Sami Helenius on Selviytyjät Suomi -voittaja vm 2022. Ex-NHL-tähti voitt
   Suomalaiset julkkikset
   13
   543
  10. Ajankohtainen TV-leffa: Lupaus kertoo suomalaisten lottien tarinaa sodassa - Iso kiitos lotille!

   Iso kiitos ja kunnianosoitus lotille, jotka tekivät tärkeää työtä kotirintamalla ja sodan keskellä Suomen ja Venäjän sodissa. Lupaus-elokuva kertoo
   Maailman menoa
   32
   500
  Aihe