Seksi ja virtsatietulehdus

Apua?

Olen kuullut, että olisi mahdollista saada lääkäriltä antibiootteja ennakkoon, eli aina kun seksiä on harrastanut, niin sitten otetaan ehkäisevä antibiootti.

Onko kellään kokemusta tästä? En tarkoita nyt sellaista tavanomaista estolääkitystä.
Mitä lääkkeitä teille on määrätty ja millä tuloksin?

Meillä on seksielämä kuivunut täysin kasaan tämän pissavaivani takia ja nyt tilanne on sen kaltainen, että on pakko hakea apua. Olen kokeillut kaikki karpalot, pillereinä ja mehuina. Samoin pissa ja suihku ennen ja jälkeen yhdynnän. Pissaa en pidättele ja silti lähes joka kerta kun olen ollut mieheni kanssa yhdynnässä alle vuorokausi ja pissavaiva on fakta. Viimeksi tulos oli kaksi plussaa leukosyyttejä ja saman verran bakteereita.

Olisi kiva lukea kohtalontovereitten selvitymisestä ja siitä onko tosiaan mahdollista pyytää lääkäriltä tuota esdtolääkitystä tuolla tavoin otettuna. :)

10

3281

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ...ei ihan noin usein,

      mutta on auttanut kun pistin miehen huolehtimaan hygieniastaan tarkemmin. Ennen pesi paikkansa ihan tavallisella suihkusaippualla. Nykyään käytetään matala ph:sta, eikä ole hetkeen ongelmia ollut.

      Valitettavasti en noista ennakkolääkityksistä tiedä, mutta itse en ainakaan saanut hiivaan mitään ennakkolääkitystä, kun olen vasta kerran sen antibioottikuurista saanut. Ehkä jos on pitempiaikaista näyttöä niin sitten onnistuis.

    • ..........

      Ei hiivaan estolääkitystä olekaan toisin kuin edellinen kirjoittaja laittoi.... Niin saat estolääkityksen lääkäriltä kun varaat ajan vastaanotolle ja kerrot ongelman. Tuo on aika yleinen vaiva ja hoituu sillä, että antibiootti esim. trimopan tai nitrofurantoiini otetaan ennen seksiä(spontaani seksi???) tai/ja seksin jälkeen. On se sinällään estolääkitys, että sillä ennaltaehkäistään oletettavasti syntyvä "pissiitti", vaikka antibioottia ei tarvitse koko aikaa syödäkään. Varmasti tiedätkin jo tämän pissaus ja pesu seksin jälkeen?

    • ......

      kannattaa gynekologilla käydä ja vaivasta puhua. Tuo on todella ikävää, ja selvästi häiritsee. Joidenkin ihmisten omat bakteerit eivät sovi yhteen niin hyvin, ja voi olla että tälläistä ei toisen kumppanin kanssa olisi lainkaan. Kannattaa kokeilla myös yhdyntää kondomin kanssa, koska myös se voi ehkäistä vaivan. Tuollaisia pillereitä tosiaan on olemassa, mutta taitavat olla melko kalliita. Jos ette ole kondomia käyttäneet sitä kannattaa ensin kokeilla, ja noita pillereitä sitten hakea vaikka niin että välillä käytätte ekstrana kun haluatte ilman :)

      • Olisi myös

        Että joillain e-pillerit aiheuttavat tuollaisia virtsatie-oireita. olen kuullut, että joillain naisilla, joilla on ollut jatkuvaa tulehdusta virtsateissä, olisi oireet helpottanut valtavasti, kun pillerit jätetään pois. Syynä on se, että siinä missä pillerit kuivattavat emättimen limakalvoja, myös virtsaputken limakalvot kärsivät ja siksi ne tulehtuvat paljon herkemmin. Pillereillähän tuollaiset vaivat voivat helposti tulla vasta ajan kanssa (vuosien), joten jos niitä ei ole käytön alusta saakka ollut, se ei vielä todista, etteikö ne voisi niistä johtua. Ehkä siis kannattaa kokeilla mahdollisen hormoniehkäisyn poisjättämistä ja kondomin käyttöä.


      • hintatietoinen

        Kondomi on kalliimpi kuin yksi antibiootti tabletti.


    • Juulia

      Samasta ongelmasta kärsin vuosikausia,estolääkitykset ja muut mahdolliset konstit kokeilin. Onnekseni minulle sattui kerran ihana terveyskeskuslääkäri (mies)käydessäni taas kerran päivystyksessä kipakan virtsatietulehduksen takia.Hän määräsi antibiootteja ja kehoitti ottamaan yhden tabletin aina heti yhdynnän jälkeen. Estää bakteerien kasvun alkamisen. Yksi tabletti on riittänyt ja tepsinyt hyvin. Lääkäri kertoi muidenkin samasta ongelmasta kärsineiden naisten saaneen tästä apua vaivaan. Joten kipin kapin lääkärille ja seksielämä taas kuntoon!

      • Anonyymi

        Minkä nimistä antibioottia siis?


    • kyllä saa

      Kuvaamasi ongelma on erittäin tuttu. Onneksi aikanaan sanoin sivulausessa lääkärille, että virtsatieinfektio tuntuu liittyvän yhdyntään. Sain muistaakseni Trimopania 300 mg(?)annoksella. Kerta annos yhdynnän jälkeen. Auttoi. En tiedä mitä nyt käytetään, sillloin oli näin.
      Nykyäään en tarvitse lääkettä -ainakaan toistaiseksi, eli kun tällä konstilla vaivan saa pidettyä poissa riittävän kauan, tilanne saattaa normalisoitua. Kannattaa siis mennä lääkäriin, tk on on ihan hyvä ainakin tässä asiassa.

      • Karoliina

        Meikäläisellä tätä vaivaa, piti nostella. Meillä oli tätä vaivaa ennen lasta. Raskaaksi tultuani ja imetyksen ajana ei ollut mitään ongelmia. Nyt vaivaa taas samat probleemat :/

        Onko kellään tietoa tuosta antibiootista ja raskauden yrityksen yhteensopivuudesta?


    • Anonyymi

      Tohtori Daegg on kehitelly antibiootin joka kumoaa kusirakko antibiootin voiman. Jäljelle jäävä kumoava antibiootti aiheuttaa kivuliaan ummetuksen joka taas voi parantaa kusirakon tulehduksen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      70
      2112
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      172
      1639
    3. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      155
      1557
    4. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      90
      1358
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      50
      1332
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      287
      1182
    7. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      135
      1069
    8. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1033
    9. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      1032
    10. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      54
      892
    Aihe