Osaka/Kyoto/Nagoya päiväretkinä

Tohvelieläin

Nyt on sitten jo tullut muutama päivä hypisteltyä noita lentolippuja ja matkan suunnittelu voi kunnolla alkaa! Majoitumme ystäväni kanssa kaksi viikkoa Tokiossa, mutta aikomuksenamme oli vierailla muissakin kaupungeissa ns. "päiväretkinä", eli tultais takasin Tokioon yöksi, onnistuuko? Kun muutamat ihmiset ovat kivenkovaan väittäneet tällaista suunnitelmaa varsin typeräksi ja mahdottomaksi. Mutta, mutta.. kun junamatkat kestää about 2h15min per suunta esim. Osakaan tai Kiotoon, niin eikö päivän kiertelyllä jo jotain jäisi mieleen?

7

909

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kummelit

      Voisitte ehkä vielä lähemmin valottaa, mikä on noiden päiväretkienne ns. pointti? Jos tarkoituksena on vain hinnalla millä hyvänsä saada jälkeenpäin sanottua että "olen minäkin tuolla käynyt", niin kyllähän Nozomeilla käväisee noissa kaikissa yhdessäkin päivässä. Jos kiirettä pidätte ja nähtävyydet kiinnostavat, ehditte myös näkemään samalla reissulla yhden paikallisen linnan kussakin.

      • Tohvelieläin

        Tosiaan pointtina olisi nähdä vähän muitakin kaupunkeja kuin pelkästään tokiota, haistella vähän niiden ilmapiiriä ja katsella nähtävyyksiä. Sellasia. Ei tässä nyt mitään hinnalla millä hyvänsä meininkiä olla hakemassa.


      • sasae
        Tohvelieläin kirjoitti:

        Tosiaan pointtina olisi nähdä vähän muitakin kaupunkeja kuin pelkästään tokiota, haistella vähän niiden ilmapiiriä ja katsella nähtävyyksiä. Sellasia. Ei tässä nyt mitään hinnalla millä hyvänsä meininkiä olla hakemassa.

        Teillä on varmaan Japan Rail Passit, koska muutenhan moinen tulisi hirvittävän kalliiksi. Koska Osaka ja Kioto ovat ihan vierekkäin, tekisin yhden reissun sinne, ollen yötä yhden yön jossain ryokanissa. Tosin Kiotossa riittää nähtävää useammaksi päiväksi. Nagoyaan sitten toisen reissun, vaikka päiväsellaisen.


      • Kummelit
        Tohvelieläin kirjoitti:

        Tosiaan pointtina olisi nähdä vähän muitakin kaupunkeja kuin pelkästään tokiota, haistella vähän niiden ilmapiiriä ja katsella nähtävyyksiä. Sellasia. Ei tässä nyt mitään hinnalla millä hyvänsä meininkiä olla hakemassa.

        Kuten muut jo vihjailivat, suosittelisin kyllä asettautumista Kioton tienoille muutamaksikin päiväksi. Erityisesti Kiotosta löytyy historiallisia nähtävyyksiä helposti viiko(i)ksi, joskin intensiivinen ravaaminen muinaisesta linnasta tai temppelistä toiseen tuottanee jo parissa päivässä yliannostuksen. Kioto on myös hyvä ostospaikka perinteisemmälle krääsälle, lisäksi siellä on melko vaivatonta nähdä erinäistä kulttuurishowta (perinnekalastusta, teeseremoniaa, geishoja, jne).

        Kioton läheisyydessä on myös Nara, muinainen pääkaupunki, jossa on muistaakseni vanhimmat temppelit ja puistossa voi syöttää kauriita. Osaka on tavallaan pikku-Tokio, mutta ainakin sieltä löytyy massiivisia huvittelukortteleita jotka ovat nähtävyys sinänsä, ja paikallinen linna on kaunis. Jos kulttuurihommelit ja maaseutu eivät niin kiinnosta, Osakasta löytyy jälleen citymeininkiä. Jos yhtään aikataulu antaa myöten, suosittelisin myös käväisyä Hiroshimassa ja yöpymistä Miyajima-saarella.

        Kuten joku mainitsi, Nagoyassa ei turisteille ole hirveästi olennaista nähtävää. Linna taitaa olla ainakin osittain alkuperäinen ja Nagoyoassa on toisinaan sumoturnauksia.

        Ei silti, kyllähän Tokiossakin riittää nähtävää. Ja Tokiosta käsin kannattaa käväistä ainakin Nikkossa. Myös Fuji-vuorelle kiipeäminen on helppoa Tokiosta käsin, joskin tällä reissulla tarvitaan vähintään jonkinlaiset minimivarusteet (netistä löytyy lisää juttua) ja jonkinlainen peruskunto.

        Japan Rail Pass ei muuten muistaakseni salli Nozomilla matkustamista, vaan sillä täytyy tyytyä hiukkasen hitaampiin (useammin pysähteleviin) juniin.


    • Rinkkareissaaja

      Niin..Vaikka junat kulkeekin lujaa kannattaa silti varata aikaa matkaan/perillä olemiseen..tulee muuten aika hätänen reissu..Nagoyassa on linna jota kannattaa käydä kattoo..Eipä oikein muuta mut Osakassa ja Kyotossa sit onkin nähtävää..riippuu tietenkin mistä pitää..Hyvää matkaa!!

    • Tohvelieläin

      Niin kai se sitten on vaan niin että ideamme ei oikeen toimi.. Höh, aina joutuu pettymään kun yrittää tehdä elämästään helppoa. Pitäis vaan yöpyä siellä Kiotossa jossain halpispaikassa ja jatkaa kiertelyä seuravana päivänä. Narasta olen tosiaan kuullut että olis kaunis ja perinteinen paikka, eli sitäkin vois harkita.

      Joo ja on todellakin hankinnassa noi Japan Railway passit,eipä tässä viestiketjussa oikeen muuten mitään järkeä olisi. :) JR passilla pääsee ymmärtääkseni matkustamaan bullet-train-junilla jotka on nopeita.

      • Rinkkareissaaja

        ..Ei käy kaikkiin "luotijuniin" mut niihin mihin ne kelpaa ehtii kyllä n.270km/h.Narassa iso puistoalue ja temppeleitä...P.s Kun reissaatte pitääkää mukana juomista..jano saattaa yllättää.Positiivistä mieltä niin teidänkin reissu onnistuu varmasti!!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      54
      3683
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      166
      2297
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      212
      2009
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      139
      1884
    5. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      398
      1306
    6. 80
      1215
    7. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      235
      1135
    8. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      135
      1104
    9. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      55
      1030
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      74
      980
    Aihe