Separett- sähkövessa

äsi

Luin esitteitä ja sattui tuollainen vaihtoehto esiin kuin Separett- sähkövessa. Asia olisi ajankohtainen, ns sisävessa olisi saatava, ja tämä olisi aika houkutteleva vaihtoehto: hinta ei kohtuuton, ja toimintakin aika loogista ja siten mahdollisesti ok.
Kyselisin, onko kellään kokemuksia tällaisesta, asennuksesta ja käytöstä, ja jos olisi niin voisiko kertoilla niistä?
Etuina näen sen ettei tarvitse vettä, ei siis myöskään isoa puhdistussysteemiä, hajuton, koska tuuletin vie hajut ulos, ja virtsaerottelu estää hajujen syntyä. Lisäksi tuuletin on kai hyvä asia, mutta onko se miten äänekäs? Laite kestää myös talven, ja on ilmeisesti käyttökelpoinenkin pikku pakkasillakin.
Tarkoitus olisi asentaa se siten. että vessaan tultaisiin kuistilta, se siis olisi mökkirakennuksessa silti.
Asennusongelmien, toimivuuden ja äänekkyyden lisäksi kiinnostaa, onko hajuhaittoja pihalla? Jos sen poistoputken vetää katolle tai räystään alle, niin kai sen hajun kanssa pärjää?
Entä onko tyhjennyskasettien käsittely "miellyttävää ja hauskaa" vai onko se kuin lantalan tyhjennys entiseen aikaan?

21

17836

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pitää

      paikkansa? Voi sen asentaa vaikka eteiseen kunhan putken vie katolle saakka.

    • Raikku

      Meillä on mökillä Separett-vessa nyt jo kolmatta kesää ja hyvä on ollut. Mies sen asensi ja ihan helpolta näytti;) Meidän vessa on "erillinen rakennus", johon mennään kuistilta. Hajuhaittoja ei ole ollut ulkona eikä myöskään vessan sisällä, eikä niitä pitäisi ollakaan, kun asennuksessa muistaa kääntää ulkoseinään tulevan hajutuuletuksen ritilän ohjaamaan hajut ylös.

      Vähän opettelua vaatii (ainakin naispuoliselta) hoitaa asiat niin, että neste ei mene paksumman tavaran puolelle, mutta kun sen osaa niin hajua ei tule ja mukavuus on kaupunkivessan luokkaa.

      • äsi

        vastauksesta ja selostuksesta. Teillä siis on suoraan ulos se putki vakasuoraan, eikä putkea ole vedetty ylös katonrajaan tai räystään läpi, ja silti olette tyytyväisiä hajuttomuuteen.


      • Raikku
        äsi kirjoitti:

        vastauksesta ja selostuksesta. Teillä siis on suoraan ulos se putki vakasuoraan, eikä putkea ole vedetty ylös katonrajaan tai räystään läpi, ja silti olette tyytyväisiä hajuttomuuteen.

        Meillä tuuletus laitettiin vain vessan ulkoseinään asti. Suunnittelija sanoi, että hajuttomaksi vessa saadaan ainakin, kun torvi viedään ulos tarpeeksi korkealle, mutta meillä ei ole tarvittu mitään ulkojuttuja. Taisit kysyä aikaisemmin jotain tuuletuksen äänestä? Tuuletin pitää tasaisen, vaimean hurinan, joka ei häiritse, vaikka nukkuisi vieressä. Meillä laite on ollut päällä myös talvella, vaikkei vessaa ole käytettykään, vie kuulema vain vähän sähköä.


    • fjsaklö

      HEI

      Ostin tönön järvenrannalta ja siinä on Separett veskinä. Vain viikon käytön jälkeen voin suositella lämpimästi. Ei lainkaan hajuhaittoja. Tuuletin kuluttaa sähköä n. 15 € vuodessa. Välillä kova tavara osuu virtsanohjaimen reunalle mutta tämä on helppo pyyhkiä kostealla paperilla (samaa joutuu tekemään vesivessassakin). Täysi hajuttomuus on isoin plussa vesivessaan nähden (tuuletin imee kaikki hajut ulos ja kohdistuu juuri sinne missä hajua tulee). Näin talvella tuulettimen imu on liian suuri koska korvaava ilma tulee kylmätilasta. Pienensin aukkoa jolloin sain imun halutuksi.

      • äsi

        Kiitos viestistä,
        aikaisempien käyttäjäkokemusten perusteella tein oman Separett- hankintani ja oen myös ollut tyytyväinen. Tuo hajuttomuus on ihan hyvä asia, samoin virtsan talteensaanti kukkamaan kasteluun. Tuuletin vähän "kilpaili" takan kanssa, joten mökin ilmanvaihtoa piti parantaa. Se olisi ollut syytä tehdä kyllä muutenkin.


    • Virosta halvemmalla

      Ostin Sepatett-käymälän Tallinnalaisesta rautakaupasta. Tampereella hinta 715 €, Virosta sama laite 397 €. Maahantuojalla hinnoittelu kohdallaan!

      • aasi2

        Hei. Toitko separettin Virosta omalla autolla, vai millä tavoin ? Onko mitään rahtikuviota olemassa ? Mikähän liike oli kyseessä. Miten takuut ?


    • Heikki232

      On siinä huonojakin puolia, paljojen kehujen lisäksi. Muovin laatu on heikko mekanismissa. Lohkeilee. Oma ongelma on "pissaputkeen" keräytyvä kalkkinen sakka, joka ajan kanssa tukkii putken. Ei riitä että kaataa kupillisen vettä käytön jälkeen pissa-kulhoon. Suurinpiirtein vuoden välein putki on irroitettava, vaihdettava tai paineella puhdistettava. Letkun kiristimet näyttää ruostuvan helposti ja niitä joutuu uusimaan. Oma ongelmansa on kondensiovesi, joka talviaikaan valuu tuuletusputken sisäreunaa alas. Sille on poistoletku, joka pitäisi ohjata kanisteriin tai pulloon, mutta koska ilma ja sen kautta kondensiovesi on likaista, tukkeutuu poistoletkun takana oleva ura. Sen jälkeen kondensiovesi pääsee valumaan pönttöön. Jos moottori ei ole jatkuvasti päällä, kerääntyy putkeen huurretta ja jäätä, joka alas tullessaan kostuttaa tuuletinmoottoria ja saattaa aiheuttaa ongelmia. Eli hoitoa sa vaatii.

    • Sääliheikki

      Miten satuitkin löytämään 5v vanhan jutun, melkolailla typerää tommoinen.

      • ehheheeh

        No on sulle siunaantunut sopiva nimi...


    • hyväseonkunhansanoin

      Ja pissaputki pitää huuhota silloin tällöin kloorivedellä niin ei mene tukkoon. Pari lisäsankoa helpottaisi keitoksen kompostoitumista.

      Ei kai kukaan vie sitä vellovaa muovipussia kunnan roskikseen?

    • Hyvin pyyhkii

      Hyvin on pelannut 6 vuotta, ei tukkeumiakaan ole kunhan lorauttaa kupilla vettä virtsan perään. Vieraille käytön opetus tuottaa vaivaa, onneksi noita ei käy vaivaksi asti. Ei meinaa mennä kaaliin että aina istutaan. Myös herrat.
      Se sininen kansi voisi aueta paremmin jos lieri olisi jäykempi, tämä haittaa kun perskannikoita kallistaa pepan pyyhinnässä, menee puoliksi kiinni ja paprut ei tipu alas.
      Voihan olla että uudemmissa on jo asia kunnossa.
      Tuuletusputkesta tulee joskus kovalla vastatuulella hajua.

    • Tumpelo 4

      Paska haissoo jos tuulee väärästä suunnasta oli sitten seinästä taikka katosta vedetty se putki, mutta oma pasko haissoo ruusun tipoille, ongelmaksi se käy jos se on viarasta paskoo :D

    • kaikkea sitä

      sähkövessa...anna minun nauraa....entä kun on 3 pv sähkökatko....agrikaatti kehiin...niinkö? Kaikkeen sitä sähköä tuhlataan....

      • gjtytrdgdgdtr

        E taida tuntea separettia. Ja sähköähän tuuletin vie vain muutaman watin


    • Seppo-Einari

      Osaako kukaan vinkata sitä Virolaista liikettä joka myy Separettia?

    • Anonyymi

      Separett 9000 on toiminut omakotitalon vessana nyt 16 vuotta.
      Muuta ei olla tyhjennysten ja normipuhdistamisen lisäksi tehty, kuin kerran on pitänyt virtsaputki irroittaa ja sakka sisältä etikalla liottaa. Nyt laitamme etikkaa lorauksen kerran kuukaudessa, niin sillä tavoin pysynee väylä virtsallekin auki.

      Ei haise sisällä, eikä ulkona. Tuuletinputken yläpää on katon harjan yläpuolella.
      Alkuperäinen moottori. Ollut koko ajan päällä, muutamaa sähkökatkoa lukuunottamatta.

      Hyvä ja suositeltava laite.
      Ostimme aikanaan Ruotsista. Hinnanero silloin Suomeen oli noin -200 euroa.

    • Anonyymi

      Separett Cindi Basic on ollut vessana mökillä, missä käy paljon vieraita. En voi todellakaan suositella kuin korkeintaan pariskunnan henk.koht käyttöön. Jatkuvat vikakoodit ja huollon vaikeus ja kalleus. Pikku lirahdus ohi pussista rikkoo mahdollisesti laitteen korjaukelvottomaksi ja kun vieraiden kanssa ei voi seisoa vierellä valvomassa, käyttävätkö he laitetta täysin ohjesäännön mukaisesti. Ensimmäinen laite toimitettiin jo valmiiksi vikaantuneena ja ramppasi huollossa edestakaisin. Lopulta luovuttivat ja toimittivat uudemman mallin (ilmeisesti takuukorjattu?) ja vikakoodia tulee jatkuvasti. Nyt vaihteeksi vuoden käytön jälkeen niin rikki, että pakko vielä huoltoon. Arvio huoltohinnasta 300-600. Kunpa olisi satsannut rakennusvaiheessa umpisäiliöön, nyt se on tili tyhjänä myöhäistä.

      • Anonyymi

        Kakalla käynti Separetissa kuluttaa noin 1,7 kWh energiaa / kerta.
        Eli nykyisillä vaihtelevilla hinnoilla pahimmillaan euron / kerta. Päälle pissalla käynnit., jotka kuluttavat sähköä nekin jotain 0,5 kWh / kerta,
        Ainakin ympärivuotinen säännöllinen käyttö tulisi jo kahden hengen jätöksillä melkoisen arvokkaaksi.


    • Anonyymi

      Nyt ei puhuttu polttavasta käymälästä....

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      16
      1429
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1285
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1192
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1072
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1026
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1015
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      1003
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      989
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      981
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    Aihe