Suihkulähteen madot

Pete 1

Osaisiko joku neuvoa,kun suihkulähteemme suodattava pumppu alkoi hyytyä eli suihku kutistui kutistumistaan vaikka lähteessä oli vettä.Olin juuri aikeissa työntää käteni sinne puhdistaakseni suodattimen,kun huomasin pinnalla olevien kivien päällä kuhisevaa elämää.Kaikki kivet olivat TÄYNNÄ n5mm pitkiä ohuita matoja,jotka ovat myös nyt todennäköisesti asuttaneet myös suodatin patruunan ja tukkineet sen.Mikä avuksi?Eli miten pääsen madoista eroon ja uskaltaako veteen työntää edes kättä

5

1876

Vastaukset

 • käsi sinne veteen ja suodatin ylös. Putsaat suodattimen. Ehkä se veden vaihtokin olisi hyväksi.
  Ne madot saattaa olla vaikka ihan hyttysen toukkia. Tuskin ovat mitään syyhypunkkeja. Luultavasti menevät karkuun kun laitat käden veteen.

 • Altaaseen pesii hytttynen kun vesi on pitemmänaikaa vaihtamatta ja limoittunut, vaihda vesi altaasta ja puhdista suihkulähdepumppu.
  Pumpun putketkin voi olla limoittuneet, joten kannattaa purkaa ja putsata nekin.
  Itselläni on altaassa suhkulähdepatsas, sen letkua joutuu putsaamaan muutamankerran kesässä, kuska se menee tukkoon leväkasvustosta.
  Ps; ne toukat muuten puhdistavat sen altaan jos maltat odottaa, ne nimittäin syövät sitä levää.

 • Jouhimadot (Nematomorpha tai Gordiacea) on eläinkunnan pääjakso. Jouhimatolajeja tunnetaan n. 80, joista Suomessa elää kolme pitkää ja kapeaa, suolattomissa vesissä elävää lajia. Suomessa on matalissa lahdissa varsin yleinen n. 1 mm:n paksuinen mutta jopa 35 cm pitkä jouhimato (Gordius aquaticus).

  Jouhimatojen toukat elävät loisina vesihyönteisissä tai äyriäisissä. Aikuiset eivät syö mitään eivätkä myöskään tunkeudu uimassa olevien ihmisten ihoon, niin kuin joskus väitetään.

 • Tarkennus tuohon alkuun.Madot tai toukat ovat punaisia ja uivat sätkytellen itsensä kahdeksikon muodossa ja niitä on PALJON.Eli pituus n.20mm ja paksuus n.1mm.

 • Onko madot ihmiselle vaarallisia, kun näkyy uima-altaasta nyt niitä löytyvän?

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.