elikkä olen laittanut parvekkeelleni kasvamaan tilliä, basilikaa ja persiljaa miten kuivatan nämä yrtit?en ole aikaisemmin kuivattanut.Kiitoksia vastauksista jo etukäteen!
miten kuivatan tilliä?
8
11280
Vastaukset
- toisesta
keskustelusta
- tillikkainen
kuivuu, kun et kastele.
- Peppiina
Yrttien kuivatus on helppoa. Nosta napakasti narulla sidotut yrttiniput ilmavaan paikkaan, lehdet alaspäin kuivumaan. Kuivanut yrttinippu kannattaa suojata esimerkiksi voipaperituutin sisään, jotta se ei pölyynny. Yrttikimpusta on helppo murentaa hyvää makua ruokiin. (http://www.maku.fi/makuaskeleet/maustekoulu/article120589-1.html )
http://www.yrttitarha.com/tietopankki/keittokirja/sailonta.html
http://www.4h-liitto.fi/files/toptehtavat/1C_yritteliaastiyrteilla/kuivaaminen.pdf
http://www.kotipuutarhuri.com/keskustelu/keskustelupalsta/kasvimaa/alue_139/ Jos sinulla vain on pakastin, suosittelen pakastamaan tillin ja persiljan - mutta basilika taas kannattaa kuivata. Näin aromit säilyvät parhaimmin.
- basilikankin
Minä taas pakastan basilikan lehdet. Ensin huuhtelen, sitten kuivattelen enimmät vedet ison pyyheliinan avulla. Sullon lehdet lasipurkkiin, jossa on kumitiiviste ja ns. patenttikorkki. (Huom! Ei juoksevaa vettä purkkiin!) Basilikan aromi on niin voimakas, että se tunkee läpi muovisista pakasterasioista ja aromatisoi myös samassa pakastimessa olevat jäätelöt ym.
Talvella sitten otan purkin pakkasesta, raaputtelen jäätynyttä basilikaa veitsen kärjellä sen verran kuin tarvitsen ja panen loput takaisin pakastimeen. Maku on kuin suoraan puskasta ottaisin! basilikankin kirjoitti:
Minä taas pakastan basilikan lehdet. Ensin huuhtelen, sitten kuivattelen enimmät vedet ison pyyheliinan avulla. Sullon lehdet lasipurkkiin, jossa on kumitiiviste ja ns. patenttikorkki. (Huom! Ei juoksevaa vettä purkkiin!) Basilikan aromi on niin voimakas, että se tunkee läpi muovisista pakasterasioista ja aromatisoi myös samassa pakastimessa olevat jäätelöt ym.
Talvella sitten otan purkin pakkasesta, raaputtelen jäätynyttä basilikaa veitsen kärjellä sen verran kuin tarvitsen ja panen loput takaisin pakastimeen. Maku on kuin suoraan puskasta ottaisin!Hyvä idea! Itse vain olen aina kuullut, että basilika pitäisi kuivata, mutta ilmeisesti tämä tieto ei ole paikkansa pitävää.
- perinnetietoutta
minä jätän ne kastelematta
kuivuvat varmasti näissä auringonpaisteissa - kemin tyty
jokaiseen väliin, sitten pakastus rasiaan ja pakastin tillin. On kuin tuoretta kun talvella ottaa lohisoppaan. Tulee sopiva annos aina kun ottaa 1 paperin kerrallaan.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Oletko kertonut jo muille tunteistasi?
Ystävillesi esimerkiksi? Minä en ole vielä kertonut kenellekään tästä meidän jutusta.854950- 932553
- 412536
- 1972361
- 1331929
ROTAT VALTAAVAT ALUEITA
Asukkaat nyt loukkuja tekemään ja kiireellä, jätehuolto kuntoon, jätteet niille kuuluville paikoille, huomioikaa yrittäj241851- 1781560
Miten minusta tuntuu että kaikki tietää sun tunteista mua kohtaan
Paitsi suoraan minä itse, vai mitä hlvettiä täällä tapahtuu ja miksi ihmiset susta kyselee minulta 🤔❤️161461Reuters: Ukraina on iskenyt Venäjän strategisia pommikoneita vastaan. Jopa 40 konetta vahingoittunut
Ukrainan turvallisuuspalvelu SBU on iskenyt Venäjän strategisia pommikoneita vastaan, kertoo Reuters. Uutistoimiston läh3501251Alavuden sairaala
Säästääkö Alavuden sairaala sähkössä. Kävin Sunnuntaina vast. otolla. Odotushuone ja käytävä jolla lääkäri otti vastaan51169