elikkä olen laittanut parvekkeelleni kasvamaan tilliä, basilikaa ja persiljaa miten kuivatan nämä yrtit?en ole aikaisemmin kuivattanut.Kiitoksia vastauksista jo etukäteen!
miten kuivatan tilliä?
8
11605
Vastaukset
- toisesta
keskustelusta
- tillikkainen
kuivuu, kun et kastele.
- Peppiina
Yrttien kuivatus on helppoa. Nosta napakasti narulla sidotut yrttiniput ilmavaan paikkaan, lehdet alaspäin kuivumaan. Kuivanut yrttinippu kannattaa suojata esimerkiksi voipaperituutin sisään, jotta se ei pölyynny. Yrttikimpusta on helppo murentaa hyvää makua ruokiin. (http://www.maku.fi/makuaskeleet/maustekoulu/article120589-1.html )
http://www.yrttitarha.com/tietopankki/keittokirja/sailonta.html
http://www.4h-liitto.fi/files/toptehtavat/1C_yritteliaastiyrteilla/kuivaaminen.pdf
http://www.kotipuutarhuri.com/keskustelu/keskustelupalsta/kasvimaa/alue_139/ Jos sinulla vain on pakastin, suosittelen pakastamaan tillin ja persiljan - mutta basilika taas kannattaa kuivata. Näin aromit säilyvät parhaimmin.
- basilikankin
Minä taas pakastan basilikan lehdet. Ensin huuhtelen, sitten kuivattelen enimmät vedet ison pyyheliinan avulla. Sullon lehdet lasipurkkiin, jossa on kumitiiviste ja ns. patenttikorkki. (Huom! Ei juoksevaa vettä purkkiin!) Basilikan aromi on niin voimakas, että se tunkee läpi muovisista pakasterasioista ja aromatisoi myös samassa pakastimessa olevat jäätelöt ym.
Talvella sitten otan purkin pakkasesta, raaputtelen jäätynyttä basilikaa veitsen kärjellä sen verran kuin tarvitsen ja panen loput takaisin pakastimeen. Maku on kuin suoraan puskasta ottaisin! basilikankin kirjoitti:
Minä taas pakastan basilikan lehdet. Ensin huuhtelen, sitten kuivattelen enimmät vedet ison pyyheliinan avulla. Sullon lehdet lasipurkkiin, jossa on kumitiiviste ja ns. patenttikorkki. (Huom! Ei juoksevaa vettä purkkiin!) Basilikan aromi on niin voimakas, että se tunkee läpi muovisista pakasterasioista ja aromatisoi myös samassa pakastimessa olevat jäätelöt ym.
Talvella sitten otan purkin pakkasesta, raaputtelen jäätynyttä basilikaa veitsen kärjellä sen verran kuin tarvitsen ja panen loput takaisin pakastimeen. Maku on kuin suoraan puskasta ottaisin!Hyvä idea! Itse vain olen aina kuullut, että basilika pitäisi kuivata, mutta ilmeisesti tämä tieto ei ole paikkansa pitävää.
- perinnetietoutta
minä jätän ne kastelematta
kuivuvat varmasti näissä auringonpaisteissa - kemin tyty
jokaiseen väliin, sitten pakastus rasiaan ja pakastin tillin. On kuin tuoretta kun talvella ottaa lohisoppaan. Tulee sopiva annos aina kun ottaa 1 paperin kerrallaan.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Ikävöin sinua kokoyön!
En halua odottaa, että voisin näyttää sinulle kuinka paljon rakastan sinua. Toivon, että uskot, että olen varsin hullun694929KALAJOEN UIMAVALVONTA
https://www.kalajokiseutu.fi/artikkeli/ei-tulisi-mieleenkaan-jattaa-pienta-yksinaan-hiekkasarkkien-valvomattomalla-uimar1923860- 1913659
Kadonnut poika hukkunut lietteeseen mitä kalajoella nyt on?
Jätelautta ajautunut merelle ja lapsi uponnut jätelautan alle?783299Jos sinä olisit pyrkimässä elämääni takaisin
Arvelisin sen johtuvan siitä, että olisit taas polttanut jonkun sillan takanasi. Ei taida löytyä enää kyliltä naista, jo502989- 252004
- 241981
- 1871857
- 301706
HULLU MERSU KUSKI LIIKKEELLÄ
Onko kukkaan pannu merkille shamppanjan väristä w211 mersua josta puuttuu taka puskuri, ajelee hirveitä nopeuksia keskus981406