Automatka - Missä kannattaa käydä?

Reissarit

Olemme lähdössä automatkalle Eurooppaan. Ajanpuutteen vuoksi ei ole aikaa tutkia missä kannattaa käydä ja ensikertalaisina kaipaisimme apua. Alustava reittisuunnitelma on Ruotsi-Tanska-Saksa-Hollanti-Belgia-Ranska-Sveitsi-Saksa-Tsekki-Puola-Liettua-Latvia-Viro.

Reitti tulee vielä varmasti muuttumaan ja olisi nyt kiva kuulla kaupungeista ja paikoista joissa kannattaa käydä ja niistä joihin ei kannata mennä. Samoin hyvistä/edullisista hostelleista ja leirintäalueista yms. käytännön jutuista.

Kannattaako hostellit varata jo ennen lähtöä netin kautta vai voiko luottaa siihen että vielä paikan päältä irtoaa yösija?

Onko jotain mitä pitää tai olisi hyvä ottaa huomioon? Ainakin siltamaksuja tulee ruotsin ja tanskan välillä...

Olemme todella kiitollisia kaikista vastauksista!

6

1624

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Niko

      Kuinka paljon olette varanneet matkaan aikaa?

      • Reissarit

        Eli noin 10 päivää aikaa mutta periaatteessa ei mitään kiirettä takas ennen kun rahat loppuu...tiedosssa on ettei tota reittiä tossa ajassa varmasti käydä läpi mutta noi onkin vain mahdollisia paikkoja missä voidaan käydä ja osa varmasti skipataan


      • Ready2
        Reissarit kirjoitti:

        Eli noin 10 päivää aikaa mutta periaatteessa ei mitään kiirettä takas ennen kun rahat loppuu...tiedosssa on ettei tota reittiä tossa ajassa varmasti käydä läpi mutta noi onkin vain mahdollisia paikkoja missä voidaan käydä ja osa varmasti skipataan

        Eihän kymmenessä päivässä kierrä kuin Itämeren... Kiire tulee. Itsellä meni 3 viikkoa kun kierreltiin Sveitsiä ja Alppeja tarkemmin ja palattiin Belgian ja Hollannin kautta takaisin ja Rostockista lautalla Suomeen (mennessä Ruotsin ja Tanskan kautta ajaen). Tällä hetkellä myös Via Baltica on suurelta osalta tietyömaana ja joutuu kiertämään pikkuteitä joten siihenkin aikaa tuhrautuu. Kannattaisi ainakin toiseen suuntaan mennä laivalla Suomi-Saksa väli jos aika on noin rajallinen.


    • Nipsutin

      Jos aika on noin tiukalla niin kannattaa harkita laivamatkaa suoraan Saksaan. Itse huomasimme että sillä tavalla säästyy aikaa, ja ei se niin kauheasti kalliimmaksi tullut.

      Suosittelen esim. Bratislavaa. Alpeilla Itävallassa tai Sveitsissä on myös mukava ajella. Kroatia oli upea paikka, mutta sinne ette 10 päivässä ehdi.

      Itse olimme kesä-heinäkuun vaihteessa joten majoitus löytyi helposti. Jos olette heinä-elokuussa lähdössä niin saattaa olla hankalampaa

    • Euroopassa kulkenut

      Tuntuu melko hurjalta tahdilta puoli Eurooppaa kymmenessä päivässä;-)

      Voisi olla hyvä idea käyttää vaikka pelkästään Saksaan tuo aika, esim. laivalla Ruotsiin -> Tanska -> Saksa -> Puola -> Via Baltica kotiin. Eli menomatka Saksaan asti suoraa ajamista, Saksassa paikkoja vaihdellen muutama yö, ja siitä kohti Via Balticaa.

      Kun kyseessä on näin lyhyt aika, ei esim. Ranskaa kannata ajatella, kovin pitkälle rajan tuolle puolen ei ennätä, kun on jo aika lähteä kotimatkalle. Saksassa on todella paljon nähtävää, ja kun tuota ajomatkaa on jo pelkästään siirtymisissä, menee matka tilkkutäkiksi ja tylsäksi autossa istumiseksi.

      On hyvä muistaa, ettei moottoritien varrella yleensä ole mitään näkemistä...

      Ehdottaisin reittiä Ruotsi-Tanska (Kööpenhamina)1 pv- Lyypekki (kaunis vanha hansakaupunki)1-2 pv aluetta kierrellen - Berliinin seutu 3 pv - Puola 1 pv - kotiin. ( matkayöt)

      Variaatioita tuohon löytyy, mutta tuskin kovinkaan siitä kauemmas kannattaa lähteä. Poikkeuksena tietenkin, jos lennätte esim. Saksaan, ja siellä autonvuokraus ja lento kotiin!

      • Euroopassa kulkenut

        Jos meno Ruotsin kautta -> ajatte suoraan Saksaan, jossa yöpyminen. Sieltä Hollanti tai Belgia, jokin kaupunki esim. Gent, jossa (1-2 yötä), sieltä ajo Ranskaan esim. Amiens (2 yötä), Reims (1 yö), jossain Ranskan maaseudulla (1 yö), kohti Saksaa (yö), Puola -> Via Baltica.

        Jos 10 pv ei ole ihan ehdoton (äskeinenkin mennee yli), voi tuossa Ranskan-Saksan vaiheilla hillitä vielä pariksi päiväksi, esim. yöpymällä edullisissa, mutta ah niin persoonattomissa Formule1-hotelleissa tms. tai hostelleissa.

        Ja mikäli teltta on mukana ja lomaa riittää, voi helposti reissua venyttää, sillä esim. Ranskassa leirintäalueet ovat pääsääntöisesti hyvin viihtyisiä ja mukavia!

        Miltäs nämä ehdotukset kuulostavat...?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      140
      4295
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      125
      1681
    3. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1497
    4. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1422
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1304
    6. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      51
      1207
    7. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1141
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1126
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1091
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      66
      1083
    Aihe