Aihe

fil yo?

Nimetön

mitä, missä ja kuinka kauan pitää opiskella, että on fil yo? tuollanen kumma lyhenneyhdistelmä(tai mikälie) on tullu nyt muutaman kerran vastaan. uskoisin, että joku tämänkin asian osaa mulle kertoo;)

14

1620

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • siust tulee

   ku meet yliopistoo opiskelemaa tiettyjä aloja, esim käyttäytymistieteellisee puhetieteitä tai humanistisee tiedekuntaa. sit siust tulee fil.kandidaatti, ku sie oot ensi ollu filosofian ylioppilas, sitte ku oot opiskellu sen 5-6 vuotta nii valmistut toivon mukaa sitte fil.maist. eli filosofian maisteriks.. näin se menee.

   • Nimetön

    vaikka mun serkku, joka on opiskellu 2 vuotta humanistisessa historiaa, vai!?


   • Juba-
    Nimetön kirjoitti:

    vaikka mun serkku, joka on opiskellu 2 vuotta humanistisessa historiaa, vai!?

    http://fi.wikipedia.org/wiki/Fil._yo.

    Filosofian ylioppilas lienee perua niiltä ajoilta, kun Helsingin yliopistossa vielä oli filosofinen tiedekunta. Titteli siis tarkoittaa ko. tiedekunnan (nyttemmin jakautunut useiksi tiedekunniksi) opiskelijaa. Vaikka sun serkku siis.


   • ...
    Nimetön kirjoitti:

    vaikka mun serkku, joka on opiskellu 2 vuotta humanistisessa historiaa, vai!?

    Itse opiskelen humanistisessa tiedekunnassa ja olen siis filosofian ylioppilas. Kun jouluna saan opintoni päätökseen, minusta tulee filosofian maisteri. Eli jos serkkusi opiskelee hum tdk:ssa, hän on myös fil yo. Mahdollisesti hän valmistuu ensin humanististen tieteiden kandidaatiksi, lyhenne HuK (huom, ei filosofian kandidaatti) ja sen jälkeen vielä filosofian maisteriksi, lyhenne FM


  • Nimetön

   no siinähän se tärkin tulikin, eli siis kiitoksia kaikille, eiköhän tämä selvinny;)

  • tarkennus

   Oletetaan, että olet tämän kevään pääsykokeen myötä päässyt opiskelemaan vaikka saksan kieltä humanistiseen tiedekuntaan. Sinä päivänä, jona opiskelusi alkaa (vaikka 28.8.), "valmistut" filosofian ylioppilaaksi, fil. yo.:ksi.
   Ylioppilas siis tarkoittaa opiskelijaa (fil. yo. = hum. tdk.:n opiskelija).
   Vrt. mm. ruotsin kielen sana "student", joka suomentuu sekä ylioppilaana että opiskelijana.

   • kaverini pääsi

    kasvatustieteiden tiedekuntaan opiskelemaan kotitalousopettajaksi, pääaineena kotitaloustiede. Onko hän kasvatustieteiden yo vai kotitaloustieteen yo ja mistä lähtien? Hän otti opiskelupaikan vastaan, mutta aloittaa opinnot vasta vuoden kuluttua. Mikä "titteli" hänellä on?


   • Late_

    Sellaista vaan, etta filosofian ylioppilaaksi (tai kauppatiet.yo tai tekn.yo. tai valtiot.yo jne.) EI VALMISTUTA, vaan pikemminkin "tullaan".

    Opiskelupaikan vastaanotettuasi sinusta tulee filosofian ylioppilas.


  • bubutsi

   on yhtä kuin opiskelija esim. humanistisessa ja myös matemaattis-luonnontieteellisesstä tiedekunnassa... jonain kauniina päivänä heistä tulee FM kun saavat paperinsa ulos =) (itsekin sitä päivää odotan...)

   • Juba-

    Ja jatketaanpa oppilaista maistereihin: Filosofian maisteri suositellaan yleensä lyhynnettävän muotoon 'fil. maist.', joka sisältää enemmän informaatiota kuin 'FM'. 'FM' on tarkoitettu (vain) matrikkelilyhenteeksi. Siitä huolimatta - tai ehkä juuri siitä syystä - että näin suositellaan tehtävän, ei juuri kukaan tee näin.


  • Anonyymi

   Miksiköhän itseäni kutsuisin (kenties kotitaloustieteen liikemies)? En ole käynyt lukiota loppuun, mutta liikemiehen lakki on ja kenties käyn digi- ja somemarkkinointiyrittäjän ammattitutkinnon, ja olen siis käynyt kotitaloustieteen osia avoimessa yliopistossa (myös maidon vaahdotus kurssi ja drinkkikurssi käyty).

  • Anonyymi

   Oon tosin miettinyt kotitalousakatemia merkonomiksi itseni nimittämistä ja ammattitutkinnon kjäytyä pitäisi sanoa erikseen vielä digo- ja somemarkkinointi yrittäjä jos saan kyseisen ammattitutkinnon käytyä?

  • Anonyymi

   No kokki (osatutkinto) on, otin juuri selvää asiasta.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa Torpan raskausuutisesta...

   Maisa Torppa ilmoitti olevansa raskaana. Yksi asia ihmetyttää ja on ihmetyttänyt aikaisemminkin: Maisa Torpan Instagramissa tykkääjissä/kommentoijiss
   Kotimaiset julkkisjuorut
   221
   14554
  2. Stefun Sofialle tarjoamat luxuskyydit maksamatta, velkaa niistä jo yli 17 000 euroa.

   Seiskan mukaan limusiinikyyteihin erikoistunut yritys hakee Stefun yritykseltä oikeusteitse yli 17 000 € maksamattomista kyydeistä. Useat ajoista ova
   Kotimaiset julkkisjuorut
   234
   3909
  3. Maisa otti raskauskirtin esille

   Viimeinen oljenkorsi.... Miten "yllättävää".. .. :D
   Kotimaiset julkkisjuorut
   151
   2399