KARHU NAAPURISSA, MITÄ TEHDÄ?

Pyssymies

Asun yksin kapean peltoaukean reunassa olevassa talossa. Ongelmana on iso uroskarhu joka käyttää talostani noin 80m:n etäisyydellä alkavaa tiheää lehtipuumetsää päivämakuupaikkanaan.
Ensimmäinen havainto oli juhannuksen alusviikon maanantaina, jolloin naapurini huomasi lenkillä ollessaan karhun jäljet pehmeässä ja kuraisessa viljelystien kohdassa, jäljet johtivat kyseiseen tiheikköön. Takatassun jälki 25cm ja etutassun leveys 18cm, eli varsin kookkaasta uroksesta oli kysymys.
Olin kyllä ihmetellyt jo koko kevään lintujen (kuovien ja pääskysten) usein toistuvia hälytysääniä ja jälkien löydyttyä sekin asia selvisi. Kuovin ja pääskysten hätähuudot kiinnittivät huomioni vähän yli 2 viikkoa sitten keskiviikkoaamuna klo 8 aikaan ja näin itse karhun livenä kävelemässä kohti samaa metsikköä.
Eräs norjan harmaan omistaja tuli iltapäivällä 3 aikaan käymään ja kävimme koiran kanssa jäljillä jotka näkyivät taittuneena kasvillisuutena ja metsässä painumina. Koira ei kuitenkaan alkanut vetää sillä hajujälki oli kuumudessa ja kuivuudessa jo kerennyt haihtua.
Emme edenneet syvemmälle metsään, koska meillä ei ollut aseita mukana.
Iltaisin kello yhdentoista aikaan karhu lähtee aina liikkeelle ja kuovit seuraavat sen kulkua metsikössä kokoajan ja äänistä tiesin minnepäin karhu kulloinkin suunnistaa.
Päivisin kun leikkaan esim ruohikkoa tai teen muuta melua aiheuttavaa työtä karhu tulee haistamaan tuulen alapuolelle saadakseen vainun. Olen kuullut sen viheltävän vainua hakiessaan, eikä se säästele vihellystään kun sille päälle sattuu, usein kuitenkin vain yksi vihellys.
Olen tehnyt ilmoituksen poliisille ja ne kävivät runsas viikko sitten, mutta kaatosateesta johtuen emme menneet metsikköön. He lupasivat kuitenkin käydä siellä tutkimassa parin kolmen päivän kuluttua. Poliiseja ei kuitenkaan kuulunut ja sain erään kaverin houkuteltua mukaan ja kävimme eilen tarkistamassa paikan.
Päätimme edetä varoen koska emme tienneet olisiko karhulla haaska jota se ehkä puolustaisi. Kun olimme kävelleet kiväärit kainalossa metsän reunaa noin 50m kuului metsästä rytinää kun jokin ryntäsi pakoon, menimme metsään ja löysimme tuoreet pakojäljet ja karhulla näytti olleen kiire eikä se kerennyt riskuja ja oksia väistelemään. Päivämakuupaikka oli noin 150m talostani ja noin 10m pellon reunasta.
Metsässä olevista jäljistä oli suoranaista runsauden pulaa ja löysimme jopa hieman kuluneita polkujakin.
Tänään se kuitenkin kuuluu vihellyksistä päätellen palaavan päivämakuupaikkaansa.
Ko. karhu tuntuu vähät välittävän ihmisen ja asutuksen meluista ja hajuista.
Mikä neuvoksi? kuinka sen saisi karkotettua?
Tiedän nyt myös sen talvipesän sijainnin...

18

2509

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Järjenkäyttöä

      ennen kuin alat sitä ampumaan. Ajatellaanpa että vain haavoitat karhua ja sama haavakkokarhu tappaa sen jälkeen jossain ihmisen, ei ole varmaan sen jälkeen kovin hyvä mieli, kun olet ollut aiheuttamassa tämän ihmisen kuoleman.

      Järjen käyttöä soisi kaikille salakaatoja haaveileville Davy Croketeille. Ota poliisin uudestaan yhteyttä, se on se paras ja turvallisin ratkaisu.

    • auttaa varmasti

      Kipase kaupassa ja osta kiikarit.Ja osta vielä pilli niin voit vihellellä sille takaisin.

    • k.a.a.t.a.j.a

      metsämiehenä tekisin seuraavasti: jos karhu sinua häiritsee, niin yrität vain saada haltuusi kaatoluvan ja kaadat sen karhun. ei välttämättä onnistu, mutta kannattaa ainakin yrittää. mikä sen jännempää kuin karhupassi!!! ja liha on erinomaista!!

    • Käy ostamassa 250 haulikon savikiekkopaukkua ja tarpeellinen määrä savikiekkoja. Pidät kavereiden kanssa joka päivä kunnon kiekkosulkeiset pellolla, niin jo luulisi karhun etsivän leppoisamman lepopaikan.

      Jos otso palaa, niin sama homma uusiksi. Samalla tulee harjoiteltua syksyn jahteja varten.

      • eija piekkari

        minun mielestä sinun pitää vain antaa sen olla rauhassa eikä varsinkaan ampua sitä jos haluat se pois niin kannattaa mieluummin nukuttaa ja sitten kuskata johonkin kauvas. mutta ampua karhua et saa minä en tykkää että karhuja ammutaan minä nimittäin tykkään kaikista eläimistä.

        T:saija


      • t.a.v.i
        eija piekkari kirjoitti:

        minun mielestä sinun pitää vain antaa sen olla rauhassa eikä varsinkaan ampua sitä jos haluat se pois niin kannattaa mieluummin nukuttaa ja sitten kuskata johonkin kauvas. mutta ampua karhua et saa minä en tykkää että karhuja ammutaan minä nimittäin tykkään kaikista eläimistä.

        T:saija

        se hän ei ole sinusta kiinni saija.
        metsästys on harrastys ja jotkut voivat elää sen varassa.

        jos olisin samassa tilanteessa että karhu tallustelee lähistöllä (niinkun on tapahtunutkin)
        pyysin silloinkin lähimmän hirviporukan auttamaan,koska minä en ammu karhuja tai hirviä.joten poliisille tieto tai hirviporukalle!


    • dödö

      Ammu se tai suihkuta pari purkkia dödöä kyseiseen metsään vähän joka puolelle. Toinen noista tehoaa varmasti,siitä voin myöntää takuun.

    • super hunter

      hajota talvipesä ja aitaa pelto

    • tiina98

      Mee ite makoomaan siihen karhun paikalle. Ja laita sen talvipesään lämmitys niin voit pitää sitä talvella erämökkinä :)

      Vitsi vitsinä. Meilläkin pyörii karhu 200m päästä talosta. Oli hirvihaaskakin lähellä. Riistanhoitoyhdistyksestä sanottiin jotta pitää välttää metsässä liikkumista. Höh, eli suomeks ois pitänyt istua kotona kunnes karhu häviää haaskalta... No enpä istunut...

    • Topias

      Mene suihkuun ja vaihda kalsarit. Se kato luulee, että jossakin on hirvenraato ja sen takia se etsii sinua kun on koko ajan haju nokassa.

    • skäribo

      edes tajuta miten hauskoja nämä teidän aloituksenne ovat? Otsikko; "Karhu naapurissa - mitä tehdä?" Kirjoittaja "Pyssymies".

      No voi herran pieksut, eikö tuo jo kerro, mitä aiot tehdä? Jos olet niin kova jätkä, niin miksi tarvitset yleisön hyväksyntää aikeillesi? Tarinasi on liikuttava, mutta päämääräsi myös aikasen selvä.

      Pum pum ja sinä vastaat lopusta. Yksinkertaista.

    • metsastaja

      Kannattaa herätä unesta todellisuuteen!
      Tuon kokoinen uroskarhu 18cm(300kg ) EI TAATUSTI elele jatkuvasi siinä metsikössä talon vieressä. Saattaa kerran pari kesässä kulkea siitä kautta, muttei asu siellä. Tuommosen karhun reviiri on vähintään 200km kanttiinsa. Taijat tosiaan uskoa satuja tai sitten asut Korkeasaaressa, karhu aitauksen vieressä. Siellä kyllä talvipesä on tiedossa...

    • muualle

      ...jos noin häiritsee niin pakkaa kamat ja muuta pois, mitäs siinä ihmettelet!

    • asia

      on siinä mielessä mallillaan, että karhu pakenee metsä paukkuen, jos sitä lähestytään. Siis se on halukas rauhanomaiseen yhteiseloon.

      Hän asuu kotonaan ja sinä asut kodissasi. Karhu haistelee tuulia ja viheltelee mennessäään. Sinä leikkailet ruohoa ja hyräilet omiasi.

      Jos karhu herra jättää sinut rauhaan, niin miksi et tekisi samoin. Liian tuttavalliseksi ei tietenkään sovi käydä, ei puolin, ei toisin.

      Jos oikeasti pelkäät (olkoon pelko realistinen tai ei, mutta pelko on aina todellista), niin sitten on jomman kumman muutettava. Tässä tapauksessa karhulta puuttuu tontti ja torppa kauppakirjoineen, joten vuokralaisena saanee häädön. Toivottavasti kuitenkin ihan virallista ja väkivallatonta kautta.

      • kun mikä

        pyydä elävänä ansaan ja vie helsingin kupeelle. Lisäksi voit seurata sen liikkeitä lehdistä ja kehua naapureille että tuo on se meidän kylän otso... ja aktivistitkin on vähän aikaa hiljaa.


      • maalainen31

        Ja minkähän takia pääskyset hälyttää karhua?


    • karhut on söpöjä

      kouluta se ja tee siitä lemmikki se on todella hyvä kaveri se ei jätä sua koskaan:)

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6519
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      27
      4203
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      270
      2607
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2030
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1548
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1397
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1107
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1101
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1046
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1031
    Aihe