Mahtaisko joku tietää, että mitä maksaa 50 votta vanha viulu? Taka osassa on pieni halkeama ja viulu on varmaankin suomalainen.
Viulun hinta??
10
2281
Vastaukset
- *tietämätön*
siis 50 vuotta ei votta...
- viu-listi
no vaikea on ainoastaan noiden tuntomerkkejen avulla sanoa mitään..viulun arvo voi vaihdella muutamasta kympistä pariin tuhanteen...tosin halkeamien korjaaminen maksaa jonkun verran...onko viulussa tekijän merkintää...kunto? naarmuja yms.?jousi, kotelo?
noin vähillä tuntomerkiellä ei viulun hintaa sanota...vie jollekkin paikalliselle musikkikaupalle tai viulunrakentajalle.- *tietämätön*
Siinä ei oo koteloo ja se jousi on aika heikon näkönen. Siinä ei oo mitää naarmuja. Eikä kyllä luekkaan mitään...
- viulisti
*tietämätön* kirjoitti:
Siinä ei oo koteloo ja se jousi on aika heikon näkönen. Siinä ei oo mitää naarmuja. Eikä kyllä luekkaan mitään...
että hinta jää siihen korkeintaan pariin sataan....mutta suosittelen sen viemistä jollekkin ammatti-ihmiselle paikkakunnallasi! =)
- *tietämätön*
viulisti kirjoitti:
että hinta jää siihen korkeintaan pariin sataan....mutta suosittelen sen viemistä jollekkin ammatti-ihmiselle paikkakunnallasi! =)
Kiitti vinkistä, teenpä niin! =)
- asdqwertyu
*tietämätön* kirjoitti:
Kiitti vinkistä, teenpä niin! =)
Tiedättekö mitä maksaa normaali viulu? Siis hintahaarukka...
- nannannaamammammaa
Määrittelehän ensin normaali :) Halvan (ei niin hyvän) viulun aloittelijalle saa jo noin 300 eurolla, hieman parempia 500-1000 eurolla ja ammattilaisten viulut ovat varmaan 2000 eurosta reilusti ylöspäin.
- sepeteus52
onkokellään käsitystä minkä arvoineen onviulu joka on vuodelta 1951
- aaron viilman
Kai siitä joku jätemaksu menee
- älä pidätä hengityst
Ikävä kyllä ammattilaisviulut on ihan kymppitonneissa. Pari tonnia voi varautua maksamaan kohtuullisesta harrastajaviulusta. Jousen hinta tietty samaa luokkaa. Taloudessa asuu yksi orkesterimuusikko, sillä on kymppitonnin jousi ja parinkympin viulu eikä ne vielä mitenkään "täydellisiä" ole vaan pikemminkin tyydyttävä kompromissi.
Halvat tehdasviulut ovat sen parisataa, mutta jos ei niissä ole nätti ääni ne jäävät kyllä seinäkoristeiksi. Ne eivät kiinnosta ketään. 50-luvun viulut eivät usein olleet tehdastekoisia mutta kylläkin usein itsetehtyjä tai kylän puusepän vapaa-aikanaan vuolemia. Olen törmännyt väärin lakattuihin (lakka hilseilee pois) ja myös sellaisiin, jossa kaula on liian paksu/ohut, tai väärän pituinen, niin että soittimen mensuuriin joutuu vähän tottumaan. Tällaisia kyläsepän kyhäämiä ja ullakolle unohdettuja on kohtuu paljon. Jos soitin on jonkun "oikean" soitinrakentajan tekemä, se vaatii silti korjauksen ja sisään soittamisen ennenkuin se paljastaa taitonsa. Voi olla että ellei viulu ole kenenkään tunnetun rakentajan tekemä, se on arvoton. Viulun valmistaja saattaa selvitä ns. pohjasetelistä: Valaise pöytä/taskulampulla toisesta f-aukosta sisään ja kurkista toisesta. Pohjasetelissä saattaa lukea jonkun nimi. Jos siinä lukee stradivarin tai guarnerin tjsp nimi, se tuskin tarkoittaa sitä että soitin on aito stradi/guarneri, vaan että soitin on näiden soittimien mallin mukaan (ja mahdollisesti halpa) tehdassoitin. On Suomessa toki pari "aitoakin" ja joku niistä jopa kateissa, mutta tuskin kenenkään vintillä.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 396875
- 323878
- 453260
- 342834
- 162652
- 372218
- 162176
- 342040
Voi ei! Jari Sillanpää heitti keikan Helsingissä - Hämmästyttävä hetki lavalla...
Ex-tangokuningas on parhaillaan konserttikiertueella. Hän esiintyi Savoy teatterissa äitienpäivänä. Sillanpää jakoi kons482017- 341910