Arava ja hiukset

Kitta

Minulla on nivelprosi ja olen syönyt Aravaa nyt 6kk.Hiukseni ohenevat ja lähtevät.Päälaella jo paistaa päänähka.Onko kellään samanlaista kokemusta?Miten hiusten lähdön saa loppumaan? Onko muuta vaihtoehtoa kuin lääkkeen vaihto?Lääkäri sanoi että ei ole muuta lääkettä,joka sopisi minulle.Olen syönyt Oxiklorinia,Ridaudaa ja Trexania,näistä kaikista tuli nokkosrokkoa.
Mitä te muut syötte samaan sairauteen?

12

3849

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • annifanni

      Kun ei ole kukaan vastannut ajatteli muutaman sanan pistää.Soin itse joku vuosi sitte aravaa mutta se jouduttiin lopettamaan kun ei sopinut.Lopettamisen jälkeen minulta lähti tukkaa paljon.Totesin se aravan syyksi.Mutta eipä siihen taida mitään konsteja olla mikä auttaisi.Tukkani tuli kyllä takaisin.

      • Kitta

        Olinkin jo pettynyt, kun kukaan ei vastaa.Olen kahden vaiheilla mitä tekisin...lääke tuntuu tehoavan, mutta myös päänahka paistaa pahasti.
        Ajattelin kokeilla jotain luontaiskaupan rohtoa,
        näkee sitten onko niistä mitään apua.
        Kiitos sinulle ja hyvää kesän jatkoa!


    • Leenu

      Olen käyttänyt Aravaa jo kolme vuotta nivelreumaan ja minullakin alkoi hiukset lähtemään, välillä hiuksista oli jäljellä enää noin kolmasosa. Tällä keskustelupalstallakin yritin neuvoa kysellä, mikä siihen auttaisi, mutta muuta ohjetta en saanut kuin lääkkeen vaihto. Trexan, Oxiklorin, kultapiikit ym on kokeiltu ja tähän mennessä Arava on ollut ainoa, josta ei ole tullut pahoja sivuvaikutuksia ja niveletkin pysyneet suht hyvässä kunnossa, joten lääkkeen vaihtaminenkaan ei tuntunut järkevältä. Lääkärin kommentti asiaan oli, että peruukit on keksitty...
      Minulla ainakin toistaiseksi on alkaneet taas hiukset kasvamaan normaalisti, en tiedä onko sitten elimistö tottunut kyseiseen lääkkeeseen vai vaikuttaako shampoo, jota olen nyt käyttänyt kohta puoli vuotta. Silikonittomia shampoita kuitenkin suosittelen kokeilemaan, sillä silikoni ainakin voi pahentaa hiusten irtoamista...

      • Kitta

        Löysinhän vihdoin samaa kokeneen.Ihmettelin, että eikö muille ole tullut mitään ongelmia hiuksien kanssa.Sinulla on ollut sitten samoja ongelmia noiden lääkeiden sopivuuden kanssa.Arava on minullekin sopinut parhaiten.Nyt vaan on alkanut ilmentyä pyörtyilyä,tänä aikana verenpaine laskee alas,syke korkea, ja vaikea hengittää.Saas nähdä mitä nyt kokeillaan...välillä tuntuu, että olisi parempi heittää nuo lääkkeet kokonaan pois.Mutta sitten todennäköisesti parin kk:n jälkeen oltaisiin tosi pahassa jamassa.
        Hyvää jatkoa sinulle!


    • elokuu 55

      Aravasta, samat kokemukset kuin Kitalla, lopetin
      n. kuukauden syönnin jälkeen, sain myös sivutuotteena kauheat painajaiset ja aikaiset aamuheräämiset, nyt yli vuoden jälkeen hieman
      unenlaatu parantunut ja hiukset kasvavat uudelleen.
      Söin myös trexania, joka ei myöskään sopinut.
      Syön nyt salazopyriniä, josta ei myöskään apua.
      Oma apu paras apu, yritän liikkua ja syödä treveellisesti.

      • ...

        Voitteko vielä kertoa miksei Trexan sopinut? Oliko sillä jotain sivuvaikutuksia, ja millaisia?


      • Kitta
        ... kirjoitti:

        Voitteko vielä kertoa miksei Trexan sopinut? Oliko sillä jotain sivuvaikutuksia, ja millaisia?

        Minulla oli Trexanista sivuvaikutuksena keskushermoston oireita ja masennusta.Pää koppa oli aina tyhjä, ei tajunnut oikein mitä ympärillä tapahtui sekä olin itkuinen ja masentunut.Kun lääkkeeni vaihdettiin Aravaan, tuntui elämä taas maistuvan ja parhaiten on lievittänytkin kipua.Ainut aravan haittapuoli on että hiukset lähtee.Toivotaan että lähtö tasaantuisi lääkkeeseen sopeutumisen myötä.


      • Elokuu 55
        ... kirjoitti:

        Voitteko vielä kertoa miksei Trexan sopinut? Oliko sillä jotain sivuvaikutuksia, ja millaisia?

        Trexanin sivuvaikutuksia; iho kuivui; varsinkin selästä, unihäiriöt (aamuheräämiset, painajaiset, jatkunut nyt yli vuoden), ruokahalottumuus, masennusjaksot, korvien tinnitys ja ripulointi. Ainakin nämä aluksi tuli mieleen. Olen kokeillut salazopyriniä, trexania, aravaa ja taas salazopyriniä, josta ei myöskään apua.
        En tiedä mitä tekisin, lääkäreiltä en saa apua,
        pitäiskö muuttaa Ruotsiin, siellä ainakin potilaita (=asiakkaita) hoidetaan ja tutkitaan, jolloin saadaan selvä diagnoosi. Siskollakin on 8 vkon kuntohoitajaksoja kahdesti vuodessa. Suyomessa pääsee pärstän mukaan ehkä kerran kolmessa vuodessa vkon kuntoutukseen.


      • Anonyymi
        Kitta kirjoitti:

        Minulla oli Trexanista sivuvaikutuksena keskushermoston oireita ja masennusta.Pää koppa oli aina tyhjä, ei tajunnut oikein mitä ympärillä tapahtui sekä olin itkuinen ja masentunut.Kun lääkkeeni vaihdettiin Aravaan, tuntui elämä taas maistuvan ja parhaiten on lievittänytkin kipua.Ainut aravan haittapuoli on että hiukset lähtee.Toivotaan että lähtö tasaantuisi lääkkeeseen sopeutumisen myötä.

        Hei
        Miten on aravan kanssa tuo hiustenlähtö, onko tasaantunut? Entä onko kasvanut takaisi?
        Vieläkö käytät Aravaa?
        Itse olen nyt käyttänyt aravaa 5 kuukautta ja hiukset lähtee. Nyt annostus puolitettiin, mutta vaikutus ei vielä ainakaan näy. Nyt mietin lähinnä yöt, että jätänkö koko lääkkeen pois. On kyllä auttanut mahtavasti nivelpsoriini. Mutta hiusten lähtö stressaa todella pahasti, ei edesauta psorissa.
        Toivottavasti joku vastaisi, terkuin epätoivoinen Jonna


    • Anonyymi

      Mulla ollu arava nivelreumaan nyt n. 2v alussa n. 8kk hiukset olen mutta takas on tullu ja ihan paksut kin nyt. Jos lääkettä Vaihda niin suosittelen biologista itsellä on mutta reumaan ja toimii👍 Itellä biologisen toimii embrel ja hyvä on harmi vaan ku maksaa niin paljon.

    • Anonyymi

      Minulla on nivelreuma olen monta vuotta syönyt Arava lääkettä. Nyt on alkanut hiukset ohentumaan päälaelta, hiukset on lähtenyt aika paljon. Ja edestä hiukset lähtenyt.

    • Anonyymi

      Arava oli minulla käytössä nivelreuman hoitoon n. 6kk ajan. Oireisiin auttoi, mutta 5kk kohdalla alkoi raju hiustenlähtö. Hiuksista lähti n. kaksi kolmasosaa. Lääkkeen puoliintumisaika on pitkä ja lääke varastoituu elimistöön pitkäksi aikaa. Onneksi n. kuukauden kuluessa hiusten lähtö väheni merkittävästi. Nyt käytössä biologinen lääke Benepali, joka toimii, eikä pistämisen yhteydessä esiintyvän kirvelyn lisäksi muita haittavaikutuksia 🤞🏽 Ainakaan vielä..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      33
      1412
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1301
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1214
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      4
      1212
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1196
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1193
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1188
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1164
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1150
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe