kuolema ja eturauhassyöpä

viljo s

Jos eturauhassyöpä etenee, ja potilas menee huonoon kuntoon, niin mitä alkaa tapahtua
ennen kuolemaa?
Loppuuko virtsan tulo? Eikö potilas kykene
syömään? Tuleeko kovia kipuja? Mihin?
Leviääkö syöpä muihin sisäelimiin? Mitä sitten tapahtuu?

18

11249

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tapahdu.

      Mitään ei välttämättä tapahdu. Elämää voi elää kuin ennekin. Liitännäishoidoilla voi elää vaikka 20-30 vuotta ihan hyvää elämää. Jos tulee kipuja, niihin on hyvät lääkkeet tarvittaessa ja taas voi olla kuin ennenkin.

      Syöpä on usein krooninen sairaus joka ei tapa heti eikä ensi vuonnakaan, vaikka ei paranekaan. Kaverini oli vielä viime perjantaina kovasti lähdössä autotallille korjaamaan autoaan. Hän kuoli viime yönä mahasyöpään. Lähti tuli nopeasti ja kivuttomasti. Viimeiseen asti säilyi toimintakyky ja elämänhalu. Syöpä ei saa olla kuolemantuomio. Niin kauan kuin elää ei ole vielä kuollut, ja elämästä pitää ottaa kaikki irti.

      Joku innostuu hengellisistä asioista, toinen keskittyy lastenlapsiinsa, mutta elämä jatkuu. Vaikka ei olisikaan syöpää, täällä jokainen elää vain toistaiseksi. Kukaan ei ole vielä tänne jäänyt, kukin lähtee vuorollaan. Kukaan meistä ei voi ennustaa omaa lähtöään. Diagnoosista huolimatta elämä jatkuu.

      • viljo s

        Kiitokset rauhoittavasta vastauksesta.
        Vähän tuollaista olen itsekseni ajatellutkin.
        Asia tuli mieleen kun lehdissä kerrottiin
        Paavo Einiön kuolleen eturauhassyöpään.
        Miten hän siis kuoli? Kuinka kauan syövän
        leviäminen kesti? Näitä jäin miettimään.
        Tuskin hän siis eturauhasessa olleeseen syöpään kuoli,
        vaan sieltä eri puolille levinneeseen syöpään.

        Siitä tuleekin edelleen mieleen, että mitä jos
        eturauhasesta löydetty syöpä ei olekaan
        alkanut sieltä,
        vaan jostakin muualta, joka sitten
        on levinnyt eturauhaseen.
        Eturauhasestahan sitä on helpointa etsiä kun on tuo Psa- koe.

        Minun mielestä on kyseenalaista onko oireeton
        eturauhassyöpä sairaus ollenkaan.


    • ja kuolema

      Yksi ihminen sairasti eturauhassyöpää kymmenen vuotta ja viimeisin (kai myös viimeinen) vuosi oli kaikkein pahin. Jalat turposivat puunrungoiksi imunestekierron tukkiutuessa. Eivät ne jalat kipeitä olleet liikutella, hankalat vain.

      Eturauhassyöpä leviää mielellään luustoon. Selkärangassa saattaa olla etäpesäkkeitä, kuten myös muissakin luissa. Ne ovat murtumiin verrattavia ja niihin pystytään antamaan paikallisesti sädehoitoa.

      Muihinkin elimiin eturauhassyöpä saattaa levitä. Maksaan, keuhkoihin, aivoihin... jos aivoja joudutaan sädettämään etäpesäkkeiden vuoksi, potilaalla on suunnilleen puoli vuotta elinaikaa.

      • auttaa kipuihin

        hyvin. Myöskin luustoa voidaan vahvistaa lääkkeillä. Pitkään voi elää eturauhassyövän kanssa. Ehkä helpottaa tieto siitä, että käytännössä kaikilla 90-vuotiailla miehillä on eturauhassyöpä. Se vain ei tule esiin elämän aikana: ehtii kuolla muihin sairauksiin. Miehillä eturauhassyöpä on niin yleinen ja pitkäkestoinen hyvin hoidettuna että ehtii moneen kertaan kuolemaan muihin juttuihin.


    • kookoasi

      Eturauhassyövän viimeiset hetket ovat helvetillisen kivun kestämistä.Tiedän ,olen nähnyt.

    • Drtghjkc

      Alottajalla on ihan väärät tiedot eturauhassyövästä,.
      Nykyisin voidaan hoitaa eturauhassyöpää kokonaan. Kuolleisuus siihen on vain 3%. Suurin osa menehtyneistä on vanhuksia ja muuten heikkokuntoisia. Nykyisin hoitomenetelmiä on useita? Yksi on hormoonilääkitys. Jolla voidaan hoitaa hyvin syöpäpotilasta. Hormoonilääkityksellä mies ikäänkuin ruunataan! Eli kuohitaan. Lääketieteessä tälle lääkkeelle on annettu oma nimi. "Tyttöhormooni". Kun sen vaikutuksena on samallaiset vaihdevuodet, kuin naisilla on. Välillä on kuumia hetkiä ja kylmät hetket. Tällä hormooni hoidolla on tarkoitus tappaa kaikki testostereenit, eli mies hormoonit. Testostereneilla on nuorille miehille hyväksi, mutta iän myötä ne on ikäänkuin pensaa eturauhas syöpäsoluille. Jotka ovat täyttä ruokaa syövän puhjetessa. Yksistään tämä hormoonihoito ei ole! Tähän kuuluu stytostaatti hoito. Jossa suoneen annetaan suoraan stytostaatteja tuhotakseen kaikki syöpäpesäkkeet ja etäpesäkkeet. Nykyisin on kokeiluna Orionilla suun kautta laitettavia stytostaatteja, joka on uusi menetelmä. Se on kokeilujen aikana suomessa ja muualla maailmalla täydellisiä tuloksia. Lisäksi se on inhilmillisempi hoito, kuin suoneen suoraan, joka vetää potilaan heikkoon kuntoon väliaikaisesti. Eturauhas syöpä on miehillä salakavala. Sen vuoksi 50 vuotta täyttäneet miesten täytyy otattaa "psa" arvot, jonka pitää pyytää omasta tk:sta. Niitä ei oteta automaattisesti! Syöpää ei kannata pelätä. Koska se on nykyisin hoidettavissa ja saahaan tehokkailla hoidoilla täysin terveen paperit. Joka vain vaatii kovaa hoitoa ja myös omaa tahtoa siinä. Syöpähoidossa pitää aina muistaa kolme tärkeää ohjetta, jonka lääkäri ja hoitaja antaa. "Positiivinen asenne, täysin normaali elämäntapa ja elä kuuntele muiden lääkäreiden ja hoitajien ohjeita. Vain niiden jotka sinulla on? Eikä myös kenenkään muidenkaan antamia hoito ohjelmia!

      • prostata

        Ja vitut.Mulla on elinaikaa puoli vuotta.Ja tää paska oli vain levinnyt eturauhaskapselin ulkopuolelle.


      • Uus-syöpäläinen

        Näin mullekin lääkäri sanoi eilen TYKS:ssä kun totesi ja näytti kuvaa kuinka syöpä on levinnyt pitkin luustoa yläkropassa - jäsenissä ei.

        Kommenttisi vahvistaa olotilaani ja kuntoilu-liikunta-innostustani elämän iloista nauttien :) nykyään kun
        Pyöräily on intohimoni, valokuvaus innovaationi ja ooppera... sitä ei voita mikään! Sinfoniat ja piano- sekä viulukonsertot pääsee kyll lähelle nekin :)


      • Anonyymi

        Eturauhassyöpään kuolee myös nuoria ja hyväkuntoisia ihmisiä, joilla on vaan maailman paskin tuuri. Positiivisella asenteella tai omalla tahdolla ei ole mitään tekemistä sen kanssa kuka syövästä selviää ja kuka ei. Toivottavasti tulevaisuudessa aggressiiviseen ja levinneeseen eturauhassyöpää löytyisi hoidot ja lääkkeet, jotka tekee siitä kroonisen sairauden. T: läheltä yhden maailman positiivisimman Ers-potilaan tuntenut


      • Anonyymi

        Näin se valitettavasti menee kun lääkärit toteavat ettei ole syytä ottaa PSA -koetta. Ottakaa ihmeessä kaikki yli 40 v. PSA testi kerran vuodessa. Yhtäkään miestä ei ole syytä uhrata siksi, että lääkärit toteavat ettei kannata testata.


    • IngaX

      "Tähän kuuluu stytostaatti hoito. Jossa suoneen annetaan suoraan stytostaatteja tuhotakseen kaikki syöpäpesäkkeet ja etäpesäkkeet. Nykyisin on kokeiluna Orionilla suun kautta laitettavia stytostaatteja, joka on uusi menetelmä. Se on kokeilujen aikana suomessa ja muualla maailmalla täydellisiä tuloksia."

      "Stytostaatilla" tarkoitat varmaan sytostaatteja, eli kansankielellä "solumyrkkyjä"?

      Orionin lääke ei ole sellainen, vaan androgeenireseptorimodulaattori nimeltä darolutamidi, joka siis toimii estämällä mieshormonien vaikutus eturauhassyöpäsolussa. Näin pähkinänkuoressa asia ilmaistuna. Tätä voidaan käyttää tietyntyyppisissä eturauhassyövissä hoitona.

    • fram

      Jokainen syöpätapaus on erilainen eri ihmisten kohdalla.
      Joillakin eturauhassyöpä saadaan pidettyä kurissa hyvinkin pitkään, joillakin se on aggressiivinen ja leviää nopeasti elimistöön.
      Sisareni mies, 63- vuotta kuoli vuosi sitten tällaiseen erittäin aggressiiviseen syöpään. Tehtiin kaikki mitä voitiin, kaikki hoidot kokeiltiin, lopulta oli nostettava kädet pystyyn. Syöpä levisi nopeasti luustoon ja loppuaika oli kivulias. Kaiken kaikkiaan hän eli diagnoosista kuolemaan vajaat kolme vuotta.
      Enosi sairastui myös. Leikattiin ja eli sen jälkeen vuosia ennenkuin kuoli sydänkohtaukseen ollessaan oastoskeskuksessa. Hyvin yksilöllistä kuten syöpä aina.

    • Uus-syöpäläinen

      Onko eturauhassyövän eteneminen luustoon pahaenteinen ’lopun alku’?
      Mulle lääkäri kertoi eilen, ett se on hyvin tyypillinen eteneminen ja hoidettavissa nykyään

      • Anonyymi

        Mulla levinny luustosa "päästä varpaisiin" nyt hormoonilääkitys ollu 2vuotta ja lääkäri sano ettei mittää aihetta paniikkiin. Nykyään lääkehoito hyvää ja tehokasta. Ei pidä uskoa kaikkea kuulemaansa ja lukemaansa varsinkaan puskatiedoista. Seksikin sujuu,ainoa poikkeus vain kun spermaa ei enää tule. Vaan näillä mennään.


    • Anonyymi

      Sisareni mies sairastui eturauhassyöpään ja menehtyi kolmen vuoden päästä. Siinä vaiheessa levinnyt luustoon.
      Hänen kohdalleen osui erittäin aggressiivinen syöpämuoto, veljelläni sama sairaus mutta pystyy elämään normaalia elämää lääkehoidon tuella. Sisaren miehen loppuajat olivat tuskalliset.

    • Anonyymi

      Vittu.Onko tää elämää.Kolme kusipussia.Munuaisista ja kullista.Niitä sitten tyhjennetään vittumaisen kivun kera.Ja hormonihoidon myötä kananmunan kokoinen kivulias patti kuukausittain..Itsemurhan tapaa mietin.

      • Anonyymi

        Joo,ja köyhät kuolee tähän tautiin .Tasa-arvo ei toteudu tässäkään.Ollaan kahden kerroksen väkeä.


    • Anonyymi

      Syöpiin kehitellään jatkuvasti uusia lääkkeitä. Esimerkiksi uudet biologiset lääkkeet (esim. Rituximabi, jota käytetään lymfomien hoidossa) ovat mahdollistaneet monen sairaan elämän jatkumisen, vaikka lopullista paranemista ne eivät ehkä vielä takaakaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1977
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1516
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      28
      1428
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      19
      1427
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1421
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1385
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1357
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1290
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1230
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1217
    Aihe