Surnulla käviöitä?

Tai-Pan

Tiedustelisin tämän kesän kokemuksia tai yleensä kokemuksia Surnujärven, Lujapuolijärven ja Joulujärvien alueella liikkuneilta? Eli siellä käynneet tietävät, missä nuo järvet ovat - muille tiedoksi, että löytyvät Sevetistä itään ihan Norjan rajan tuntumasta.

Olen liikkunut kyseisen alueen liepeillä eli esim. Sevetillä, Vainosjärvellä ja Näätämöllä ja tietysti Inarilla. Mutta nyt olen kaveri kanssa lähdössä lentotaksilla viikon reissuun noille ed. mainituille järville.

Olisi tosiaan mukava saada hyviä vinkkejä olosuhteista, itikkatilanteesta, miten kaloja on tullut jne.

2

1576

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tai-Pan

      Moi kaikille! Upea reissu sinne jonnekin takana ja tässä vähän kokemuksia jaettavaksi. Surnulle mentiin Sevetistä lentokoneella, koska mukana oli kumivene, siihen sopiva moottori ja valtaisa röykkiö muuta tavaraa. Itse lentomatka oli jo kokemus ensikertalaiselle eli kuten lentäjä osuvasti kuvasi: "tämä on sitä oikeata lentämistä".

      Surnulta etsimme sopivan leiripaikan ja kalastus saattoi alkaa. Ensimmäisenä päivänä olimme kieltämättä pettyneitä laihaan saaliiseen, mutta toinen päivä korjasi asian heti aamusta alkaen. Matkakaverini sai ensimmäisellä aamuverryttely heitollaan 1,5 kilosen taimenen. Lähdimme uistellen Surnua pitkin kohti Joulujärviä. Tämän uistelun kohokohta oli "tappajahauki", josta kaverini totesi ensin, että pahus jäi pohjaan ja antoi uistimen minulle. Sanoin, että kumma pohja, kun tulee kelaamalla vastaan, mutta ei laita hanttiin. Johon kaverini totesi, että taitaa olla uppopuussa kiinni ja minä, että toivottavasti ei ruumista naarata. Sitten alkoi tapahtua, syyvään upposi ja pysyi aikansa siellä ja välillä nousi pintaan ihmettelemään, mutta turvallisen etäisyyden päästä veneestä. Väsyihän se pentele lopulta ja aika porsas olikin, vaikka vain 4,1 kiloinen, mutta kokemuksesta sanon, että Lapin korpijärvien hauet on kovia tappelemaan ja hanttiin laittamaan - ihan toista kuin etelässä.

      Vaelsimme Joulujärville, jotka koostuvat neljästä isommasta järvestä ja useista lammista. Meille riitti se yksikin järvistä - harjusta kiehui aivan eli niitä olisi saanut niin paljon kuin olisi jaksanut ottaa. Välillä kaverini teki kunnon kalakeitonkin ihan tuorreista harreista. Sääli oli lähteä sellaisesta kalapaikasta pois, mutta eihän kalaa siellä erämaassa pysty säilömään taikka syömään määräänsä enempää.

      Kolmas päivä ja matka Lujapuolijärvelle eli "Nonapelille" saamelaisittain - viimeinen tunturijärvi, jonka vedet laskevat Suomen puolelle. Maisemat todella upeita ja sain heitellen taimenen eli sekin tuli kokeiltua!

      Viimeistä päivää kuvaa sen aamuna - lähdimme kolmen tunnin uistelulle Surnulle ja saimme 8 taimenta ja 1 kiloisen harrin - pakko oli lopettaa!

      Eli kannattaa käydä "merta edenpänä" kalassa ja seudulla, joissa voi piirtää ainakin 20 kilometrin säteen ja todeta, ettei itsensä/kaverinsa lisäksi siellä ole suurella todennäköisyydellä muita ihmisiä. Huom. kännykät eivät toimi - Lujapuolijärven tuntureilla löytyi Norjan asemia ja heikosti Suomen.

      Käykääpä kalassa ja vaeltamassa. Muuten 5 yötä teltassa tekee jo tiukkaa lähes 5-kympiselle miehen köriläälle!

      Terv. Tai-Pan

      • Anonyymi

        Vieläkö lähes 7-kymppinen köriläs on surnulla käynyt?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1795
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1689
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1504
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1193
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1184
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1172
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1136
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1121
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1109
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1104
    Aihe