Mihin kaupunkilomalle?

Pera

Pitäis käyttää työreissuilta kertyneet Finnairin plussapisteet pois. Pisteet rittäisivät seuraaviin kohteisiin, mihin menisitte vajaaksi viikoksi?

Amsterdam, Barcelona, Berliini, Bryssel, Budapest, Dublin, Düsseldorf, Frankfurt, Geneve, Hampuri, Madrid, Milano, München, Pariisi, Praha, Rooma, Varsova, Wien, Zürich

Kriteereitä

- suht edullinen majoitus siistissä hotellissa
- edullinen ruoka ja juoma
- mielellään kohtalaiset ostosmahdollisuudet, ei kuitenkaan kovin tärkeää
- vanhat rakennukset ja arkkitehtuuri kiinnostavat

Kertokaapa mielipiteitä?

14

2616

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ?????

      Finnair aloittaa maaliskuussa 2007 suorat lennot Lissaboniin. Mikäli matkan ajankohta osuu maaliskuun jälkeiseen aikaan, suosittelen todella tutustumaan Portugalin pääkaupunkiin. Ihania maisemia, historiaa, ystävällisiä ihmisiä, turistiystävällinen kaupunki, edullistakin majoitusta tarjolla ja ihanaa fadoa. Mutta varo, Lissabon vie sydämen.
      Listallasi olevista kohteistasi suosittelen Barcelonaa. Keskusta suhteellisen pienellä alueella, joskin haittapuolena ihmisten englannintaidon puute ja lukuisat taskuvarkaat. Myös Rooma ja Amsterdam kuuluvat suosikkeihini.

      • Karik

        Pisteet Finnairille suorista lennoista; nykyisin Lissaboniin todellakin joutuu kiertämään jonkun ison kentän kautta ja meno voi olla aika takkuistakin. Standardisoitu yleiseurooppalaisuus puskee lujaa päälle, joten nyt on viimeiset hetket nähdä vanhaa Portugalia. Kaupunki on ainakin vielä turistille melko halpa eikä ihmisissä ole tietoakaan espanjalaisten tyhmänylpeydestä ja kopeudesta. Joukkoliikenne Lissabonissa toimii yllättävän hyvin, mutta turistien käyttämiä matkailijalippuja myytiin van parissa paikassa, Santa Justan hissillä ja Praca Figueiralla olevassa keltaisessa pömpelissä, missä myös eläkeläiset asioivat alennuslippuasioissaan - ja jonot olivat sen mukaiset. Paikallisten kielitaito ei aina päätä huimannut ja monessa paikassa vierasta tervehdittiin ensin saksaksi ja ranskaksi, mutta kuitenkin; Alfama ja Bairro Alton ilta on kokemisen arvoinen, Pombalin liikenneympyrän takana alkaakin sitten uusi, tylsä Eurooppa.


    • Gillian

      Voisin ehdottamistasi kohteista viettää/Olen viettänyt aikaa seuraavissa kohteissa: Amsterdam, Barcelona, Berliini, Budapest, Dublin, Madrid, Milano, München, Pariisi, Praha, Rooma, Varsova, Wien.
      Edullista ruokaa ja juomaa saanee vain Varsovasta (voisiko sen vaihtaa mielenkiintoisempaan Krakovaan?), Budapestista ja Prahastakin, jos ei pyöri turistiseudulla.
      Muuten niistä voi suositella mitä tahansa; näkemistä ja kokemista riittää, sekä uusia että vanhoja rakennuksia ja arkkitehtuuria. Älä unohda upeita puistoja!
      Espanjassa olisi myös kiinnostava Sevilla, jossa on arabialaisvaikutteita jäjellä.
      Listan ulkopuolelta suosittelen erityisesti Slovenian Ljubljanaa, jonne aloitetaan keväällä suorat lennot. Siellä myös ruoka on hyvää ja edullista - ainakin oli ennen euroa, joka otetaan käyttöön ensi vuonna.
      Kirjastosta löytyy matkaoppaita, joista saat tietoosi faktoja.
      Kaikista löytyy kohtuuhintaista majoitusta surffaamalla, vaihtoehtona kannattaa pitää mielessä huoneiston vuokraus (kokemusta monesta kaupungista) tai B&B-majoitus (mm. Dublinissa).
      Kohteista löytyy paljon kirjoittelua ko. maan kohdalta.

    • xxxcccvv

      Krakova, Ljubljana, Berliini

    • kommenttia..

      Näistä kaupungista monet ovat sellaisia, jotka ennättää hyvin katsoa lyhyemmässäkin ajassa, pitkää viikonloppua varten voisi siis ehkä säästää esim. Amsterdamin ja Wienin.

      Rooma, Pariisi, Budabest, Milano - näissä aika ainakin kuluu pidemmänkin aikaa ja halutessaan voi tehdä pikkupiipahduksia vaikka junalla etäämmälläkin!

    • kalleimpaan..

      Tuossa tuli kovasti jo vinkkejä hyvistä kohteista, joten turha toistella totuuksia... mutta itse kyllä plus-pointsit käyttäisin sellaiseen kaupunkiin, jonne on normaalisti kallista lentää ja jossa en olisi vielä käynyt. Uskon, että Lissabon on lentohinnoiltaan kalleimmasta päästä näistä mainitsemistasi kohteista. 150-200 eurolla pääsee suurimpaan osaan noista kohteista, kun sopiva tarjous tulee kohdalle, halpiksilla mahdollisesti vieläkin halvemmalla. Plus-pointsille tulisi näinollen aika halpa hinta.

      • platina..

        Noista kohteista matka vie luult. sinne mihin pojopaikkoja ylipäänsä löytyy ;-) kysy ensin paikat ja mieti sitten jos tahtomaasi ajankohtaan on oikein valinnanvaraa, eppäilenpä...


    • juuri 2pvää takana

      täyttää vaatimuksesi täysin.

    • ennen lomaa

      04.09. Bp:iin. Muutama vuorokausi siellä. Hotsku Tonavan rannalla, kauppahallin lähellä.

      Alustava suunnitelma: > Kroatia, Slovenia, Itävalta, Unkari.
      "Loisimisreisu". Alkuasukastuttavia automatkojen jäljiltä Diosjönössä, Kezkemetissä, Budapestissa, Siofokissa ja Itävallan Langenloisissa.

      Budapestista pidämme. Wien ei niinkään houkuttele. Split on kiva.

      Aikaa vajaa kaksi viikkoa.
      Varsinaiselle lomalle 07.10.

    • eu01

      Jos Puolaan, niin mieluummin Krakovaan. On Varsovassakin paljon nähtävyyksiä, mutta Krakovassa enemmän ja monipuolisempia.
      Jos retki on vain lyhyt, niin myös Gdansk on näkemisen arvoinen.

    • kannattaa lähteä!

      Berliinissä on kaikkea maan ja taivaan väliltä, joten Kannattaa matkustaa sinne. Nähtävyydet eivät tahdo loppua koskaan ja kaupungin yöelämä sykkii aivan omaan tahtiinsa.
      LONTOOSEEN ei kannata mennä. Ilmansaasteita, ahtaita hotelleja ja kallis hintataso Suomeen verrattuna.

    • Prahaan...

      Täyttää kaikki kriteerit, varsinkin jos ei joka päivä syö ihan Prahan keskustassa. Olut tuoppi (0,5l)maksaa 80 senttiä eli 28 korunaa...Ruoka hyvää ja edullista...Linna yms. vanhoja rakennuksia katsottavana. Taksi suhteessa kallis ostakaa metro lippu, 7 päivää maksaa 10 euroa...Suosittelen lämpimästi! Shoppailupaikkoja löytyy. Erityisesti kengät edullisia

    • coffeepause2

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5075
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3197
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1837
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1790
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1655
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1511
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1315
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1276
    9. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1267
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1257
    Aihe