Vähän tilastoa

Uteliaisuus

Kuinka monella teistä kaksoset saaneilla/kaksosia odottavilla on omassa tai puolisonne suvusa kaksosia? Sehän on aika epätodennäköistä kaiketi saada kaksoset, jos ei suvussa niitä aiemmin ole ollut.
Kiitos kaikille jotka jaksavat vastailla.
(Salaa kaksosia toivova rv10)

17

2473

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tuplien äippä

      meillä ei kummankaan puolen suvuissa ole kaksosia, tosin eihän se kaksosuus isän puolelta periydykkään.
      joten olikin melkoinen ylläri silloin kun kuulin odottavani kaksosia... mutta positiivinen ylläri:D

      • identtisten äiti

        Identtiset kaksoset periytyvät isän puolelta nimenomaan, vaikka ihan tarkkaa syytä siihen ei tiedetä. Kolmannes kaksosista on suunnilleen identtisiä, eli kyllä se isäkin asiaan vaikuttaa:)
        Alkup. kysyjän tiedusteluun vastatakseni itselläni on kaksoset, identtiset ja he ovat nimenomaan periytyneet mieheni puolelta.


      • tutustunut asiaan
        identtisten äiti kirjoitti:

        Identtiset kaksoset periytyvät isän puolelta nimenomaan, vaikka ihan tarkkaa syytä siihen ei tiedetä. Kolmannes kaksosista on suunnilleen identtisiä, eli kyllä se isäkin asiaan vaikuttaa:)
        Alkup. kysyjän tiedusteluun vastatakseni itselläni on kaksoset, identtiset ja he ovat nimenomaan periytyneet mieheni puolelta.

        Höpö höpö.
        Isä ei voi vaikuttaa siihen tuleeko hänelle kaksoset vai ei. Sitten vasta tyttärensä saattaa saada geeneissä mahdollisuuden omiin kaksoslapsiinsa.
        Identtisten kaksosten periytyvyyttä ei ole voitu toteen näyttää. Saattaa osua kenelle tahansa.


      • polvessa perätysten

        Minun suvussani on paljon kaksosia. Minulla on identtiset kaksospojat. Äidilläni oli yhdet kaksoset, minä ja epäidenttinen kaksossiskoni. Äidinäidilläni oli kahdet kaksoset, siihen aikaan kun lapsia tuli niin paljon kuin Luoja suo, eli 11 raskautta ja 14 lasta. Silti todennäköisyys ylittää normaalin, eli perinnöllinen vaikutus ilmeinen.

        Tutkimusten mukaan äidin ikä ja pituus korreloivat kaksosraskauden todennäköisyyteen. Minä sain ensimmäiset (ja toistaiseksi viimeiset ;) kaksoslapseni samana vuonna kuin täytin 35 vuotta. Pituutta minulla on 170 cm. Äitini täytti 41 vuotta sinä vuonna kun minä ja kaksossiskoni synnyttiin, pituutta hänellä tosin on alle 160 cm (korkojen kanssa!) Äidin veljellä on ollut kaksoset ja joillain muillakin äidin puoleisilla sukulaisilla. Ehtaa pohjoiskarjalaisverta olemme, Rääkkylän hovista alunperin, Polvijärveltä ja Outokummusta.

        Tutkimuksissa on viitteitä, että kaksosuus periytyisi enemmän äidin kuin isän puolelta, siis isän puolelta periytyvä kaksosuus ei ole poissuljettu. Perintötekijöillä on merkitystä, esim. Aasiassa kaksoset ovat erittäin harvinaisia (todennäköisyys alle 1 %), kun taas joissain Afrikan mustien heimoissa todennäköisyys on yli 8 %.


    • -nainen-

      Itse olen kaksonen ja minulla on kaksoset äitini serkulla on myös kaksostytöt.

    • Meille syntyi kaksospojat 3.7.06
      Kaksosia löytyy omasta suvustani; eli isän veljet on kaksoset, isän siskolla kaksostytöt ja serkkuni lapsella kaksostytön...eli joka sukupolvessa kulkee. Myös mieheni suvussa on kaksosia.
      Poikiemme identtiydestä ei ole 100% varmuutta, mutta ehkä sekin tästä joskus selviä :)

    • Äiti-69

      Mun puoleltani kaksosia ei ole ainakan lähisuvussa,ehkä ja varmaan kauempaa löytyy.
      Sain omat identtiset tyttöni 7 vuotta sitten ja on ollut mahtavaa seurata heidän kasvuaan ja kehitystään. He ovat omat yksilönsä ja persoonansa tottakai.

      • meillä

        Meillä on epäidenttiset kaksospojat. Lähisuvussa ei ole muita kaksosia. Isäni (75 v.) mummolla (=isäni isän äiti) oli kolmet kaksoset.


    • tuleva mamma

      Meillä ei kummankaan suvussa ole kaksosia,ei sen paremmin lähisuvussa kuin kauempanakaan suvussa.Mutta niin vain kävi,että kaksoset ovat syntymässä syyskuussa meille.Olen kuullut,että yli 30-vuotiailla naisilla on tavallista,että irtoaa ovulaation aikaan 2 munasolua,niin on varmaan myöskin käynyt kohdallani,koska olen 36-vuotias ja lääkäritkin ovat sanoneet,että luultavasti nämä ovat erimunaiset kaksoset,mitkä meille ovat tulossa.

      • kaksosia

        äidin suvussa, äidin äidin isällä on ollut sisaruksissaan kahdet kaksoset, myös itsellään yhdet kaksoset. meillä ei-identtiset kaksoset
        olen kuullut että äidin puolelta periytyy, ja että menee aina yli yhden sukupolven...


      • tuplien tuplisäiti
        kaksosia kirjoitti:

        äidin suvussa, äidin äidin isällä on ollut sisaruksissaan kahdet kaksoset, myös itsellään yhdet kaksoset. meillä ei-identtiset kaksoset
        olen kuullut että äidin puolelta periytyy, ja että menee aina yli yhden sukupolven...

        Meidän suvussa on paljon kaksosia. Itse olen sellainen, samoin lapseni.


    • ivf tuplat

      Meillä ei lähisuvussa ole ja omat keinoalkuiset, mutta käsittääkseni usein luomukaksosistakaan ei suvussa ole kaksosia. Aikankin kaksien kaksostuttujeni suvuissa ei ole ollut kaksosia eli varmasti enemmän sattumaa kuin suvusta kiinni.

    • Puolukka4

      Meillä on kaksoset, tyttö ja poika. Äidin veljellä on aikuiset identtiset kaksostytöt ja mummon isoisä on ollut kaksonen. Isän puolelta on isän serkku odottanut kaksosia, toinen kylläkin menehtyi synnytyksessä. Isän puoleltahan ei periydy ja kaksoset voi saada ihan kuka vain, toisilla saattaa vaan todnnäköisyys olla suurempi.

      • Kaksosten äiti

        isänkin puolelta kaksoset periytyy - yhtälailla kuin äidinkin. Eli on periytyäkseen tai sitten ei. =)

        MUTTA kaksosten isä ei ns."siitä sukurasituksen vuoksi" kaksosia, vaan sukurasite on periytynyt hänelle ja hän siirtää kaksosgeenin tyttärelleen. Heh, voisikohan enää sekavammin tätä asiaa selittää. =)

        Joidenkin tutkimusten mukaan isällä (spermalla) olisi osuutta identtisten kaksosten aikaansaamiseen, mutta siitä ollaan montaa mieltä. Aika suuri osa tutkimuksista (joita itse muistan lukeneeni)kertoo, että identtisyys olisi sattumaa ja epäidenttisyys todennäköisemmin periytyvää. Mutta toki kaksosia syntyy ilman sukurasitettakin. Ja ihan ns.luomuna eli spontaani kaksosraskaus.

        Meillä on epäidenttiset kaksoset, miehelläni epäidenttiset tädit ja adoptioisäni on itse epäidenttinen kaksonen. Eli ns.kulkee suvussa, muttei ole biologisesti mitään tekemistä kaksosraskauksilla keskenään. =) Ainakaan adoptioisäni ei ole voinut siirtää kaksosgeeniään minulle, mutta ilmeisesti siskopuolellani on suurempi todennäköisyys saada kaksoset.


    • nikita79

      Isoäidin sisarukset oli kaksoset, mutta tuskin olisi meille tullut kahta ilman hormonilääkkeitä.. Mieheni serkulla löytyy kolmoset, mutte en tiedä miten homma loppuviimen periytyy.

    • kaksospuoli

      Kaksosuus periytyy kyllä isän ja äidin puolelta. Mutta vain äiti voi vaikuttaa siihen, tuleeko kaksoset vai ei. Jos siihen vaikuttaisi isä, silloinhan olisi paljon myös miljoonikkoja ;)

      Isä voi siirtää kaksosgeenin jälkeläisilleen. Hänen tyttärensä voi saada tavanomaista suuremmalla todennäköisyydellä kaksoset ja poikansa taas voi siirtää tuplageeniä eteenpäin.

      On tietenkin olemassa pieni mahdollisuus, että isä vaikuttaisi identtisten kaksosten syntyyn, tai siis alullepanoon :) Jos vaikka joku siittiö olisikin sellainen, joka tykkää jakaa yhden hedelmöittyneen munasolun kahdeksi!! Mielenkiintoinen ajatus!

      Kaksosuus on periytyvää, mutta ilman tuplisgeeniäkin on mahdollisuus tuplaonneen!

    • ronjaa

      mummollani itsellä kaksoset (äitini toinen niistä), sitten sisaruksina kolmoset, heistä yhdellä lapsi jolla kaksoset, samoin mummoni veljellä tyttö jolla kaksoset :) että aivan mukavasti :) nytpä sitten odotellaan josko minulla olisi myös mahdollisuus joskus odottaa tuplia!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      222
      1910
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      67
      1699
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      69
      1496
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      105
      1189
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      63
      1100
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      53
      1065
    7. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      19
      1056
    8. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      4
      988
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      1
      950
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      871
    Aihe