Ostamassa 75

Tietoa kaipaava

Moro.
Olen harkinnut ostavani rover 75 vm2000 ja 2.0 v6
Onko kokemuksia vioista ym? onko auton huollot ja korjaamiset arvokkaita? varaosat ovat kuulemma normaalihintatasoa.
Onko jotain mitä kannattaa erityisesti ottaa huomioon?

10

3249

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • rover-fani

      Ostimme itse juuri Rover 75 ja harkitsimme pitkään. Kuten aina niin roverin osat ovat kalliimmat, hankalemmat saada. Joissakin tapauksissa esim vanhempiin malleihin ei löydy koko maailmasta osia enää. Kuluttaa kukkaroa ja on huollon tarpeessa enemmän kuin normaalit autot. Jos hankit Rover 75 niin tosiaan vähintään 2.0 litran koneella ja hintataso tolle mallille niin älä missään nimessä maksa ainakaan yli 15 000 euroa. Paremman saa ja halvemmalla jos haet Saksasta. Vikoja ei vielä ole paljon löytynyt. Älä osta karvalakkimallia eli kaikki hienoudet pitäisi olla. Myydään paljon perusmalleja joista puuttuu esim ilmastointi tai muuta.

      Kuluttaa siis kukkaroa mutta kaunis katsella ja todella hyvä ajaa. Suosittelen lämpimästi jos haluaa erottua joukosta ja on aikaa pitää autosta huolta.

      Lisää hyvää tietoa saat Espoosta Karaasista eli Linnavuorelta. Hän tietää kaiken :)

      • 75 kuski

        Kuten jo todettiin eivät normaalit kulutusosat ole 75:een sen kalliimpia. Kaikenlaiset anturit sun muut satunnaisesti rikkimenevät osat maksavat kyllä hieman enemmän, mutta se on nykyaikaa. Nämä osat joudutaan yleensä vielä tilaamaan Englannista sillä Suomesta näitä ei hyllyltä löydy.


      • Rover-mies

        Olet kyllä pahasti väärässä tuossa hinta-asiassa. Kyllä tulee halvaksi pitää Roveria Hondan jälkeen. Esim. Roveriin sisäovenkahva on yli 20e halvimpi kuin täysin samanlainen Hondan osa. Huollotkin ovat huomattavasti halvempia kuin Veholla. Kelpaa opiskelijankin pitää Roveria..


      • Rover seitsämänkymmentäviisi

        Laatua edullisesti,halvat osat,huippu ajoominaisuudet,-ja ulkonäkö.Jotakin vikaahan joskus tietty on niinkuin kaikkissa autoissa,mutta on ihan eri fiilis korjata/korjauttaa kaunotarta kuin persoonatonta koslaa.


    • Roveristi

      Tuohon osien saatavuuteen täytyy kyllä korjata semmonen kohta, että kyllä osaa saa. Itellä on Roverin 420:nen, Roverin 2 litraisella bensamoottorilla, ja siihen saa kaikki kulutusosat normaalista hyvinvarustetusta varaosaliikkeestä hyllystä: öljynsuodattimet, ilmansuodattimet, laturin hihnat, raitisilman suodattimet, sytytystulpat, jarrupalat, jne. Hintatasosta esimerkkiä: öljynsuodatin n. 7e, ilmansuodatin n. 16e, raikkari n. 20e, laturin hihna n. 13e.

      Erikoisemmat osat kannattaa hankkia Karaasilta Espoosta, tai Hollolasta Laatuvaunusta. Ainoat erikoisosat jotka olen joutunut tilaamaan, on ylätukivarsi (koko varsi vaihdettava kun yläpallonivel on stanssattu kiinni varteen), sekä polttoaineen suodatin.

    • 75 kuski

      Terve,

      Kannattaa tarkistaa ennen auton ostoa että jokainen vempele autossa toimii (normaali toimenpide koeajossa). Koeajon aikana tuskin ehdit huomaamaan jäähdytinnesteen katoamista. Jos joudut oston jälkeen lisäämään pienin väliajoin jäähdytinnestettä on termostaatin kotelo mitä todennäköisimmin rikki ja vaihdon tarpeessa.

      Pienemmät ns. normaalit huollot voi teettää miltei missä vaan, mutta vikakorjaukset jne. saattavat vaatia merkkikorjaamon apua. Vikakoodien lukua/nollaamista varten ei ihan jokapaikasta löydy asiantuntevaa apua.

      Onko kyseessä automaattivaihteinen auto?

      Tässä hieman

    • ruosterauta

      Ostin juuri ko. auton 1.8 koneella.Huoltoosat löytyy varaosaliikkeen hyllystä ja hinnat ei normaalista poikkea.Alustan osia saa tarvikkeena,pakoputken kirjat tuntee jo mutta ei vielä saatavilla.Roverin korin laatu poikkeaa nykyautoista edukseen.Omani vm-00 Suomiauto ja pienintäkään ruosteenalkua ei löydy.1.8 kone vähän nuhanen kiihtyyn,mutta nopeus matka-ajossa tahtoo nousta välillä liian kovaksi melutason pysyessä normaalina.vakionopeussäädin puuttuu.

      • 75 kuski

        Ei taida enää vm. -00 1.8 koneessa olla kannentiivisteongelmaa (kiitos BMW:n) ?


      • Rover 75
        75 kuski kirjoitti:

        Ei taida enää vm. -00 1.8 koneessa olla kannentiivisteongelmaa (kiitos BMW:n) ?

        Meidän perheessä on Rover 75 1,8 vm. 2000 ja siihen on vaihdettu moottori vuonna 2003.
        Kilometrejä oli silloin takana reilut 82000. Ongelma alkoi juuri noista kannentiivisteen muovisista ohjaintapeista, mikä johti sitten konevaurioon.
        Vaihtomoottori tilalle ja tähän "uuteen" koneeseen vaihdettiin kansirempan yhteydessä vuonna 2005 ne tutut muoviset tapit teräksisiin.Tai eihän pelkkiä tappeja vaihdettu, vaan ne on uudessa kannentiivisteessä valmiiksi terästä. Rempan jälkeen on kilometrejä tullut n. 25000 ja hyvin pelittää!
        Suosittelen siis tekemään sen, jos sitä ei vielä ole tehty.


      • Roveristi
        75 kuski kirjoitti:

        Ei taida enää vm. -00 1.8 koneessa olla kannentiivisteongelmaa (kiitos BMW:n) ?

        Pieni tarkennus siihen kannentiivisteongelmaan, elikkäs Roverin 1.4, 1.6 ja 1.8:it, eli K -sarja, kuuluvat tuohon kannentiivisteongelmaan.

        Ja ongelmahan johtui nimenomaan tuosta BMW:stä joka oli isäntänä talossa. Kun kustannukset piti saada alas, ja teräksiset tapit vaihdettiin muovisiin. Kun pemari sitten heivasi merkin, ongelma korjattiin Roverilla samantien, mutta korjauksethan ei heti näy, kun varastossa oli jonkinverran noita moottoreita.

        Vuosimallin -00 -->> olevissa Rover 25:ssa pitäisi tuo ongelma olla jo kunnossa, kun tämä 25:nen (200:sen facelift). Aivan samanvuotisiin Rover 75 (vm. -00 1.8 moottoreihin) tuo korjaus ei ilmeisestikään ole ehtinyt, johtunee siitä, kun samaa 1.8 moottoria meni Rover 45:iin ja Land Rover Freelanderiin eli sitä moottoria ehdittiin tekemään "varastoon" sen verran paljon.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      585
      3889
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3328
    3. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2801
    4. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2769
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2154
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2101
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      1977
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1865
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1810
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1759
    Aihe