Alkoholismin hinta hirvittävä

RAITISTU SUOMI!

Suomi on alkoholismissa mennyt katastrofaaliseen suuntaan. Tämmöinen lehdistön hyysäysmentaliteetti, että toisaalta ihannoidaan, toisaalta säälitään jotain Mattia ja näillä jutuilla tehdään rahaa, ei ole hyväksi Matin, Mervin eikä kenenkään alkoholismiin sortuvan hyväksi. Pitäisi tulla faktaa kansalle enemmän, jotta kansan idioottimaiset juomatavat saataisiin radikaalisti vähenemään.

Sairaaloiden ensiapuasemilla jo noin joka neljäs, Meilahdessa jopa joka toinen on siellä alkoholista johtuvan eli itse aiheutetun haitan takia, eli juopottelusta johtuvat tappelut, kolaroinnit, tapaturmat jne kuormittavat sairaaloita hirveästi. Siinä jäävät sitten monet muut sairaat lähes hoidotta. Sitten on nämä hitaasti alkoholismiin sortuvat, kuten tämä Matti, tuurijuopot jne. joille kehittyy pahimmassa tapauksessa vakavia haima- ja maksavaurioita. Haimapotilaan hoito maksaa noin 20 000 euroa sairaalassa, jos nyt edes kaikille riittää sitäkään hoitoa. Onkohan kukaan laskenut, miten monen miljoonan euron lasku yhteiskunnalle koituu suomalaisten typerästä humalakeskeisestä juomatavasta, jonkalainen on esim. Etelä-Euroopassa on häpeä, ja jossa nuoret eivät saa juopotella eivätkä teekään niin, ainakaan niin tökerösti ja räikeästi kuin Suomessa.
Joka päivä saa lukea lehdistä puukkotappeluista ja muista väkivallan teoista, ja lähes aina alkoholi on mukana kuvioissa. Ällöttävää. Tilanne on pahentunut vuosikymmenten kuluessa.
Ja joka tunti joku loukkaantuu liikenteessä, ja liian moni tyhmän juomiskulttuurin takia!

SUOMI HERÄÄ! Aikuiset, näyttäkää oikeaa mallia lapsille ja parantakaa tapanne, jotka vielä kykenette, ennenkuin riippuvuussairaus tuhoaa teidät! Ruuan kanssa toki joskus harvemmin voisi joillekin, ei kaikille! sopia juhlavassa tilanteessa lasi, pari viiniä tai jotain mietoa, ja alle 16-vuotiaalle ei mitään viinaksia! Mitä varhemmin nuori joutuu alkoholin orjaksi, sitä varmemmin hänestä tulee elintapajuoppo. Riski alkoholisoitua on nelinkertainen, jos alle 15-vuotiaana aloitetaan!

Lehdistössä käytetään usein "juhlia" sanaa ryyppäämisestä. Se on ärsyttävää! Typerä ja tyylitön alkoholin käyttö humaltumistarkoituksessa on samaa kuin pyrkimys hillittömyyteen, irstailuun ja sikailuun! Siihen se aina johtaa, sehän on jo Raamatussakin! Siitä on sitten lyhyt askel väkivaltaan, rattijuoppouteen ym sellaiseen, jota saa katua raskaasti.
Junttikansan maineesta olisi jo päästävä eroon.
Mielenterveysongelmat ovat lisääntyneet, ja itsemurhaluvut korkeat Suomessa. Ei näitä asioita viinalla ainakaan korjata, vaan pahennetaan! Terapiakeskustelut ja mieto mielenterveyslääkitys jne ovat eri asia.

Valtiovalta teki virheen laskiessaan väkevien hintaa. Se on ollut myös saamaton työttömyyden poistamisessa. Kansanedustajien pitäisi ryhdistäytyä näissä asioissa. Onneksi ainakin kansanedustaja ja lääkäri
Päivi Räsänen on ollut alkoholismista ja viinan hinnan laskusta huolissaan, hänellä on sentään moraalista ryhtiä tässäkin asiassa!

Mitä Mattiin tulee, niin hänen (ja ehkä Mervinkin) olisi syytä hakeutua jatkossa kunnolliseen alkoholismihoitoon, ja lopettaa viinan käyttö kokonaan, jos haluaa tervehtyä ja välttää vastaavanlaiset tuskakohtaukset, kun elimistö varoittaa
myrkytystiloista, joita se kestää yhä huonommin ja huonommin.

Irwinkään ei kestänyt keski-ikää pidemmälle.

2

442

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kaikkien alkoholin suurkuluttajien pitäisi vähän ajatella juomistaan.Pariskuntien kanssa asia on vähän vaikeampaa,kun kaveri juo on houkutus suuri vaikka tietää,että on kuolemaksi.Matin ja Mervin pitäis nyt ajatella omilla aivoillaan ja lopettaa hyvän sään aikana

      • loppu!

        saa kärsiä todella ja itse laitoin tästä päivästä poikki alkoholisoituneen sukulaisen kanssa sillä oma terveyteni on tärkein!
        Hän riehuu ja syyttää muita kaikesta,kaikkien pitäs huomata hänet ja kellään ei ole niin vaikeaa kun hällä,pilkkaa muita ja loukkaa TODELLA!
        KAIKKI ON VELKAA HÄNELLE VAIKKA TOTUUS ON PÄINVASTOIN!
        Herran haltuun jää yksi juoppo tänään,en jaksa vaikka onkin sukulainen!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2800
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      94
      2011
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      40
      1538
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      69
      979
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      901
    7. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      874
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      870
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      785
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      726
    Aihe