Gotlanti /Visby

Moona

Heippa!

Suunnittelen Gotlannin matkaa perheen kanssa. Millaisia kokemuksia teiltä löytyy? Lennot sinne olisi ilmeisesti tehtävä Arlandan kautta ja hinnat tuntuvat olevan pilvissä, joten parhaalta vaihtoehdolta meille tuntuisi ottaa auto mukaan ja mennä laivalla Tukholmaan ja sieltä edelleen Gotlantiin. Löytyykö vinkkejä hyvistä majoitus paikoista? Pieni mukava hotelli tai vaikka joku majatalo tyyppinen ratkaisu sopisi meille. Pitäisi olla siistiä ja viihtyisää ja edullista, mitään luksusta ei haeta. Myös mökki voisi olla yksi vaihtoehto.
Vinkkejä, mitä kannattaisi nähdä ja tehdä, otetaan vastaan!
Pyöräily on yksi suunnitelmissa oleva laji. Pienen lapsen takia kyseeseen tulevat kuitenkin vain päivän matkat, majoitus pitäisi olla yhdessä paikassa koko loman.
Kaikki vinkit ja neuvot ovat tervetulleita!

6

1399

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ehdotusta

      Heipsan. Itse olin Gotlannissa toukokuussa -05 leirikoulussa.

      Majoitus oli Gustavsvikin lomakylässä kahdeksan hengen mökeissä. Paikka oli hieno, mahdollisuudet uimiseen meressä, keiuja ja muuta, sekä minigolfrata löytyi. Mökeistä löytyi tottakai suihku ja wc, pieni keittiö, olohuone ja neljä makuuhuonetta. Paikka oli vain kolme kilometriä Visbyn vanhasta kaupungista. Googlettamalla luulisi löytyvän, voin yrittää etsiä suoran linkin papereistani... Gustavsvikiltä sai muistaakseni myös matkatavaroille kuljetuksen lomakylään, ja polkupyörät (ja kypärät) vuokralle.

      Lummelundan tippukiviluolille on 11 kilometrin matka Gustavsvikistä. Samassa yhteydessä on myös luontopolku. Luoliin sai opastetun kierroksen, ja ainakin me saatiin suomalainen opas. Luolilla on myös jonkinlainen seikkailurata, jos kiinnostaa.

      Kävimme myös Toftan viikinkikylässä bussilla. Bussimatka kesti n. 25 minuuttia. Pienen esitelmän jälkeen oli sitten ohjelmassa sormuksen tekoa, leivän valmistusta ja jauhojen jauhamista, jousipyssyllä ammuntaa, köydenvetoa, seppänä toimimista yms.

      Visbyn vanhassa kaupungissakin viihtyy hyvin, eri paikkoja jissa kannattaa käydä löytää ihan vain katselemalla ympärilleen, mm. karkkikauppa, joka on tuttu Peppi Pitkätossu -elokuvista. Vanhan kaupungin hinnat vaihtelivat aika paljon, mutta itse pärjäsin ihan kohtuullisella budjetilla. Vanhan kaupungin muurien ulkopuolelta löytää isompia tavarataloja yms. Ehdottomasti mainostan tässä Storatorgetin pientä jäätelökauppaa, jossa myydään ihan mieletöntä munaliköörijäätelöä, joka kyllä kuulostaa kamalalta, mutta on aivan ihanaa.

      Gotlannistahan löytyy myös Peppi Pitkätossu -puisto, vesipuisto, ja pohjoispäässä saarta on mahtavia kalkkikivi muodostumia. Joskus loppukesästä Gotlannissa on myös keskiaika viikot, jolloin onkin sitten taas paljon erilaista ohjelmaa.

      Kannattaa ottaa huomioon pyöräillessä se, että vaikka matkat eivät ole pitkiä, mäet, joita on paljon, ovat usein jyrkkiä, joten ne voivat tehdä pyöräilystä paljon rankempaa. Visbyssä on suht helppo suunnistaa, koska koko vanhaa kaupunkia ympäröivä muuri on vain kolme kilometriä pitkä. Suosittelen myös kaupunki kierrosta, jolla esitellään eri paikkoja kaupungista.

      • Moona

        Tuosta Gustavskin lomakylästä olisi kiva saada lisätietoa. En löytänyt netistä ainkaan tuolla nimellä mitään. Jos heillä on kotisivut ja tiedät linkin sinne, olisin kiitollinen.


      • verkkofan

      • Moona

    • verkkofan
    • vinkkejä

      kaipailen

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      96
      1872
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      176
      1387
    3. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      16
      1238
    4. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1157
    5. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      65
      1138
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      81
      984
    7. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      87
      976
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      72
      969
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      793
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      768
    Aihe