Gotlanti /Visby

Moona

Heippa!

Suunnittelen Gotlannin matkaa perheen kanssa. Millaisia kokemuksia teiltä löytyy? Lennot sinne olisi ilmeisesti tehtävä Arlandan kautta ja hinnat tuntuvat olevan pilvissä, joten parhaalta vaihtoehdolta meille tuntuisi ottaa auto mukaan ja mennä laivalla Tukholmaan ja sieltä edelleen Gotlantiin. Löytyykö vinkkejä hyvistä majoitus paikoista? Pieni mukava hotelli tai vaikka joku majatalo tyyppinen ratkaisu sopisi meille. Pitäisi olla siistiä ja viihtyisää ja edullista, mitään luksusta ei haeta. Myös mökki voisi olla yksi vaihtoehto.
Vinkkejä, mitä kannattaisi nähdä ja tehdä, otetaan vastaan!
Pyöräily on yksi suunnitelmissa oleva laji. Pienen lapsen takia kyseeseen tulevat kuitenkin vain päivän matkat, majoitus pitäisi olla yhdessä paikassa koko loman.
Kaikki vinkit ja neuvot ovat tervetulleita!

6

1423

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ehdotusta

      Heipsan. Itse olin Gotlannissa toukokuussa -05 leirikoulussa.

      Majoitus oli Gustavsvikin lomakylässä kahdeksan hengen mökeissä. Paikka oli hieno, mahdollisuudet uimiseen meressä, keiuja ja muuta, sekä minigolfrata löytyi. Mökeistä löytyi tottakai suihku ja wc, pieni keittiö, olohuone ja neljä makuuhuonetta. Paikka oli vain kolme kilometriä Visbyn vanhasta kaupungista. Googlettamalla luulisi löytyvän, voin yrittää etsiä suoran linkin papereistani... Gustavsvikiltä sai muistaakseni myös matkatavaroille kuljetuksen lomakylään, ja polkupyörät (ja kypärät) vuokralle.

      Lummelundan tippukiviluolille on 11 kilometrin matka Gustavsvikistä. Samassa yhteydessä on myös luontopolku. Luoliin sai opastetun kierroksen, ja ainakin me saatiin suomalainen opas. Luolilla on myös jonkinlainen seikkailurata, jos kiinnostaa.

      Kävimme myös Toftan viikinkikylässä bussilla. Bussimatka kesti n. 25 minuuttia. Pienen esitelmän jälkeen oli sitten ohjelmassa sormuksen tekoa, leivän valmistusta ja jauhojen jauhamista, jousipyssyllä ammuntaa, köydenvetoa, seppänä toimimista yms.

      Visbyn vanhassa kaupungissakin viihtyy hyvin, eri paikkoja jissa kannattaa käydä löytää ihan vain katselemalla ympärilleen, mm. karkkikauppa, joka on tuttu Peppi Pitkätossu -elokuvista. Vanhan kaupungin hinnat vaihtelivat aika paljon, mutta itse pärjäsin ihan kohtuullisella budjetilla. Vanhan kaupungin muurien ulkopuolelta löytää isompia tavarataloja yms. Ehdottomasti mainostan tässä Storatorgetin pientä jäätelökauppaa, jossa myydään ihan mieletöntä munaliköörijäätelöä, joka kyllä kuulostaa kamalalta, mutta on aivan ihanaa.

      Gotlannistahan löytyy myös Peppi Pitkätossu -puisto, vesipuisto, ja pohjoispäässä saarta on mahtavia kalkkikivi muodostumia. Joskus loppukesästä Gotlannissa on myös keskiaika viikot, jolloin onkin sitten taas paljon erilaista ohjelmaa.

      Kannattaa ottaa huomioon pyöräillessä se, että vaikka matkat eivät ole pitkiä, mäet, joita on paljon, ovat usein jyrkkiä, joten ne voivat tehdä pyöräilystä paljon rankempaa. Visbyssä on suht helppo suunnistaa, koska koko vanhaa kaupunkia ympäröivä muuri on vain kolme kilometriä pitkä. Suosittelen myös kaupunki kierrosta, jolla esitellään eri paikkoja kaupungista.

      • Moona

        Tuosta Gustavskin lomakylästä olisi kiva saada lisätietoa. En löytänyt netistä ainkaan tuolla nimellä mitään. Jos heillä on kotisivut ja tiedät linkin sinne, olisin kiitollinen.


      • verkkofan

      • Moona

    • verkkofan
    • vinkkejä

      kaipailen

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      54
      3673
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      166
      2287
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      212
      1999
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      139
      1874
    5. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      398
      1286
    6. Rajalakia menee läpi ja sekosi vastustajajia

      Korpeaa hheh heh.
      Perussuomalaiset
      80
      1205
    7. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      235
      1135
    8. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      135
      1094
    9. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      55
      1020
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      74
      980
    Aihe