Mulla on jopa kolme vuotta vanhoja tatteja ja suppilovahveroita unohtunut pakastimeen. Uskaltaako niitä vielä syödä vai laitanko suoraan roskikseen?
Kauanko säilyy?
37
48493
Vastaukset
- melianis
Maku ainakin on muuttunut, pisin suositeltu säilytysaika taisi jossakin ruoka-ainetaulukossa olla sienille n.18 kk, mikäli ne on koko ajan olleet pakastimessa ja säilötty alun alkaen hyvin, 2 vuotta vanhoissa ei ainakaan ollut juurikaan makua... Jos aiot moisia natustaa, lämmitä ensin mikrolla höyryävän kuumaksi ja sen jälkeen paista, mutta seurauksista ei kait silti voi olla varma.
- tolkku kaikessa
kotipakastimessa ei ole riittävää jäädytystehoa elintarvikkeille.
- mikä ääliö
no kyllä on tehoo SE RIITTÄÄ ET ON ASTEET MIINUKSELLA=>ELI JÄÄTYY,SILLON EI MIKÄÄN ÖLIÖ ELÄ ENÄÄN!!!!! ET HAISTA H.......LU
- toinen ääliö
mikä ääliö kirjoitti:
no kyllä on tehoo SE RIITTÄÄ ET ON ASTEET MIINUKSELLA=>ELI JÄÄTYY,SILLON EI MIKÄÄN ÖLIÖ ELÄ ENÄÄN!!!!! ET HAISTA H.......LU
Kyllä pakastimessa pitää lämpötila olla suositusten mukaan alle -18, jos haluaa pitempiä aikoja pakastaa. Ja osa eliöistä (/mikrobeista) elää kyllä pakkasellakin, mutta ei pysty lisääntymään. Kun ruoka taas sulatetaan, niin samoja mikrobeja siellä on vieläki.
Mutta kyllä kotipakastin, joka on tarpeeksi kylmä, pitää ruuan syömäkelposena tuon kolme vuotta. Mutta ei se niitä ruokia kuitenkaan steriloi.
- teke k
joo
heitä ne sienet lihamyllyyn, ja sipulit sekä
jauhelihaa sekaan ja lihamyllyn läpi ja maustat
ne tillillä, suolalla ja pippurilla, ja jos haluat tehdä niinkuin pulla taikinan tee vaan lisää sinne nesteitä ja myös kermaa ja korppujouhoja, kananmunaa jos haluat...
niin teet niistä todella hyvä pihvejä,
vaikka sunnuntai ruuaksi, jonka tarjoilet kera peruna, pataatti, porkkana muhennoksen kanssa.
unohtamatta ruuan laitossa kerman ja voin tarpeellisuutta,
niin jopa lapset kehuvat, äiti mistä kaupasta olet löytänyt näin hyvän makuisia valmiita pihvejä ja muusia...äiti...
terv teke k...- Pakastaja2
miks ihmees tio linkki tuost suomi24 irakin kuvasta tulee johonki SISSUKSEN SIENI KESKUSTELUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU HALOOOOOOOOOOOOOOO TE PUHUTTE IRAK KESKUSTELSU SIENISTÄ HERÄKKÄÄ VÄHÄ
- Eetu.
Pakastaja2 kirjoitti:
miks ihmees tio linkki tuost suomi24 irakin kuvasta tulee johonki SISSUKSEN SIENI KESKUSTELUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU HALOOOOOOOOOOOOOOO TE PUHUTTE IRAK KESKUSTELSU SIENISTÄ HERÄKKÄÄ VÄHÄ
Eli parasta sienistä saa kermakastikkeen kera, myös kuivatut sienet toimivat mausteena hyvin.
Herkkua on myös kermainen sienisalaatti jossa sopivasti sipulia.
En tiedä Israelin tilanteesta paljon, joten en ota siihen kantaa. Sienistä voisin keskustella enemmänkin. - marjastajamies
Noilla ohjeilla taatusti tulee hyvää 3v vanhoistakin sienistä. Ihan vesi herahti täällä aiankin kielelle:)
- Timi
Ei ole kyllä tullu edes mieleenkään että esim. jauhelihamurekkeessa ohjeesi toimii varmasti hyvin.Kiiiiiiiiitoooooosh
- Timi
Pakastaja2 kirjoitti:
miks ihmees tio linkki tuost suomi24 irakin kuvasta tulee johonki SISSUKSEN SIENI KESKUSTELUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU HALOOOOOOOOOOOOOOO TE PUHUTTE IRAK KESKUSTELSU SIENISTÄ HERÄKKÄÄ VÄHÄ
osaa käyttää konettasi.Älä tule härömään sieni keskustelua.On varmaan irakissa vittumaista....Mut meillä se vaan elämä jatkuu ja sienet jäätyy!
- teddy
Timi kirjoitti:
Ei ole kyllä tullu edes mieleenkään että esim. jauhelihamurekkeessa ohjeesi toimii varmasti hyvin.Kiiiiiiiiitoooooosh
ja jauhelihaahan ei silloin tarvitse niin paljon, kun on jauhettua sientä laittaa sekaan...
ja toinen jauhelihan kanssa käyvä tuote on
ylimääräiset kalat, jotkla jauhetaan lihan sekaan
l jauheliha-sieni mureketta
ja jauheliha-kala mureketta,
tähän kalamurekkeeseen käy mikä kala tahansa, niin ali arvotetut särjet, kuin haukifileetkin, tai onki ahvenet, periaatteessa mitä kalaa sattuu olemaan ja ruoka ei tule todellakaan maksamaan kalliin ruuan maassa hirveitä summia...
ja sitten jää jopa rahaa siihen ruokaviini pulloon...
unohtamatta sipulia tietenkään tässä murekemassassa, ja suuhun sopivia mausteita, l
variaatioita on sen mukaan mitä ruokaa sattuu kaapissa periaatteessa olemaan...
terv teke - pexu58
Kylläpä kuulosti hyvälle :) Toivottavasti tänäkin vuonna saadaan sienisatoa vaikka kuivaa onkin.
- ted
pexu58 kirjoitti:
Kylläpä kuulosti hyvälle :) Toivottavasti tänäkin vuonna saadaan sienisatoa vaikka kuivaa onkin.
joo,,,
kyllähän viimevuotisten suolasienten ja kuivattujen sienten hinta mahtaa kasvaa, kun ei oo suomessa sieniä, kun ei sitä vettä tule kuitenkaan syys ja lokakuussa, vaan lähes samanlainen hellejatkuu...ja vettä ei oo kun vähän kaivon pohjalle ja järvien keskiselillä
tosiaankin on siitä että poltaa tupukkaa ja sodasta on
- ...
ISRAEL TUHOSI SIENISADON!!!!1
- hopo
entä ne jaffat jotka tulevat kiputseilta ovat yhtä pahoja kunse maa jsts tulevat liekkö myrkytettyjä
- hapero
siellä suppiloista kirjoittelee. Tämä piti olla politiikkaa. Haperot itselläsi. Tähtää vähän otsikkoihin. Säälittää.
- VÄÄRÄ AIHE
Mitä pilaa tämä on sodan kustannuksella?
- Sienestäjä
Oppisit sinäkin nauttimaan luonnon antimista, joista parhaimpia ovat juurikin herkkutatit! Niistä saa monenmoista mukavaa, voi paistaa pannulla, tai tehdä kastiketta.
Ja sitten ne kantarellit. N A M !!
Kohta se sienikausi taas alkaa....lurps
- Katrin
Minulla on myös jäänyt pakastimen pohjalle noin vanhoja sieniä, mutta ovat ihan hyviä koska ovat oleet ihan umpijäässä koko ajan.
Sulatan ne mikrossa ja sitten vain ylimääräisen nesteen otan talteen, laitan pannulle paistumaan ja kun lisäät nesteen niin lisää sienien sulatusvesi sinne.- Maku kärsii hiukan
Itsellä oli kolme vuotta vanhoja marjoja, joista tein piirakkaa ja hyvin onnistui!Jos sienet ovat olleet jäässä KOKO AJAN niin luulen, että voit kokeilla. Ja luulis haisevan omituiselle, jos on pilalla.
Jos olet pakastaessasi pannuttamisen jälkeen jättänyt irronnutta nestettä niin paljon, että ovat ikään kuin liemessä, mielestäni ok.
Jos taas olet pakastanut "kuiviltaan", saattavat nyt olla pakastekuivattuja, toki liottamalla saa vielä (ehkä) ihan käyttökelpoista tavaraa.
Nythän kannattaa kokeilla, koska ainakin täällä eteläisessä Itä-Suomessa on ollut niin kuivaa, että tuskin isoja saaliita saa- elisia
Kyllä minulla on korvasienet olleet pari vuotta
pakkasessa ja erittäin hyviä ovat. - iines39
uskaltaa syödä-kuulemma säilyvät,vaikka toisaalla väitetään puoli vuotta ja toisaalla sen vuoden :)itellä ainakin on aikomus syödä vielä kolmen vuoden päästä mikäli niitä sieltä pakastimen perältä löytyy ;)
- minää
olen popsinut marjoja pakastimesta ainakin 20 vuotta vanhoja - tosin maku ei ole enää niinku metsästä suuhun noukittu.
- ihmettelee
Kuinka kauan suolasienet silyy jaakaapissa? Olen ne Suomesta tuonut.
- sieni
jos pakastimesi toimii ja siis pitää lämpötilan -18 astetta niin anna mennä vaan !!!! tossa juuri viime viikolla syötiin suppiloita vuodelta 1999 ja meinas kieli karata kermakastikkeen kera ...nam !!!
tuttava piirissä on henkilöitä jotka sienestävät ja keräävät lakat pois sekä tietenkin kaikki muut marjat ....heillä on niin monta pakastinta ja niissä kaikissa paljon näitä luonnon herkkuja jopa tosiaan vuosituhannen vaihteesta asti !!! ...siis pakastimesi kylmyys pitää olla kohdallaan niin kyllä säilyy ! ....jos joku pois heittelee 2 vuotta vanhoja niin otan ilomielin vastaan ja syön pois ; ) - zafina
roskikseen
- Anonyymi
Ei roskikseen!
- pakastetut
Heippa.
Meille tulee sieniä sukulaisilta vaikka kuinka paljon.
Usein ne ovat pitkään (varmaan vuosia) pakastimessa.
Sienten kosteus tiivistyy pakastepussin sisään ja tällöin ne ei maistu tällöin hyviltä.
Sangen hyviksi saat ne sillä tavalla, että huuhtelet ne hyvin vedessä, niin että ruuanlaitossa ei ainesten mukana tule mukaan jäähileitä ja tiiivistynyttä jäätä sienten pinnalla.
Ainakin suppilovahverot toimivat ainakin paistettuina ihan hyvin näin, vaikka olisivat "ylivuotisia":
Nimimerkki "Sieniäpoimivat appivanhemmat perheessä." - Sienestäjä
Kyllä voit syödä niitä vielä aivan huoletta. Ravintoarvot vaan heikkenee ajan kuluessa, mutta muuten ne kyllä säilyy.
- maailmanloppuun
Moiseen paskaan en koske.
Minun puolesta saavat olla siellä vaikka maailman "tappiin"- Anonyymi
Ehkä kukaan ei kysynyt aiotko sinä niitä syödä.. noin negaihmiselle en ruokaa tarjoaisi.
- sekasieni
Olen itse syönyt ylivuotisia(2 vuotta vanhoja) kanttarellejä pakkasestani. Maku on ollut hyvä ja vatsa on kestänyt.
Tatit kannattaa aina kuivattaa, ei pakastaa. - Atria ja HK, Pouttu
Makeampi mannaa, voivat korvata vaikka liharuoan, jotta säästyisi... muutama vuosi sitten... Saksassa todettu lehmillä "hullun lehmän tautia", syötäväksi kelpaavaa?
- Pirkka-graafikko
Ranskalaista kyyhkysenlihaa; miks´ei kaupungilla vapaana juoksevat "kaupunkilaiskanat" kelpaa, sepelkyyhkyt...suosi suomalaista!
- Suolaan
3 vuotta sitten poistin pannulla nesteen kanttarelleista. Jäähdytin ja säilöin vahvaan suolaan kuten suolasienet. Eilen liotin suolan pois ja tein kermaisen kastikkeen. Maku ja sienten koostumus kuin suoraan sienimetsästä.
Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Miehille kysymys
Onko näin, että jos miestä kiinnostaa tarpeeksi niin hän kyllä ottaa vaikka riskin pakeista ja osoittaa sen kiinnostukse1424595- 932179
Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap152081Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi801968Ylen uutiset Haapaveden yt:stä.
Olipas kamalaa luettavaa kaupungin irtisanomisista. Työttömiä lisää 10 tai enempikin( Mieluskylän opettajat). Muuttavat1431566Haluaisin jo
Myöntää nämä tunteet sinulle face to face. En uskalla vain nolata itseäni enää. Enkä pysty elämäänkin näiden kanssa jos541542VENÄJÄ muuttanut tänään ydinasetroktiinia
Venäjän presidentti Vladimir Putin hyväksyi tiistaina päivitetyn ydinasedoktriinin, kertoo uutistoimisto Reuters. Sen mu1071410- 751336
- 1011327
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1201119