terävä sora?

Nimetön

Löysin nurkistani semmosta hienon näköstä vaaleaa soraa, joka on melko isoakokoista ja kulmikasta ja laitoin sen vanhan soran sekaan. Tuli sitten vasta näin jälkeenpäin mieleen että mitenkäs tuo maatiaispartis, vahingoittuuko sen mahanalusta niihin soriin? vai onko huoleni turha?

3

221

  Vastaukset

  • Uskoisin, että huolesi on turha. Minulla on kaksi partista ja hiekka on teräväsärmäistä. Jopa akvaario-oppaan kuvassa oli partis karkeaa hiekkapohjaa vasten. Eri asia on niillä monneilla joilla on viikset. Ne vahingoittuvat helposti jos hiekka ei ole oikeanlaista.

   • Mielestäni kaikille massullaan pohjalla möngertäville monneille ja plekoille kannattaa valita pehmeä hiekka, ei todellakaan teräväsärmäistä soraa.


  • Jos sora mitä laitoit on todella suurta ja karkeaa niin voihan sitä aina hieman ottaa pois jos siltä tuntuu. En sinuna kuitenkaan vaihtaisi pohjamateriaalia hiekkaan. Tosin päätös on kokonaan sinun. Minä koetan kirjojen mukaan vain eleskellä. On aika työlästä vaihtaa koko pohjamateriaali uuteen ja kestää aikansa ennenkuin pohjaan kertyy uusi hyvä bakteerikanta. Jos monnisi on tähänkin saakka menestynyt hyvin niin en usko, että on syytä huoleen. Toivottavasti neuvoistani oli yhtään apua :).

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut