Kova Laji

Noviisi

Krav maga on kova ja toimiva laji, kävin karatessa kolme vuotta ja sain monta kertaa tappeluisssa selkääni en pärjännyt, koska ei toiminut ja oli pupu pöksyssä, aloitin kaverin yllytyksestä magan ja vuoden jälkeen tunne oli jo toinen, eräänä iltana minut yritettiin ryöstää iso korsto ja pienempi kaveri, magan tekniikoilla pärjäsin puolusti itseäni, koska tekniikat olivat toimivia ja lajissa oli opittu oikea asenne.

Krav maga toimii toisin kuin moni muu laji, karate, judo. aikido tae kwon do ne on hömppää, jujutsussa oppii jotakin, mutta maga on tehokas tapa , mutta muistakaa vain itsepuolustuksee saatte käyttää opittuja taitoja.

12

2635

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ...

      yrittää muistaa. Hyvä kun muistutit. :-)

      • pöppöppööö

        sun juttujas!


    • MarkiisiDeFuckingÅmÅl

      ...toimii jos niitä opettelee vähän kauemmin kuin pelkän alkeiskurssin ajan. Hokuto-ryu Ju-jutsu (Auvo Niinikedon kehittämä tyylisuunta Ju-jutsusta) on ehkä itsepuolustuksen kannalta nopeimmin mahdollista oppia. Taekwondo, Taido ja muut esim hyppypotkuja ja muita hankalia tekniikoita vaativat lajit vaativat myös pidemmän ajan opetella. Kyokushinkai-tyylin karate on ehkä yksi rankimmista lajeista, siinä otellaan ilman mitään suojuksia, päähän potkiminen on kiellettyä, mutta alavartaloon, jalkoihin ja jopa munille potkiminen on ihan sallittua.

      • ...

        Onkohan noi Kyokushinin säännöt sulla ihan oikein??? Sanoisin, että päähän lyönnit on kiellettyjä, muualle saa lyödä, potkut kaikkialle (paitsi munille) sallittuja ja hanskoja ei ole. Joku viisaampi voi korjata, jos olen väärässä.


      • MarkiisiDeFuckingÅmÅl
        ... kirjoitti:

        Onkohan noi Kyokushinin säännöt sulla ihan oikein??? Sanoisin, että päähän lyönnit on kiellettyjä, muualle saa lyödä, potkut kaikkialle (paitsi munille) sallittuja ja hanskoja ei ole. Joku viisaampi voi korjata, jos olen väärässä.

        ..ja mul on kuiteski vyö kyseisessä lajissa, enkä muista mitään. Juu, munille ei saa potkasta, paitsi jos tuomari ei huomaa. Päähän ei saa lyödä. Mitään suojia ei käytetä. Polviin tai nilkkaan saa potkia jos onnistuu osumaan


    • Kaapo Kanki (TVS)

      Kovaksi ei laji miestä tee, se on nähty.
      En ole lajeja paljoa treenaillut kuin nyrkkeilyä 8 vuotta ja vähän potkinut säkkiä lisäksi.
      Kaksi kaveriani on houkutellut minua krav magaan monesti. Pyysin magakaverit kanssani kerran salille.
      Minulla hanskat kädessä ja pojilla sellaiset avohansikkaat. Kumpikaan magaaja ei saanut minuun yhtään kunnon osumaa puhumattakaan siitä, että olisivat päässeet kiinni. Löin molemmat kanveesiin useasti, eikä kaveruksilla ollut enää intoa jatkaa.
      Loppui ne puheet magan tehokkuudeta sen jälkeen, ei ole työpaikalla tarvinnut enää kuunnella kuinka kova laji maga on. en epäile etteikö lajista löytyisi opettajia jotka pistävät meikäläisen unten maille, mutta nämä magaajat eivät kahden vuoden harjoittelulla sitä tehneet.

      Olen joskus leikkimielellä ennenkin käynyt salilla joidenkin eri lajien harrastajien kanssa ottaen vapaata sparria. Jujutsu ja hapkido kaverit olivat huomattavasti vaikeampia, mutta heillä oli pidempi harjoitteluhistoria lajinsa parissa kuin näillä magakavereilla. Ehkä jonain päivänä näen kokeneemman magaajan joka sparraa kanssani.

      • thai-nyrkki

        Pyydäppä joskus pari-kolme vuotta harrastanu thaikku-kaveri sparraileen ja ottakaa tietenkin thai-nyrkkeily säännöillä niin katso sitten montako osumaa saat itse perille.


    • miksiköhän

      vapaaotteluissa ei näe koskaan näitä magan huipputehokkaita tekniikoita? Tai itseasiassa on niitä joskus nähtykin, ainakin niissä ensimmäisissä ufc kisoissa. Ei toiminut.

      • ....

        johtuisikohan siitä että vapaaottelu säännöt kieltävät tehokkaat maga tekniikat.


      • maga tekniikat?
        .... kirjoitti:

        johtuisikohan siitä että vapaaottelu säännöt kieltävät tehokkaat maga tekniikat.

        ..??


      • Joonas Kymäläinen
        maga tekniikat? kirjoitti:

        ..??

        sitä minäkin mietin. Vapaaottelu on melko tehokasta.
        Munille potkut eivät onnistu niin helposti kuin magaajat luulevat.
        Thainyrkkeilyssäkin oppii varmasti suojaamaan myös haaroja, koska potkut ovat sallittu sisäreisiin ja alavatsaan vaparista puhumattakaan. Magaajille tulee helposti väärä kuva tästä.
        Maga ei ole niin ihmeellinen laji kuin luulette, vaikka siinä paljon asiaakin on.
        Itsepuolustuslajina ei huono, mutta jujutsut ja hapkidot ovat yhtälailla hyviä ja monesti pidemmälle kehitettyjä ja monipuolisempia.


    • joenez

      karatea kolmevuotta??? ja jouduit monta kertaa tappeluun!!! taitaa olla asenteessakin jotain vikaa??? joka hevoselle löytyy kengittäjä

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      92
      1683
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      174
      1320
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      105
      1118
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      16
      1108
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      87
      946
    6. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      46
      895
    7. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      68
      881
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      65
      850
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      773
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      758
    Aihe