Listeria

Kukka

Olen tullut jo ihan vainoharhaiseksi tuosta listeria ja toksoplasmoosi varoittelusta. Olin Keski-Euroopassa viime viikolla ja varoin visusti syömästä salaatteja, tuorejuustoja yms.muuta kypsentämätöntä. Ainoastaan hotellissä söin leivän kanssa leikkeleitä ja tavallista kovaa juustoa. Hampurilaisen söin ilman majoneesia ja siinä tais pari tomaattiviipaletta mennä. Muhun on varoitukset tehonneet koska silti pelkään että olen saanut listerian. Mulla oli pikkuisen flunssa tuloillaan mutta ne pikkuruiset oireet meni päivässä ohi. Ilman lämpötilan vaihtelu oli kyllä aika iso nimittäin siellä oli 34 täällä 20....Että kaiketi siitäkin nuo pikkuruiset oireet voivat johtua. Kertokaa joku onko listeria niin yleinen että sitä näin "hysteerisesti" kannattaa pelätä ja miten te muut olette toimineet. Kyselin jo neuvolastakin ja täti siellä yritteli rauhoitella.

4

978

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • maisi

   ..olin minäkin viime viikolla.Palasimme lomalta ja olin kirjaimen tarkkuudella koittanut noudattaa ohjeita,kunnes kotona muistin että litkin vamaan litroitain kylmiä juomia,joissa JÄÄPALOJA,jotka oli takuulla tehty kraanavedestä (jota ei suositella juotavaksi).No sainpa minäkin flunssaoireita ja olin varma listeriasta siinä vaiheessa kun sain mahavaivoja.Ei muuta kuin vaadin verikokeita asian puitteissa,lääkäri tokaisi heti että "turhaan tutkitaan" mutta minkäs teet kun hysteria valtasi.Kävin siis kokeissa ja odotin tulosta kiduttavan viikon verran ennenkuin sain puhtaan tuloksen.Koko viikko oli kyllä sellaista paniikkia.
   En usko,että olet saanut listeriaa,mutta itse ajattelin etten voi loppuraskautta elää stressin alla-se ei tee hyvää vauvalle.Joten jos asia painaa mieltä,käy verikokeissa niin saat varmuuden! :)

   • Kukka

    ...minä jätin jääpalat pois tai no pari kertaa taisi olla...Kuitenkin ko. maan vesijohtovesi ilmoitettiin turvalliseksi juoda mutta en tietenkään sitä juonnut, varmuuden vuokse.Varmaan aivan turhaan stressaan koska minulla ei ole edes mahaoireita...Sikäli ne oireet mitkä mainitaan listeriatartunnassa on aika yleispäteviä, väsymystä, flunssaoireita, yöhikoulua. Väsymystä tässä on koko raskauden ajan ollu=)No pitänee laittaa ajatukset muualle. Olen lähdössä taas reissuun joten verikokeisiin en nyt kyllä edes pääse. Pitää ensi reissussa olla ylitarkka ettei tarvii miettiä.Flunnssaoireetkin oli kyllä niin pieniä että varmaan "normaalimpi" ihminen ei olisi edes huomannut. Taidan olla sen verran hysteerinen että kiinnitän liikaa huomiota=)=)=)


  • Jihuuu

   Ulkomailla varmasti kannattaa ollakin erityisen varuillaan, kun raskaana vastustuskyky on heikempi ja ihan normaalit matkailijatkin saavat herkästi pöpöjä.

   Suomessahan listeria ei ole yleinen ja varmasti asiaan vaikuttaa myös nämä ruokasuosituksetkin, eli kun suurin osa odottajista niitä noudattaa niin ei sitä listeriaakaan niin paljon esiinny. Ja tosiaan listeriahan iskee kuten muutkin pöpöt, herkemmin raskaana olevaan. Esim. luin yhden lehtiartikkelin ihan lähivuosilta missä oli listeriaa tutkittu pakasteiden osalta ja sitä esiintyi joka neljännessä pakastetuotteessa.. eli ei ole yhtään turhan varovaista kuumentaa niitä pakastevihanneksia ym ennen syöntiä.

  • Anonyymi

   15 % ihmisistä,kuin minä ovat alttiimpi kertovat samaan tulehdustilan esimerkiksi listeria.
   Siivutettu makkara on riski.
   Kokemuksia on.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

   Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
   Maailman menoa
   387
   3717
  2. Vernu Vasunta

   On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
   Suomussalmi
   129
   2609
  3. En kelpaa sinulle

   Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
   Ikävä
   128
   1845
  4. Taidat vanhempi nainen

   Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
   Ikävä
   73
   1290
  5. Hetkeäänkään miettimättä ottaisin sinut

   Mutta mitä mieltä miehesi siitä olisi?
   Ikävä
   72
   1157
  6. Voi nainen...

   Kun luovutit meistä liian aikaisin, just kun aloin oppimaan sinua. Jos oisin alussa jo lukenut aiheesta oisin voinut toi
   Ikävä
   51
   1152
  7. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

   Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
   Maailman menoa
   166
   1152
  8. Olisi kiva tietää miksi pidät minusta?

   Miehelle kysymys :)
   Ikävä
   63
   1104
  9. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

   Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
   Maailman menoa
   291
   930
  10. Naiselle kysymys

   Mitä oikein näet minussa?
   Ikävä
   50
   912
  Aihe