G: rauhaton jo mahassa?

Sisu-haukku

Kuinka moni muistaa odotusajalta, että oliko sikiö vilkasliikkeinen vai ns.hiljainen? Entä potkiko enemmän yöllä vai päivällä?

Meillä esikoinen heilui ja vaappui jo mahassa jatkuvasti, ja sattumaa tai ei, 8kk sitä huutoa ja epätyytyväisyyttä kesti!

Toista odotellen olen ihaillut aamun ensipotkuja joskus 6-7 aikaan, vähän päivän mittaan ja illalla loppunut n.22.00... Tässä nyt kovasti toivon, että nämä olisi jotain enteitä, mutta mahtaakohan mennä ihan näin. La 6.8

14

3990

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tipsukka

      Ja koliikkia oli, muutenkin aika "rauhaton" ja vaativa tyyppi kyseessä. Nyt 8,5kk ja TODELLA VAATIVA! Ja varsinainen äidin poika... Ja meillä poika muuten riehui masussa aina yön varsinkin... Ja koliikki huuto ja rauhattomuus oli varsinkin ihan pienenä öisin pahimmillaan.

      • Sisu-haukku

        Kyllä ne unet jokaisella sitten alkavat maistua kun on sen aika! Meillä ei saa nykyään hereille vaikka yöllä menis tökkimään. Hyvät unen lahjat ollut vuoden jälkeen, nyt hän on jo neljä.

        Toisaalta, kiihkeä temperamentti on tarkoittanut meillä myös sitä, et oppii uusia asioita äkkiä, esim puhe, potta-ja wc asiat melkein itsestään..että on siinä vaativassa luonteessa hyvääkin!


      • tipsukka
        Sisu-haukku kirjoitti:

        Kyllä ne unet jokaisella sitten alkavat maistua kun on sen aika! Meillä ei saa nykyään hereille vaikka yöllä menis tökkimään. Hyvät unen lahjat ollut vuoden jälkeen, nyt hän on jo neljä.

        Toisaalta, kiihkeä temperamentti on tarkoittanut meillä myös sitä, et oppii uusia asioita äkkiä, esim puhe, potta-ja wc asiat melkein itsestään..että on siinä vaativassa luonteessa hyvääkin!

        välillä kyllä vieläkin heräilee...
        Meillä tyttö joka on nyt juuri 4v., joka vauvana oli rauhallisuuden "perikuva". Siis niin täysin pikkuveljensä vastakohta että ei noista ipanoista voi edes samana päivänä puhua... Järkytys olikin suuri tän pikkuveikan kohdalla, kun olikin vähän eri maata kuin siskonsa, jollaisiin vauvoihin oltiin totuttu!


      • Sisu-haukku
        tipsukka kirjoitti:

        välillä kyllä vieläkin heräilee...
        Meillä tyttö joka on nyt juuri 4v., joka vauvana oli rauhallisuuden "perikuva". Siis niin täysin pikkuveljensä vastakohta että ei noista ipanoista voi edes samana päivänä puhua... Järkytys olikin suuri tän pikkuveikan kohdalla, kun olikin vähän eri maata kuin siskonsa, jollaisiin vauvoihin oltiin totuttu!

        sepä siinä onkin, että vaikka olis kuin samat vanhemmat ja kasvatusmetodit, voi luonteet olla todella erilaiset sisarusten välillä. Siten toinen on vastaanottavaisempi eri asioissa kuin toinen. Toivon, et pystyn pitämään kielen keskellä suuta kasvatuksessa, jos nyt käy niin et tää toinen on rauhallisempi, kun tätä esikoista saa olla välillä vähän huomauttelemassa joistain asioista. hehee!


    • Elina

      Sikiö oli aika rauhallinen, ei mitenkään kova liikkumaan. Ei ollut mitään semmoista tiettyä aikaa vuorokaudesta, että olisi enemmän liikkunut. Muistan, että töissä ollessa (Vanhainkodissa, suht paljon jalkojen päällä työvuoron aikana) yleensä potkaisi vain silloin kun istahdin koneelle kirjoittamaan raporttia tms. Syntymästään lähtien poika on ollut todella hyvä nukkumaan yöt ja muutenkin on niin kiltti ja rauhallinen :)

      • Sisu-haukku

        Kyllä alan tosissaan nyt uskoa, että sikiöajan potkut kertoo paljon.. Alkaa nimittäin tuo viimehetken "ei helkkari-hiki" tulla kun ajattelee että se on kohta taas menoa!


    • oltiin

      aluksi aika rauhallisia, mutta n.viikolla 30, ehkä hieman alle, vauva aloitti hurjan menon klo22-23. Yleensä 22.07, tarkka mimmi :). No kun syntyi niis pari ekaa kuukautta itki vatsaansa kaikki päivät ja illalla noihin samoihin aikoihin kun vatsassa ollessa oli kaikkein pahimmillaan ja virkeimmillään. Nukkumaan kävi yöllä kello 01.00-02.00. Kolmikuisena vaivat helpotti ja alkoi säännöllinen, "normaali" rytmi.

    • itse, hmm

      Hei

      Kiinnostavaa ois tietää oletteko itse odotusaikana olleet rauhallisia vai meneviä/liikkuvia tai esim. millainen työ ollut ja oma rytmi? Onko se myös vaikuttanut sikiön liikkeisiin ja tulevaan sitten vauvana?! Oletteko olleet iloisia, stressaantuneita tms.

    • Mussukat

      Meidän esikoisella oli koliikki, mutta mahassa oli suht rauhallinen kuitenkin. Välillä aivan huolestuin, kun liikkeitä ei paljon tuntunut. Tämä lapsi on aina ollut melko temperamenttinen ja vaativa luonne, joskin nukkunut aina hyvin. Toisella lapsellamme (nyt 2kk) on myös ollut paljon mahavaivoja (ei ehkä ihan koliikkia kuitenkaan) ja mahassa oli kyllä vilkkaampi kuin esikoisemme, mutta luonne on rauhallisempi.

    • vauva vähäuninen

      Potkut alkoi vasta iltapväl ja lisääntyi iltaa kohti. Vauva puolestaan ei nukkunut päiväunia ekaan 2 kk:een ollenkaan, nyt 7-kuisena niin ja näin 1/2 - 2 tuntia. Illal ei kaikin ajoin saa sänkyyn ennen 23:30. Tai jos saa, nousee klö 22 leikkiin yö-2:een asti. Villi ja ikiliikkuja.

    • Jytätaapero

      Meillä vauva oli rauhallinen kohdussa ollessaan, liikkui kyllä normaalisti, mutta ei mitään mieletöntä rumbaa. Itse liikuin erittäin runsaasti, tein töitä ja opiskelin ihan loppuun saakka. Siitäkö lienee nyt peruja se, että lapsi ei viihdy paikallaan siis sitterissä tai vuoteessa, vaan aina pitää päästä syliin ja olla sylissä. Todellinen sylivauva, vieressä nukutettavakin. Ja koliikkivauvakin on.

    • 6 kk

      Meidän poika oli oikea ikiliikkuja siitä lähtien kun liikkeet alkoi tuntua ja loppua kohti vauhti sen kuin kiihtyi. Kun loppuraskaudesta raskausmyrkytyksen takia jouduin sairaalaan sitten makaamaan, niin vauvan sydänkäyrää mitattiin aamuin ja illoin, niin koko ajan oli vaikeuksia saada yhtämittaista käyrää kun poika karkasi anturoiden alta. Nyt kun puoli vuotta tulee täyteen, hän on reipas ja touhuava kaveri, mutta ei mitenkään ylivilkas vaan yöt nukutaan hyvin eikä turhista huudeta, oikea äitin kulta siis :)

    • ~Jenni~

      Meillä vauva kanssa liikkui hyvin paljon jo kohdussa ollessaan. Ja hyvin vaativaksi on osoittautunut nyt synnyttyäänkin. Koliikista kärsi jne.

    • sinkkiä

      josta on jo vuosikausia, muista lapseni jatkuvan heilumisen, kääntyilemisen ja potkimisen aamua ja iltaa. Maailmaan tuli kuitenkin niin rauhallinen nökerö, että alta pois. Laitokselta lähtien nukkui vähintään 5 tuntia putkeen syömisen välissä. Aamuisin nukkui jopa lähemmäs yhtätoista, mikä sopi aamu-uniselle äidille varsin hyvin :)

      Vilkkaus ja levottomuus öissä alkoi vasta n. 8 kuukauden iässä, kun maailma avartui konttaamisesta ja uusista kokemuksista. Niitä piti pienen mielen unissaan käsitellä. Tätä kesti pari kuukautta ja sitten on taas nukuttu hyvin yöt joitakin satunnaisia poikkeuksia lukuun ottamatta.

      Ei ollut siis mitään tekemistä rauhattomuudella masussa tyytyväisyyden/luonteen kanssa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      444
      3245
    2. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      401
      2776
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      119
      2738
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      163
      2143
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1947
    6. 176
      1380
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1327
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1206
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      75
      1170
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1020
    Aihe