Autoloma Saksa-Ranska-Italia

haaveena

Kertokaahan, kenellä kokemuksia tai muuten vain tietoa.

Olemme haaveilleet muutaman viikon autolomasta ensi kesänä koko perheen voimin, 4 lasta ja me vanhemmat.
Kustannukset askarruttaa.
Mitä mahtaa tulla maksamaan lauttamatka Hanko-Rostock?
Sieltä alaspäin Ranskan etelä-rannikolle, ainakin Nizza, Monaco ja St Tropez pitäs nähdä:-)
Sieltä pohjois-italiaan: Milano ja Firenze
ja sitten vielä jotakin kautta takas.
Tällaisia haaveita ihan suunnitteluasteella vasta!

7

2041

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • zelkoo

      telttailumahdollisuuksista - kesaisin hotellit ja hostellit ovat todella tayteen buukattuja, niita ei jostain nizzasta kertkaikkiaan saa.

      jos olet matkailuautolla liikkeella niin sit ei suurempaa hataa, mutta niille on pysakointirajoituksia! esim itavallassa (innsbruck).

      jos autoon mahtuu muuten nukkumaan niin sellanen back-up olis todella hyva olla.

      autossa olis kans hyva olla ilmastointi, meinaan on todella kuuma reissu jos ei ole. autojaakaappi sellanen pini ei ole liiottelua hankkia mut ei niin pakollinen.

      juomavetta kannattaa ottaa mukaan jo heti suomesta kymmenen litraa, sita menee ja se maksaa mansikoita tien paalla, lisaa sita joutuu kuitenkin ostamaan mut paasee ainakin alkuun.

      moottorioljya 2 litraa mukaan, alppien yli ajaminen seka saksan moratilla nasta laudassa pyyhkiminen syo koneesta oljya ja oljy kannattaakin pitaa maksimiviivalla.

      jaahdytysnesteen taso pitaa tarkastaa ennen reissua.

      noinkin isolla porukalla telttailu olisi varmaan hyva suunnitelma tietenkin saavarauksella (eli ettei sada kauheesti)

    • automatkalle

      Hanko-Rostock-Hanko 2 hlöä auto maksoi tänä kesänä 1355 € (autoliiton ale: auto puoleen hintaan eli ei paljon mitään). SuperFastilla (tallink) meinasi tulla aika pitkäksi, laivalla ei juurikaan ajanvietettä ja vähän henkilökuntaa. En lähde toiste.
      Rostock oli ok kaupunki, harmitti tulomatkalla kun oltiin viimeinen yö Lyypekissä, eikä Rostockissa.
      Vajaa 3 vko kierrettiin, n. 4000 km. Ilmastointi on pakko olla.
      Nizza, Monaco,... kannattaa varata riittävästi aikaa, ja muistaa että parkkipaikat ovat hakusessa.
      Sveitsi ja Interlaken kannattaa myös ottaa mukaan kohteiksi.
      Mitään hotelleja yms. ei oltu varattu etukäteen ja kaikki majoitukset löytyivät näppärästi (heinäkuussa siis).
      Vinkki: etsi kaupungista turisti-info, ja kysy/buukkaa sieltä majoitus tiukan paikan tullen.
      Leirintäalueita löytyy tosi tiuhaan, joten ei syytä huoleen. Esimerkkejä majoituksista: 3 yötä Italiassa Gardajärvellä Malcesinessä (2 hlöä teltta auto) yht. 63 €! 3 yötä Sveitsissä Interlakenissa sama kokoonpano: 85 €. 2 yötä Nizzassa hotellissa (sis. aamiainen ja autopaikka), hotelli rannan lähellä: n. 160 €. Leirintäalueet olivat siistit ja rauhalliset. Suosittelen sitä vaihtoehtoakin.
      Hesarissa oli muistaakseni viime vkonloppuna laskelma, jossa lennot Frankfurtiin ja sieltä auton vuokraus; näin toimisin myös itse seuraavalla kerralla.
      7 - 8 kertaa tankattiin auto koko reissulla.
      Tulomatkalla edulliset viiniostokset kannattaa tehdä esim. supermarketeissa ja ennen Rostockia vaikka jossain pikkupaikkakunnalla.
      Keski- ja etelä-euroopassa matka taittuu joutuisasti baanoilla ja muutenkin välimatkat ovat lyhyemmät. Autostradalla Italiassa esim. matkalla Nizzaan tiemaksut olivat reissumme korkeimmat = paljon tunneleita.
      Reissulla ei kannata ahnehtia liikaa paikkoja vaan pitäkää myös autottomia päiviä aina välillä.

    • petekki1

      Pari kertaa ollaan tehty autoloma Eurooppaan. Tän kesän reissu tehtiin Via Baltiaa pitkin (nopea lautta edes takas 2 henk. ja auto yhteensä 48€). Sen jälkeen Puolan kautta Tsekkeihin ja siitä Itävallan kautta Italiaan (Garda-järvi). Sieltä Etelä-Ranskaan (Nizza ja Monaco) ja sen jälkeen Alpien yli Saksaan. Sieltä Puolan kautta Via Baltiaa pitkin takas.
      Hotellien taso oli aika vaihtelevaa 40-120€ välillä huone. Kilsoja kertyi parin viikon aikana n.6500km.
      Nähtävää on yleensä vasta Alpien ympäristöllä, eli sinne voi ajaa surutta nopeasti ja kuluttaa anemmän aikaa siellä.
      Budjetti oli kahdelta hengeltä meillä n.2000€ ja siihen sisältyi n.150€ tuliais juomat.
      Yhtää hotellia ei varattu etukäteen, vaan alettiin yleensä etsimään hotellia klo.15-17 välillä. Itse suosittelen teitä yöpymään joka toinen yö hotellissa ja joka toinen yö Camping-alueella (vähintään ****) ja teltta kannattaa olla mahdollisemman yksinkertainen.
      Tämän kertaisella reissulla meillä oli mukana Navigointi laite ja se aivan ehdoton laite tollaisella reissulla.
      Pari hyvää linkkiä:
      http://www.pallontallaajat.net/pt2/keskustelu/?sid=34d692878002775ce198eb9c6b719fdc
      http://www.autoliitto.fi/

    • mukaan saksasta

      www.aldi.de (aldi)
      www.penny.de (penny markt)

      hyvia kalifornialaisia punaviineja crow canyon 1,99 / 0,75 L ja OK makuista Ginia 3,99 / 0,5 L ja jos olutta haluaa raahata niin 23c / 0,5 L pullo ja pullopantti on vain 8 c siihen lisaksi, suomessa saat 10c kun palautat.

    • Sinna61

      Katso Soneran matkalaukun omatoimimatkoista, siellä on muutama reissun tehnyt perhe vähän listannut itseni lisäksi kuluja, reittiä jne. ja muutenkin enemmän näitä autoreissaajia. Saamasi vastaukset ovat ok, mutta niissä ilmeisesti reissannut vain aikuisia - kyllä jos on lapsia mukana, kannattaa etukäteen mietiä tuota majoituspuolta tarkemminkin.

      Ja muutaman vuoden jälkeen ollaan vaihdettu oma auto halppislentoon ja vuokra-autoon, ei ole yhtään sen kalliimpaa jos on ajoissa liikkeellä - meillä 5 hengen lennot ja vuokra-auto 3 vk maksoivat noin tonnin - vrt. tuohon Rostockin laivaan, jossa suotta palaa aikaa ja rahaakin. On silloin heti "perillä" ;)

      Kiinnostaako lapsia nuo isot kaupungit vai onko ne aikuisten listalla? Kannattaa yhdessä miettiä mikä ketäkin kiinnostaa ja tehdä valintoja niin että jokaiselle jotakin. Lapsia voisi kiinnostaa pienemmät kaupungit ja kylät, joissa myös majoitus huomattavasti edullisempaa - tänä kesänä keskihinta perhehuoneissa/-huoneistoissa majataloissa/B&B:ssä mahtavalla aamiasbuffalla maksoi 75 - 110 euroa yö. Kannattaa kyllä jo verrata tuohon leirintäalueeseenkin - ei teltan pystytystä, ei kauppareissuja - toisin monet leirintäalueet ovat tosi siistejä ja laadukkaita. Puhtaat lakanat, jäähdytys kämpässä, hyvä palvelu, oma kylpääri jne - mukavia pieniä iloja reissulla - ja meillä tänä kesänä plussana pojille uima-allas lähes joka paikassa. Paikkoja löytyy hienosti netistä paikkakuntein omien sivustojen kautta (hienoilla kokoelmasivuilla yleensä vain ne kalleimmat) - poimi osoitteet ja puhelinnumerot ylös ja varaa jotkut vaikka etukäteen - näin varasimme mm. Cavallinon, joka buukataan yleensä tosi ajoissa täyteen kesäkuussakin. Osaan voi sitten soitella matkan varrelta kun tietää mihin päivän aikana ehtii, ja varaa esim. puolilta päivin. Jos on täyttä pyytää suositusta jostain naapurista - ovat yleensä tosi avuliaita. Yöpyminen kyllä yleensä järjestyy, mutta hinta voi sitten ollakin jo eri juttu tuonkin kokoisella perheellä, helposti lykkäävät jopa kolme huonetta vähintään á 100,-/yö. Yksi hyvä vaihtoehto on muuten ns. nuorisohostellit, niissä on isoja perhehuoneita omalla kylppärillä eikä hinta ole paha, samaa tasoa B&B:n kanssa (kallistuneet kyllä rutkasti viimeisn 10 vuoden aikana). Kesäkuu on vielä ruuhkattomampaa, mekin olemme pääosin tehneet lukuisat reissumme kesäkuussa - saa sitten nauttia näistä heinäkuun ihanista keleistä täällä kotona järven rannalla. Heinäkuun lopulla ja elokuun alussa en enää suostu lähtemään, reissusta kuluu turhan paljon tien päällä jonotellessa, ravintoloissa jonotellessa, rannalle jonotellessa ;)

      Me haaveillaan jo ensi kesästä, ajelemme vaikkapa Hahnista Aostan laakson kautta (upeaa seutua!)Provencen "alpeille", rannikon pikku kyliin, Luberoniin, piipahdus Pyreneillä vaikka Andorraan ja mikä ettei vaikka Barcelonaankin - ehkä se passaa muksuillekin, kyllä joku kaupunkikin pitää kokeilla. Monaco on jo listalla myös, muttei majapaikkana, vai vuokraisikohan Häkkinen luukkuansa ;) Jos vaikka kämppä viikoksi jostain Aixin ympäristöstä... who knows. Kirjasto on oiva apu, läjä kirjoja olohoneen pöydällä talven yli houkuttaa myös muksuja mukaan suunnitteluun, joka on yksi mukavin osa näistä reissuista.

    • vm.66

      4,5 vko reissu tällävuodella.
      Käytiin touko- kesäkuun aikana jolloinka tilavampaa ja halvempaa.
      kaksi aikuista ja kaksi lasta.
      Käyteltiin vain leirintä-alueita ja hintataso 28 e-7e ja kaikissa oli hyvä olla.
      Etsimiseen käytin www.eurocamping.com

      Menty aina Ruotsin läpi koska kuitenkin rahallisesti halvin ,mutta saa varata päivän per suunta.
      Matkan laskemiseen ja suunitteluun olen käyttänyt:www.michelin.com josta saa noin hinnat motari maksuille polttoaineelle.
      yleensä kuitenkin kierelty "pikkuteitä".
      Kerran etelä-ranskassa käyneenä voin sanoa ,että viikon saa menemään hujauksessa siellä.

      Pikku vinkkinä ,että aluksi suunnittelimme tälle vuodelle juuri samntapaista reittiä ajalla 5 viikkoa ,mutta muutimme sen 4,5 viikoksi pohjois-ranskaa ja benelux maita ja siltikin tuntui aika menevän siivillä.
      Etuna oli ,että saatiin sellaisia 2-4päivää paikassaan olevia stoppeja ja katselua ajan kanssa.

      Talvi on hyvää aikaa suunnitella ja kehitellä.Me "saimme rahaa menemään" matkat ruoka majoitus polttoaine tälle ajalle n.3000e.

      • vm.66

        Korjaan edellistä vähän.
        Osoite onkin: www.eurocamping.net... ei siis erheellisesti com.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      140
      4255
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      125
      1661
    3. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1477
    4. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1422
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1294
    6. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      49
      1185
    7. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1141
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1116
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1091
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      63
      1071
    Aihe